Stranica 247 od 293 PrviPrvi ... 147197237245246247248249257 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,301 do 12,350 od 14616

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Za one koje zanima mioc (a i gornjogradska) ponovo se otvorila kantina. Ima i kuhane hrane, juhe, gulaš, kobasice i slično.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ludim ovih dana, ima taaaako negativan razred, imali su neke dane razgovora o srednjim a i inače, i sve koji žele neku gimnaziju se ismijava da su štreberi i ... (neću tu pisati ružne nazive, ovaj je još najbenigniji), priča se samo da je to užasno teško, ako netko s imalo losijim ocjenama spomene gimnaziju otvoreno ga ismijavaju da ne može to da ce past razred da je glup/glupa itd... i onda ja trošim doma sate objasnjavajuci i uvjeravajuci je ali naravno ja nemam pojma, bitnije je što je rekao x da mu je rekla y čija prijateljica ide u tu skolu. Ma sve bi to bilo još podnosljivo da joj razred nije takav kakav je, plus (i opet) nova raska koja je (opet ne smijem napisati sto), ne mogu dočekati dan kad će otići iz tog razreda....
    Posljednje uređivanje od sillyme : 17.02.2023. at 09:29

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vrlo slično je i kod moje u razredu. S time da je ovdje dobra stavka što imaju super razrednicu koja donekle "anulira" besmislene dječje komentare, utemeljene na njihovim glasinama i rekla-kazala pričama.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Za one koje zanima mioc (a i gornjogradska) ponovo se otvorila kantina. Ima i kuhane hrane, juhe, gulaš, kobasice i slično.
    Ali su cijene sve samo ne prilagođene učeničkoj populaciji (u MIOC-u)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kakve su bile ranije cijene?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ludim ovih dana, ima taaaako negativan razred, imali su neke dane razgovora o srednjim a i inače, i sve koji žele neku gimnaziju se ismijava da su štreberi i ... (neću tu pisati ružne nazive, ovaj je još najbenigniji), priča se samo da je to užasno teško, ako netko s imalo losijim ocjenama spomene gimnaziju otvoreno ga ismijavaju da ne može to da ce past razred da je glup/glupa itd... i onda ja trošim doma sate objasnjavajuci i uvjeravajuci je ali naravno ja nemam pojma, bitnije je što je rekao x da mu je rekla y čija prijateljica ide u tu skolu. Ma sve bi to bilo još podnosljivo da joj razred nije takav kakav je, plus (i opet) nova raska koja je (opet ne smijem napisati sto), ne mogu dočekati dan kad će otići iz tog razreda....

ajme koma...

Koliko shvaćam u kćerkinom razredu će većina u gimnaziju, pa takvih priča ni nema.
    Nije mi nijednom tako nešto spomenula, baš ću je pitati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tu je ipak tvoja uloga kao roditelja glavna, puno važnija od x, y i ostalih u razredu. Ima li ona kontakta s vršnjacima i drugdje, izvan svojeg razreda?
    Moj je do svoje odluke o srednjoj došao na temelju razgovora s vršnjacima izvan osnovne škole (ali i doma smo puno o tome razgovarali, škole su u našoj obitelji konstantna tema ). U oš praktički ni s kim o tome nije ni razgovarao.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Tu je ipak tvoja uloga kao roditelja glavna, puno važnija od x, y i ostalih u razredu. Ima li ona kontakta s vršnjacima i drugdje, izvan svojeg razreda?
    Moj je do svoje odluke o srednjoj došao na temelju razgovora s vršnjacima izvan osnovne škole (ali i doma smo puno o tome razgovarali, škole su u našoj obitelji konstantna tema ). U oš praktički ni s kim o tome nije ni razgovarao.
    Puno se toga kod nas poklopilo što čini utjecaj njenog razreda puno većim nego je inače bio... ali sve su to valjda čari puberteta. Ma ak se sabere da popravi ocjene (i to je u međuvremenu postala tema) upisat će ona neku gimnaziju, možda čak i "lakšu" po njenim kriterijima, ali ti razgovori koje vodimo, njen karakter, tvrdoglavost, zatvorenost, uvredljivost... Ono što samo moramo jako paziti je da ne ispadne da mi navijamo za neku od škola jer ak tu upiše za svaki problem idućih četiri godine će kriviti nas.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad me zanima, koje su "lakše" gimnazije po kriterijima sadašnjih osmaša?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Sad me zanima, koje su "lakše" gimnazije po kriterijima sadašnjih osmaša?
    One koje nisu prelog, mioc ili peta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Onda je Tituš, lucijanka i x laka?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja baš i nisam čula da su Lucijanka i X. lake gimnazije dapače.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.02.2023. at 22:14

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa ja osim u postu jelene o nisam nigdje ni vidjela da je itko pisao da su "lake"

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kužim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa ja osim u postu jelene o nisam nigdje ni vidjela da je itko pisao da su "lake"
    Ok lakše , jer ih ti nisi spomenula

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kao lakše gimnazije slove XII, XIII i Gornjogradska, možda i IX

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Samo da napomenem, taj termin "lakše gimnazije" ne znači da je gradivo lakše, nego da je lakše upasti, a često nisu tako kompetitivne sredine kao npr. V ili XV... Za djecu koja se loše nose sa stresom često je to bolji izbor.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni je taj pojam ionako izrazito subjektivan pa se ne zamaramo. Ja se vodim objektivnom kriterijima - blizu/daleko, smjenska/jsamo jutarnja, i naravno rezultati na maturi jer je i to dosta bitno.

Meni osobno bi svaka gimnazija s puno matematike i fizike i kemije bila lakša od neke s puno povijesti i geografije i gramatike ali zato smo svi razliciti. Po mom ukusu naše gimnazije nisu preteške nego nedovoljno specijalizirane. Odnosno ide se previše u širinu i previše je predmeta, a to je bila boljka i u moje doba (npr od onih par sati sociologije, psihologije i logike u glavi mi nije ostalo ništa, od filozofije samo jako jako malo....)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

slažem se, ja sam se baš iznenadila kad sam vidjela na e-rudniku da djeca iz ovih "lakših" gimnazija upisuju raznolike fakultete a iz nekih razvikanih općih valjda 99% njih ide na pravo i ekonomiju

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Bok Willow, možete li mi staviti link gdje se može vidjeti koje fakultete upisuju iz kojih gimnazija...hvala

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Trebate provjeriti ali čini mi se da za Matematičke gimnazije ne boduje se Geografija.

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Moje dijete zanima IV. gimnazija dvojezični program na engleskom jeziku. Ako netko ima iskustva kako se pripremati za prijemni?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se po rezultatima mature iznenadila za prelog i x. Tako da kad bi radila neku rang-listu kvalitete obrazovanja bio bi mioc, peta, prva, lucijanka i tituš. Bar po rezultatima mature (pričam samo o zg). E sad da li možda na ostalim područjima neke škole daju veću širinu znanja i prednost u drugim predmetima? Sasvim moguće. Ovo su neki objektivni pokazatelji ali priznajem da im je doseg dosta uzak...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam se po rezultatima mature iznenadila za prelog i x. Tako da kad bi radila neku rang-listu kvalitete obrazovanja bio bi mioc, peta, prva, lucijanka i tituš. Bar po rezultatima mature (pričam samo o zg). E sad da li možda na ostalim područjima neke škole daju veću širinu znanja i prednost u drugim predmetima? Sasvim moguće. Ovo su neki objektivni pokazatelji ali priznajem da im je doseg dosta uzak...
    2. gimnazija isto ima dobre rezultate na maturi, ali nekad je stvarno bolje da dijete ide u manje razvikanu srednju školu. Kolege moje starije kćeri koja studira na PMF-u dolaze iz raznih srednjih škola, i gimnazija i strukovnih što je dokaz da nije presudno ime škole, već koliko učenik radi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam čula od jednog studenta da se prepisuje na maturi, da nastavnik koji čuva djecu gleda u mobitel i da je javna tajna da se pusti prepisivanje jer ugled škole ovisi o uspjehu na maturi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    2. gimnazija isto ima dobre rezultate na maturi, ali nekad je stvarno bolje da dijete ide u manje razvikanu srednju školu. Kolege moje starije kćeri koja studira na PMF-u dolaze iz raznih srednjih škola, i gimnazija i strukovnih što je dokaz da nije presudno ime škole, već koliko učenik radi.
    Upravo tako više je do učenika i sposobnosti da u tom malom vremenu riješi čim više i točnije iz 4 godine predmeta.

O prepisivanju nisam čula, a moj i nije takav tip, ali i upozorenje da znaju kažnjavati prepisivanje

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam čula od jednog studenta da se prepisuje na maturi, da nastavnik koji čuva djecu gleda u mobitel i da je javna tajna da se pusti prepisivanje jer ugled škole ovisi o uspjehu na maturi.
    Odlično, nema što.
    Jučerašnje gostovanje psihologinje Marine Grubić Nedjelom u 2, između ostalog dotakla se i ocjena u školi.
    I kada pita djecu, kako je u školi, a oni kažu loše, prosjek mi je 4,8. Kako smo se doveli do toga???

Moj želi, II., VII. i IX.
    Križanićeva nam je 15-ak minuta od kuće, a IX. je na recimo pol sata od kvarta.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Odakle prepisuju? Iz priručnika za državnu maturu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično, nema što.
    Jučerašnje gostovanje psihologinje Marine Grubić Nedjelom u 2, između ostalog dotakla se i ocjena u školi.
    I kada pita djecu, kako je u školi, a oni kažu loše, prosjek mi je 4,8. Kako smo se doveli do toga???
    Ne znam, ali stvarno zanimljivo pitanje. U osnovnoj školi je još razumljivo da je tako radi upisa u srednju, ali u srednjoj ??

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Odakle prepisuju? Iz priručnika za državnu maturu?
    Baš htjedoh pitat.

Kako ćeš prepisat matematiku, fiziku, kemiju..? Problemsko rješavanje zadataka?

Sad baš da imaju nekog lumena na liniji preko moba, al valjda im mobitele ni ne daju unosit na ispit.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Odlično, nema što.

Moj želi, II., VII. i IX.
    Križanićeva nam je 15-ak minuta od kuće, a IX. je na recimo pol sata od kvarta.
    ovo za prosjek, ali istina, jadna djeca sa skoro svim peticama

od ovih gore je najjača II u smislu da upisuju najbolje fakseve, pogledaj na e-rudniku, moje omiljeno štivo, str. 13 npr.
    Microsoft Power BI

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Mobitele moraju predati prije nego test započne pa me zanima što je taj student točno rekao, na koji način se prepisuje na maturi?
    Posljednje uređivanje od n.grace : 20.02.2023. at 14:38

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa valjda prepisuju od onih koji znaju? Medusobno, jelte.

Sent from my IN2023 using Tapatalk

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ni ne znam, a jel ima više grupa na maturi ili svi isto pišu?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa oni su na maturi jedni drugima konkurencija, tko bi bio lud da dozvoli da prepisuju od njega.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ja ni ne znam, a jel ima više grupa na maturi ili svi isto pišu?

Svi isto pisu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku

Onda riskiraju da cijela grupa padne maturu.

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kak je u ŽOG-u kaj se tiče mature?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ne mogu poslati sliku
    Posljednje uređivanje od Mima : 20.02.2023. at 15:03

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj filip prvotno napisa Vidi poruku
    Kak je u ŽOG-u kaj se tiče mature?
    Možeš za svaku školu pogledati na e rudniku. Imaju 2,7-2,9 ocjenu iz matematike, 3,31 HJ i 3,72-4 engleski

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, ali stvarno zanimljivo pitanje. U osnovnoj školi je još razumljivo da je tako radi upisa u srednju, ali u srednjoj ??
    U srednjoj samo nastavljaju trend koji je započeo u osnovnoj, ako se radi o "jačim" gimnazijama za koje je potreban maksimalan broj bodova (+ prijemni) za upis.
    Osim toga, za upis na faks se gledaju i ocjene, ne samo državna matura, pa tu sigurno u nekoj mjeri postoji strah "ako ne budem imao dovoljno visoke ocjene, neću moći upisati faks koji želim". Teško ih je razuvjeriti nakon iskustva upisa u srednju.
    Doduše, možda ih ta šiza i pusti s godinama. Moj je sad maturant, imam dojam da se puno manje brine zbog ocjena nego proteklih godina (rekla bih da je 2. razred bio najgori po tom pitanju). Ni zbog mature se (još) ne brine. Uvjeren je da će se upisati gdje god poželi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj martincius prvotno napisa Vidi poruku

Nemem pojma... Pa koga varaju?
    Moji su bili privilegirani - pisali sami, jer su zbog IP imali produljeno vrijeme. Daklem, ni da su htjeli, nisu imali od koga prepisati. Zapravo moram se ispraviti, sa mojim starijim sinom je bio jos jedan kolega koji je imao dominantnu ruku u gipsu, pa je isto imao produljeno vrijeme, njih dvojica na 5 metara razmaka.

Uostalom, sjecam se kulturoloskog soka koji sam dozivjela tijekom vlastitog skolovanja - na NATJECANJU iz fizike vidjela sam curu kako prepisuje i to mi je bilo , ali ocito su takve stvari u nasoj sredini uobicajene.

Ne znam samo kako bi se ti koji prepisuju osjecali da dodju npr. pod noz ili u ruke lijecniku koji je svoju struku stekao na taj nacin... ??? Sorry na offt. Natrag na temu - sustav je traljav i ne valja, ali dok nemamo bolji, moramo otrpjeti ovaj.

martincius avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne znam, samo se sjecam svojih skolskih dana (kada nije bilo drzavne mature), prepisivalo se masovno jedni od drugih.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je rijec o Zagrebu gimnazija Lucijana Vranjanina za upis gkeda geografiju cini mi se.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Basic prvotno napisa Vidi poruku
    Moje dijete zanima IV. gimnazija dvojezični program na engleskom jeziku. Ako netko ima iskustva kako se pripremati za prijemni?
    Moja je isla na prijemni u X. za dvojezicni program engleski. Imala je test iz engleskog za koji je ona rekla da je bio iznimno lagan. Osnove.
    Nije se pripremala samo je otisla na njega.
    Kako je u IV ne znam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moji klinci još nisu stigli do državne mature pa ne pišem iz našeg iskustva. Ali čitala sam o varanju na državnoj maturi, jednu curu su otkrili jer joj se pregrijala kamera koja je izgledala kao gumb, pa je tražila da ide na wc, kameru se nije usudila baciti u wc nego u kantu za smeće i tako su ju otkrili. Sistem je otprilike da netko snima zadatke, netko ih tamo negdje riješi a onda ti pred kraj izdiktira točne odgovore preko minijaturne slušalice veličine zrna riže. Ali ima jedan veliki ALI. Kazne za prepisivanje su toliko velike (mislim da zabrana polaganja na neko vrijeme?) da se rijetko kome isplati riskirati. Tako da se meni čini da prepisivanje na državnoj maturi ipak nije tako raširena pojava.
    Što se "običnog" prepisivanja tiče, uvijek ga je bilo, sve ovisi kako se koji profesor postavi i kolike su kazne.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovaj je meni rekao da jedni od drugih prepisuju, a da ucitelji ne paze jer im se skole vrednuju po uspjehu na maturi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Onda riskiraju da cijela grupa padne maturu.
    Upravo tako.

Jelena, ne bih na temelju nekog rekla-kazala poopćavala. To je možda neki sporadični slučaj, izuzetak.

I zašto bi netko dozvolio da se od njega prepisuje i sebe ugrozio? Pa vjerojatno i razmaknu učenike, oduzmu mobitele.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •