Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: produženo dojenje-18 mjeseci na zahtjev ili?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno produženo dojenje-18 mjeseci na zahtjev ili?

Pozdrav,
    dojim već 18 mjeseci(na zahtjev) i prije dva tjedna sam pokušala prorjediti dojenje tijekom dana i to tako da bih ga odgađala "obrazlažući" riječima: poslije, poslije će sisa,poslije...
    To je urokovalo prolome nezadovoljstva i plača.

Zanimju me iskustva produljenog dojenja, odnosno da li ste dojile do druge, treće ili četvrte godine na zahtjev,ili je moguće, bez negativnih emocija (mnogo plača), objasniti djetetu da ne može sisati u bilo kojem trenutku.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

do druge sam dojila na zahtev i danju i noću
    kad je napunila dve bila je mnogo razumnija nego 6 meseci ranije (kad sam prvi put probala da joj ukinem noćno) i tad sam joj rekla da noću više ne dam jer sam umorna i želim da spavam, da i ona mora da spava itd.
    dalje je sve išlo mnogo lakše, posle par noći
    i preko dana sam znala da je odložim, osim ako joj je baš trebalo (ljuta, uznemirena, pala i razbila se...)
    do 2.5 se svelo da sisa samo za uspavljivanje

(nije da se sećam svega nego sam danas listala radosnicu :D )

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

S 24 mj. je sisala ko novorođenče, brat ju je nadmašio a još nema 24!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sad ce napuniti dvije godine i nocu sisa na zahtjev, a preko dana ne. Radim pola radnog vremena, a on je tad u vrticu, dakle tu nema dojenja na zahtjev. Inace sisa kad god zeli, preko dana, osim ako to meni bas stvarno ne odgovara - u tom slucaju mu kazem da ce dobiti malo kasnije. Tako je zadnjih pola godine, otprilike. Mislim da mu je broj podoja, kad bih se potrudila stvarno prebrojati, minimalno oko sedam puta, plus noc, za koju stvarno ne znam. Sigurno dva puta, a mozda i vise.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 24.11.2014. at 04:12

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da većina dece sa 18 meseci još nema kapacitet da bilo kakvo odlaganje nečega što jako želi tog trenutka prihvati bez ispada besa.
    Tj. ako želiš da ga odvratiš od dojenja tog trenutka, moraš imati odmah kao džoker nešto jednako primamljivo ili primamljivije (i to samo kod dece kod koje ta taktika pali), ili se pomiriti sa ispadima besa.
    Mojih dvoje su sisali na zahtev negde do pune dve godine osim u baš izuzetnim okolnostima, ali moji su bili dosta "laki za održavanje"-nikad im sike nisu bile zanimljive u javnosti, ćerka je doduše dojila nekih 6-7 puta u toku dana/noći u tom uzrastu, a sin je bio totalno drugačiji, sam je odustao sa nepune 2,5 god, dok sam se sa ćerkom dogovarala i pregovarala, ali tek dooobro nakon njenog drugog rođendana.
    Tu negde sa svoje 2god i 4 meseca je ćerka dobila mlađeg brata, pa smo uveli pravilo da prvo sisa mali bata, a ona čeka red. Nije joj bilo pravo, ali je prihvatila bez velike dramatike. I nastavili su tandem još 2,5 godine, kad je mali bata odustao sam, a ja velikoj sestri objasnila da je meni već krajnje neudobno da je dojim, što je bila čista istina, i isto nije bilo velike dramatike oko prestanka dojenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •