Stranica 259 od 294 PrviPrvi ... 159209249257258259260261269 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,901 do 12,950 od 14678

Tema: Gimnazije i srednje škole

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mi vidimo na listi 1. prioriteta njegovu šifru iako tu ne upada (trenutno) i onda ga vidimo u 2. prioritetu na listi gdje upada
    na ostalima ga ne vidimo na listama, samo piše mogući rang

po tome zaključujem da se klinci vide na listama na kojima ne upadaju i na onoj na kojoj upadaju, na ostalima ne ulaze u kvotu
    ako netko upada tek u 6. prioritet, on se vidi na svim listama a ako upada odmah u 1. - onda samo na toj 1. listi

znači, ne znaš ni u jednom trenutku koliko ima zapravo djece zainteresirane za taj program jer im je možda 2., 3. ili 6. prioritet
    Posljednje uređivanje od Willow : 01.07.2023. at 13:38

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jednostavno pitanje - da li se igdje vidi koliko je djece uopće prijavilo neki program neovisno o tome da li su ispod ili iznad crte i je li im to prvi drugi ili 5 izbor a upadaju u npr neki visi? Znači da se baš vidi koliko ih sve skupa ima taj program na listi.
    To ne možeš nigdje vidjeti. Na listi vidiš samo one kojma je to prvi izbor ili prvi izbor od njihovih prijavljenih škola u koji upadaju.
    Ne znaš koliko djece ima tu školu na njihovoj listi kao 2,3,4... izbor.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se ne vidi, vide se samo oni koji upadaju u taj program.
    Ok ali kako se onda vide oni koji ne upadaju (ispod kvote su). Npr netko ima 76.01 bod (karikiram) piše da mu je taj program drugi izbor i nalazi se na listi na 70 mjestu a primaju 50?

Sorry ali čitala sam upute i malo mi je to nejasno. Jasno mi je npr da se moja ne vidi na ovim listama dolje jer upada u program koji joj je prvi ali ne razumijem kako se ovi koji ne upadaju nalaze na listama. Ne upadaju ni u koji program nalisti ili upadaju u neki nizi prioritet pa se vide na listama višeg prioriteta?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    mi vidimo na listi 1. prioriteta njegovu šifru iako tu ne upada (trenutno) i onda ga vidimo u 2. prioritetu na listi gdje upada

po tome zaključujem da se klinci vide na listama na kojima ne upadaju i na onoj na kojoj upadaju, na ostalima ne ulaze u kvotu
    ako netko upada tek u 6. prioritet, on se vidi na svim listama a ako upada odmah u 1. - onda samo na toj 1. listi

znači, ne znaš ni u jednom trenutku koliko ima zapravo djece zainteresirane za taj program jer im je možda 2., 3. ili 6. prioritet
    E hvala ti! To me zanimalo, i meni se to činilo logicnim ali nismo htjeli puno prckati po listama i igrati se...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako se radi o pm gimnazijama onda ovaj od 76,05 bodova nije upao u svoj prvi izbor i vidljiv je na listi drugog izbora, čeka prijemni i nada se da će ga super napisati

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sofia, taj je vidljiv na prvoj i drugoj listi, to je zbunjujuće
    na ostalima se ne vidi

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uf, sirim dezinformacije, oprostite! Moj na prvom mjestu ima skolu u koju upada, tu je vidljiv na listi, na drugim ga nema , pise samo moguci rang.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

Da, da, imas pravo. Tako je i kod nas pa me je zbunilo. Vidi kompletno svoj prvi izbor u koji ne upada i onda vidi kompletno drugi u koji upada. Treci, cetvrti , itd vidi cudno. Brojevi ne idu po redu.
    Na predupisima smo vidjeli kompletne liste iako nije upadala u ni jedan izbor.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako koncar upisuje 4 razreda u svaki upisuje po 3 ucenika po razredu na predupisima. Plus ponavljaci. Inace po ovogodisnjem osobnom iskustvu djeca na predupisima imaju vise bodova nego sto ce imati djeca na redovnim upisima.
    Jel za konkretno Končar za te prioritnentne učenike postoji neki prag ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Da je ovako bilo prošle godine kada je moja kćer upisivala, rekla bih joj da na prvo mjesto stavi školu koja joj je najbliža, bez obzira hoće li joj to zaista i ostati prvi izbor do kraja. Sjećam se da je prvi prijemni išla u MIOC, isto je bio ovako u jutro, krenuli jesmo rano, ali ja sam računala da će biti manja gužva nego je bila i bogme smo stigli jako na knap...
    Pa možda savjet da date klincima, ako netko živi npr. u prečkom/španskom i želi u Mioc, da ne ide preko cijelog grada u jutro nego ode pisati ispit u Lucijanku... Dok ne prođu prijemni, da se stavi najbliža škola kao prvi izbor, a kasnije to ionako možeš mijenjati 10x dnevno ako te volja
    sad je to ok postupak, pošto sve matematičke priznaju rezultate drugih matematičkih, dok prošle godine to nije bilo pravilo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zasto pobogu? Ne kuzim? Normalne kvote su 3 ucenika na predupisima po razredu plus ponavljaci. Uz opet napomenu da se na predupisima u strukovne skole upisuju djeca sa VISE bodova nego na redovitim upisima. Znaci ta djeca bi upisala bez obzira. Obzirom da imam uvod u liste programa koje je imalo moje dijete na predupisima i sad na liste koje vidim na redovitim upisima.
    Konkretno u Končaru je dosta bilo klinaca koji su pali razred, ali ima i rezerva njih koji idu na popravni, možda za njih čuvaju koje slobodno mjesto?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Prag je za sve isti. Kakav je na redovitim upisima , takav je i na predupisima.
    Npr.moja kcer nije upala na predupisima u ni jedan od 3 izbora.
    Sad na redovitim upisima je na sredini lista na dva od tri izbora bez ikakve prednosti ili dodatnih bodova.
    Toliko o predupisima. Cisti gubitak vremena i energije.
    Posljednje uređivanje od sirius : 01.07.2023. at 21:11

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u Končaru nema praga, ovi na predupisima imaju od 67 i nešto do čak 77 bodova, trenutno zadnji na redovnoj listi ima oko 67 bodova, moguće da će se još pomaknuti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme pa to sve super odlikaši?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prag je za sve isti. Kakav je na redovitim upisima , takav je i na predupisima.
    Npr.moja kcer nije upala na predupisima u ni jedan od 3 izbora.
    Sad na redovitim upisima je na sredini lista na dva od tri izbora bez ikakve prednosti ili dodatnih bodova.
    Toliko o predupisima. Cisti gubitak vremena i energije.
    A radi se o istim školama i smjerovima? Ali dodatne bodove može i smije iskoristiti?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.07.2023. at 05:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A radi se o istim školama i smjerovima? Ali dodatne bodove može i smije iskoristiti?
    Nema dodatnih bodova za nista. Ni za zdravlje ( koje ju ogranicava za upis 95%strukovnih skola), ni za IP ( koji ju ogranicava za upis u gimnazije i skole sa jakom matematkom).
    Radi se o potpuno istim smjerovima za koje je dobila preporuku na predupisima.
    Ona ne moze ni odabrati druge zbog zdravstvenih ogranicenja jer ne bi prosla medicinu rada.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.07.2023. at 07:50

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ajme pa to sve super odlikaši?
    Kaže mi J da su lani upisivali djecu sa nesto više bodova nego preklani, a ove godine očito još više. Nije mi baš najjasnije zašto je to tako, ali rekla bih da je to čisto prelijevanje neupisanih iz gimnazija koji onda idu u Ruđer-Končar -Tehnička

Končar upisuje mislim 8 razreda, po dva u svaki smjer. Za djecu na popravnom se ne čuva mjesto, popravni su tek u 8 mjesecu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema dodatnih bodova za nista. Ni za zdravlje ( koje ju ogranicava za upis 95%strukovnih skola), ni za IP ( koji ju ogranicava za upis u gimnazije i skole sa jakom matematkom).
    Radi se o potpuno istim smjerovima za koje je dobila preporuku na predupisima.
    Ona ne moze ni odabrati druge zbog zdravstvenih ogranicenja jer ne bi prosla medicinu rada.
    A zašto onda nema bod na svoje zdravlje? Ako ga imala na preupisu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A zašto onda nema bod na svoje zdravlje? Ako ga imala na preupisu?
    Nema vise bodova za zdravlje. Na upisima ima predoost iskljucivo ako djeli zadnje mjesto u kvoti i to samo na preporucene smjerove ( one koje nije upisala na predupisima). Na predupisima nema prednosti ako djeli zadnje mjesto na upisnoj kvoti. Zdravstveno stanje djeteta tada nije nikakva prednost ( dok zdravstveno stanje roditelja moze biti).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali ti si rekla da je ona pisala iste smjerove ko i na predupisima ili sam krivo shvatila?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.07.2023. at 10:12

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ali ti si rekla da je ona pisala iste smjerove ko i na predupisima ili sam krivo shvatila?
    Pa da, stavila je potpuno iste smjerove kao i na predupisima.
    U predupisima nije usla u kvotu ( kvota za predupise je do 3 ucenika po razredu). Na redovitim upisima je trenutno unutar upisne kvote na sredini liste za potpuno iste smjerove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sretno vam

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zbilja svašta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znaci njoj je na predupisima trebao minimalno cijeli bod VIŠE da bi usla u upisnu kvotu ova dva smjera u koje sad ulazi i stoji trenutno na sredini liste. To pisem najvise zbog toga sto postoji misljenje da mjesta na predupisima dobivaju djeca sa manje bodova nego na redovitim upisima.
    Ono sto sam ja vidjela ove godine , posebno u strukovnim skola , nije tako.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.07.2023. at 10:26

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znaci njoj je na predupisima trebao minimalno cijeli bod VIŠE da bi usla u upisnu kvotu ova dva smjera u koje sad ulazi i stoji trenutno na sredini liste.
    Čemu onda predupisi?
    Čemu navlačenja djece okolo po vještačenjima i pregledima?
    Ne kužim.
    To su djeca sa teškoćama ili bolesna ili čak oboje i koja je svrha maltretiranja djece?
    I roditelja?
    Ne znam postupak iako je i moja kći trebala kakti to sve prolaziti, ali nije htjela jer ni tada, ni za nju nije bilo ni potrebe, ni svrhe. Upisala se redovno i tamo gdje je htjela, ali ovo što čitam je suludo.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ima svega suludoga.
    Npr. izravni upis na predupisima (dijete ima IP) za MIOC, a dijete imalo samo 4 boda na prijemnom. Pa kako će to dijete izdurat zahtjevnu razinu matematike u Mioc-u, vjerojatno će se i ispisat nakon prve godine.

U takvim slučajevima je šteta što zdravi razum roditelja ne proradi jer ovako se djetetu radi medvjeđa usluga.

Sirius, sretno vam bilo!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima svega suludoga.
    Npr. izravni upis na predupisima (dijete ima IP) za MIOC, a dijete imalo samo 4 boda na prijemnom. Pa kako će to dijete izdurat zahtjevnu razinu matematike u Mioc-u, vjerojatno će se i ispisat nakon prve godine.

U takvim slučajevima je šteta što zdravi razum roditelja ne proradi jer ovako se djetetu radi medvjeđa usluga.

Sirius, sretno vam bilo!
    Svima koji su upali na predupisima pise-izravni upis. Nije to nikakav izravni upis nego upis na predupisima. Koliko je bodova u skoli imao ne pise. Moguce da je imao i 80. Iz mog iskustva lako moguce jer prva na predupisima u kozmeticarima u Savskoj ima 80. Tako da ima dosta djeca sa IP koji imaju 80 bodova.
    Posljednje uređivanje od sirius : 02.07.2023. at 12:48

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zasto dijete sa IP om na blagu disleksiju ne bi imalo 80 bodova i znalo matematiku? Uz dobru provedbu IP programa u srednjoj moze zavrsiti bilo koju gimnaziju pa tako i famozni MIOC.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo da ponovim djeca koja su upisana na na predupisima pise -izravan upis bez bodova. Svima pise da su prva na listi.
    Sto uopce ne znaci da nisu imala skolske bodove kao i ekipa koja upisuje redovito. Sto se tice broja bodova na prijemnom, meni je posve razumljivo da imaju manji broj bodova. Jer djeca sa vecinom poteskoca su uvijek losija u pismenom izrazavanju posebno ako je u pitanju veliki obujam gradiva i stres.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da mi je kcer dobila preporuku na obradi za gimnazije znala bih tocno koliko su imali ovi na listama. Ovako nikad necemo saznati.
    Ono sto je sigurni svako dijete koje upisuje skolu sa bodovnim pragom na predupisima mora preci bodovni prag ( koji je isti kao i na redovitim upisima). Koliko me pamcenje sluzi ti bodovi su stvarno visoki pa onda preporuku za upis i migucnost da uopce navedu tako nesto na listu u pravilu imaju samo odlikasi koji imaju IP.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sirius, to mi je totalna nebuloza da dobiješ preporuku za neko zanimanje a onda nema mjesta, pa trebali bi omogućiti svoj djeci ako već idu na predupis da onda i imaju mjesto sukladno već postignutim ocjenama i njihovoj procjeni

sretno svima koji sutra pišu prijemni, mi čekamo isto vaše rezultate da vidimo kako stoji jer ovo sad nije ni blizu realnom

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Na upisu u 15. gimnaziju može se pojaviti i trećeplasirani na državnom natjecanje iz EJ za kojeg nikad nećemo ni saznati kako bi riješio prijemni . Možda ni ne zna što ga čeka, možda čak 1. razred prođe s 3,8 .

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Na upisu u 15. gimnaziju može se pojaviti i trećeplasirani na državnom natjecanje iz EJ za kojeg nikad nećemo ni saznati kako bi riješio prijemni . Možda ni ne zna što ga čeka, možda čak 1. razred prođe s 3,8 .

Ja se samo nadam da se nece neupisani nakon prijemnog prelijevati van gimnazijskog poola. Bar ne puno njih.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku

Ja se samo nadam da se nece neupisani nakon prijemnog prelijevati van gimnazijskog poola. Bar ne puno njih.
    ja se bojim da hoće tipa u ruđer, ali nadam se da ih neće biti puno

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Preliveni će potopiti i Ruđer, i Končar, i Teslu, i Faust i sve, SVE!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a jesi optimistična
    ali sigurno nam slijedi domino-efekt na opće gimnazije i tehničke škole a ostale malo manje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nadamo se da ce potop minimalno dotaknuti one sa ruba ( drustva)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zasto dijete sa IP om na blagu disleksiju ne bi imalo 80 bodova i znalo matematiku? Uz dobru provedbu IP programa u srednjoj moze zavrsiti bilo koju gimnaziju pa tako i famozni MIOC.
    Zato što se vide svi bodovi svih učenika,uključujući i učenike na predupisima (ocjene/prosjek, dodatni bodovi, bodovi s prijemnog).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da ponovim djeca koja su upisana na na predupisima pise -izravan upis bez bodova. Svima pise da su prva na listi.
    Sto uopce ne znaci da nisu imala skolske bodove kao i ekipa koja upisuje redovito. Sto se tice broja bodova na prijemnom, meni je posve razumljivo da imaju manji broj bodova. Jer djeca sa vecinom poteskoca su uvijek losija u pismenom izrazavanju posebno ako je u pitanju veliki obujam gradiva i stres.
    Nije točno. Pišu im bodovi, pišu svima, sve se vidi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Takodjer je i to istina.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svake godine ista priča, na forumu ili malo izvan njega, mjerkaju se svi ti što polažu/ne polažu prijemni i jesu li zaslužili ući u The školu.
    A sudeći po onome što sam imala prilike vidjeti, broj onih koji "greškom" upišu takvu školu pa se onda ispisuju je vrlo mali, u postotku zanemariv. Dakle čak i oni koji su se izravno upisali temeljem zasluga iz non-STEM predmeta imaju dobre šanse za napredak. Nisu nikome nezasluženo uzeli mjesto. Tako da se tuđim prijemnima ne treba zamarati

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zato što se vide svi bodovi svih učenika,uključujući i učenike na predupisima (ocjene/prosjek, dodatni bodovi, bodovi s prijemnog).
    Imas pravo, ne vide se na listi na kojoj pise-izravan upis. Ali se vidi kad otvaras pojedinacni profil upisanog.
    Nisam se sad na redovitim bavila time jer se na predupisima vidio broj bodova na listi, a profili me nisu zanimali.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije točno. Pišu im bodovi, pišu svima, sve se vidi.
    Ako piše i njima, kako stoje cca ocjene , a koliko na prijemnom?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mioc ove godine prima dva učenika u 2. razred, isto pišu prijemni. Znači li to da su se dva učenika ispisala? Pala razred?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imas pravo, ne vide se na listi na kojoj pise-izravan upis. Ali se vidi kad otvaras pojedinacni profil upisanog.
    Nisam se sad na redovitim bavila time jer se na predupisima vidio broj bodova na listi, a profili me nisu zanimali.
    Ma e nije ni bitno sirius, samo sam htjela ukazat da se sve vidi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako piše i njima, kako stoje cca ocjene , a koliko na prijemnom?
    Nemam ja vremena to izučavat ni tim se bavit, ovo sam slučajno iz radoznalosti napikla.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pred 3 godine je na upisima u mioc bio 21 učenik s izravnim upisom, i po bodovima bi skoro svi upali i bez izravnog upisa. Jedan od onih nekoliko koji ne bi upali je imao izravan upis zbog prvog mjesta na državnom iz digitalnih kompetencija u petom razredu a prolazio je sa 4,5, i imao kasnije trojke iz kemije i hrvatskog. Ali takvi su teška iznimka, tako da se oko toga ne bi trebali uzrujavati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Jedan od onih nekoliko koji ne bi upali je imao izravan upis zbog prvog mjesta na državnom iz digitalnih kompetencija u petom razredu a prolazio je sa 4,5, i imao kasnije trojke iz kemije i hrvatskog. Ali takvi su teška iznimka, tako da se oko toga ne bi trebali uzrujavati.
    Odakle znaš sve te detalje?

(zanemari pitanje ako je riječ o tvojem vlastitom djetetu)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Odakle znaš sve te detalje?

(zanemari pitanje ako je riječ o tvojem vlastitom djetetu)
    Te godine je moje dijete bilo na listi i vidi se struktura bodova za sve koji su na listi. Naravno, pod šiframa pa ne znaš o kome se točno radi.
    Volim raditi statističke analize, a čekao me upis drugog djeteta za dvije godine pa sam to tada proučavala.
    Posljednje uređivanje od ninaXY : 02.07.2023. at 17:07

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Svake godine ista priča, na forumu ili malo izvan njega, mjerkaju se svi ti što polažu/ne polažu prijemni i jesu li zaslužili ući u The školu.
    A sudeći po onome što sam imala prilike vidjeti, broj onih koji "greškom" upišu takvu školu pa se onda ispisuju je vrlo mali, u postotku zanemariv. Dakle čak i oni koji su se izravno upisali temeljem zasluga iz non-STEM predmeta imaju dobre šanse za napredak. Nisu nikome nezasluženo uzeli mjesto. Tako da se tuđim prijemnima ne treba zamarati
    Ovo je točno.
    Kad se moja kći upisala, od njih cca 30+ u razredu, ispisala se samo jedna cura.
    Svi ostali su uspješno maturirali. Jako uspješno.
    Isto tako danas jako uspješno studiraju na željenim fakultetima i to je omjer cca 1/3 PMF, 1/3 FER i 1/3 MEF i samo jedan dečko je upisao povijest i jedna cura VEF.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •