Originally Posted by
Riječanka
to sa kućom /nekretninom/ kao investicijom i početnim kapitalom za djecu smatram dijelom naše kolektivne financijske nepismenosti (i sebe ubrajam u nepismene, da se razumijemo). nešto mi ne drži vodu u čitavoj toj konstrukciji - prema zadnjem popisu stanovništva ogroman postotak živi u vlastitom stanu/kući, a teško da ćemo se složiti s tim da smo nešto bogati kao narod. zapravo nemamo ideja i znanja u što drugo uložiti nego u nekretninu, pa mislimo da je dobro da djeci ostavimo barem to (uz to što ćemo se složiti da treba ulagati u njihovo obrazovanje, naravno). i onda imamo masu ljudi s nekretninama koje su naslijedili a ne znaju što s njima - nemaju novaca za njihovo održavanje, o porezima i drugim teretima, da ne pričam. o ruglu koje predstavljaju ogromne nikad završene kućerine, bez fasada, bez reda i ikakvog smisla građene, da ne pričam. ovdje u okolici rijeke ima takvih naselja da bi čovjek zaplakao kad vidi to "groblje", čisto nasilje nad okolišem. jedan kat za nas, jedan za jedno dijete, drugi za drugo, pa u početku ćemo živjeti u garaži i polako dalje, i nikad nije došlo to polako dalje.
mislim, odnosno sigurna sam u to, da mora postojati i neki drugi put, i bez vlastitih nekretnina se može biti bogat, ulaganja mogu biti isplativija. e sad, što je to točno, nisam baš sigurna.