Pa nije li to logično? Statistički su uvijek manje šanse kad je uzorak veći .
Pa nije li to logično? Statistički su uvijek manje šanse kad je uzorak veći .
ovo je isto nekorektno
trebalo bi se uključiti i broj službeno prijavljenih sportaša
ja nisam ni znala da u HR ima "wushu", dapače, morala sam guglati da vidim što je to.
cheerleading - 3,5 kluba u HR
twirling - 13 klubova
a nogometa svako mjesto ima svoj klub ...
moj je u rukometu bio 3. u državi, ali za to se ne dobivaju bodovi ...a u školi nisu imali organizirani sport i odlaske na školska natjecanja
Zar se ne dobiju 3 odnosno 2 boda za prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju u znanju iz bilo kojeg predmeta? Prvo mjesto nosi izravan upis ali ne iz svakog predmeta za svaku školu.2 i 3 boda se lako uoče i njih je jedino moguće dobiti za sport.
Zar je logično da samo 25 djece koja trenira nogomet dobije dodatne bodove? S obzirom na broj registrirane djece u sportu s 14/15 godina? Svatko ima svoje izbore ali nije logično da se državni prvak u vrlo masovnom sportu svrsta u kategoriju rekreativac.
pa nije logično
možda bi bilo zgodno dijete koje trenira košarku, upisati i na curling, pa možda dobije koji bod ...
Pa logicno je ako je smisao sto vise djecu zadrzati u sportovima koji nisu atraktivni. Hrvatski sportski savez je taj koji tu ocito pise pravila i prilicno je ocito da je to smisao. Obzirom da u sportsku gimnaziju mogu samo djeca koja su aktivni sportasi u sportukoji im je donio upis.
U slucaju ozljede ili bilo kakvog odustajanje od sporta tokom skolovanja dijete se ispisuje iz sportske gimnazije. Mora preci u drugu skolu.
Svake godine u vrijeme upisa u srednje škole vodi se ista rasprava
Sustav upisa u srednje škole koruptivan je koliko i svaki drugi sustav u Republici Hrvatskoj, a gotovo da nema sustava u ovoj državi da nije koruptivan. Onaj tko smatra da je baš ovaj sustav iznimka, javite što trošite za optimizam, da i ja probam. To, dakako, ne znači da većina ljudi nije poštena, nego znači da postoje ljudi koji neće prezati od zloupotrebe propisa, bili to roditelji, bili to zaposlenici institucija.
Zar je smisao da se djecu što više zadrži u sportovima koji nisu atraktivni? Ja sam mislila da je smisao da se svu djecu zadrži što duže u svim sportovima. ( ili nekoj drugoj konstruktivnoj aktivnosti, sukladno sa sklonostima)
Ne samo to. Nego ako se ozljedis ili razbolis, pa odustanes zbig toga-trazi drugu skolu.
Mi uopce nismo razmatrali tu gimnaziju kao opciju za mog sina profesionalnog sportasa bas iz tog razloga.
( ok, i zbog razloga zato sto i karakterno nije materijal za gimnaziju)
Ali bodove bi za upis dobio da smo trazili. Nije u takvom sportu u kojem je navala .
Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2021. at 16:35
Hocu reci da je smisao takvih nazovimo povlastica promocija sporta i omogucavanje sto duzeg ostajanja u sportu.
Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2021. at 16:46
Ako je to cilj onda bi HOO na sve saveze trebao poslati službeni dokument sa preciznim objašnjenjem takvih ciljeva.
Netko je pitao za III. gimnaziju PM smjer.
Od 52 učenika, 1 je direktan upis (rješenje Gradskog ureda).
Zadnji koji upisuje ima 77,64 boda.
11 ima dodatni bod, 2 ne bi upala bez njega.
I ne spominje se, al cini mi se da je Klasicna ove godine skočila za 2 boda. Frendicina mala ne upada sa 73 boda.
Pragovi su propisani ,to škola propisuje,i to se unapred zna
Bodovi to djeca nose,to je neizvjesno
Ajmo još malo![]()
najpopularnije škole
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...melos-15086152
Nisu iste kao one koje su popularne tu na forumu
Ja od svega tu vidim da učimo djecu da grintaju po forumuBorba protiv korupcije i nepravdi traži djela! A ne pobrojavanje djece, špekulacije i indirektno zaključivanje "sigurno su neki s dodatnim bodom nezasluženo upali, a ovi kaj imaju 80 i dodatni bod na zdravlje ne trebaju taj bod jer je očito da im 6-7-8 operacija na srcu nije naškodilo u školovanju!"
A tko je to Francesca i gdje rekao da djeca koja zaista imaju poteškoća, zdravstvenih, obiteljskih itd ne bi trebala dobiti bod? Dva, pet, izravan upis? Molim te, ovo insinuiranje da je netko napisao da 5-6 operacija na srcu nije škodilo školovanju i ne zaslužuje bod je bezobrazno i nisko.
Drago mi je da ima vas s ružičastim naočalama sklonih (kategorički) tvrditi da nema izmišljenu bodova i da je sve po PS-u i fer, možda nigdje drugdje, ali na upisima svakako je. Uvjeravati nikoga da ne izmišljam niti imam zašto situacije gdje je bod u najmanju ruku sumnjiv ako ne i potpuno neopravdan, nemam volje ni vremena.
Ja svakako nisam "zločesta", niti dovodim u pitanje bodove za zdravlje, što se može dobro vidjeti na ovoj beskonačnoj temi kad bi se nekome dalo čitati moje stare postove. Ali moram priznati da mi bod za zdravlje u situaciji kad netko ima maksimalni broj bodova nije baš jasan. Evo, meni odmah pada na pamet da bi se moglo ograničiti broj bodova + bod za zdravlje na max 80. I opet, to nikad nije bilo bitno jer su se djeca sa 80 bodova mogla upisati u svaku školu, sve dok nisu uvedeni prijemni.
Ja sam i rekla da mi je jasno da nisi zločesta ali fakat iz primjera znam za situaciju gdje se radilo o nizu operacija na srcu još od vrtića a dijete je izvrsno na dva polja, sad studira pa ne znam kak je bilo kad je upisivala gimnaziju ali bila je i ostala odlikašica. Ja ne bih bolesno djeci skidala taj bod jer oni vode više bitki istodobno a to kad uspijevaju biti izvrsni na svim poljima (i škola i preživljavanje i bolnice i sve) je nešto što treba prepoznati i vrednovati
Plus dosta djece sa zdravstvenim bodom ima reduciran izbor ako žele u strukovne škole pa su više orijentirani na gimnazije jer za njih nema takvih ograničenja kak sirius veli.
Ovo bi bilo najjednostavnije rjesenje za skole s prijemnim. Maksimalan broj bodova prije prijemnog moze biti 80. Znaci, zbroj bodova na ocjene i svih dodatnih bodova moze biti najvise 80 te se onda zbrajaju bodovi s prijemnog ispita. Na taj nacin nitko ne bi bio ostecen, a svi bi imali jednaku sansu.
Mi smo makli ruđer jer ionako ne upada, ali u svim drugim školama se pomaknuo prema gore.
Kad se moja upisivila u MIOC nije bio tako veliki omjer onih s dodatnim bodovima. Barem se ja toga ne sjećam.
No čujem da je i u 1. za PM razred koji ima prijemni ima dosta djece s dodatnim bodovima.
No nije mi to čudno jer je to skola kojoj gravitira ciheli NZ i zaista ima puno djece a jedan razred
Posljednje uređivanje od larmama : 07.07.2021. at 12:10
I MIOC ima dva dvojezična?
Kako sad ,jel su upali u željene škole? Ako su zaključene liste
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2021. at 12:26
Kćeri je prijateljica poslala screenshot tablice nakon prijemnog za I. Tada, zadnji koji ulazi je imao 83.67., prvi koji ne ulazi 83.61. Od 23 koja su tada "upali" 2 su izravna (IP) upisa, 10 ih je imalo dodatan bod od čega 5 ne bi upalo bez tog boda, a redom je riječ o solidno napisani prijemnim i djeci s maksimalnim ili malo ispod maksimalnog broja bodova. A koliko sam čula i u opći smjer je doživio boom ove godine i porast bodovne granice (mislim da je prošle gosinw bila oko 78.5).
NZ i južna okolica istog je ogromno područje, a zapravo ima svega 2 PM razreda, jedan u I. i jedan u XIII. Nadam se da će se nešto promijeniti skoro.
Zadnji koji trenutno upada u Prvu opću ima 79.84, iza njega je 79.83 i on ne upada.
U Drugu se ove godine upada sa 78.86, a u Treću matematičku sa 77.55.
U Petoj je prag 79.11, a u Desetoj PM 79.68.
U Desetoj PM dvojezičnoj je 79.55.
Prvoj gimnaziji u cilju je da ne bude samo "novozagrebačka" kojoj gravitiraju samo djeca iz Novog Zagreba, nego iz cijelog grada, kako je uostalom i slučaj sa svim drugim školama u ZG. Četvrta je to već, rekla bih, postigla - u nju se upisuju djeca i Zg, okolice i drugih dijelova HR. Ne mislim da je nužno imati PM gimnaziju za Novi Zagreb, ali da Prva može početi upisivati više razreda općenito, to da.
Javljam da se moj odlučio za XIII. gimnaziju PM smjer i upao
Upisuju 26 djece, zadnji ima 76,10 bodova.
Jedan izravan upis preko Gradskog ureda, četvero s dodatnim bodom, od toga dvoje ne bi upalo bez njega.
Nitko s 80 bodova, izmedju 6. i 26. mjesta nagurani su sa 77,77 bodova do 76,10 i to tijesno.
Prvi koji ne upada je 76,04.
Posljednje uređivanje od Yuria : 07.07.2021. at 12:56
Upisne igre kako ih je netko nazvao su gotovepredajemo štafetu novim osmašima.
Moja je upisala svoj prvi izbor, Tituš. Na prijemnom ih je bilo jako puno, znatno više nego što škola prima no na kraju je očito dosta djece koja su izašla na taj prijemni odabralo neku drugu školu. Na kraju upisano 128 učenika. Upisna kvota je bila 130.
edit: baš me zanima hoće li staviti ta dva preostala mjesta u upisnu kvotu za jesenski rok
Posljednje uređivanje od Barbi : 07.07.2021. at 13:06
Čestitke sinu, Yuria!
Razlika u odnosu na zadnjeg upisanog prošle godine u XIII je +0.66 bodova
Čestitam svima!
Gdje sad Tituš ima nastavu?
U Utrinama.
Čestitke Barbi!
Ako sam ja dobro shvatila, u I zato što imaju ta dva upisa preko Gradskog, morali su smanjiti broj koji primaju (s 26 na 24), možda je to i slučaj u Titušu? Isprike ako pišem bedastoće, nisam se udubljivala u to.
Koliko ima zadnji upisani bodova?
To sa smanjivanjem kvote zbig broja izravno upisanih ne razumijem. U Rudjeru je kvota 120, mislim osam s izravnim upisom, a nisu smanjivali kvotu. Smanjili su je samo za broj ponavljaca (pet učenika).
U XIII. isto kvota nije smanjena.
Dok npr. u Klasičnoj jest, za 6 mjesta.
Posljednje uređivanje od Yuria : 07.07.2021. at 13:20