Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 426

Tema: Božićni kolači 2014.

  1. #351
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ova mileramka stvarno izgleda jako fino, čula sam za nju, ali ju nikad nisam radila
    sad ću za NG, umjesto čizkejka

    hvala na receptu, pužić

  2. #352
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    radi ovog topika, kao i silnih foto statusa na fejsu, prvi put i ja krenula peć božićne kolače. kao, ranije. jučer otišla treća tura ko fol božićnih kolača. hebemu miša, nemam niti jedan jedini kolač, keks, keksić, kolačić. sve smo proždrali. a božićni ručak kod mene. j dođe doma iz škole i smlavi cijeli pleh.
    cvijeto
    ja svake godine radim kolače na badnjak
    napravim duplu količinu prhkih orehnjača (dobijem šest štruca, podijelim svojima i još i nama ostane previše), još jedan ili dva kolača i to je to

  3. #353

    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    3,530

    Početno

    Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Kaze moja mama , maher za sape da radije onda krace na 180 . Smijes i otvarati pecnicu dok se peku pa kad vidis da su porumenile odozgo i mslo na rubu, gotove su
    Napravila ja svoje šape
    Za šape s orasima trebalo mi je nekih 8 min pečenja, a za one s kokosom samo 5 min. Naravno, to sam skužila nakon što sam prepekla turu U svakom slučaju, ispale su fenomenalno

  4. #354
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Radila sam ove: http://www.likechocolate.net/2014/12...ma-i-narancom/
    Iako su me privukli izgledom, moram reći da su jako fini, lagani, meki... ma baš odlični. A još ih nisam ukrasila. Full jednostavni za napraviti. Radila s orasima.

  5. #355
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    sad sam napravila milijun komada i te male orehnjače. ništa mi nije dobro ispalo. milijun komada su se previše spljoštili u pećnici. izašli van - bez rupe skoro. a male orehnjače su se napuhale. tijesto mi je presuper, to me oduševilo kako se lijepo valja. al sad sam ih izvadila iz šećnice i nekako su čudne, sve napuhnute i raspuknute.
    uvijek zahebem te kolače, aaaaaa

  6. #356
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    možda je razlog tomu što sam u šest došla iz grada. a od podne idem kao doma. ono, popilo se malo lol
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 24.12.2014. at 20:51

  7. #357
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    možda je razlog tomu što sam u šest došla iz grada. a od podne idem kao doma. ono, popilo se malo lol

  8. #358
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    cvijeto

    ja sam isto radila milijun komada i ispali su izgledom dobro (i okusom), ali neki od njih se jako lako smrve, treba ih baš nježno i pažljivo uzimati. zašto se to dogodilo? inače su mi super i radila bi ih opet za novu možda

  9. #359
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    nepravedno sam optužila orehnjače da nisu dobre. odlične su! i dobro i izgledaju, sa štaub šećerom ne vidi se da su malo pukle. oni milijuni su i dalje plosnati. nema veze. uživajte u badnjoj večeri!

  10. #360
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    nepravedno sam optužila orehnjače da nisu dobre. odlične su! i dobro i izgledaju, sa štaub šećerom ne vidi se da su malo pukle. oni milijuni su i dalje plosnati. nema veze. uživajte u badnjoj večeri!
    i ti uživaj, drago mi je da si zadovoljna

    moje orehnjače su se već ohladile, šest komada
    i ja jako volim to tijesto, stvarno se lijepo može razvaljati
    ja sam smanjila putar i dodala više vrhnja - na duplu količinu (90 dkg brašna) sam stavila 30 dkg putra i dva plava vrhnja i super je

  11. #361
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Cvijeto, moja mama je na moju sugestiju išla raditi te milion nečega, isto joj se desilo, ona tvrdi da je to zato jer je previse 'trajbala' zumanjak-ke...
    Ali, spasila je stvar tako da je po dva slijepila skupa pekmezom i to je jako fino.

  12. #362
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    meni su orehnjače popucale
    ali a nisam ko cvijeta popila koju
    da bar jesam
    nego nisam pratila recept
    zašto mi je tako teško pridržavat se napisanog, o zašto?
    ali barem su ukusne...

