Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112
Pokazuje rezultate 551 do 581 od 581

Tema: dobar, loš, zao - financije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Oh bože. Imaš li još uvijek ovako crni pogled i nakon što je Hrvatska sad izašla iz recesijske krize?
    Znaš kad sam ja izašla iz reccesije? Tek kad sam se udala. Imala sam više od 12 godina staža u pristojnoj firmi i s pristojnim prihodima, ali nije mi to ništa pomoglo kad sama nisam mogla dignuti kredit nego sam gooodinama plaćala podstanarstvo. To je nepovratno utrošena lova. Ništa nije značilo. I bilo je meni osobno teže u nekim godinama koje su možda za okruženje i državu bile prosperitetnije nego sada. Što ti vrijedi ako država npr nije u krizi, ali ti nemaš posao pa ti osobno jesi u krizi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    skroz sam zaboravila na moju staru temu.
    nakon što smo izišli iz minusa i otplatili kredit počela sam lakše disati. osam godina izbjegavanja kupovine stvorilo je od mene čudnovatog potrošača - stalno ponešto kupujem i imam grižnju savjest zbog toga.
    svrbe me prsti da otvorim još jednu temu, sličnu onoj hrčkovskoj a to bi bilo "kad smo spremni nešto baciti i zamjeniti ga novim?"
    Otvori. Ima nas još hrčaka... Ali ja to radim selektivno. Teško mi se riješiti knjiga, starog namještaja i suđa pa to bez kriterija odvlačim i gomilam u vikendici, a ne koristim. S odjećom imam manje problema, što ne obučem 2 sezone ide u dobre ruke, ali opet, neke omiljene stvari teško bacam ili poklanjam, nosim dok se ne raspadnu. Bolje da ne priznam kakve hlače trenutno imam na sebi...uff

S druge strane, na 3 para cipela obično pogodim jedan nosiv i udoban, a dva mi nabiju žuljeve i pokažu se trajno nenosivima. Bilo bi bolje da se odlučim dati duple novce za nešto pošteno, ali nažalost, cijena nije garancija udobnosti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 16.07.2016. at 21:00

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Što ti vrijedi ako država npr nije u krizi, ali ti nemaš posao pa ti osobno jesi u krizi?
    Sasvim si u pravu. Opet, kada je većina oko tebe nezaposlena, ono skoro svatko koga znaš, onda je cijela atmosfera nekako čemernija. Moji neki kolege su danas zaposleni, a bili smo tako depresivni prije četiri godine.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Malo glupo pitanje, ali što je ovo sad s bankama minusima, da opet nešto mijenjaju? Dobila sam uplatu pod nazivom cl drawdown, jedino kaj vidim na netu da je nekaj vezano uz banke. Ništa nisam dionice il tak što imala, pa ne kopčam.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.07.2024. at 06:34

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Što se događa ako se pošalje novce na pravi iban, ali krivo ime? Ili ako iban više nije u upotrebi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Što se događa ako se pošalje novce na pravi iban, ali krivo ime? Ili ako iban više nije u upotrebi?
    Zovi osobnog bankara. To može riješiti samo banka.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A da, pitala sam ih, kažu da ne vide ako nije ista banka, ali i da idu novci nazad ako nije točan iban.
    A dal stižu obavijesti na mobilnim aplikacijama banki kad neko primi uplatu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A da, pitala sam ih, kažu da ne vide ako nije ista banka, ali i da idu novci nazad ako nije točan iban.
    Ne bih rekla. Ovdje sam našla malo tuđe pameti, ali nije nešto u širinu: https://varazdinski.net.hr/vijesti/g...ogresne-osobe/

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

postoji razlika ako IBAN više nije aktivan tj. račun je ugašen (onda se novci vraćaju pošiljatelju),
    ali ako se upiše krivi IBAN, moguće da netko koristi taj račun koji je upisan, novci sjedaju bez obzira na ime i da onda treba kontaktirati banku
    Posljednje uređivanje od Boxica : 01.07.2024. at 11:40

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Obavijest na mob o uplati dolazi ako to banka daje i podržava, i uključiš. Ja u zabi to imam, dovijem obavijest za svaku uplatu i isplatu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

isusee, oni su neke minuse isključili jel, pa su mi dali kredit i uplatili novce da pokrijem taj kredit
    ...dakle wtf

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa već danima se govori o tim minusima ...

kolika je kamata na taj kredit?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ne znam evo, ne gledam tv i ne čitam vijesti nisam se zamarala time jer u pravilu i nisam u minusu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znati svoja prava i obveze ne znači zamaranje, to je dio života.
    Nekoliko mjeseci se govori o ukidanju "presutnih" minusa, i banke svako toliko posalju u aplikaciju ili na sms korisnika obavijest.
    Ja to isto ne koristim, pa znam. Treba biti u toku, bar sam ja takva

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam evo, ne gledam tv i ne čitam vijesti nisam se zamarala time jer u pravilu i nisam u minusu
    Onda imas pravo da te nije briga. Vratila sam i ukinula minus prije par godina i ne obracam paznju jer ga ne koristim i ne planimram koristiti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Al s obzirom na uredjenje stana mislim da bi opcija minusa mogla bit korisna.

Ako imas kreditnu karticu takodjer traze neke dokaze, evo Diners ukida koristenje aktualnih kred.kartica u cetvrtak, 4.7.svima koji nisu dostavili dokaz o svojim trenutnim primanjima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa ako je dobila kredit za otplatu presutnog minusa onda je bila u minusu.... već godinu dana stižu obavijesti svima koji imaju presutno odobrenje da reguliraju status i pretvore ga u regularni minus jer ce ovaj biti ukinut i sad se neki čude.... stvarno baš iznenađenje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da bila sam taman taj dan, nisam prebacila sa žiroa na vrijeme i iznenadilo me da su to uspjeli ulovit

ne treba mi inače minus, uostalom na njega se plaćaju kamate
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.07.2024. at 19:16

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa eto idući put kad "zaboravis prebaciti" ces biti u nedozvoljenom minusu. Pretpostavljam da ćeš onda ovdje isto pisati s čuđenjem o posljedicama istog.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vjrv budem, da, haha, a kaj onda nedozvoljeni, što bude onda, dođu policajci po mene il kaj?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

prvo ja ne znam kaj je regularni kaj prešutni, zadnji put kad sam u banci s njima pričala o tome rekla sam im da mi ga ukinu, međutim oni su stavili nekaj što ovisi o primanjima, ... a ja sam navikla da mi jednostavno odbije karticu bilo na bankomatu bilo u trgovini kad nema sredstava, što je njihova stvar zašto uopće nude tu opciju, a nude je zato što poslije naplate kamate
    međutoa, sad čemu sve izmjene, može li to netko objasniti za nas koji nismo u finacijama? što banka time postiže?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 02.07.2024. at 08:15

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

prvo ja ne znam kaj je regularni kaj prešutni, zadnji put kad sam u banci s njima pričala o tome rekla sam im da mi ga ukinu, međutim oni su stavili nekaj što ovisi o primanjima, ... a ja sam navikla da mi jednostavno odbije karticu bilo na bankomatu bilo u trgovini kad nema sredstava, što je njihova stvar zašto uopće nude tu opciju, a nude je zato što poslije naplate kamate
    međutoa, sad čemu sve izmjene, može li to netko objasniti za nas koji nismo u finacijama? što banka time postiže?

https://www.dalmacijadanas.hr/imate-...k-za-prelazak/

i dodatno ti šaljem info da možeš s bankom dogovoriti da ti se novci koje dobiješ na žiro automatski prebacuju na tekući

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sad sam taman izašla iz banke, ma imam netbanking mogu i od doma, u principu sam si odvojila da mi psihološki bude kao štednja, kao kočnica

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

vjrv budem, da, haha, a kaj onda nedozvoljeni, što bude onda, dođu policajci po mene il kaj?
    Ne znam kako to sada funkcionira, ali prije podosta godina meni su počistili sve račune i prebacili novac na taj račun u nedozvoljenom minusu, čak i one u drugim valutama, i poslali doma pismo s izvješćem o tome. To se zove pri****j i još su mi taj pri****j naplatili 50 kn. Kamata na nedozvoljeni minus nije visoka, ali ako još uvijek naplaćuju tu uslugu pri****ja onda baš i nije fora.
    A u nedozvoljeni minus sam upala jer su mi taman na kraju porodiljnog, a prije prve plaće ukinuli dozvoljeni minus. Rata za kredit mi je sjela par dana prije plaće i hop, eto nedozvoljenog minusa.
    Posljednje uređivanje od ninaXY : 02.07.2024. at 12:23

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne kužim zašto mi ne da da napišem kako se ta usluga zove, nije prosto

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Jer slova tvore takvu riječ koja je zabranjena

P r i j e b o j

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja danas pitala čovjeka koja je kamata kaže 6% i onda sam na glas iskomentirala ako odem u minus 100€ banka me capne 6€ to su tri sladoleda
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 02.07.2024. at 13:23

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ili ako kupiš u dućanu kutiju sladoleda ima i za dvostruko više uživancije

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

e i to, samo nemam mjesta u ledenici za velike posude, pa je opcija prejesti se sladoledom ili ga ostaviti da se skroz otopi

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako misliš da je kamata od 6% najgore što ti se može desiti zbog nedozvoljenog minusa onda nemas brige

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

pa ne znam što se još može desiti, uputi me
    mada sad nebitno, ugasila sam ga

Stranica 12 od 12 PrviPrvi ... 2101112

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove