Pokazuje rezultate 1 do 50 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ja ga nemam a zeljela bi ga si. lijep mi je, eto sta sad.

no ovdje ne govorimo o zeljama, zelim ja i na put oko svijeta, pa ne idem. vec o tome da u HR sve manje ljudi ima za podmiriti osnovne zivotne potrebe.
    da stednja kojom su nam svima puna usta, zapravo nije stednja za bolje sutra, vec za prezivi do sljedeceg mjeseca.
    i da nam je svima vec puna kapa svega.
    a o kapitalizmu, cak i ovom ovdje u nastajanju, vecina zna vec dosta i osjeti ga na svojoj kozi. ne postoje ni kod nas vise liste za stanove u firmi, sindikalno odmaraliste.
    ovdje su ljudi jako dobro spoznali sta je to danas imas posao, sutra nemas. ali probelm je da kad ga i izgubis i da promijenis mjesto stanovanja unutar HR tesko da ces naci posao, osim mozda ako to seljenje nije iz provincije u Zagreb.
    pa ne moze cijela HR biti i raditi u Zagrebu.
    i zato ljudi razmisljaju o odlasku, i to takvom kakav je napravila tvoja obitelj, da moze ako zeli i imati taj iphone, ili pak djete voditi na jahanje ako zeli.

no sad smo se vec jako odmaknuli od teme. kako se prilagoditi na postojece uvjete a jos uvijek imati nazovimo to pristojan zivot.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 15.12.2014. at 13:14

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku

no sad smo se vec jako odmaknuli od teme. kako se prilagoditi na postojece uvjete a jos uvijek imati nazovimo to pristojan zivot.
    ja mislim da je stvarno jedini način - prvo platiti sve režije, a onda excel tablica. al u nju treba ić svaka potrošena kuna. ili, platiti sve režije pa onda ostatak dignuti gotovinu i rasporediti u kuverte - svaki dan jedna kuverta. ako uzmeš od sutra, sutra nema trošenja.
    i da, štedjeti na hrani. a da, jer većina nas nema drugdje gdje.
    hraniti se zdravo, a jeftino.
    :mandarine_mi_na_uši_izlaze_ovu_jesen:

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da je stvarno jedini način - prvo platiti sve režije, a onda excel tablica. al u nju treba ić svaka potrošena kuna. ili, platiti sve režije pa onda ostatak dignuti gotovinu i rasporediti u kuverte - svaki dan jedna kuverta. ako uzmeš od sutra, sutra nema trošenja.
    4 kn kila

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

joj cvijeto moja nije ni ovo rješenje, mi radimo tako pa opet nemamo ništa
    to ti je rješenje da ne pošandrcaš od zaduživanja, što ne znači da neš pošandrcat od suzdržavanja.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i probati naci jos neki dodatni izvor prihoda, ako je ikako moguce.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    i probati naci jos neki dodatni izvor prihoda, ako je ikako moguce.
    kako? misliš radit na crno?
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 15.12.2014. at 14:08

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    nista ne mislim. u smislu nekog konkretnog prijedloga.
    nego naprosto kao globalnu ideju, da se covjek s jedne strane pokrije s tim sto ima, a s druge stranne gleda, da li moze neci jos neki drugi nacin povecanja prihoda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam npr radila jedan ogroman prijevod, nije bilo na crno nego preko autorskog, al sam morala angažirat još 2 prevoditelja.

Dokument je bio velik 240 kartica stručnog texta. Jedan prevoditelj mi je odmah rekao da si zaračunam proviziju jer sam im našla posao, što meni ne bi palo na pamet poznajem ih godinama, jedna je radila za mene godinama. I eto uz moj odrađeni posao i proviziju, lijepi iznos se nakupio.J edino ću morat Bandiću dogodine plaćat višu cijenu vrtića.

Kvaka je u tome da uz dvoje male djece ja ne stignem uz svu volju uzimat neke poslove sa strane, uostalom imala bih grižnju savjesti što nisam s djecom.
    Pa prepuštam mužu prekovremene sate da odrađuje
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.12.2014. at 14:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •