Stranica 253 od 294 PrviPrvi ... 153203243251252253254255263 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,601 do 12,650 od 14696

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    thanks Peterlin

Lili (i ostali) evo prijedloga kalendara, možemo na more šmugnut odmah poslije završetka nastave, cirkus počinje 28.06. a završava 13.07.
    Objavljeni datumi upisa u srednje škole u 2023.: Povećan broj upisnih mjesta u odnosu na lani (srednja.hr)
    Gdje su datumi za predupise i djecu koja se skoluju po IP/PP?
    Obicno to bude u kalendaru...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje su datumi za predupise i djecu koja se skoluju po IP/PP?
    Obicno to bude u kalendaru...
    ima cijela odluka na e-savjetovanju, tamo piše sve
    https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/Ma...entityId=23956

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imajte na umu da je to prijedlog odluke koji je tek pušten u javno savjetovanje koje traje do 26.5. Znači prije tog datuma još ništa nije definitivno (iako će najvjerojatnije biti ovako kako predlažu).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma garant će ostat tako

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čekaj pa vidi

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja sam odustala od ove teme, pa se eto zaboravilo da je bilo forumske djece u V gimnaziji koja nisu otišla ni na medicinu, ni na FER. Moj sin završava 3 godinu lingvistike i arheologije na filozofskom, jako mu dobro ide, a škola mu je dala izvrsnu podlogu za studij.

Već sam prijw pisala da su djeca iz njegove generacije baš šareno upisala fakultete, jako puno ih je otišlo u društvenjake . Fosta na fer, nekoliko na medicinu, puuuno na pbf, na fiziku konkretno. Desetak ih je na psihologiji. Par na fsb.

Inače, on je išao u V jer je dugo bio nabrijan na arhitekturu, a ta škola daje odličnu podlogu za taj studij.

Ove godine koliko vidim puno djece je išlo na razna natjecanja i jako su dobro na svima prošli.

Ta škola je dril i jako se puno uči , ali i jako puno daje djeci koja vrlo uspješno studiraju što god izaberu.

I ima otvoreni dan 14.5.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A što se tiče tehničkih škola, srwdnji ide u Končar, završava drugi razred. I tu je upisni prag otišao u nebo.

On je zadovoljan školom. Ja mislim da može bolje i ima svega što me izluđuje, ali toga je bilo i u ovoj elitnoj gimnaziji o kojoj sam iznad pisala. Najbolja vrijednost je ono što malca tek čeka, a to je mogućnost Cisco i Oracle certificiranja u 3. I 4. razredu. To je dodatna vrijednost čak i sa završenim faksom jer znam da nisu jeftine edukacije, često su neophodne, a nisu uvijek firme voljne izdovojiti novce za to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne vidim nigdje propisan bodovni prag za Končar
    A ako je upisni velik brojčano, to samo znači da se upisuju jdjeca s visokim ocjenama
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.04.2023. at 14:14

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa ko i svaka druga škola, imaju minimalni broj bodova koji mora učenik imati a.k.a prag. Ne razumijem što ti ne vidiš?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde reci onda koji je, ne nalazim za Končar baš nikakav

Tesla prošle godine pisalo nema bodovnog praga

Ruđer piše uredna tablicama svim pragovima po smjerovima

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Šta ja znam koji je, ja ne upisujem nikog. Prije dvije godine je bilo 67 bodova ako se dobro sjećam.

Prenijela sam djetetovu opservaciju o prošloj godini, da se a generacija upisivala s više bodova nego njegova.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma mislite na dvije različite stvari, a obje se nazivaju "prag".
    Jedno je najmanji broj bodova s kojim se moglo upisati prošlih godina, to je ono što kolokvijalno zovu "prag", iako nije riječ ni o kakvoj službeno povučenoj granici. To je naprosto granica koja se određuje nakon upisa, i služi kao okvirni orijentir sljedećoj generaciji koja se upisuje.
    Drugo je propisani minimalni broj bodova ispod kojeg se učenik u neku školu ne može ni prijaviti, to određuju neke škole i to se zove "bodovni prag". Nekad je postojao za sve škole (temeljem odluke MZO), sad je proizvoljan, tj. škola ga može i ne mora postaviti prilikom raspisivanja natječaja za upis.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tanja_b sve zna

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam ja šta je prag
    Zato sam baš i tražila po tim tehničkim školama jer se babyboys na njih referirala, znači unatrag par godina nisam za Končar našla propisani prag ispod kojeg ne smiješ ni primisati školi, Ruđer ovisno o smjeru je isto dosta visok 72 za El- mjerove , 68 za optiku, ali to već godinama tako stoji.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

našla ja od prošle godine super tablicu za ZG pa si pogledajte, ima baš po školama što se traže i koji su pragovi bili prošle godine, čisto za info, naravno da treba još provjeriti kako će biti ove godine
    https://www.zagreb.hr/upisi-u-i-razr...odini-2/172047
    pogledajte ovu tablicu Gimnazije, strukovne i plesne škole

koliko vidim, nije imao bodovni prag ni končar ni tesla, a ruđer je ove godine znatno povisio bodovni prag

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

U IV gimnaziji dan otvorenih vrata je 24.5.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Znam ja šta je prag
    Zato sam baš i tražila po tim tehničkim školama jer se babyboys na njih referirala, znači unatrag par godina nisam za Končar našla propisani prag ispod kojeg ne smiješ ni primisati školi, Ruđer ovisno o smjeru je isto dosta visok 72 za El- mjerove , 68 za optiku, ali to već godinama tako stoji.
    Prošle godine je bilo ovako: https://srednjeadmin.e-upisi.hr/file...pis%202022.pdf - za Elektrotehničku školu Zagreb (ex Končar) vidi stranicu 16, tamo je navedeno koliki je prosječni broj bodova za određeni smjer, broj bodova prvoupisanog i broj bodova zadnjeg.

Naravno, to je samo orijentir, jer ne zna se kakav će biti sastav učenika i koji broj bodova s državne mature za ovu generaciju. Koliko vidim, nemaju traženi minimalni broj bodova.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 02.05.2023. at 14:10

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Otvoreni dani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga održat će se u petak, 26. svibnja 2023. od 16:00 do 19:00 te u subotu, 27. svibnja 2023. od 9:00 do 13:00 sati.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Otvoreni dani Prirodoslovne škole Vladimira Preloga održat će se u petak, 26. svibnja 2023. od 16:00 do 19:00 te u subotu, 27. svibnja 2023. od 9:00 do 13:00 sati.
    Hvala na informaciji.
    Ako netko ima iskustva, da li je to baš program od 3 sata ili je informativno i može se doći bilo kada tih dana?

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako će biti kao prošle godine (mislim da hoće) onda je varijanta da se slobodno dođe unutar tog vremena. Svaki predmet ima svoj štand, tamo dežuraju profesori, a učenici škole koji se prijave za volontiranje (kćer planira) zainteresirane vode u obilazak škole i naravno odgovaraju na sva pitanja.
    Bude baš jedna opuštena i prijateljska atmosfera.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako će biti kao prošle godine (mislim da hoće) onda je varijanta da se slobodno dođe unutar tog vremena. Svaki predmet ima svoj štand, tamo dežuraju profesori, a učenici škole koji se prijave za volontiranje (kćer planira) zainteresirane vode u obilazak škole i naravno odgovaraju na sva pitanja.
    Bude baš jedna opuštena i prijateljska atmosfera.

Super, puno hvala.

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam odustala od ove teme, pa se eto zaboravilo da je bilo forumske djece u V gimnaziji koja nisu otišla ni na medicinu, ni na FER. Moj sin završava 3 godinu lingvistike i arheologije na filozofskom, jako mu dobro ide, a škola mu je dala izvrsnu podlogu za studij.

Već sam prijw pisala da su djeca iz njegove generacije baš šareno upisala fakultete, jako puno ih je otišlo u društvenjake . Fosta na fer, nekoliko na medicinu, puuuno na pbf, na fiziku konkretno. Desetak ih je na psihologiji. Par na fsb.

Inače, on je išao u V jer je dugo bio nabrijan na arhitekturu, a ta škola daje odličnu podlogu za taj studij.

Ove godine koliko vidim puno djece je išlo na razna natjecanja i jako su dobro na svima prošli.

Ta škola je dril i jako se puno uči , ali i jako puno daje djeci koja vrlo uspješno studiraju što god izaberu.

I ima otvoreni dan 14.5.
    Ja sam neki dan zvala i rekli su mi da je dan otvorenih vrata u V. gimnazijia 19.5. od 17-20 sati

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja svom velim da ode na Dojdi osmaš a on meni, A zakaj?!?

on je ionako odlučio kud hoće i koji program hoće, bodovi bi trebali štimati ako ne za jednu onda za neku od srodnih škola/programa, tako da eto, kod nas nema dilema

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Basic prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam neki dan zvala i rekli su mi da je dan otvorenih vrata u V. gimnazijia 19.5. od 17-20 sati
    Je, 19. Sorry.

Datum pristupanja
    Jul 2021

Početno

Pozdrav, jel netko može preporučiti nekog za instrukcije iz informatike za 1. raz. PM gimnazije? Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Janaxx prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav, jel netko može preporučiti nekog za instrukcije iz informatike za 1. raz. PM gimnazije? Hvala
    Idi na informacije u školu i pitaj. Imaš dvije adrese - razrednik (prva instanca - doznat ćeš imaju li i drugi učenici takvih problema) i predmetni nastavnik. U nekim srednjim školama informacije o predmetu možeš dogovoriti samo preko razrednika, pa vidi kakvi su običaji i pravila u vašoj školi. Ako i drugi učenici imaju problema, može se predložiti da se organizira radionica ili dopunska nastava. Ako to ima FER, zašto ne bi mogla imati i srednja škola?

Možda može pomoći i netko iz vaše osnovne škole, ali ako je dijete imalo petice na temelju nedovoljnog znanja, to možda nije pravi način.

Moj mlađi sin imao je sličan problem (skoro je pao prvi razred u TŠRB zbog sličnog predmeta) ali to smo riješili literaturom koju je preporučio profesor na predmetnim informacijama i minimalnom pomoći unutar kuće (stariji brat) ali na kraju je on ipak sve to sam morao savladati. Kod njega je problem bio deficitarna podloga (došao je iz osnovne škole s nedovoljno predznanja) i NIŠTA nije pomagalo dok nije sam doma savladao osnove.

Njemu je puno pomogla literatura koju smo nabavili od izdavača Element. Vidi ovdje: https://element.hr/kategorija-proizv...tali-predmeti/

Eh, sad, mislim da je imao ovaj udžbenik https://element.hr/proizvod/informatika-1/, ali kupili smo i jedan za ekonomsku školu, koji je bio jednostavniji i lakše se moglo savladati gradivo.

Najbolje je da pogledaš sadržaj prije nego potrošiš lovu, jer nema smisla kupovati nešto što ne odgovara nastavnom planu predmeta, osim ako je cilj "pokrpati rupe" iz osnovne škole.

Ako misliš da su instrukcije najbolje rješenje, stvarno pitaj ili razrednika ili druge roditelje kako su to riješili. Pa barem danas većina razreda ima "grupe" na društvenim mrežama. Sretno!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Kakvo je vaše mišljenje o privatnim srednjim skolama?
    Cijena je razumna, lokacija idealna, smjer željeni, piše sve najbolje, ali..
    Mozda je predrasuda, ali nauce li ih oni dovoljno? Da li previse podilaze ili je pubertetliji super tamo? Ustvari to povlači jedno drugo

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

možeš pogledati rezultate - opći uspjeh i rezultat na državnoj maturi u e-rudniku Microsoft Power BI

ja bih ovako na prvu rekla, ako gimnazija privatna upisuje klince s 50-ak bodova - bježi, ako upisuje od oko 70 na više - raspitaj se

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda je predrasuda, ali nauce li ih oni dovoljno? Da li previse podilaze ili je pubertetliji super tamo? Ustvari to povlači jedno drugo
    Moj kolega imao je iskustva i s privatnim i s državnim školama prije nekoliko godina. Jedna kćer se nije baš snalazila u sustavu i roditelji su procijenili da je ona takvo dijete kojoj treba manji razred i drugačiji pristup, pa je završila privatnu srednju školu iz koje se upisala na željeni fakultet bez problema. Druga kćer je to isto odradila u mat. gimnaziji, također je bez problema išla dalje.

Mislim da to ima više veze s karakterom djeteta, pa ako roditelji imaju mogućnosti i postoji takva potreba, nema razloga zašto mu/joj ne bi omogućili školovanje u privatnoj srednjoj školi. Privatne škole su često fleksibilnije i imaju drugačiji raspored. Čula sam priču (ali iz treće ruke) da je jedno dijete procvjetalo u Marulu zbog njihove blok nastave. Ne znam detalje, ali očito je djetetu bolje odgovaralo da se jedan dan skoncentrira na jedan ili dva predmeta.

Nema tu pravila. Sva sreća da takve mogućnosti postoje, jer ima djece kojima to treba i odgovara. Za moje dečke to nije bila opcija, oni su previše cijenili čoporativnu nastavu i kaos u običnim školama, a to ne vrijedi za svako dijete.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Iz prve ruke imam info za dvije gimnazije:
    Benedikt Kotruljević je prestao tetošiti djecu popodnevnim mentoriranjem uživo, sad su digli kriterije, pa se pomoć sastoji samo od slanja dodatnih zadataka mailom.
    I dalje u 4. srednje drve isključivo po maturskim predmetima.

Privatna sportska gimnazija u Varšavskoj (isključivo popodnevni turnus u ŽOG-u) od 1. srednje odrzava nastavu samo 4 šk.sata DNEVNO, osobno sam vidjela raspored jer nisam vjerovala. Pa sad vi procijenite količinu znanja. Roditeljima je rečeno da ništa ne brinu jer će za 3 maturska predmeta učenici biti spremni . Ne morate se baviti sportom da biste se upisali .
    Posljednje uređivanje od čokolada : 16.05.2023. at 11:15

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ajme čoksa meni je to grozota.

Ja sam prema iskustvu svojih prijateljica čija su djeca u privatnim gimnazijama zaključila da tamo ima puno "tetošenja", svakojakih profila djece (koja nužno nisu uopće za gimnaziju) i da privatne gimnazije ne daju razinu znanja kao "državne" gimnazije.
    A čini mi se da su i manje "pod nadzorom".

Ko voli, nek izvoli ko i u svemu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Frendica je radila nekada u Benediktu, baš ružne (seksističke) komentare su joj dobacivali učenici muškog spola, ona je pobjegla od tamo rekavši da se u svom cijelom nastavničkom stažu nije srela s tako neodgojenom, bahatom i razmaženom djecom.
    Tada su rijetki išli u privatne gimnazije. Generalizirat se nikad ne treba, ali to je priča s druge strane iz perspektive jednog od profesora.

Tadašnja ravnateljica nije pružala nikakvu zaštitu, ni podršku svojim profesorima. Moguće da je danas drugačije.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.05.2023. at 11:51

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Frendica je radila nekada u Benediktu, baš ružne (seksističke) komentare su joj dobacivali učenici muškog spola, ona je pobjegla od tamo rekavši da se u svom cijelom nastavničkom stažu nije srela s tako neodgojenom, bahatom i razmaženom djecom.
    Ovo je i iskustvo moje kolegice upravo u toj školi. Pobjegla je glavom bez obzira čim joj se pružila prilika. Nikakvu zaštitu od ravnateljice nije dobila. Bila je izložena na milost i nemilost bahate djece i roditelja. I da sjećam se tog njezinog popodnevnog mentoriranja, radila je od 8 ujutro do 18h, gotovo svakodnevno.
    Ne znam kakvo je sada stanje, to je bilo prije desetak godina.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Druga privatna gimnazija o kojoj imam pokoju informaciju je HUG (Humanistička gimnazija): u nju se prebacilo par djece iz razreda mojeg sina, trenutno maturanta opće gimnazije. U toj "običnoj" gimnaziji iz koje su otišli bili su na rubu pada godine, a u HUG-u prolaze s odličnim, pa sad...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je i iskustvo moje kolegice upravo u toj školi. Pobjegla je glavom bez obzira čim joj se pružila prilika. Nikakvu zaštitu od ravnateljice nije dobila. Bila je izložena na milost i nemilost bahate djece i roditelja. I da sjećam se tog njezinog popodnevnog mentoriranja, radila je od 8 ujutro do 18h, gotovo svakodnevno.
    Ne znam kakvo je sada stanje, to je bilo prije desetak godina.
    Užas, strašno nešto...poniženje samo takvo. Identično iskustvo. Nek su se one spasile.

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Druga privatna gimnazija o kojoj imam pokoju informaciju je HUG (Humanistička gimnazija): u nju se prebacilo par djece iz razreda mojeg sina, trenutno maturanta opće gimnazije. U toj "običnoj" gimnaziji iz koje su otišli bili su na rubu pada godine, a u HUG-u prolaze s odličnim, pa sad...
    mislim da ovo govori sve.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.05.2023. at 12:39

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Ne bih se zeljela autati do kraja, ali ja sam maturirala u jednoj privatnoj gimnaziji, upisala sam faks, doktorirala.. Koliko znam, jos ih je dvoje iz mog razreda doktoriralo i predaju na fakultetima, dvoje zavrsilo medicinu, dvoje psihologiju, ostali filozofski faks, pravni, dizajn i likovnu akademiju. Koliko se mogu sjetiti na brzinu. U razredu nas je bilo 18. Mislim da samo dvoje nije zavrsilo fakultet. Ne bih nas bas nazvala apsolutnim propalitetima.
    Posljednje uređivanje od Munkica : 16.05.2023. at 13:09

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U Hrvatskoj?

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

U Hrvatskoj

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ok, obzirom da se privatne gimnazije plaćaju, a nemaju baš neku reputaciju (osim IB Mioc koji je druga priča), onda čovjek ne može da se ne zapita zašto netko upisuje privatnu gimnaziju, a zaključak je obično da je to zato što ne može upisati neku drugu ili se radi o učeniku kojem iz nekog razloga odgovara drugačiji sustav školovanja. Doduše, kad se pogledaju bodovi s kojima se djeca upisuju u privatne gimnazije, tu ima i stvarno niskih bodova, ali ima i sasvim pristojnih bodova s kojima se i inače može upisati gimnazija.

Ja poznajem dvoje djece koja su išla u jednu privatnu gimnaziju koja je inače na dosta dobrom glasu, pa mi je bilo jako smiješno kad je jedno od njih iskreno reklo: Problem naše škole je što se u njoj baš ništa ne mora učiti . Međutim što reći, oboje tih mladih ljudi se upisalo na željeni fakultet (jedno iz prvog pokušaja, drugo iz drugog - ali radi se o faksu koji je dosta teško upisati), sad studiraju i ide im solidno.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moje dijete završava drugu godinu u Privatnoj umjetničkoj gimnaziji. Ako nekome trebaju info iz prve ruke, nek' se slobodno javi u inbox.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Od moje prijteljice sin ide u privatnu gimnaziju, uopce ih ne tetoše, dobra mora zagrijati stolicu. Jedina razlika je da rade malo drugacije - mjesec dana imaju kemiju, fiziku, biologiju (slicne povezane premete) itd, nemu sve predmete cijelo vrijeme što je po meni plus jer mozak ne skace s jednog predmeta na drugi. Mat, eng, hr imaju cijelo vrijeme.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja ima jedno polugodište povijest, drugo geografiju, jedno informatiku, drugo etiku. Ostale predmete imaju stalno. Odgovaranja se sami prijavljuju po dva tjedna unaprijed, imaju dosta dopunske kome treba. Profesori su pošteđeni nas roditelja, komunikacija je isključivo sa rezrednikom/com i ravnateljicom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I u normalnim školama znaju biti kolegijske šeme predmeta

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni se takav način rada jako sviđa. Ovo učenje 15 predmeta svaki dan...za poludit.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, obzirom da se privatne gimnazije plaćaju, a nemaju baš neku reputaciju (osim IB Mioc koji je druga priča), onda čovjek ne može da se ne zapita zašto netko upisuje privatnu gimnaziju, a zaključak je obično da je to zato što ne može upisati neku drugu ili se radi o učeniku kojem iz nekog razloga odgovara drugačiji sustav školovanja.
    Pokušavam smislit neki treći razlog i ne uspijevam.
    S tim da mislim da je u većini slučajeva u pitanju prvi razlog - nedovoljne ocjene iz osnovne škole za upis u državnu gimnaziju u kompletu sa strahom od velikog opterećenja gradivom u državnoj gimnaziji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se takav način rada jako sviđa. Ovo učenje 15 predmeta svaki dan...za poludit.

A vidiš ja volim šaroliko i nikako mi ne bi odgovaralo da tamburam npr po povijesti cijelo polugodište. Blok sat mi je ok za neke predmete npr. matematika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

S tim da mislim da je u većini slučajeva u pitanju prvi razlog - nedovoljne ocjene iz osnovne škole za upis u državnu gimnaziju u kompletu sa strahom od velikog opterećenja gradivom u državnoj gimnaziji.
    Treći razlog ti je moda. Da se vidi da se ima...

Francesca85 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2020

Početno

Ti vjerojatno nisi iz Zagreba pa nisi čula za PKG
    Od osnutka 1996. ima jako dobru reputaciju i njihovi učenici zbilja su dobivali izvrsno obrazovanje
    Poznajem neke njihove bivše učenike (medicina, znanost, čak i jednu osobu koja je završila umjetnički studij...)

Nedostatak je cijena

Ne znam kakva je sad situacija s tom školom, otkako je stari ravnatelj koji ju je i osnovao, otišao u mirovinu. Ali u "moje" vrijeme, bila je sve samo ne utočište za one koji "nisu dovoljno dobri" za upis u javne škole.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nisam iz Zg u pravu si Francesca, al trebaš bit i profil za klasičnu gimnaziju. Čula sam za njih nekad davno, a sad nisam već godinama.
    Ne vidim i dalje razlog zašto ne bi učenik kojeg program klasične gimnazije zanima išao u državnu klasičnu gimnaziju?!
    Sigurna sam da bi dobio kvalitetnu razinu znanja i u državnoj, a za tu razliku u lovi bi mogao u međuvremenu recimo proputovat svijetom

Zna li netko proceduru kako se službeno verificiraju bodovi s natjecanja, koja donose bodove za upis u srednju?
    To ide automatski (moj optimizam progovara ) ili se ipak treba negdje otići, poslati neki mail i sl. Hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •