Pokazuje rezultate 1 do 50 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ma nisam svjesna sigurno prave situacije, jer ne živim dole, to je istina, živjeti i povremeno doći je ipak razlika, znam ja to.
    Lili znam da se ovdje lakše živi, svjesna sam toga. Mi smo svoj stan skoro otplatili, ali još ćemo neko vrijeme sigurno biti u njemu, iako je fakat mali za nas četvoro, ali to je naš izbor. Jer sa većim stanom, tj. s obzirom na cijenu nekretnina danas ne bi si mogli sigurno priuštiti gro drugih stvari, od muzičke za oboje djece, preko jahanja za nas dvije + još sad još malo i sin, do svako malo koncerata i bez da važem svaki cent za klopu itd..Znam da je tvojoj sestri lakše nego tebi, znam i to da mnogi u Hr usprkos malom stanu nemaju za kruh.
    Cijene znam usporediti, to nije problem, znam da mi isto kupujemo elmex za 1,29 eu, znam da u Zg dođe 30 i nešto kn, mislim koma znam, ali ono što pokušavam reći da je osobna sreća relativan pojam. Ustvari sam imala potrebu ujtešiti, jer i mi smo bili jednom prije u rućnoj siutaciji, znam kako je to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nisam svjesna sigurno prave situacije, jer ne živim dole, to je istina, živjeti i povremeno doći je ipak razlika, znam ja to.
    Lili znam da se ovdje lakše živi, svjesna sam toga. Mi smo svoj stan skoro otplatili, ali još ćemo neko vrijeme sigurno biti u njemu, iako je fakat mali za nas četvoro, ali to je naš izbor. Jer sa većim stanom, tj. s obzirom na cijenu nekretnina danas ne bi si mogli sigurno priuštiti gro drugih stvari, od muzičke za oboje djece, preko jahanja za nas dvije + još sad još malo i sin, do svako malo koncerata i bez da važem svaki cent za klopu itd..Znam da je tvojoj sestri lakše nego tebi, znam i to da mnogi u Hr usprkos malom stanu nemaju za kruh.
    Cijene znam usporediti, to nije problem, znam da mi isto kupujemo elmex za 1,29 eu, znam da u Zg dođe 30 i nešto kn, mislim koma znam, ali ono što pokušavam reći da je osobna sreća relativan pojam. Ustvari sam imala potrebu ujtešiti, jer i mi smo bili jednom prije u rućnoj siutaciji, znam kako je to.
    A mi shvatile ne kao utjehu nego kao uvjeravanje da je ovdje isto kao i u Njemačkoj a znamo da nije.
    Ma sve 5, mislim da nisi možda dovoljno svjesna KOLIKO lakše vi živite tamo nego mi ovdje. Da je samo prilike, ja bih zdipila s obitelji van, znaš onu: "Bože čuvaj Hrvatsku, odoh ja u Njemačku"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo ti vrlo, vrlo malo Hrvata može priuštit bez pomnog planiranja svake kune. Nažalost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •