Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
ja isto ne vjerujem da je to što netko bogat nosi iste kupaće godinama znak da je isti štedljiv, meni to samo znači da mu kupaće nisu važne (pretpostavljam ni odjeća općenito), ništa više od toga. odjeća je zaista nešto što nekim ljudima nije važno, a nije rijetko da je to tako baš ljudima koji si je mogu priuštiti. ono što nekom predstavljaju nove kupaće, njemu je vjerojatno neki novi auto, jahta ili sl. mislim da se ovdje ne možemo složiti sve dok koristimo izraz štednja u potpuno različitom smislu - jedni kao štednju kao odvajanje nešto "viška" za budućnost, a drugi kao prisilnu "štednju" - odricanje od svega što nije nužno za golo preživljavanje. može se, naravno, raspravljati o tome što je nužno, što je potrebno, a što je luksuz i u tome će opet svatko polaziti od svog pogleda, iz svojih cipela i svojih prioriteta, ali sigurna sam da nemati za kvalitetan obrok nije štednja nego nužda, te će rijetki djetetu tako nešto servirati da bi stavili par kuna "u štednju". dobrovoljno odricanje od nekih stvari u cilju nekih drugih je postavljanje prioriteta, a odricanje od svega nije.
Da! Super si ovo obuhvatila. Dotakli smo se istovremeno više toga, a kutevi iz kojih se gleda su različiti.