Pokazuje rezultate 1 do 50 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa da. i kad si čovjek priušti tu prokletinju od skuplje ribe, onda se grize jer u ovakvoj krizi nije baš pametno tolike novce davat za spizu.
    i nije istina da više nema srednje klase. recimo skandinavski liječnici su itekakva srednja, tj. viša srednja klasa. a bome mislim da ni njemački nisu daleko. i sigurno, sigurno, sigurno ne razmišljaju da li im je preskupo jednom u dva tjedna s obitelji vani pojesti ručak.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    liječnici su itekakva srednja, tj. viša srednja klasa. a bome mislim da ni njemački nisu daleko. i sigurno, sigurno, sigurno ne razmišljaju da li im je preskupo jednom u dva tjedna s obitelji vani pojesti ručak.
    Pa moja liječnica opće prakse bome razmišlja i koliko znam niti ne odlazi, moja ginekologica sa dvoje poodrasle cure isto, naš dječji doktor također sa njih troje, ali primarius sa prvog poroda, ili neki poznati plastični krirug, pa ne, vjerojatno ne mora o tome razmišljati, pogotovo ako još nije prva generacija od koje je počelo stvaranje početkog kapitala, što je za novije generacije i na zapadu postalo sve teže u odnosu na prije svega 40 godina.
    Za skandinaviju stvarno ne znam, osim sa tv-a i novina da su neke stvari drugačije nego u ostatku zapadne Europe, školstvo, zdravstvo itd...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    pa da. i kad si čovjek priušti tu prokletinju od skuplje ribe, onda se grize jer u ovakvoj krizi nije baš pametno tolike novce davat za spizu.
    Mene sad unazad puca guilt trip za sve "nepotrebno" što sam kupila/doživjela/darovala...

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mene sad unazad puca guilt trip za sve "nepotrebno" što sam kupila/doživjela/darovala...
    nemoj si to raditi, to sam ja radila kad smo krenuli s racionalizacijom troškova prije par godina, pa sam znala pogledati svoje lijepe hoglice za 2000kn koje sam kupila samo tako, jer sam se zaljubila i osjećala se ko glupa krava jer sam dala toliko na čizme, a što bi sad s tim novcima da imam viška....
    nema smisla, to sam okrenula u pozitivu- jednom davno, u nekom drugom životu sam jela po restoranima, shopingirala i putovala bezbrižno i sretna sam da imam i takvo iskustvo
    zamisli da sam tada u svojim dvadestima štedila na životu i sad u tridesetima si takvo što niti ne mogu priuštiti i da hoću, a što nose četrdesete u ovoj prčiji nitko ne zna, zato sam sretna da sam vidjela nešto svijeta, potrošila na neke "luksuze" ...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Tak moj muž gleda jednu pidžamu koju sam mu kupila na poklon za Novu Godinu prije...ja mislim 2008. Schisserova, sniženje, 950 kn, od nekog drvenog pamuka (takav je bio opis, ne sjećam se u čem je bila caka).

Sjećam se još danas kako sam ležerno prodavačici odgovorila da ne, ne na rate, hvala.

950 kn. Pidžama. What was I thinking...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Evelina prvotno napisa Vidi poruku
    Tak moj muž gleda jednu pidžamu koju sam mu kupila na poklon za Novu Godinu prije...ja mislim 2008. Schisserova, sniženje, 950 kn, od nekog drvenog pamuka (takav je bio opis, ne sjećam se u čem je bila caka).

Sjećam se još danas kako sam ležerno prodavačici odgovorila da ne, ne na rate, hvala.

950 kn. Pidžama. What was I thinking...
    Ima ja takvih koliko hoćeš... Ne toliko robe... koliko knjiga, art materijala, ukrasa za bor...
    A lijepo mi je baka govorila...štedi.

I što je najgore, znala sam da će doći kriza, jer je to jednostavno pravilo, periodički dolaze krize... i znala sam i kad će biti, okvirno... malo me pretekla.. ja sam ju očekivala 5-10 godina kasnije ali sam ignorirala taj feeling koji imam još od neke 23-24...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •