Mojca naravno da nije, to nisu pretjerane želje, ali što je tim tvojim prijateljima bolje i čemu se točno čude?

Jer Njemačka se inače trenutno ponovno nalazi pred recesijom..

Vertex znam, jasno mi je o čemu se radi, Hrvatska je imala nagli uzlet, sjećam se jako dobro, da bi doživjela nagli pad, jer taj uzlet nije imao solidne temelje, zapravo nije imao nikakve temlje i naravno da se krizi sada ne nazire kraja.
S druge strane ovo o čemu se ovdje priča način je života na koji su mnogi van granica Hrvatske i hrvatske kize navikli već odavna. Delicije iz teglica, skupi sirevi i slično ne kupuje više ni srednja klasa . Srenja klasa ionako nestaje. Nema zemlje koja više nije prezadužena, javni dugovi u odnosu na BDP su brutalni, nevjerojatne količine fiktivnog novca koje su države šriom svijeta potrošile, a onda i građani zadužujući se privatno. Kina recimo i Rusija nemaju takvih problema, njihovi građani su naučili više nemati nego imati. S konja na magarca je gadan pad naravno, kažu najgora kletva je dabog da imao, pa nemao, a to se događa širom zapadne hemisfere. Srednja klasa se raspada rapidnom brzinom, srednja su samo još na papiru po nekom obrazovanju,ali po količini novca sa kojim mjesečno ili godišnje raspolažu, već odavno nisu tj. bolje rećeno sa količinom tj. jačinom kupovne moći.
Što će se iz svega toga na kraju izroditi vidjet ćemo, ali gledajuči veliku sliku, ne postoji samo specifična hrvatska kriza. Svjetski javni dug raste iz sekunde u sekundu, a pumpaju ga među prvima po trenutnom poretku stvari trenutačno najbogatiji i najrazvijeniji, trenutačno. Tako da ne govorim ja o nekom lososu za doručak, već o ovoj kuli od karata.