Stranica 204 od 294 PrviPrvi ... 104154194202203204205206214254 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,151 do 10,200 od 14678

Tema: Gimnazije i srednje škole

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije li to logično? Statistički su uvijek manje šanse kad je uzorak veći .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo još malo o kaosu. Sportovi treće kategorije: aikido, američki nogomet, automobilizam, biljar, bob i skeleton, body building, bridge, cheerleading, curling, galop, golf, jet-ski, kasački sport, kendo, korfball, koturaljkanje, kriket, moderni pentatlon, nanbudo, obaranje ruke, orijentacija, pikado, planinarstvo, powerlifting, sambo, sanjkanje, savate, skijanje na vodi i wake, sqash, tajlandski boks, twirling, wushu, zrakoplovstvo, ju- jitsh. Država je propisala da 306 djece može dobiti bodove( svaki sport po 9). 31 učenik je zatražio bodove i 25 ih je dobilo. Cheerleading 13(9), curling 1(1),, koturaljkanje2(2), orijentacija 1(1), savate 2(1), squash 4(4), twirling 6(5), wushu2(2),ju-jitsu 2(2). U ostalim sportovima se nije javio nitko.
    Znači, ukoliko želite u sportsku gimnaziju u 8 razredu uključit se u drugi sport i uspjeh je zagarantiran.
    ovo je isto nekorektno
    trebalo bi se uključiti i broj službeno prijavljenih sportaša

ja nisam ni znala da u HR ima "wushu", dapače, morala sam guglati da vidim što je to.
    cheerleading - 3,5 kluba u HR
    twirling - 13 klubova
    a nogometa svako mjesto ima svoj klub ...
    moj je u rukometu bio 3. u državi, ali za to se ne dobivaju bodovi ...a u školi nisu imali organizirani sport i odlaske na školska natjecanja

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2 i 3 boda se lako uoče i njih je jedino moguće dobiti za sport.
    Zar se ne dobiju 3 odnosno 2 boda za prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju u znanju iz bilo kojeg predmeta? Prvo mjesto nosi izravan upis ali ne iz svakog predmeta za svaku školu.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Zar je logično da samo 25 djece koja trenira nogomet dobije dodatne bodove? S obzirom na broj registrirane djece u sportu s 14/15 godina? Svatko ima svoje izbore ali nije logično da se državni prvak u vrlo masovnom sportu svrsta u kategoriju rekreativac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa nije logično

možda bi bilo zgodno dijete koje trenira košarku, upisati i na curling, pa možda dobije koji bod ...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa logicno je ako je smisao sto vise djecu zadrzati u sportovima koji nisu atraktivni. Hrvatski sportski savez je taj koji tu ocito pise pravila i prilicno je ocito da je to smisao. Obzirom da u sportsku gimnaziju mogu samo djeca koja su aktivni sportasi u sportukoji im je donio upis.
    U slucaju ozljede ili bilo kakvog odustajanje od sporta tokom skolovanja dijete se ispisuje iz sportske gimnazije. Mora preci u drugu skolu.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Niže su podaci za škole koje vidim. Netko je pitao za I i III PMG, ali njih ne vidim. Većina pita za onaj 1 bod i po kojem je kriteriju dobiven. 2 i 3 boda se lako uoče i njih je jedino moguće dobiti za sport. Moguće su i kombinacije natjecanje+ sport npr. Zanimljivo, ali nemoguće je dobiti bod za zdravstvene teškoće i uvjete života, istovremeno. Znam dijete koje na žalost ima tu kombinaciju, strašne životne okolnosti, ali je dijete moglo dobiti samo 1 bod, dok odbojkaši za 2 mjesto imaju 2 boda (te odbojkaše/odbojkašice i to 2 mjesto vidim i u miocu i V i X gimnaziji).
    Ove koji imaju 1 bod ne znam po kojoj su osnovi jer bi trebalo ulaziti u svakog posebno (ne pada mi na pamet), ali sam po Miocu onako sporadično pikala te s jednim bodom i uistinu najviše iskaču kandidati sa zdravstvenim bodom.

Na sistematskom me šk medicina pitala hoćemo li tražiti bod na djetetovu dijagnozu i bila začuđena kad sam rekla ne. Nisam ja nikakva moralna vertikala, ali uz opis tog boda jasno stoji: Kandidat koji je prethodno obrazovanje završio po redovitome nastavnom planu i programu, a kojemu su teška zdravstvena oštećenja ili kronične bolesti i/ili dulje liječenje utjecale na postizanje rezultata tijekom prethodnog obrazovanja te značajno smanjuju mogućnost izbora srednjoškolskoga obrazovnog programa.

Ja svoje dijete nisam prepoznala u tom opisu, ima 80 bodova, bavi se sportom, stvarno ne vidim da je astma koja jest kronična bolest, utjecala na postizanje njegovih rezultata i beskrajno sam zahvalna na tome. Njegova dijagnoza je donijela meni nešto suza i neprospavanih noći, njemu jedino to da mu na neku stvar ide što mora misliti ima li ventolin kod sebe.

No, evo i nešto brojeva i ispričavam se dječici u čije živote na ovaj način ulazim.

V gimnazija

186 primljenih
    2-izravna upisa- državna natjecanja
    3 učenika po 2 boda- od toga 2 sportaša - bili bi primljeni i bez dodatnih bodova
    29 učenika po 1 bod - zdravlje, soc uvjeti, sudjelovanje na državnim natjecanjima, 3 mjesto sport
    8 ne bi upalo bez dodatnog boda

Lucijanka

78 primljenih
    2 boda sportaši-bili bi primljeni i bez dodatnih bodova
    11 po 1 dodatni bod
    1 ne bi upao bez dodatnog boda

X gimnazija PM smjer- dvojezični

52 primljenih
    1 izravni-drž natjecanje
    1- sportaš 2 mjesto 2 boda
    5 učenika- 1 dodatni boda (zdravlje i uvjeti života)
    1 ne bi upao da nema dodatnih bodova

X gimnazija PM smjer

X me malo zbunjuje, primaju 78 učenika, ali je pod upisnu kvotu navedeno 69 i napomena: Odobrena kvota (78 mjesta) umanjena je zbog učenika s teškoćama u razvoju koji su ostvarili pravo izravnoga upisa (9 mjesta - maksimalan broj učenika u razrednom odjelu određen je člankom 4. Državnog pedagoškog standarda), a onda opet se kod ovih 69 spominje upis preko gradskog ureda.

Od tih 69:
    6- izravni upis gradski ured
    3- boda -1 sportaš
    2 boda-nitko
    1- bod- 16 učenika ( svi kriteriji)
    9 ih ne bi upalo bez dodatnog boda.

Nisu sve škole, ali mislim da je iz ovog vidljivo da situacija nije ni približno ista kao u miocu (mada X gimnazija naginje tome). Dodatni bodovi bi valjda trebali biti izuzetak, trebali bi pomoći djeci s određenim poteškoćama, i zdravstvenim i teškim uvjetima života, da lakše upišu određenu školu. Dodatni bodovi trebaju biti i nagrada onima koji su svoje znanje i trud pokazali na natjecanjima.
    Ali, ako svako 4. dijete ne bi upalo bez dodatnih boda, nešto tu ne valja.

Netko je napisao da djeca s dodatnim bodovima biraju Mioc. Čini se da im godi blizina maksimirske šume.

I nije problem u onima koji su se s dodatnim bodom upisali već u onima koji nisu imali taj bod i nisu se upisali.- ovo debelo potpisujem
    Svake godine u vrijeme upisa u srednje škole vodi se ista rasprava
    Sustav upisa u srednje škole koruptivan je koliko i svaki drugi sustav u Republici Hrvatskoj, a gotovo da nema sustava u ovoj državi da nije koruptivan. Onaj tko smatra da je baš ovaj sustav iznimka, javite što trošite za optimizam, da i ja probam . To, dakako, ne znači da većina ljudi nije poštena, nego znači da postoje ljudi koji neće prezati od zloupotrebe propisa, bili to roditelji, bili to zaposlenici institucija.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se ne dobiju 3 odnosno 2 boda za prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju u znanju iz bilo kojeg predmeta? Prvo mjesto nosi izravan upis ali ne iz svakog predmeta za svaku školu.
    Prva tri mjesta na državnom natjecanju u natjecanju znanja donose izravan upis; hrvatski, matematika i prvi jezik u svim školama, ostali predmeti- ovisno o školi.

Gita-xy, hvala na podacima!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ako se baviš nogometom, košarkom, rukometom ili odbojkom statistički imaš najmanje šanse. To govore brojke.
    A realno su i najveće šanse da ćeš odustati od sporta nekad u toku srednjoškolskog obrazovanja.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Zar je smisao da se djecu što više zadrži u sportovima koji nisu atraktivni? Ja sam mislila da je smisao da se svu djecu zadrži što duže u svim sportovima. ( ili nekoj drugoj konstruktivnoj aktivnosti, sukladno sa sklonostima)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    A realno su i najveće šanse da ćeš odustati od sporta nekad u toku srednjoškolskog obrazovanja.
    Ne samo to. Nego ako se ozljedis ili razbolis, pa odustanes zbig toga-trazi drugu skolu.
    Mi uopce nismo razmatrali tu gimnaziju kao opciju za mog sina profesionalnog sportasa bas iz tog razloga.
    ( ok, i zbog razloga zato sto i karakterno nije materijal za gimnaziju)
    Ali bodove bi za upis dobio da smo trazili. Nije u takvom sportu u kojem je navala .
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2021. at 16:35

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zar je smisao da se djecu što više zadrži u sportovima koji nisu atraktivni? Ja sam mislila da je smisao da se svu djecu zadrži što duže u svim sportovima. ( ili nekoj drugoj konstruktivnoj aktivnosti, sukladno sa sklonostima)
    Profesionalno, ne amaterski.
    Profesionalno znaci da imas ligu i ides na natjecanja, da si prepoznat medunarodno.
    To je u interesu svakom sportu i to se potice.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2021. at 16:35

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hocu reci da je smisao takvih nazovimo povlastica promocija sporta i omogucavanje sto duzeg ostajanja u sportu.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.07.2021. at 16:46

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Vanzemaljka prvotno napisa Vidi poruku
    Svake godine u vrijeme upisa u srednje škole vodi se ista rasprava
    Sustav upisa u srednje škole koruptivan je koliko i svaki drugi sustav u Republici Hrvatskoj, a gotovo da nema sustava u ovoj državi da nije koruptivan. Onaj tko smatra da je baš ovaj sustav iznimka, javite što trošite za optimizam, da i ja probam . To, dakako, ne znači da većina ljudi nije poštena, nego znači da postoje ljudi koji neće prezati od zloupotrebe propisa, bili to roditelji, bili to zaposlenici institucija.
    Sve stoji.
    Jasno da ce neki ljudi zloupotrijebiti propise.
    Sto ne znaci da odredene olaksice koje pokusavaju djeci dati jednake sanse nemaju smisla za vecinu onih kojima su potrebne.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Vjerovala ili ne - da. Kako netko reče, u crnoj četvorki će uvijek biti dovoljno zainteresirane djece da se s vremenom stvori nova generacija atlanta 96, srebrni 18 i slično

U ovim narginalnim- neće.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 06.07.2021. at 17:13

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ako je to cilj onda bi HOO na sve saveze trebao poslati službeni dokument sa preciznim objašnjenjem takvih ciljeva.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Netko je pitao za III. gimnaziju PM smjer.
    Od 52 učenika, 1 je direktan upis (rješenje Gradskog ureda).
    Zadnji koji upisuje ima 77,64 boda.
    11 ima dodatni bod, 2 ne bi upala bez njega.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

I ne spominje se, al cini mi se da je Klasicna ove godine skočila za 2 boda. Frendicina mala ne upada sa 73 boda.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Yuria prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je pitao za III. gimnaziju PM smjer.
    Od 52 učenika, 1 je direktan upis (rješenje Gradskog ureda).
    Zadnji koji upisuje ima 77,64 boda.
    11 ima dodatni bod, 2 ne bi upala bez njega.
    To je skoro 2 boda slabije nego prošle godine kada je bilo 79.50. Moram priznati da sam zbunjena, jesu li se onda opće i jezične ove godine digle i da je tamo veća navala? Biti će zanimljivo vidjeti bodovo kada na jesen izbace liste za sve škole

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    To je skoro 2 boda slabije nego prošle godine kada je bilo 79.50. Moram priznati da sam zbunjena, jesu li se onda opće i jezične ove godine digle i da je tamo veća navala? Biti će zanimljivo vidjeti bodovo kada na jesen izbace liste za sve škole
    U dosta pm gimnazija su trenutno značajno manji pragovi nego lani, baš me zanima hoće li se to do zaključavanja lista dignuti. A najavljivali su čak i više pragove nego lani.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pragovi su propisani ,to škola propisuje,i to se unapred zna
    Bodovi to djeca nose,to je neizvjesno
    Ajmo još malo

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sve stoji.
    Jasno da ce neki ljudi zloupotrijebiti propise.
    Sto ne znaci da odredene olaksice koje pokusavaju djeci dati jednake sanse nemaju smisla za vecinu onih kojima su potrebne.
    slažem se i ne mogu vjerovati što čitam, sve te brojke, analize, kao da gledam Zakon i red ili CSI s podnaslovom "upis u mioc"
    ne vidim smisao čak i ako su se neki nezasluženo upisali, većina ih je tamo zbog svojih rezultata u osnovnoj školi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    slažem se i ne mogu vjerovati što čitam, sve te brojke, analize, kao da gledam Zakon i red ili CSI s podnaslovom "upis u mioc"
    ne vidim smisao čak i ako su se neki nezasluženo upisali, većina ih je tamo zbog svojih rezultata u osnovnoj školi
    Jako je zgodno djecu odgajati da su svjesni da su se neki nezasluženi upisali.

Nikad nećemo izaći iz našeg mentalnog sklopa gdje za jedne vrijede jedna pravila za druge druga. Odnosno postoje ili snalažljivi ili nesposobni

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najpopularnije škole
    https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...melos-15086152

Nisu iste kao one koje su popularne tu na forumu

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ja od svega tu vidim da učimo djecu da grintaju po forumu Borba protiv korupcije i nepravdi traži djela! A ne pobrojavanje djece, špekulacije i indirektno zaključivanje "sigurno su neki s dodatnim bodom nezasluženo upali, a ovi kaj imaju 80 i dodatni bod na zdravlje ne trebaju taj bod jer je očito da im 6-7-8 operacija na srcu nije naškodilo u školovanju!"

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A tko je to Francesca i gdje rekao da djeca koja zaista imaju poteškoća, zdravstvenih, obiteljskih itd ne bi trebala dobiti bod? Dva, pet, izravan upis? Molim te, ovo insinuiranje da je netko napisao da 5-6 operacija na srcu nije škodilo školovanju i ne zaslužuje bod je bezobrazno i nisko.
    Drago mi je da ima vas s ružičastim naočalama sklonih (kategorički) tvrditi da nema izmišljenu bodova i da je sve po PS-u i fer, možda nigdje drugdje, ali na upisima svakako je. Uvjeravati nikoga da ne izmišljam niti imam zašto situacije gdje je bod u najmanju ruku sumnjiv ako ne i potpuno neopravdan, nemam volje ni vremena.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Nemoj se ljutiti na mene Mima ovako kaže, pri tome ne mislmi da je zločesta nego svi skupa propitujemo što je taj bod na zdravlje

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, to je stvarno tricky pitanje. Po definiciji bod za zdravstvene poteškoće se dobije ako one utječu na uspjeh u školi, a ako netko ima 80 bodova onda se stvarno ne može reći da su mu utjecale na uspjeh, zar ne? S druge strane, kao što kažeš, je li onda fer da onaj sa 79 bodova (ili 79,6) dobije bod? Nemam pojma. U svakom slučaju, to nije igralo ulogu dok škole nisu počele uvoditi prijemne.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja svakako nisam "zločesta", niti dovodim u pitanje bodove za zdravlje, što se može dobro vidjeti na ovoj beskonačnoj temi kad bi se nekome dalo čitati moje stare postove. Ali moram priznati da mi bod za zdravlje u situaciji kad netko ima maksimalni broj bodova nije baš jasan. Evo, meni odmah pada na pamet da bi se moglo ograničiti broj bodova + bod za zdravlje na max 80. I opet, to nikad nije bilo bitno jer su se djeca sa 80 bodova mogla upisati u svaku školu, sve dok nisu uvedeni prijemni.

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ja sam i rekla da mi je jasno da nisi zločesta ali fakat iz primjera znam za situaciju gdje se radilo o nizu operacija na srcu još od vrtića a dijete je izvrsno na dva polja, sad studira pa ne znam kak je bilo kad je upisivala gimnaziju ali bila je i ostala odlikašica. Ja ne bih bolesno djeci skidala taj bod jer oni vode više bitki istodobno a to kad uspijevaju biti izvrsni na svim poljima (i škola i preživljavanje i bolnice i sve) je nešto što treba prepoznati i vrednovati

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Plus dosta djece sa zdravstvenim bodom ima reduciran izbor ako žele u strukovne škole pa su više orijentirani na gimnazije jer za njih nema takvih ograničenja kak sirius veli.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, meni odmah pada na pamet da bi se moglo ograničiti broj bodova + bod za zdravlje na max 80. I opet, to nikad nije bilo bitno jer su se djeca sa 80 bodova mogla upisati u svaku školu, sve dok nisu uvedeni prijemni.
    Ovo bi bilo najjednostavnije rjesenje za skole s prijemnim. Maksimalan broj bodova prije prijemnog moze biti 80. Znaci, zbroj bodova na ocjene i svih dodatnih bodova moze biti najvise 80 te se onda zbrajaju bodovi s prijemnog ispita. Na taj nacin nitko ne bi bio ostecen, a svi bi imali jednaku sansu.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Zasad najniže rangirani koji upada ima 74,44 (tehničar za računalstvo). Sljedeći ima 74,37.

Ne znam jel' se što promijenilo nakon prijemnih, nisam baš pratila...
    Kako je sada pred zaključavanje ako znaš?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo makli ruđer jer ionako ne upada, ali u svim drugim školama se pomaknuo prema gore.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je sada pred zaključavanje ako znaš?
    Sada ti je zadnji koji upada 74,26 (sljedeći koji ne 74,17)...
    Posljednje uređivanje od lola_34 : 07.07.2021. at 11:15

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa Vidi poruku
    Sada ti je zadnji koji upada 74,26 (sljedeći koji ne 74,17)...
    Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    U dosta pm gimnazija su trenutno značajno manji pragovi nego lani, baš me zanima hoće li se to do zaključavanja lista dignuti. A najavljivali su čak i više pragove nego lani.
    I kod nas isto. Prva gimnazija Varazdin, pm smjer, godinama je zadnji upisani imao 79+ bodova (zadnje dvije godine oko 79,5). U ovom trenutku zadnji upisani ima 77,69 bodova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se moja upisivila u MIOC nije bio tako veliki omjer onih s dodatnim bodovima. Barem se ja toga ne sjećam.
    No čujem da je i u 1. za PM razred koji ima prijemni ima dosta djece s dodatnim bodovima.
    No nije mi to čudno jer je to skola kojoj gravitira ciheli NZ i zaista ima puno djece a jedan razred
    Posljednje uređivanje od larmama : 07.07.2021. at 12:10

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gita-xy prvotno napisa Vidi poruku
    Niže su podaci za škole koje vidim. Netko je pitao za I i III PMG, ali njih ne vidim. Većina pita za onaj 1 bod i po kojem je kriteriju dobiven. 2 i 3 boda se lako uoče i njih je jedino moguće dobiti za sport. Moguće su i kombinacije natjecanje+ sport npr. Zanimljivo, ali nemoguće je dobiti bod za zdravstvene teškoće i uvjete života, istovremeno. Znam dijete koje na žalost ima tu kombinaciju, strašne životne okolnosti, ali je dijete moglo dobiti samo 1 bod, dok odbojkaši za 2 mjesto imaju 2 boda (te odbojkaše/odbojkašice i to 2 mjesto vidim i u miocu i V i X gimnaziji).
    Ove koji imaju 1 bod ne znam po kojoj su osnovi jer bi trebalo ulaziti u svakog posebno (ne pada mi na pamet), ali sam po Miocu onako sporadično pikala te s jednim bodom i uistinu najviše iskaču kandidati sa zdravstvenim bodom.

Na sistematskom me šk medicina pitala hoćemo li tražiti bod na djetetovu dijagnozu i bila začuđena kad sam rekla ne. Nisam ja nikakva moralna vertikala, ali uz opis tog boda jasno stoji: Kandidat koji je prethodno obrazovanje završio po redovitome nastavnom planu i programu, a kojemu su teška zdravstvena oštećenja ili kronične bolesti i/ili dulje liječenje utjecale na postizanje rezultata tijekom prethodnog obrazovanja te značajno smanjuju mogućnost izbora srednjoškolskoga obrazovnog programa.

Ja svoje dijete nisam prepoznala u tom opisu, ima 80 bodova, bavi se sportom, stvarno ne vidim da je astma koja jest kronična bolest, utjecala na postizanje njegovih rezultata i beskrajno sam zahvalna na tome. Njegova dijagnoza je donijela meni nešto suza i neprospavanih noći, njemu jedino to da mu na neku stvar ide što mora misliti ima li ventolin kod sebe.

No, evo i nešto brojeva i ispričavam se dječici u čije živote na ovaj način ulazim.

V gimnazija

186 primljenih
    2-izravna upisa- državna natjecanja
    3 učenika po 2 boda- od toga 2 sportaša - bili bi primljeni i bez dodatnih bodova
    29 učenika po 1 bod - zdravlje, soc uvjeti, sudjelovanje na državnim natjecanjima, 3 mjesto sport
    8 ne bi upalo bez dodatnog boda

Lucijanka

78 primljenih
    2 boda sportaši-bili bi primljeni i bez dodatnih bodova
    11 po 1 dodatni bod
    1 ne bi upao bez dodatnog boda

X gimnazija PM smjer- dvojezični

52 primljenih
    1 izravni-drž natjecanje
    1- sportaš 2 mjesto 2 boda
    5 učenika- 1 dodatni boda (zdravlje i uvjeti života)
    1 ne bi upao da nema dodatnih bodova

X gimnazija PM smjer

X me malo zbunjuje, primaju 78 učenika, ali je pod upisnu kvotu navedeno 69 i napomena: Odobrena kvota (78 mjesta) umanjena je zbog učenika s teškoćama u razvoju koji su ostvarili pravo izravnoga upisa (9 mjesta - maksimalan broj učenika u razrednom odjelu određen je člankom 4. Državnog pedagoškog standarda), a onda opet se kod ovih 69 spominje upis preko gradskog ureda.

Od tih 69:
    6- izravni upis gradski ured
    3- boda -1 sportaš
    2 boda-nitko
    1- bod- 16 učenika ( svi kriteriji)
    9 ih ne bi upalo bez dodatnog boda.

Nisu sve škole, ali mislim da je iz ovog vidljivo da situacija nije ni približno ista kao u miocu (mada X gimnazija naginje tome). Dodatni bodovi bi valjda trebali biti izuzetak, trebali bi pomoći djeci s određenim poteškoćama, i zdravstvenim i teškim uvjetima života, da lakše upišu određenu školu. Dodatni bodovi trebaju biti i nagrada onima koji su svoje znanje i trud pokazali na natjecanjima.
    Ali, ako svako 4. dijete ne bi upalo bez dodatnih boda, nešto tu ne valja.

Netko je napisao da djeca s dodatnim bodovima biraju Mioc. Čini se da im godi blizina maksimirske šume.

I nije problem u onima koji su se s dodatnim bodom upisali već u onima koji nisu imali taj bod i nisu se upisali.- ovo debelo potpisujem

treba uzeti u obzir i broj ucenika. Mioc ima u odnosu na X puno više PM razreda. Koliko vidim ovih običnih PM X ima 3 , a Mioc 8

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I MIOC ima dva dvojezična?

Kako sad ,jel su upali u željene škole? Ako su zaključene liste
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2021. at 12:26

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se moja upisivila u MIOC nije bio tako veliki omjer onih s dodatnim bodovima. Barem se ja toga ne sjećam.
    No čujem da je i u 1. za PM razred koji ima prijemni ima dosta djece s dodatnim bodovima.
    No nije mi to čudno jer je to skola kojoj gravitira ciheli NZ i zaista ima puno djece a jedan razred
    Kćeri je prijateljica poslala screenshot tablice nakon prijemnog za I. Tada, zadnji koji ulazi je imao 83.67., prvi koji ne ulazi 83.61. Od 23 koja su tada "upali" 2 su izravna (IP) upisa, 10 ih je imalo dodatan bod od čega 5 ne bi upalo bez tog boda, a redom je riječ o solidno napisani prijemnim i djeci s maksimalnim ili malo ispod maksimalnog broja bodova. A koliko sam čula i u opći smjer je doživio boom ove godine i porast bodovne granice (mislim da je prošle gosinw bila oko 78.5).
    NZ i južna okolica istog je ogromno područje, a zapravo ima svega 2 PM razreda, jedan u I. i jedan u XIII. Nadam se da će se nešto promijeniti skoro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I MIOC ima dva dvojezična?

Kako sad ,jel su upali u željene škole? Ako su zaključene liste
    IB je sasvim drugo. To nije nas program. Druga stvar su dvojezični po nasem programu. Takvih nema u Miocu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kćeri je prijateljica poslala screenshot tablice nakon prijemnog za I. Tada, zadnji koji ulazi je imao 83.67., prvi koji ne ulazi 83.61. Od 23 koja su tada "upali" 2 su izravna (IP) upisa, 10 ih je imalo dodatan bod od čega 5 ne bi upalo bez tog boda, a redom je riječ o solidno napisani prijemnim i djeci s maksimalnim ili malo ispod maksimalnog broja bodova. A koliko sam čula i u opći smjer je doživio boom ove godine i porast bodovne granice (mislim da je prošle gosinw bila oko 78.5).
    NZ i južna okolica istog je ogromno područje, a zapravo ima svega 2 PM razreda, jedan u I. i jedan u XIII. Nadam se da će se nešto promijeniti skoro.
    Koliko bodova treba za upad u XIII?

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Zadnji koji trenutno upada u Prvu opću ima 79.84, iza njega je 79.83 i on ne upada.
    U Drugu se ove godine upada sa 78.86, a u Treću matematičku sa 77.55.
    U Petoj je prag 79.11, a u Desetoj PM 79.68.
    U Desetoj PM dvojezičnoj je 79.55.

Prvoj gimnaziji u cilju je da ne bude samo "novozagrebačka" kojoj gravitiraju samo djeca iz Novog Zagreba, nego iz cijelog grada, kako je uostalom i slučaj sa svim drugim školama u ZG. Četvrta je to već, rekla bih, postigla - u nju se upisuju djeca i Zg, okolice i drugih dijelova HR. Ne mislim da je nužno imati PM gimnaziju za Novi Zagreb, ali da Prva može početi upisivati više razreda općenito, to da.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Javljam da se moj odlučio za XIII. gimnaziju PM smjer i upao

Upisuju 26 djece, zadnji ima 76,10 bodova.
    Jedan izravan upis preko Gradskog ureda, četvero s dodatnim bodom, od toga dvoje ne bi upalo bez njega.

Nitko s 80 bodova, izmedju 6. i 26. mjesta nagurani su sa 77,77 bodova do 76,10 i to tijesno.

Prvi koji ne upada je 76,04.
    Posljednje uređivanje od Yuria : 07.07.2021. at 12:56

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upisne igre kako ih je netko nazvao su gotove predajemo štafetu novim osmašima.

Moja je upisala svoj prvi izbor, Tituš. Na prijemnom ih je bilo jako puno, znatno više nego što škola prima no na kraju je očito dosta djece koja su izašla na taj prijemni odabralo neku drugu školu. Na kraju upisano 128 učenika. Upisna kvota je bila 130.

edit: baš me zanima hoće li staviti ta dva preostala mjesta u upisnu kvotu za jesenski rok
    Posljednje uređivanje od Barbi : 07.07.2021. at 13:06

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitke sinu, Yuria!
    Razlika u odnosu na zadnjeg upisanog prošle godine u XIII je +0.66 bodova

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čestitam svima!

Gdje sad Tituš ima nastavu?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U Utrinama.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čestitke Barbi!
    Ako sam ja dobro shvatila, u I zato što imaju ta dva upisa preko Gradskog, morali su smanjiti broj koji primaju (s 26 na 24), možda je to i slučaj u Titušu? Isprike ako pišem bedastoće, nisam se udubljivala u to.
    Koliko ima zadnji upisani bodova?

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

To sa smanjivanjem kvote zbig broja izravno upisanih ne razumijem. U Rudjeru je kvota 120, mislim osam s izravnim upisom, a nisu smanjivali kvotu. Smanjili su je samo za broj ponavljaca (pet učenika).

U XIII. isto kvota nije smanjena.

Dok npr. u Klasičnoj jest, za 6 mjesta.
    Posljednje uređivanje od Yuria : 07.07.2021. at 13:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •