Stranica 188 od 295 PrviPrvi ... 88138178186187188189190198238288 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,351 do 9,400 od 14718

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Je li uobičajeno da se i u srednjoj školi roditelji povezuju u grupe radi kupnje poklona razrednici nakon prvog razreda? Mene je iznenadila poruka’Dragi naši raditelji prvašića.....’
    Moj zavrsava prvi. Nit imamo WA, ni Viber, ni Signal nit ikakvu grupu. A nit je ko poklon spominjao.
    Mom cudjenju nema kraja, al kazu da besposlen pop i jarice krsti.
    Pa nek ti nadobudni kupuju a mene zaobilaze u sirokom krugu. Za njihovo dobro

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas isto kao i kod Spajalice. Prvi put cujem, jedino mi ima smisla ako razrednica ide u mirovinu ili odlazi negdje pa da se oprastaju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Može i razrednik dobiti cvijeće

Vidim da sam preskočila cipeličino pitanje

Mi se nismo povezali radi poklona,grupa je više od pol godine
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.06.2021. at 14:36

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Je li uobičajeno da se i u srednjoj školi roditelji povezuju u grupe radi kupnje poklona razrednici nakon prvog razreda? Mene je iznenadila poruka’Dragi naši raditelji prvašića.....’
    Po koliko skupljate? Simboličnih 10-20 kn ili za nešto skupo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iskreno,ako je 10-20 kn to bi mogli i sami klinci,mada nema potrebe uopće za bilo čime

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

30kn. Ako bi inicijativa išla od klinaca svakako bi je podržala. Sijećam se nas, dok smo bili srednjoškolci. Imali smo svoje razloge za neke odluke. I danas poštujem te odluke.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

30kn. Ako bi inicijativa išla od klinaca svakako bi je podržala. Sijećam se nas, dok smo bili srednjoškolci. Imali smo svoje razloge za neke odluke. I danas poštujem te odluke.
    Slažem se, ali roditelji ne moraju ni znati za tako nešto... Ako u srednjoj školi mora roditelje žicati tih 30 kn, onda je netko debeeeelo zakasnio s financijskom pismenošću u odgoju svog srednjoškolca.
    Druga je stvar ako se dijete doma pohvali s takvom pričom - to sam iskusila i podržala. Ali da me pita može li dobiti 30 kn za tako nešto - bratemili, imaš svoju lovu pa raspolaži (sorry na offt.).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, ali roditelji ne moraju ni znati za tako nešto... Ako u srednjoj školi mora roditelje žicati tih 30 kn, onda je netko debeeeelo zakasnio s financijskom pismenošću u odgoju svog srednjoškolca.
    Druga je stvar ako se dijete doma pohvali s takvom pričom - to sam iskusila i podržala. Ali da me pita može li dobiti 30 kn za tako nešto - bratemili, imaš svoju lovu pa raspolaži (sorry na offt.).
    Ne mora to uopće biti financijska nepismenost, nego snalaženje - u stilu "imam svoju lovu, ali zašto mi starci ne bi dali tih 30 kn ako se odnosi na bilo što vezano uz školu"

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne mora to uopće biti financijska nepismenost, nego snalaženje - u stilu "imam svoju lovu, ali zašto mi starci ne bi dali tih 30 kn ako se odnosi na bilo što vezano uz školu"
    Tako je, ovo sam odmah i ja posmislila. To je upravo odraz višeg stupnja financijske pismenosti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra je online otvoreni dan u XVIII
    http://gimnazija-osamnaesta-zg.skole.hr/

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
    Jel tko bio?
    Šok nakon 10 minuta, da nisu još donijeli odluku o bodovnom pragu, danas će ili najkasnije u ponedjeljak. Ali da će vjerojatno biti 68 bodova. Kako molim?!! A ja gledam u srednja.hr kalkulator zadnje 4g., 66-63-58-58. Pitala sam odmah naravno, ali ništa mi ne mogu reći. A Jana na nekih 66-67
    Teško mi je povjerovati da u situaciji kad francuskom treba sav mogući boost da privuče djecu oni podižu prag.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel tko bio?
    Šok nakon 10 minuta, da nisu još donijeli odluku o bodovnom pragu, danas će ili najkasnije u ponedjeljak. Ali da će vjerojatno biti 68 bodova. Kako molim?!! A ja gledam u srednja.hr kalkulator zadnje 4g., 66-63-58-58. Pitala sam odmah naravno, ali ništa mi ne mogu reći. A Jana na nekih 66-67
    Teško mi je povjerovati da u situaciji kad francuskom treba sav mogući boost da privuče djecu oni podižu prag.

Napiši mail ravnatelju, ništa te ne košta a možda pomogne. Sa svojom osobnom situacijom.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jel tko bio?

Objavili su bodovni prag, 70 je za jezičnu gimnaziju a 67 za dvojezični program,
    upravo sam čula od poznanice.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

sofia, jel to 100% 100%? Jer ona ima 67.72, i onda još 3 dodatna boda koja će se naknadno gledati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka pišeti na stranici škole ovo što je sofia napisala
    http://gimnazija-osamnaesta-zg.skole...w=290#mod_news
    Posljednje uređivanje od larmama : 11.06.2021. at 23:00

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Popodne sam zadnji put gledala, nisam mislila da će tako kasno išta objavljivati. Hvala ti!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zapravo, glupo im je stranica složena, tak sam mogla provjeravati do preksutra, na Novostima. A ovo je na Upisima. Ne bi mi nikad palo na pamet...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je baš glupo ovo s xls tablicom,em nepregledni em nesvakidašnje

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jelka želim vam da se dijete upiše u željenu školu sa što manje stresa.
    Moj sin se prošle godine upisivao u srednju,
    taj stres želim što prije zaboraviti,
    sa 76 i nešto bodova nije baš imao puno manevarskog prostora.
    Prošle godine se zbog efekta korone lakše zaokruživalo na više (osim u našoj školi)
    Evo i Jokić se slaže

https://www.tportal.hr/komentatori/c...-upis-20210612

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj sofia prvotno napisa Vidi poruku
    Jelka želim vam da se dijete upiše u željenu školu sa što manje stresa.
    Moj sin se prošle godine upisivao u srednju,
    taj stres želim što prije zaboraviti,
    sa 76 i nešto bodova nije baš imao puno manevarskog prostora.
    Prošle godine se zbog efekta korone lakše zaokruživalo na više (osim u našoj školi)
    Evo i Jokić se slaže

https://www.tportal.hr/komentatori/c...-upis-20210612
    Mislim da će tako biti i ove godine, prošlogodišnjim sedmašima, sada osmašima, sigurno se lani, a i sada, zaokruživalo na više. Da li i vi očekujete ove upisi još jaču inflaciju petica?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kod nas u školi nije bilo zaokruzivanje na više. Razred mog djeteta je živi dokaz toga.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi kod mog osnovca ,ok on još nije u toj priči, a ni kod srednjoškolke nije bilo ništ na više

Kod klinke prošle godine puno manje petica i ,5.0, nego kod velikog 4 godine ranije,ali mislim da je to opravdano njegov razred je bio nešto posebno,a generacija specijalna
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.06.2021. at 13:06

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj sofia prvotno napisa Vidi poruku
    Objavili su bodovni prag, 70 je za jezičnu gimnaziju a 67 za dvojezični program,
    upravo sam čula od poznanice.
    Evo da se ja uključim prijateljica od mog sina je bila na zoomu i kaže da je bodovni prag 67 bodova tako da ako ima ta 3 boda s natjecanja bi trebala upasti i još vrijedi da ako imaju delf A1 ili A2 ili su učili francuski kao 1. jezik mislim da su to škole kako su prije pisali Holjevac Otok i Kršnjavi i to im je izravan al ako je 67 bodova i to natjecanje treba upasti

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Oprostite sto se nisam javljala imala sam dosta posla s malim oko nekih instrukcija da sad dobije sto bolje ocjene za kraj no sad ću se često javljati da sve komentiramo.
    Jeste svi odabrali srednje?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Maroon prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da će tako biti i ove godine, prošlogodišnjim sedmašima, sada osmašima, sigurno se lani, a i sada, zaokruživalo na više. Da li i vi očekujete ove upisi još jaču inflaciju petica?
    U nas se ove godine nije zaokruživalo na više. Sin ima 4.4 iz tehničkog i zaključno mu je 4.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite sto se nisam javljala imala sam dosta posla s malim oko nekih instrukcija da sad dobije sto bolje ocjene za kraj no sad ću se često javljati da sve komentiramo.
    Jeste svi odabrali srednje?
    Moj zna 3 izbora, a oko još dva se dvoumi. Pošto od ova tri glavna iz dva ima prijemni, onda će stavit još štogod za svaki slučaj

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo da se ja uključim prijateljica od mog sina je bila na zoomu i kaže da je bodovni prag 67 bodova tako da ako ima ta 3 boda s natjecanja bi trebala upasti i još vrijedi da ako imaju delf A1 ili A2 ili su učili francuski kao 1. jezik mislim da su to škole kako su prije pisali Holjevac Otok i Kršnjavi i to im je izravan al ako je 67 bodova i to natjecanje treba upasti
    Za taj bodovni prag se uzimaju u račun samo bodovi iz ocjena, ne natjecanja. Zato joj i je bila drama jer prolazi za ušicu igle bez tih dodatnih. Oni se gledaju kasnije, na ljestvici.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za njemački nema izravni upis ako je njemački 1. jezik,tako da provjerite to za francuski

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Za njemački nema izravni upis ako je njemački 1. jezik,tako da provjerite to za francuski
    Ako sam te dobro shvatila, ti nisi mene dobro shvatila. Nema direktnog upisa na fr, tih 67 bodova je prag da uopće može konkurirati. A 3 boda sa državnog su nekaj drugo

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Jel može pojašnjenje oko prijamnih za upis u dvojezičnu (IV i XVI) - da li taj prijemni nosi neke bodove ili kako uopće utječe na upis?

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Jelka, ako je fr prvi strani jezik imaju izravan upis tojest ne trebaju na prijamni, a za njemački mislim da to ne vrijedi ali javljate se Jelena i vi s vise iskustva.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

I nadam se da će ti kćer uspjeti upisati školu koju želi a bodovi će joj dobro doći

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne bih rekla da postoji opcija direktnog upisa kod dvojezičnog programa. Prvi korak imati više od 67 bodova, drugi korak imati A2 diplomu ili proći intervju/pismeni, treći korak naći se na rang listi među prvih 13 kandidata (koji su isto tako morali proći prva 2 koraka).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jelka, ako je fr prvi strani jezik imaju izravan upis tojest ne trebaju na prijamni, a za njemački mislim da to ne vrijedi ali javljate se Jelena i vi s vise iskustva.
    Nije li čudno da u istoj školi za jedan program važi ovo za drugi ono?!?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I nadam se da će ti kćer uspjeti upisati školu koju želi a bodovi će joj dobro doći
    Hvala ti! ❤

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nije li čudno da u istoj školi za jedan program važi ovo za drugi ono?!?
    Ne znam jel se razlikuju njem i fr

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po ovome kaj Klara veli očito se razlikuju

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pitanje vezano uz XVIII - koji jezik se može uzeti kao početni (uz engleski kao prvi)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel može pojašnjenje oko prijamnih za upis u dvojezičnu (IV i XVI) - da li taj prijemni nosi neke bodove ili kako uopće utječe na upis?
    Ne nosi bodove, boduju se samo ocjene. Taj prijemni se mora proći ako se želi upisti dvojezični program. Znači samo ima prošao ili nisi prošao.
    Iskustvo iz dvojezičnog njemačkog programa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje vezano uz XVIII - koji jezik se može uzeti kao početni (uz engleski kao prvi)?
    Kad se unose škole na listi prioriteta, onda imaš ponuđene jezike koji dolaze u obzir i koji se mogu izabrati u pojedinoj školi. Prema mojem iskustvu to je baš različito od škole do škole. Sjećam se da me iznenadilo da se u XI može kao II jezik uzeti jedino početna razina njemačkog ili talijanskog. Tako da ako je u OŠ učen eng i njem, eng se izabere kao prvi izbor, njemački može jedino opet ispočetka

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se unose škole na listi prioriteta, onda imaš ponuđene jezike koji dolaze u obzir i koji se mogu izabrati u pojedinoj školi. Prema mojem iskustvu to je baš različito od škole do škole. Sjećam se da me iznenadilo da se u XI može kao II jezik uzeti jedino početna razina njemačkog ili talijanskog. Tako da ako je u OŠ učen eng i njem, eng se izabere kao prvi izbor, njemački može jedino opet ispočetka
    To kužim ali baš me za XVIII zanima kaj nude od pocetnih jezika uz engl kao prvi ..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno ne sjećam se više, ali znam da je i u IV i u XVIII bilo dosta izbora. Iznenadio me mali izbor u XI

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Maroon prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne znam kud to može ići gore. neke su škole 2020 u odnosu na 2019 skočile za čak bod do skoro 2
    X sa 76,71 na 78,41,
    III sa 77,18 na 78,10
    XI 76,09 na 77, 23

a u odnosu na ranije godine to je još kojih pol boda do bod više,

a lani još i nije bilo sportskih takmičenja tako da je vjerojatno i tu manje ostvarenih dodatnih bodova

ne znam što očekivati ove godine, hoće li sve te škole biti na 79,80 - 80.00?
    uz one ostale koje su i od prije jako blizu 80 ili 80+

a kak će to sve izgledati u godinama koje slijede?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne znam kud to može ići gore. neke su škole 2020 u odnosu na 2019 skočile za čak bod do skoro 2
    X sa 76,71 na 78,41,
    III sa 77,18 na 78,10
    XI 76,09 na 77, 23

a u odnosu na ranije godine to je još kojih pol boda do bod više,

a lani još i nije bilo sportskih takmičenja tako da je vjerojatno i tu manje ostvarenih dodatnih bodova

ne znam što očekivati ove godine, hoće li sve te škole biti na 79,80 - 80.00?
    uz one ostale koje su i od prije jako blizu 80 ili 80+

a kak će to sve izgledati u godinama koje slijede?
    Pa upravo radi toga sve više srednjih škola uvodi prijemne ispite.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bezveze je što prijemni nosi samo 5 bodova... navodno je to ministarstvo ograničilo na maks. 5. Trebalo bi biti min. 20 a ne tako malo da jedva da ima utjecaj na ove silne petnulaše.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

hm, ne bih rekla sve više,
    broj gimnazija koje imaju prijemni je stala na 4
    a bodovi nemilice rastu i to značajno svake godine u mnogim školama
    prijemne uvode one koje su jednom imale min 80, ali što je s onima koje
    već više sezona imaju 79,92 ili su unutar 1,5 boda do maximuma
    i nije to samo slučaj sa gim. isto je i u traženim strukovnim, ni tamo ne možeš bez 78+

zaključak: škole se baš ne žure uvoditi prijemne, a šiza oko prosjeka raste i raste
    otuda i porast broja privatnih i gimnazija i strukovnih škola

uspoređujući potreban broj bodova za ranije generacije, vidi se da su ove sadašnje u puno većoj gabuli,
    to je potvrdio i jokić u svom istraživanju,
    ali nekog dobrog rješenja ni na vidiku...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

hm, ne bih rekla sve više,
    broj gimnazija koje imaju prijemni je stala na 4
    a bodovi nemilice rastu i to značajno svake godine u mnogim školama
    prijemne uvode one koje su jednom imale min 80, ali što je s onima koje
    već više sezona imaju 79,92 ili su unutar 1,5 boda do maximuma
    i nije to samo slučaj sa gim. isto je i u traženim strukovnim, ni tamo ne možeš bez 78+

zaključak: škole se baš ne žure uvoditi prijemne, a šiza oko prosjeka raste i raste
    otuda i porast broja privatnih i gimnazija i strukovnih škola

uspoređujući potreban broj bodova za ranije generacije, vidi se da su ove sadašnje u puno većoj gabuli,
    to je potvrdio i jokić u svom istraživanju,
    Točno.
    S tim da bih dodala - mislim da škole ni zakonski ne mogu uvoditi prijemne dok nemaju situaciju da moraju upisati više učenika od broja predviđenih mjesta, a svi upisani učenici imaju maksimalan broj bodova.
    Toliko učenika s 80 bodova ipak nema, ali granica se stalno podiže, tako da ih je sve više sa 79,90 i sličnim bodovnim stanjem (to je ono - prošao 5. razred s jednom četvorkom).

I ne zavaravajmo se da je pritisak na ocjene gotov s upisom u srednju školu, jer djeca koja su navikla sama sebe goniti do maksimuma, nastavljaju s tom praksom i u srednjoj školi, gdje je već teže nabijati prosjek

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Dok ne uvedu "malu maturu" koja će nositi više bodova?
    Stvarno ne znam kako bi se inače mogao smanjiti broj odlikaša

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja ne znam otkud toliko odlikasa sa svim peticama, u razredu moje kcerke (6.razred) samo njih 3 ce proci s 5.0.
    Nastavnici jako puno traze od njih, i to mi je ok, neka nauče.

Ne kuzim kako ima toliko petnulasa?!

Jer ako je nekoma navucena petica, taj ce se napatit samo tako u gimnaziji, posebno ovim zahtjevnijima.
    Ne kuzim poantu guranja djeteta u neke skole ako dijete nije kapacitet za te skole...pricam opcenito of course.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 15.06.2021. at 17:24

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vec sam pisala, u razredu mog sina: u sedmom razredu jedan 5.0, u osmom 3
    kod kceri, u petom, nitko

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dok ne vide ni ne znaju jel su ili ne materijal za određenu školu