Danima tražim po svim dućanima, nema ni u Super ni u manjim Konzumima, ni u Billi, ni u Dioni, ni u Sparu...je li netko možda vidio u zapadnom dijelu ZG ili po centru? Proizvodi li se to više uopće?
Danima tražim po svim dućanima, nema ni u Super ni u manjim Konzumima, ni u Billi, ni u Dioni, ni u Sparu...je li netko možda vidio u zapadnom dijelu ZG ili po centru? Proizvodi li se to više uopće?
probaj u kauflandu
znam da to ne pitaš
te nisam probala, ali one njihove za medenu pitu su mi koma
Jednom u 2 g. napravim "prave" kore, namaltretiram se, uvijek mi usfali materijala za 5. koru, zaprašim cijelu kuhinju i pećnicu brašnom, čistim 2h...i sljedeće 2 g. ih kupujem (meni su dobre, malo ih navlažim mlijekom) dok ne zaboravim koliko sam se prethodni put nagnjavila.
Sad ih dugo već ne nalazim pa sam se pobojala jesu li ih prestali proizvoditi...volim ih imati doma za brzinski kolač.
i ja bih neke dobre kore za mađaricu
molim info koje su najbolje i kako se točno zovu, da ne bauljam...
btw, meni ide na živce radit' sama te kore, dogodi mi se otprilike isto k'o i čoksi, a najgore mi je to što im ne mogu ujednačit' debljinu, pa mi obavezno rubovi izgore
apage...
Posljednje uređivanje od Forka : 26.11.2014. at 22:16
Ma nema po butigama nikakvih, nisam ja izbirljiva.
Meni su te kupljene kore za mađaricu bile sasvim u redu, za medenu pitu nisam kupovala.
okej, je l' piše na njima da su za mađaricu?
( :/ valjda piše...)
baš ću pogledati malo po mojim butigama :D
U Plodinama ima kora za mađaricu i medenu pitu od nekog privatnog proizvođača. Negdje su oko 18 kuna.
hvala, plodine su mi na kraj svijeta.
15kn i koliko kora dođiiješ...jednu ...il...?
http://www.coolinarika.com/recept/sa...s#content_info
po ovom receptu se super valjaju kore i ništa ne puca.
uf. hvala na obavijesti.
ljudi ne jedu kruh ni pekarske proizvode? pa što je njima? u zagrebu su kafići i pekare valjda jedini bez pada prometa.
nas podravce uče zdravom načinu života ,
bar još radi mesna industrija (da ne ureknem)
ok znam da ih treba više ali reko tih 15 kuna je za jednu ili za više njih cjena
"Moje kore" za mađaricu:
1 kg glatkog brašna
32 dkg masnoće
20 dkg šećera
4 cijela jaja
1 prašak za pecivo
Radim na dasci za kolače. Pomiješam brašno i prašak za pecivo na suho. U to nožem razrežem hladni margarin ( ili putar, iako mi je lakše raditi sa margarinom). Zdrobim masnoću i brašno, napravim udubinu u sredini, u nju razbijem jaja, dodam šećer, pomiješam, te dodavam brašno sa strane, Treba umijesiti brzo da se ne počne lijepiti,
podijelim na 5 dijelova, jako nabrašnim dasku i razvaljam prvi, sa valjkom prenesem na namašteno dno od prvog pleha, pa u pećnicu. Onda razvaljam drugi komad, na drugo dno pleha.
Pečene kore stavljam na stolnjak, jednu na drugu. Obično ih treba sa nožem odvajati od podloge. One su pečene za par minuta.
Malo zeznut posaoali vrijedi!
jedan savjet, kore za mađaricu ili bilo koje druge kore najbolje je razvaljat na papir za pećenje, dakle dolje papir ne brašnite samo gore da vam se ne ljepi, i uvjek uspiju
Ima u Metrou , svih vrsta kora - lisnate , za mađaricu , za bijelu pitu...nekidan sam vidjela al nemam pojma tko proizvodi.
ajde molim te napiši di točno stoje te kora na kojem odjelu.jer sam ja jučer izričito išla u metro po to i pitam tetu koja radi na tom odjelu i ona veli da to ne drže.I u kojem si metrou to vidjela
Jučer sam ih gledala u Plodinama. Ima za mađaricu i za medenu pitu. Proizvođač je Bradić-kore. Piše na njima da su od Podravka brašna. Cijena je 19,90 i stoje preko puta kruha. Našla sam sliku njihovih Rozen-kora, isto ovako su pakirane http://rainbow-flower.net/wp-content...4/IMG_2442.jpg
U kojim plodinama si vidjela. I koliko ih je u pakiranju
U pakiranju su 4. svaka debela oko 4-5 mm. Vidjela sam u Rijeci, ali kažu mi da ih drže sve Plodine. Paket je tanak, obučen u debeli najlon, istisnut je zrak pa izgleda kao malo mekša daska. Ne bi ih ni skužila da nisam tražila gdje im stoje ukrasi za torte. skroz su na dnu bile, morala sam se jako sagnuti, a kako oni sve dućane isto pune, vjerojatno ćeš ih naći. I to nisu na dugačkoj polici, nego onako sa strane.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.12.2014. at 16:25
Ajde bum isla sutra pa bum vidjela jel budem uspjela.
Ali sad sam tek skuzila da su malih dimenzija...da bi trebala jos jedan paketic
Nisam sigurna jesu li kore u Konzumu i u Plodinama od istog proizvođaća, ali ja bum ih bojkotirala.
Pa kaj nismo više ni takvu običnu stvar u stanju napraviti u Hrvatskoj.
Idem na Coolinariku...
Jučer sam vidjela te podravkine kore u kvartovskom spar-u pa je za pretpostavit da ih drže i drugi interspar-ovi..
Nema podravka, ali probala sam s rozen korama koje su tanje (ima ih mislim 8 u pakiranju) i odlične su. Nije ko domaće, ali dovoljno su OK.
A ima i razvučeno pa sami staviš i pečeš.
Ja imam super recept za kore i za kremu za Mađaric: uzmem telefon, nazovem stičeka V i puf nakon par dana i kore i krema, sve već propisno slozeno i narezano kod mene doma.
Mljac.
Postoji - evo ga, Sparova robna marka Budget - lisnato tijesto u rolici (ovo je neki recept, ali u dnu stranice ima slika tog paketića s već razvučenim lisnatim tijestom): http://www.dobartek.spar.hr/hr/recep...estom,408.html