Pokazuje rezultate 1 do 50 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nama se bas desilo to 'dabogda imao pa nemao' u punom sjaju

nekad smo imali solidan standard, md je imao ustedevinu, imali smo za uz kredit i za ici na more, skijanje, rucati vani ponekad, kupovala se i sminka ono ysl, clinique .. sad gledam hocu li uz kredit i rezije uopce moci platiti svima skolu, vrtic. hranu kupujem direktno od proizvodaca, kruh pecem sama, robu na burzi, da skolske knjige treba kupiti morali bi dici kredit. auto star 15 godina, pa dokle odveze, za novi (rabljeni) nema ni u primisli. more je misaona imenica, skijanje takoder

na kozmetiku srecom ne trosim, tj minimalno jer ne koristim vise od osnova (sapun, sampon, pasta za zube).

ne znam, trebalo mi je par godina da prebolim odlaske na more ili bilo kakva putovanja osim do bg gdje je drugi dio familije, skijanje jos sanjam

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Baš čitam cijelu temu, super je, potakla me na razmišljanje. I sjetila sam se dana dok sam bila klinka, čekanja u redovima za crni kruh (mama je čekala, ja sam bila dijete i sve mi je bilo super, ali sad kužim kako joj je bilo), kupovanja na nekakve bonove, pa ono još prije vožnja par-nepar registracija određene dane, pa malo kasnije, kad sam studirala, znala sam otići u Zagreb i natrag par dana s 10 kuna u novčaniku (stopirala, ništa nisam jela), završila faks i pohvaljena među najboljim studentima, sad radim, imam ok plaću, mm je privatnik (tu nekad ima i previše, a nekad mjesecima ništa, još ja moram dodati). Ali, kad to sve sada gledam, nije nam baš tako loše, i mnogima oko mene, svi kukaju kako je prije bilo bolje, ali ja se pitam jesu li zaboravili te dane, ili smo mi drugačije živjeli (moji roditelji, mislim).

Moram priznati da ni mm ni ja nismo ljudi od tablica, od praćenja akcija, kupovanja unaprijed i planiranja, jako smo impulzivni. Imali smo u proteklih 13 godina dana s hrpom novaca, dana bez kune, s hrpom dugova, s minusima i kreditima, bez minusa, s hrpom kartica, bez kartica, ono baš svega i svakakvih financijskih turbulencija, ali u cijeloj priči mi je najbitnije da niti u jednom trenu ni ja ni on nismo krivili onog drugog i da naša ljubav nije imala veze s lovom. To me nekako drži da ćemo uvijek naći izlaz.
    Ja se malo više trudim oko štednje i planiranja za stare dane, on malo manje. Nekako imam osjećaj da se vozimo u brzom vlaku bez kočnica i nadamo se da nećemo naletiti na veliku nizbrdicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •