Pokazuje rezultate 1 do 50 od 426

Tema: Božićni kolači 2014.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo sape , na salice od Dike Radice. Savrsene.

1 salica masti
    2 salice oraha
    3 salice brasna
    1 salica secera
    2 jaja

ja stavim mrvicu pzp

izmjesati sve u tijesto , treba biti kompaktna kugla , ako se jako mrvi mozete dodati mrvicu mlijeka ( tipa 1-2 zlice) i staviti u frizider na 15 minuta. Modlice malo pouljiti i pobrasniti pa puniti komadicima tijesta ( one narastu u pecenju , pa nemojte prepuniti kalupice). Peku se 15-20 minuta na 180.

Kad ih izvadim, ja svaki kalupic preokrenem ( krpom ili rukavicom jer je vruuuce) i malo lupnem svaki drskom od noza . Kad se mrvu ohlade ispadaju bez problema. Tako tople uvaljati u secer u prahu. U plasticnoj ili limenoj kutiji mogu stajati i dva tjedna.

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sape , na salice od Dike Radice. Savrsene.

1 salica masti
    2 salice oraha
    3 salice brasna
    1 salica secera
    2 jaja

ja stavim mrvicu pzp

izmjesati sve u tijesto , treba biti kompaktna kugla , ako se jako mrvi mozete dodati mrvicu mlijeka ( tipa 1-2 zlice) i staviti u frizider na 15 minuta. Modlice malo pouljiti i pobrasniti pa puniti komadicima tijesta ( one narastu u pecenju , pa nemojte prepuniti kalupice). Peku se 15-20 minuta na 180.

Kad ih izvadim, ja svaki kalupic preokrenem ( krpom ili rukavicom jer je vruuuce) i malo lupnem svaki drskom od noza . Kad se mrvu ohlade ispadaju bez problema. Tako tople uvaljati u secer u prahu. U plasticnoj ili limenoj kutiji mogu stajati i dva tjedna.
    Radila sam ih jučer. Savršene. Preporuka za dalje.
    Dobila zam dva lima , u svakom po 24 kolačića.
    Jedino mi je krivo što nemam prave oblike nego malene košarice.
    Da li znate gdje ima za kupiti baš oblike za šapice kao npr http://www.coolinarika.com/recept/747353/
    Posljednje uređivanje od Ana i mamino zlato : 15.12.2014. at 10:37

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •