Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Gdje spavaju bebe kada mame ne spavaju s njima?

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Gdje spavaju bebe kada mame ne spavaju s njima?

Drage AP mame, bilo je puno topica na temu zajedničkog spavanja, ali mene zanima konkretno: gdje vam spavaju bebe kada vi ne spavate s njima? Naime, ja planiram da malecki spava s nama preko noći, znači između nas. Zato uopće ne planiram kupiti kinderbet. Ipak me brine slijedeće: kamo ga staviti kada spava preko dana? Da li opet u naš krevet? Ili negdje drugdje? Bojim se da ne prisloni glavicu na jedan od jastuka ili kad bude veći da se ne otkotrlja s kreveta ili nešto slično. Ako opet kupim kindić, bojim se da će ostati uglavnom neiskorišten i samo smetati u ionako malom stanu. Kakvo je vaše iskustvo? Gdje vam dječica spavaju preko dana, a gdje preko noći? U kakvom položaju spavaju i kako se osigurate od mogućih ozljeda ili ne-daj-bože gušenja?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po danu isto na bračnom.
    pa samo makneš jastuke i popluna ako se bojiš gušenja.
    a ako se bojiš da ne padne dole, kupiš one bočne zaštite za krevet.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kod nas je isto kao i kod Lut,samo kaj ja jos okolo postavljam zvucne igracke tak da ako slucajno nisam u sobi cujem jel je blizu ruba

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas isto na bračnom krevetu. Mi smo kupili plastičnu ogradicu za krvet (u Toysu)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kad je bila skroz mala beba, zara je spavala na kauču u dnevnoj, da mi bude na oku

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

sa 8,9 mjeseci, niš to više ne pomaže-svaku prepreku prijeđe i na podu je. Desilo nam se prije par dana i sad i na hladno pušem i svaki put stavim u kinderbet, pa makar mi trebala vječnost da ga uspavam. ovo govorim za spavanje po danu...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kovke prvotno napisa
    sa 8,9 mjeseci, niš to više ne pomaže-svaku prepreku prijeđe i na podu je. Desilo nam se prije par dana i sad i na hladno pušem i svaki put stavim u kinderbet, pa makar mi trebala vječnost da ga uspavam. ovo govorim za spavanje po danu...
    Tako smo i mi radili u toj dobi...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa sedam mjeseci sam skuzila da mogu pasti s kreveta... pa su spavali na podu. na spuzvi tapeciranoj, tankoj, ogradjeni jastukom za dojenje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    ...,samo kaj ja jos okolo postavljam zvucne igracke tak da ako slucajno nisam u sobi cujem jel je blizu ruba
    Ovo je tako pametno, a nikad se ne bih sjetila. Hvala za ideju

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jedino po noći spava u sobi, danju (kao npr. upravo sad) na kauču u dnevnom boravku
    sami smo pa mu nitko ne smeta, a na oku mi je

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Na bračnom krevetu, još uvijek i po noći i po danu. Nije nikad pala s njega.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

po noći u kindaču koji je u nastavku bračnog kreveta i bez jedne stranice.
    po danu na bračnom krevetu-unatoč svim preprekama pala je par puta, ali na mekano .

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    sa sedam mjeseci sam skuzila da mogu pasti s kreveta... pa su spavali na podu. na spuzvi tapeciranoj, tankoj, ogradjeni jastukom za dojenje.
    koje jednostavno i bezbolno rješenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, pinnochio

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo upravo u tu svrhu kupili kosaru (onu pletenu, mekanu) u kojoj je spavala prvih 3, 4 mjeseca. to nam se pokazalo izuzetno prakticnim jer kosaru uvijek mozes ponijeti sa sobom, mislim gdje god da si u stanu, kosara moze s tobom (npr. u kupaonu dok peres kosu i sl).
    kad ju je prerasla kosaru izvadili smo one jastuke iz nje i sad u njoj drzimo igracke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na bracnom spava. I ja poslazem oko rubova kreveta zvucne igracke da ga cujem ako krene put poda.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja malena upravo spava na našem bračnom krevetu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Po noci A. spava u svom kreveticu. Medjutim, po danu za to nema sanse. Spava na bracnom i to tako da je stavim poprijecno na sredinu kreveta, a pored rubova naslazem jastuke i deke.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

smoki

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Leki, i moj necak je donedavno spavao tako na krevetu, cak je vise od mjesec dana mladji od tvoje curice. bio je zagradjen jastucima itd.

ali kad se probudio, fino krenuo u istrazivanje.. zacas je presao prepreku od jastuka i otpuzao do - poda!
    krevet nije visok i udarac nije bio jak, ali dovoljno...

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

mi za dnevno spavanje imamo kinderbed, sta je sigurno sigurno je... a zato smo kupili i putni krevetic pa kad idemo kuda da moze dijete bez brige odnjonjati svoju dnevnu sihtu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na bračnom krevetu koji ima samo jednu stranicu slobodnu (zguran je do kraja u kut), a na toj slobodnoj stranici improvizirana je ograda od stranice kinderbeta.

Nadgledanje? O, da. Big Brother style - kamera uperena na krevet, a kontrolne točke (gdje pratimo proces spavanja) su TV u dnevnoj sobi i ekrani na računalima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preko dana spava na nama ili u kolicima koja imamo posuđena samo za "kućno" korištenje dok sam sama doma (npr., idem se tuširati i sl., pa da ga mogu imati na oku) - to je dobra fora, jer ih malo provozaš naprijed-nazad ako se počne komešati. Ajde da i ja mogu reći da kolica nečemu služe.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa
    Kod nas je isto kao i kod Lut,samo kaj ja jos okolo postavljam zvucne igracke tak da ako slucajno nisam u sobi cujem jel je blizu ruba
    Ovo ti je fenomenalna fora!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Posto je Viktor prvi put pao s kreveta sa samo 3,5 mjeseca....to je bio kraj ostavljanja na bracnom.
    To s zvucnim signalima nije upalilo....od zvonjave do pada treba puno krace nego sto se cini.
    Spavao je ili u lezaljci ili u svom kreveticu.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Lucija po danu nekad ostane spavati na krevetu i to ako su B i K budni, a ako zaspi istovremeno kad i oni onda nju premjestim u kolica u drugu sobu (da ona njih ne probudi jer spava kraće). U zadnje vrijeme zapravo i spava samo jednom dnevno i to isto kad i dečki.
    Još nije pala s kreveta i mislim da neće, jer kad se probudi obavezno me zove i dalje leži. A samo 2 ili 3 puta sam ju našla kako sjedi na krevetu na mjestu gdje je spavala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

M spava na našem bračnom krevetu, stavim je uz uzglavlje i zagradim jastukom za dojenje. Na žalost, dotični se poprilično ispuhao, pa smo ga prošli tjedan odnijeli u Kamaris na nadopunjavanje, pa se snalazimo s hrpama jastuka i popluna. Kad se probudi, okrene se potrbuške i krene puzati (unatrag ), ali mi je na oku, pa je uzmem i posjednem da se igra, ili se igramo zajedno

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mm i ja spavamo na povisenom madracu (od paleta smo napravili podnicu)

prvih tjedana-i po danu i po noci u nasem krevetu (zajedno samnom jer sam spavalica a ako ne onda na rukama ili bi ga odlozila na kauc... )

kasnije - dobio svoj mali madrac u ravnini i spojen s nasim (bilo dovoljno ograditi ga rolama od dekica jer je mirno spavao)-inace,od rodjenja nije htio spavati priljubljen lezecki uz mene (priljubljen je htio biti samo na rukama), niti je htio lezecki dojiti- nit dan danas... i po danu je spavao svugdje - na kaucu, u kolicima (ali samo vani), u lezaljci na terasi, u klokanici...

sa 3mj. kupili kindac - skinuta stranica, zakoceni kotacici, stavljen na najnizu razinu sto je bilo ipak malo vise od naseg kreveta sa kojim je kindac bio spojen... jos uvijek je mirno spavao... a po danu sam ga polako pocela sve cesce stavljati u kindac nakon uspavljivanja, no i dalje je znao spavati svugdje a ja treperila oko njega...

do 6.mj - vec sam ga naveliko svaki puta za dnevno spavanje stavljala u kindac... jos uvijek sa spustenom stranicom (do 8 mj se nije znacajnije okretao u krevetu)... manje je spavao vani (bilo je hladno),tocnije - to su bile iznimke....

sa 7mj. - preselili i dobili kindac kojem se ne moze skinuti stranica - prihvatio ga odmah (bolje od mene ) ... prvi put odvojeni kreveti...

sa 9mj. - odmaknula svoj krevet za jos 10 cm dalje od njegovog ...

a od prije nekih mjesec dana nece bas spavati nigdje nego u svom kreveticu... cak ni na rukama...odnosno, hoce ako je bas jaaako umoran no spava puno krace...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno pitanje

moja malena po danu u kolicima i u bračnom krevetu, a po noći u svom krevetiću, još je jako mirna, al ne znam do kada, pa me zanima kad se bebe počmu komešati, znam da je to individualno, al kad da je počnem ograđivati i štititi od pada?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •