Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
jedva krpaju kraj s krajem i imaju stav da nikad neće imati novaca. Istovremeno, ne libe se trošiti novac koji nemaju, putem kartica na brendiranu odjeću, skupe mobitele, pretplate telefona od 200-300 kn da bi imali iphone ili slično. Tada njihov stav da nikad neće imati novaca postaje samoispunjujuće proročanstvo. Bitno je napraviti onaj prvi korak i krenuti sa eliminacijom stvari bez kojih možemo, a dugotočno će nam popraviti bilancu. Da se razumijemo, još sam daleko od financijske neovisnosti, ali od kad sam promijenila životne navike osjećam se dobro i mirno.
Ti pričaš mojim jezikom Ne fakat, to je ono, bit svega ovog potrošačkog kaosa. Kaže Seni ne bi bilo radnih mjesta, možda, ali ako uzmemo u obzir koliko su strojevi sofistcirani danas da bi se smanjila radna snaga i to pomalo pada u vodu, kad pogledaš samo trančiranje pilića, ne moraš ići dalje, sve uatomatski, čovjeka ni na vidiku, mrste brk samo šaćica njih, a nas uvjeravaju da to tako mora biti. Zato ja nemam iphone i neću ga i dalje, čak pomalo i iz principa. Svi me blijedo gledaju, ali sorry za te pare radije ću platiti djetetu pol godine klavira. Meni treba mob da telefoniram i da pošaljem koju poruku. isto je i sa gro ostalih stvari. Ne trebam novi auto da bi se svi sklanjali kad ulazim u dvorište vrtića, za te pare si obnovim potrkovlje kuće komplet , ma još i za manje uz dobrog majstora na crno