  13. #363
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

  14. #364
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    zg
    Postovi
    1,891

    Početno

    Mislila sam da neću radit ništa ovaj Božić zbog male bebe i manjka logistike u kući, ali na kraju se ipak nekako stvorila zavidna hrpica keksića.
    Nešto sam kupila, nešto sama napravila, a nešto mogu zahvaliti dobroj prijateljici.

    Uglavnom, evo mog popisa:
    budnići
    puslice od kokosa
    makovnjača
    šape
    kukisi sa orasima i čokoladom
    rafaello

  15. #365
    Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    937

    Početno

    http://gastrodiva.bloger.index.hr/po...of/713143.aspx
    odlično, odlično, zvijezda stola božićnoga

  16. #366
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa Vidi poruku
    http://gastrodiva.bloger.index.hr/po...of/713143.aspx
    odlično, odlično, zvijezda stola božićnoga
    O, da, to je omiljeni kolač moje svekrve, ali nisam ga pekla ove godine - radila onaj sa puuuno suhog voća.

    Danas sam morala ponovno peći husarske poljupce jer ih je moj sin blagoizvolio sve pojesti. Ne pamtim Božić kad se to nije dogodilo s nekim kolačem.

    Ali ove godine se stvarno nisam slomila - broj vrsta je još uvijek jednocifren (ne pamtim godinu kad je tako bilo, rijetko kada sam napravila manje od 12 vrsta, ali eto, opametila sam se pa pečem samo ono što mi naruče, a ove godine su to bili krajnje nebožićni kolači: pita od sira koja se pojela i pita od jabuka koje još ima).

  17. #367
    vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Postovi
    544

    Početno

    ja sam isto malo smanjila suhe kolačiće ovaj Božić, evo malo našeg božićnog ugođaja http://public.fotki.com/stova73/adventski-kalendar/

  18. #368
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    stari recept moje bake, keksici su prefini, prhki i dobro se drze i nakon par dana


    DOMACI KEKSI

    1/2 kg brasna
    20 dag margarina
    2 zlice masti
    2 zutanjka
    15 dag secera + 1 vanilin secer
    1/2 pecilnog praska
    5-6 zlica mlijeka (da tijesto bude mekano)

    Umijesiti tijesto, staviti na pola sata (ili vise) u frizider da se malo stvrdne
    Razvaljati (ne pre-tanko), rezati kalupima i peci u vrucoj pecnici

  19. #369
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    kod nas ima bubanih od nedjelje pa su se planovi izjalovili. materijal za kolače se pretvorio više vrsta kuglica: kesten kuglice, lješnjak, rafaelo, a keksiće i puslice smo kupili. nadam se da ćemo ozdraviti i da ću se za ng iskupiti
    Posljednje uređivanje od pikula : 26.12.2014. at 14:44

  20. #370
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    stari recept moje bake, keksici su prefini, prhki i dobro se drze i nakon par dana
    mislila si tjedana ak se ne pojede, sve lijepovstoji do 10 dana

  21. #371
    željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Postovi
    3,821

    Početno

    ima li tko provjeren recept za panettone?

  22. #372
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ja sam skužila da mi uobičajeni recept upali uvijek ako prepolovim količinu

  23. #373
    Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Vž županija
    Postovi
    509

    Početno

    Sad je prekasno da čestitam Božić........kasnim eto svuda ovih dana.

    Ja sam završila s kolačima u ponedjeljak jer sam ih u utorak morala razvoziti na 4 adrese do 15h, a onda sam nama još u utorak samo završila tortu, imala sam malu nezgodu s kalupom, tako da se mini jozefina pretvorila uz dodatak šlaga od vrhnja u jedan sloj na torti (podloga od bjelanjaka s lješnjacima i gore još slastičarska krema, sve počokoladirano).

    Uspjela sam skupiti dosta da se ne pojede jer sam poučena iskustvom sve spremila kako sam ih radila.

    Imali smo kokos kup, jeger brot, medenjake, paprenjake, nutella keksiće, čokoladne kolačiće sa čoko kremom, čoko-kokos roladu, milijun komada, snowballse, kuglice nešto kao čupavci i karamel kuglice sa smokvama. Pala je i jedna mini jozefina koju sam isporučila dalje. Još nešto sitno nam je i sada ostalo, za novu godinu ide nešto kremasto samo, danas sam radila jednu rođendansku tortu, tako da neću puno komplicirati, od siječnja smo na kolač-postu (možeš mislit)

  24. #374
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Našla sam ovaj recept na internetu, napravila i nestao je u roku keks. Jako zanimljivo, a za čas gotovo. Samo sam ja radila svoje tijesto za mliječna peciva ( nemam tijesta u vrećici )

    Zvijezda od Nutelle http://ludodobola.com/zanimljivosti/...avio-4515.html
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 28.12.2014. at 19:48

  25. #375
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Mi nismo pojeli niti te dvije vrste koje sam pravila. Imam medenjake i tortu od mrkve. I jos sam imala goste na rucku za Badnjak.
    Nismo neki kolacomani tako da se svaki put iznova sokiram kad vidim vase kolicine

  26. #376
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Našla sam ovaj recept na internetu, napravila i nestao je u roku keks. Jako zanimljivo, a za čas gotovo. Samo sam ja radila svoje tijesto za mliječna peciva ( nemam tijesta u vrećici )

    Zvijezda od Nutelle http://ludodobola.com/zanimljivosti/...avio-4515.html
    Nemam Nutellu, ali mi je ovo fora. Daš recept za tvoje tijesto?

  27. #377
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Evo recepta za višak bjelanjaka:

    Pužići od oraha (zovu ih i ružice)

    Tijesto:
    25 dag brašna
    20 dag maslaca
    kvas od:
    1 dcl mlijeka (ili manje)
    1 žlice šećera
    1 dag kvasca
    prstohvat soli (moj dodatak, mislim da tijesto traži)

    U toplom mlijeku razmuti se kvasac i šećer. Brašno se brzo umijesi s maslacem, doda se kvas kad malo nabuja. Treba biti srednje mekano tijesto. Razdijeli se u tri dijela, od svakog razvalja tanki list koji se premaže nadjevom (cijeli, ne samo jedan kraj).

    Nadjev:
    4 bjelanca
    20 dag šećera
    25 dag samljevenih oraha
    1 štapić ostrugane čokolade (ne pitajte, to je takva kuharica :D )
    ruma
    ostrugane limunove kore

    Bjelanca se čvrsto tuku sa šećerom, umiješa se ostalo.
    Kad se premaže tijesto, zarola se u male savijače koje se onda režu na fetice debljine 1/2 do 1 cm (po ukusu). Peku se petnaetsak minuta, na 180°-200°. Pečene se uvaljaju u šećer u prahu.

    Ja sam ih prvi put radila, a jela sam više puta. Nije mi ih baš bilo lako formirat. Na početku mi je bilo premekano tijesto pa sam dodavala brašna. Gubili su oblik u rezanju, nadjev je curio na sve strane i tako. Na kraju sam ih držala u frizeru i rezala poluzamrznute, pa je bilo nekoliko idaelnih tura. Radila sam duplu dozu pa su mi izašli na uši. Ali dosta ih ispadne i fini su. Imam dojam, kad jednom savladaš taj dio s rezanjem, da su dosta jednostavni i izdašni za napravit.

  28. #378
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam Nutellu, ali mi je ovo fora. Daš recept za tvoje tijesto?
    Slažem se da je ono fora. Nutela ne raste ni u našoj kući, ali išlo bi to i s pekmezom ili bilo kakvim drugim punjenjem.

    A tijesto - ako ti se ne da mijesiti, pol kile u našoj pekari košta 5 kuna. To moja djeca kupuju kad im se prohtiju klipići, a nemamo vremena čekati da se doma zamijesi i digne. Dvostruki paket (ima i takvih) bi vjerojatno bio dovoljan. Moram ovo isprobati, ali ne sada - imamo žderače preko glave.

  29. #379
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ma ne da mi se ne da mijesiti nego mi tijesto za pizzu nije dovoljno fino za ovo, možda bi bilo bolje od lisnatog.

  30. #380
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam Nutellu, ali mi je ovo fora. Daš recept za tvoje tijesto?
    Radila sam po receptu za mliječna peciva:

    pola kile brašna, jedan suhi kvasac, 1/4 l mlakog mlijeka, žličica šećera i pola žličice soli. Napravim udubinu u brašnu i pomiješam kvasac sa malo mlijeka, pa postepeno dodajem brašno. Stavim i žlicu rastopljenog putra ( samo oko 3 dkg). Zamijesim i pustim da se malo diže. Dalje sam sve prema filmiću.
    http://public.fotki.com/Beti3/kola-zvijezda/
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 28.12.2014. at 23:01

  31. #381
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne da mi se ne da mijesiti nego mi tijesto za pizzu nije dovoljno fino za ovo, možda bi bilo bolje od lisnatog.
    Lisnatog? Teško... Bilo bi premasno, bar meni, ali ja nisam ljubiteljica lisnatih tijesta.

    Zašto ne zamijesiš obično standardno tijesto za orehnjaču? To je gotovo za kratko vrijeme, staviš na toplu vodu da se digne i game over.

    Evo mog dizanog tijesta (za mali pleh veličine A4, čak malo uži, a količina se po želji može udvostručiti)

    400-450 g namjenskog brašna za dizana tijesta
    1 mala žličica soli, ravna
    1 vrećica vanilin šećera
    malo ribane limunove korice
    1 jaje - može čak i bez toga, ali onda treba dodati još tekućine - cca 1 dl mlijeka ili vrhnja
    100-125 g maslaca (može se omekšati u mikrovalnoj) ili 125 ml suncokretovog ulja

    Pola kockice germe rastopiti u 1 šalici toplog mlijeka (cca 2 dl) s dodatkom 2 žlice šećera, pustiti da se digne.

    Daklem, brašno pomiješam sa soli, vanilin šećerom i ribanom limunovom koricom u zdjeli u kojoj će se dizati (imam jednu s poklopcem). Dodam masnoću i jaje, ulijem dignutu germu s mlijekom, zabodem mikser (svrdla za miješanje tijesta) i vrtim dok ne dobijem glatko tijesto, dodavajući toplu vodu po potrebi (obično treba pola čaše, tj. 1-1,5 dl). To je sva mudrost.

    Kad je to gotovo, malo poravnam tijesto rukama da se oblikuje u kuglu i zatvorim zdjelu poklopcem, pa je stavim na lonac prilično tople vode (iz bojlera). Za cca pol sata tijesto je dignuto i spremno za daljnje oblikovanje.

    Dobru zabavu!

  32. #382
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Thx...

  33. #383

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Ova zvijezda može i bez nutele, evo maloprije na coolinarici

    http://www.coolinarika.com/recept/zvijezda/

  34. #384
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    ja radim po amantelijevom receptu ko za kifleke, za Božić sam dela više od 50% integralnog i super se diglo.

  35. #385
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam po receptu za mliječna peciva:

    pola kile brašna, jedan suhi kvasac, 1/4 l mlakog mlijeka, žličica šećera i pola žličice soli. Napravim udubinu u brašnu i pomiješam kvasac sa malo mlijeka, pa postepeno dodajem brašno. Stavim i žlicu rastopljenog putra ( samo oko 3 dkg).
    to je bilo dost za sve skupa?

  36. #386

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    predlažem tijesto za buhtle
    s njim je najfinije

  37. #387

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    vidim da je peterlin već napisala za orahnjaču - to je isto

  38. #388
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Hocete peci nrsto danas ili vec jeste?

  39. #389
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Ništa.
    Sreća pa sam imala jednu lijepu posjetu i dobila finih kolačića.

  40. #390
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    meni je već muka od kolača, ali sam isto sinoć napravila hola kocke. Ostalo i nešto keksića.

  41. #391
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Prijavljujem ( takoder) hola kocke i varazdinske klipice.
    siroti muz kuka kako nema kolaca...

  42. #392
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,304

    Početno

    ja ću možda nešto simbolički popodne, kod nas se većina stvari pojela za badnjak jel muž veli to treba jest dok je friško ( rogaču i makovnjaču)

  43. #393
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,508

    Početno

    kod mene nista domace, na povratku s posla kupit cu nesto od kolaca u ducanu valjda
    cisto da imamo nesto slatko za gricnuti (a da nije cokolada za kuhanje ... )

  44. #394
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Evo ja javila muzu da nam donese neke kolace da imamo danas i sutra. Jel netko zna do kad radi vincek na bundeku?

    Danas bas nemam volje raditi kolace... sutra mozda neke vocne, imam malina i borovnica u skrinji.

  45. #395
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    meni se suši pavlova i napravit ću još budniće i to je to
    da dočekam budna ponoć nakon tisuću buđenja noćas

  46. #396
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,855

    Početno

    Preporučujem svoj omiljeni novogodišnji kolač - by tinars, DARJIN KOLAČ (brz,jednostavan,jednostavnih sastojaka, a prava zimska kombinacija)

    Biskvit:
    3 žumanjka
    1 žl cimeta
    limunova korica
    17 dag šećera
    1 dl ulja
    2 žl kakaa
    2 dl mlijeka
    20 dag brašna + 1 prašak za pecivo
    Nadjev:
    3 bjelanjka
    3 žl šećera
    2 naribane jabuke
    Glazura:
    3 rebra čokolade
    2 žl šećera
    1 žl mlijeka
    3 dag maslaca
    Mikserom istući žumanjke, šećer, cimet i malo naribane limunove korice, dodati ulje, kakao, mlijeko i na kraju brašno i prašak za pecivo. Ispeći na 180°C (cca. 15 min). U međuvremenu istući bjelanjke sa šećerom pa umiješati naribane jabuke. Time nadjenite pečeni kolač pa još malo zapecite (još cca. 15 min). Ohlađeno prelijte glazurom.

  47. #397
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Moze li pavlova od zamrznutog voca?

  48. #398
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,295

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    to je bilo dost za sve skupa?
    Da, dosta je. Promjer je kroz cijeli niski pleh, onaj od 45 cm. PS. jučer sam ju opet radila Idući put ću isprobati slanu.

  49. #399
    žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Lokacija
    kc
    Postovi
    6,458

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Preporučujem svoj omiljeni novogodišnji kolač - by tinars, DARJIN KOLAČ (brz,jednostavan,jednostavnih sastojaka, a prava zimska kombinacija)

    Biskvit:
    3 žumanjka
    1 žl cimeta
    limunova korica
    17 dag šećera
    1 dl ulja
    2 žl kakaa
    2 dl mlijeka
    20 dag brašna + 1 prašak za pecivo
    Nadjev:
    3 bjelanjka
    3 žl šećera
    2 naribane jabuke
    Glazura:
    3 rebra čokolade
    2 žl šećera
    1 žl mlijeka
    3 dag maslaca
    Mikserom istući žumanjke, šećer, cimet i malo naribane limunove korice, dodati ulje, kakao, mlijeko i na kraju brašno i prašak za pecivo. Ispeći na 180°C (cca. 15 min). U međuvremenu istući bjelanjke sa šećerom pa umiješati naribane jabuke. Time nadjenite pečeni kolač pa još malo zapecite (još cca. 15 min). Ohlađeno prelijte glazurom.

    Slagala za božić
    Jedino sam sa glazurom imala tegobe,nije mi se lijepo otopila pa sam ju jedva stavila na kolač. Al inače,jako fino.

  50. #400
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,760

    Početno

    Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Moze li pavlova od zamrznutog voca?
    nisam sigurna, jer ono pusti vodu, jedino da je dobro ocijediš
    ja radim s narančama i kivijem

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •