Vidi rezultate ankete: Volite li jesti luk i jedete li ga?

Glasači
126. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da, i sirov i pirjan/pecen/kuhan ...

    98 77.78%
  • Da, ali ne sirov

    14 11.11%
  • Da, ali ga ne jedem zbog okoline

    3 2.38%
  • Ne

    11 8.73%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 96 od 96

Tema: Klub prijatelja luka ...

  1. #51
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,023

    Početno

    Obožaaaavam crveni SIROVI luk.

    Sve ostale varijante i vrste (kuhan, pirjan, češnjak, poriluk...) su mi koma. I jednostavno ne mogu shvatiti kako nešto taaako fino kad je u sirovom obliku toliko drastično promijeni okus (nagore) kad se skuha (to isto mislim i za rajčicu i papriku). Naravno da ne mogu izbjeći da koristim luk u kuhanju, ali ga za saft isjeckam na mikrokockice i izdinstam mu dušu sve dok mu više nema traga.

  2. #52
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ne, jedan!
    i to ako se baš mora!
    OK.

  3. #53
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Audrey, meni nema ništa ukusnije od pečenog ljubičastog luka i češnjaka. U ljusci ili očišćenog.
    Pa gore malo polijem maslinovim uljem i eto mi obroka.
    Jeftin, zdrav i... UKUSAN!

  4. #54
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    ZG, u braku
    Postovi
    4,635

    Početno

    ja ću ovako reći
    još ga nisu uspjeli pripremiti da ga ja ne bi mogao pojesti
    crveni kao jabuku, pušlek mladog za večeru, bijeli može čak i na sendvić s paštetom.
    a kad se najedem crvenog onda mi je odlično popiti hladno mlijeko. ne znam zašto ali tada mi je mlijeko najbolje piće na svijetu.

  5. #55
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Audrey, meni nema ništa ukusnije od pečenog ljubičastog luka i češnjaka. U ljusci ili očišćenog.
    Pa gore malo polijem maslinovim uljem i eto mi obroka.
    Jeftin, zdrav i... UKUSAN!
    ako jedan luk zoves obrokom nije cudo da napadas tateka zbog par smajlija.
    vidi u kinder pune tribine ko finale SP-a:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...23431&start=50

  6. #56
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ajmeeee, ne pratim sličice!

    pa nije jedan luk - puna tepsija!

  7. #57
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    Ako nastavite s ovako zamamnim temama, MM-obožavatelj luka ulogirat će se na Rodu.

  8. #58
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    Evo još obožavatelja kapule, volim je svakako, sirovu, mladu, pečenu, kako želite.
    Ali zato MM mrzi iz dna duše i uvijek prigovara, pa kako to možeš jesti.
    Jedan dan sam mu rekla - nemoj da biram između tebe i kapule

  9. #59

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,198

    Početno

    i ja se ubrajam u ljubitelje svih vrsta

  10. #60

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    Citiraj "ivarica prvotno napisa
    vidi u kinder pune tribine ko finale SP-a:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...23431&start=50

  11. #61

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    9,951

    Početno

    jedem ga u svim oblicima.............

    mm se zgražaa mene zabole stojko

  12. #62
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    ja ga volim samo sa chevapima i nikako drukcije!!

  13. #63

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    obožavam luk i jedem ga svakodnevno u bilo kojem obliku.
    klinci vole mladi,al dinstani ne podnese i ne daj bože da ga vide u hrani
    pa ga moram ribati

  14. #64

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno

    Volimo ga svi. Ali mene poslije luka jaako boli stomak.

    Još malo o juhi. Juha fino miriše ako se cijela glavica luka malo propeče da dobije tamnu kožicu i tek onda stavi u juhu.

  15. #65

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj sabaleta prvotno napisa

    Još malo o juhi. Juha fino miriše ako se cijela glavica luka malo propeče da dobije tamnu kožicu i tek onda stavi u juhu.
    tako i ja radim.

  16. #66

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Evo ja sam se sjetila luka u jednom obliku koji ne mogu smisliti: kuhan sa šećerom u sirup protiv kašlja (smajli koji riga).

  17. #67

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    u krumpir-salati i u grah-salati biram i klopam samo luk!

  18. #68

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    804

    Početno

    Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Još malo o juhi. Juha fino miriše ako se cijela glavica luka malo propeče da dobije tamnu kožicu i tek onda stavi u juhu.
    Potpisujem.I mi tako radimo.

  19. #69
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Obožaaaaaaaaaavam luk. Nek stvari nemrem zamislit da jedem bez luka...Čevapi, grah, roštilj, kobase...čak nekad i uz pizzu jedemo luk...Njam, njam, njam.

  20. #70
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj lali prvotno napisa
    Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Još malo o juhi. Juha fino miriše ako se cijela glavica luka malo propeče da dobije tamnu kožicu i tek onda stavi u juhu.
    Potpisujem.I mi tako radimo.
    I mi to radimo!
    I da, a MM isto tako još voli i češnjak. Meni je ipak malo bljak češnjak!

  21. #71
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Mi donijeli iz Zagorja od zenine bake punu vrecicu mladog luka (jasno, prirodno uzgojenog i nespricanog) ... njammmmmmmmmiiiiiiii!

  22. #72

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    bel
    Postovi
    92

    Početno

    Veliko DAAAAA luku i u našoj obitelji. U svim mogućim oblicima, bojama i jelima! :D A osim luka volimo i sve ostalo što je ljuto: hren, chili, feferonke, biber svih boja... Samo daj!

  23. #73

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    obozavam!!

    cak sam i sina po njemu nazvala!!

  24. #74
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Citiraj lucky day prvotno napisa
    obozavam!!

    cak sam i sina po njemu nazvala!!
    Dobro da nije Lucky Luk(e)!

  25. #75

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    to ce biti za drugog sina!!

  26. #76

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    50

    Početno

    Nakon pročitanog hrlim izpeći jaja sa mladom kapulom (crvenim lukom). :D

  27. #77
    LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,656

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    orka ga je sa 17 mjeseci jela ko jabuku.
    i vikala: juuuutooo, ali i dalje jela.
    Ona ide mojim stopama.
    Obožavam ga.

  28. #78
    slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    890

    Početno

    Odkad znam za sebe jedem luk u ogromnim koičinama sa svime i svačim kao i cijela moja obitelj. Luk je zakon!!! (i sve drugo povrće) 8)

  29. #79

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    Spominjete pohani luk, koji luk i jel se taj samo onako uvalja u tijesto ili mrvice ili ima neki trik, na kakve se komade reže?

  30. #80

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    na kolutice,pa u tijesto za palacinke (malo gusce) pa u vruce ulje...nezdravo ali mljac!

  31. #81

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    678

    Početno

    To je dakle crveni luk. A koje debljine kolutovi?

  32. #82
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Volim ga, ali ne do te mjere da bih ga sirovog jela više od jednom u dva tjedna, dok ga u kuhanju koristim gotovo svakodnevno

  33. #83

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    svicarska
    Postovi
    1,916

    Početno

    Citiraj Bomballurina prvotno napisa
    To je dakle crveni luk. A koje debljine kolutovi?
    po mojoj procjeni oko nekih 3 mm...

  34. #84

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    87

    Početno

    MM i ja obožavamo luk i bijeli i crveni na sve moguče načine

  35. #85
    saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,051

    Početno

    Mi smo obožavatelji luka...
    Moja baka reže luk i kaže, jao što je ljut, a Mislav kao iz topa - pa nasoli ga!

  36. #86
    tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Zagreb/Precko
    Postovi
    4,271

    Početno

    Sjetio sam se danas ove teme dok sam unistavao ogromne kolicine luka uz cevape na poslu ... njamiiiiiiii.
    Sva sreca, danas nemam sastanaka ...

  37. #87
    Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ČK
    Postovi
    2,914

    Početno

    Ja luk stavljam u svako jelo (osim u mlječna jela) ali ne mogu ga jesti sirovog. Mladi luk mi je jako fini, ali ga zbog želučanih tegoba isto ne smijem.

  38. #88
    Asimon avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    378

    Početno

    evo, mi se tek sad prijavljujemo među ljubitelje luka...
    a volimo ga svakako: u salati, uz ćevape, mladog, lučiće u octu....
    I P. je ljubitelj, ovo ljeto je po salatama samo pecao komade kapule, i govorio: daj uka...

  39. #89
    Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,219

    Početno

    Pamte se moje prve izgovorene riječi :

    "Peka, juka!"

    A i danas je tako.

  40. #90
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    danas me je netko uvjeravao da je dinstani luk smrt za žuć

    šta mislite je li to točno, jer ja masu jela pravim tako da prvo dobro izdinstam velikuuuu količinu luka?????

  41. #91

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    A jes mi drago sto toliko ljudi voli luk jer se ja davim u luku i mislila sam da sam jedina. :D :D Ja bez luka nemogu zivjeti. U svim mogucim oblicima ga jedem i uopce mi nepravi probleme ni u zeludcu a ni u ustima. Teska obozavateljica sam i cesnjaka i njega koristim na tone.

  42. #92
    Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,749

    Početno

    Ja za doživotnog počasnog člana! Kod nas u Bosni kažu da prvo narežemo luk i stavimo da se poprži pa onad kontamo šta da napravimo. I moja cura je u tome na mene, ali MM nije baš ljubitelj, mada nije ni da mrzi. I kako se ćevapi mogu zamisliti bez extra luka?

  43. #93
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj ekica prvotno napisa
    ...Omiljeno: pohani luk, ...
    Jel te mogu zamoliti recept kako pohaš luk, plzzz?

  44. #94
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj zrinka19 prvotno napisa
    danas me je netko uvjeravao da je dinstani luk smrt za žuć

    šta mislite je li to točno, jer ja masu jela pravim tako da prvo dobro izdinstam velikuuuu količinu luka?????
    Moguće da bolesnima na žuč (npr. s kamenjem u žuči) uzrokuje akutne napade zbog velike količine celuloze pomiješane s masnoćom. Inače, ne vidim razloga da bi sam dinstani luk mogao prouzročiti kakvu bolest!

  45. #95

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split
    Postovi
    989

    Početno

    zbilja, šta je to s kapulom i želucem
    misla sam da je do mene al vidim da vas ima još
    ja sam u kući uvela teror, ništa se više na kapuli ne radi
    ukus me ne smeta ali svaki šugo na kapuli ja još dva dana osjećam

  46. #96

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Ja ne mogu probaviti ni crveni ni bijeli luk ako su u sirovom obliku. Jednom sam jela sirovog češnjaka jer su me uvjeravali kako će mi gripa odmah proći, ja probala - i klinac! Bolovi u trbuhu su bili katastrofalni, a imala sam osjećaj da mi iz svake pore izbija miris češnjaka, danima nakon toga. Ne ponovilo se!

    Citiraj lalah prvotno napisa
    ukus me ne smeta ali svaki šugo na kapuli ja još dva dana osjećam.
    Problem je što se većina saftova radi na kapuli. Hm.., a ako je dobro izdinstana i skuhana, ne bi trebalo biti problema. Lalah, probaj dobro izdinstati kapulu, pa onda šug dosta kuhaj (u snislu da se kapula skroz rastopi, da se ne vidi u šugu), tako ne bi trebala imati posljedice na želudac..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •