Stranica 272 od 294 PrviPrvi ... 172222262270271272273274282 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,551 do 13,600 od 14652

Tema: Gimnazije i srednje škole

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajme kvizorama, koliko pitanja a tek je listopad

moj je savjet, smiriti se tamo do svibnja, vidjeti najprije koje dijete ima prosjek i otići na predstavljanje škola na Zrinjevac i onda još na dane otvorenih vrata

koja škola djetetu "sjedne", tamo nek se upiše

ovo je previše kompliciranja unaprijed a zec u šumi

nama je na otvorenim vratima isplivala škola koju uopće nismo ni razmatrali i dijete je zasad super zadovoljno

p.s. i pogledati koliko djetetu treba do koje škole, nije svejedno putuje li 20 ili 120 minuta do škole
    Posljednje uređivanje od Willow : 05.10.2023. at 08:04

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gledeusvezi satnice matematike - većina škola nudi izbornu matematiku koja je dobrodošla svakom učeniku koji želi upisati neki tehnički studij ili pmf. Moj mlađi sin je na taj način u tehničkoj školi imao istu satnicu matematike kao stariji u matematičkoj gimnaziji, a imao je i malo bolji rezultat iz matematike na državnoj maturi (iako je to teško usporediti, nije ista generacija).

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sad vidim da je Lili isto napisala

u mnogim školama u 4. razredu organiziraju dodatno fakultativnu nastavu iz matematike (a znaju i hrvatski i engleski), tu su i pripreme

ja se ne bi zamarala ako dijete želi u opću ili jezičnu koja je to točno, neka vidi gdje joj se svidi i ako ima bodove - voila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Počni. Ja sam na 251.danu njemačkog u Duolingu.
    Cilj mi je da naučim toliko da mogu kupovati i naručivati u restoranu kad putujem po Austriji
    Lili bude malo duži godišnji zela

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Počni. Ja sam na 251.danu njemačkog u Duolingu. Neki dan više učim, neki manje. Naučila sam stvarno puno. Govoriti jos baš i ne, ali zato razumijem u dm sve što procitam. Imala sam samo godinu dana učenja njemackog u školi.
    Težak je. Teži i od talijanskog i od francuskog.
    Cilj mi je da naučim toliko da mogu kupovati i naručivati u restoranu kad putujem po Austriji
    Eh, nama sa sjevera Hr ta razina njemačkog jezika je obično stigla u okviru mamine i bakine kuhinje. Ne znam je li svima, ali meni svakako jest, a i mom mužu. Žao mi je samo što bolje ne znam i mađarski, ali znanje mi se svodi na brojeve i prostakluke (ne da ih upotrijebim, nego da ih mogu prepoznati). Još davno, na jednoj svadbi čujem takav izraz i prasnem u smijeh, a kolega koji ga je upotrijebio pita - odakle si ti kad znaš što sam rekao???

S njemačkim nemamo tih problema. Za kupovinu i restorane je dovoljno, ali ne mogu reći da sam pismena na tom jeziku. Nisam ga učila u školi, ali kad sam pisala diplomski, literatura o dizalicama topline bila je dostupna samo na njemačkom (u vrijeme debelo prije mobitela i interneta). Snašla sam se, pojma nemam kako. Jest da sam čitala s ravnalom i rječnikom, ali išlo je. Kasnije, kad sam već počela raditi, prvom prilikom upisala sam njemački u Vodnikovoj i odgulila par ciklusa. Ono što mi fali je praksa. Trebali bi češće ići u to govorno područje.

Vama s obale vjerojatno je takva situacija s talijanskim. Ono što se koristi, to se i nauči.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ajme kvizorama, koliko pitanja a tek je listopad

moj je savjet, smiriti se tamo do svibnja, vidjeti najprije koje dijete ima prosjek i otići na predstavljanje škola na Zrinjevac i onda još na dane otvorenih vrata

koja škola djetetu "sjedne", tamo nek se upiše

ovo je previše kompliciranja unaprijed a zec u šumi

nama je na otvorenim vratima isplivala škola koju uopće nismo ni razmatrali i dijete je zasad super zadovoljno

p.s. i pogledati koliko djetetu treba do koje škole, nije svejedno putuje li 20 ili 120 minuta do škole
    Napisala sam da ocjene nisu problem.
    Putovanje također jer na pješke 20-30 minuta ima velik broj škola, a škole izvan 30 minuta tramvajem ne gleda.

O reputaciji škole i usmenim predajama ne bih i po tome sigurno ne bih birala školu jer njenu osnovnu neki upisuju temeljem "reputacije" pa ispada da nije uvijek tako kako se priča.

Ne znam zašto mislite da ja kompliciram, dijete ima sasvim jasne kriterije što ne želi, pokušala sam se raspitati koje su mogućnosti. I koji su javno dostupni podaci.

Za sada sigurno znam da strani jezik ne može birati prije nego se upiše u školu - može samo znati koje jezike škola nudi. Dijete je tek nedavno osvjestilo da 2. strani jezik, plus latinski, nisu izborni, ko što je do sada u školi. Usmenim predajama je došla do podataka koji su i meni upitni, ali izgleda da je tako.

Saznala sam da je razlika jezične i opće gimnazije minimalna, ako gledamo u satnici matematike. Ostalo je manje bitno (učenje jezika nije problem, brzo uči, ima sluha). Korisna je informacija da neke opće imaju dodatan sat matematike u 3. i 4. razredu, to nisam znala. Ili se kroz razgovore među klincima to provuklo kao gotova informacija jer je nabrajajući satnicu zaključila da su jezične 3 sata, opće 4, matematičke od 5-7 sati.

Nisam razmišljala o omjeru cure dečki, niti sam ikad dijete čula da o tome priča. To mi se čini ok kriterij, ali je isto varijabilan i glupo se osloniti samo na to.
    Jutarnja vs.popodnevna smjena nije presudna, najviše radi udaljenosti koja nije upitna.

Na otvorena vrata će ići kad suzi izbor, jer mi se čini nerealnim ići u 8 ili više škola. Sve što treba je suzit izbor.
    Ja sam inače otvorena i za strukovne škole (i umjetničke), ako izabre podržat ću bez problema.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I još jedno pitanje oko profesionalne orijentacije.
    Nama je školska liječnica spomenula tu mogućnost, ali više kao potrebu za djecu koja će tražiti dodatan bod odnosno preporuku za upis u određenu školu.
    To sam priznajem sjedia na ušima jer nema potrebe za time. A sada razmišljam, mogu li ići i djeca koja ne znaju što bi, a imaju ocjene.

Tu sam naletila da su neki išli kod Tanje Sever. Nije upitno plaćanje, ne znam samo stignem li se naručit do kraja godine. ILi imate preporuku za nekog drugog.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ne mislim da kompliciraš nego da izborni jezik nije baš neki kriterij za izbor škole, jer kao što i sama kažeš uopće nema garancije da će dobiti što želi + kvaliteta nastave je upitna.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je školska liječnica spomenula tu mogućnost, ali više kao potrebu za djecu koja će tražiti dodatan bod odnosno preporuku za upis u određenu školu.
    To sam priznajem sjedia na ušima jer nema potrebe za time. A sada razmišljam, mogu li ići i djeca koja ne znaju što bi, a imaju ocjene.

Tu sam naletila da su neki išli kod Tanje Sever. Nije upitno plaćanje, ne znam samo stignem li se naručit do kraja godine. ILi imate preporuku za nekog drugog.
    ako ti dijete zna da želi gimnaziju, onda nema potrebe za profesionalnom orijentacijom...
    mi smo na to išli jer moja E. jednostavno uopće nije imala pojima gdje bi i tamo su joj pomogli i usmjerili je
    mi smo ovdje išli, napravili su joj kompletnu obradu, rješavala je hrpu različitih testova nekih 2-3 sata i odrađivala razgovor sa psihologom
    ne sjećam se cijene, a što se tiče narudžbe, ja sam ih zvala u 12 mjesecu i dobili smo termin u veljači
    bilo je i ranijih termina, međutim isti su se poklapali s nekih našim drugim aktivnostima

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kvizorama,
    nakon svega napisanog ja bih rekla X. gimnazija.

I potpisujem Mimin zadnji post za jezike kao kriterij, upitno je koji će dobiti i kakva će biti nastava, pa bih taj kriterij maknula. Što bi ina33 rekla: kako joj padne grah.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Većina osnovnih škola šalje djecu u CISOK https://cisok.hr/ i to ne košta ništa. Stručne službe u školama to odrade, provedu anketu (jer ne šalju sve učenike, nego upravo one koji nisu jasno profilirali svoje želje). Pitaj na roditeljskom ili direktno stručnu službu.

Učenici koji imaju rješenje o individualizaciji ili prilagođenom, automatikom su pozvani u HZZ na profesionalnu orijentaciju. Tamo to trajeeee cijeli dan - mislim da je samo testiranje neka 3 sata ili čak 4, ne sjećam se više, a tu još dolazi razgovor s psihologom, liječnikom medicine rada i ostalima po potrebi. Znam da sam morala ići doma po sinove papire sa Srebrnjaka, jer mi nije na pamet palo da to donesem. Ostalo smo imali (uglavnom dokumentaciju iz Suvaga).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.10.2023. at 10:52

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovdje je članak gdje se navodi još mjesta koja nude profesionalnu orijentaciju: https://www.srednja.hr/novosti/gdje-...-orijentaciju/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Većina osnovnih škola šalje djecu u CISOK https://cisok.hr/ i to ne košta ništa. Stručne službe u školama to odrade, provedu anketu (jer ne šalju sve učenike, nego upravo one koji nisu jasno profilirali svoje želje). Pitaj na roditeljskom ili direktno stručnu službu.
    TESTIRANJE U CISOKU je nrekad bilo dostupno i online, sjećam se da je Veliki išo u Otvoreno sveučilište raditi orjentaciju, a tad su tam isto pisali taj na kompjuteru! posle smo i doma to isto digli

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    TESTIRANJE U CISOKU je nrekad bilo dostupno i online, sjećam se da je Veliki išo u Otvoreno sveučilište raditi orjentaciju, a tad su tam isto pisali taj na kompjuteru! posle smo i doma to isto digli
    Postoji to i sad. Kao preliminarna informacija možda nekome dobro dođe: http://e-usmjeravanje.hzz.hr/Predanketa

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    ako ti dijete zna da želi gimnaziju, onda nema potrebe za profesionalnom orijentacijom...
    Slažem se.
    Uz dodatak, mislim da profesionalna orijentacija daje preporuku samo za vrstu škole, ne i za konkretnu gimnaziju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se.
    Uz dodatak, mislim da profesionalna orijentacija daje preporuku samo za vrstu škole, ne i za konkretnu gimnaziju.
    Tako je.

Gimnazija je dobar izbor za učenike koji trebaju malo vremena da odluče što dalje. Opća gimnazija je najbolji izbor za takve. Ako već imaju neke druge afinitete, onda će odmah znati što im bolje odgovara - jezična ili matematička, ali to i dalje ne ograničava izbor.

HZZ na svojoj profesionalnoj orijentaciji daje preporuke za zanimanja i smjerove, a ne za konkretne škole. Vjerojatno je tako i s ostalima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisala sam da ocjene nisu problem.
    Putovanje također jer na pješke 20-30 minuta ima velik broj škola, a škole izvan 30 minuta tramvajem ne gleda.

O reputaciji škole i usmenim predajama ne bih i po tome sigurno ne bih birala školu jer njenu osnovnu neki upisuju temeljem "reputacije" pa ispada da nije uvijek tako kako se priča.

Ne znam zašto mislite da ja kompliciram, dijete ima sasvim jasne kriterije što ne želi, pokušala sam se raspitati koje su mogućnosti. I koji su javno dostupni podaci.

Za sada sigurno znam da strani jezik ne može birati prije nego se upiše u školu - može samo znati koje jezike škola nudi. Dijete je tek nedavno osvjestilo da 2. strani jezik, plus latinski, nisu izborni, ko što je do sada u školi. Usmenim predajama je došla do podataka koji su i meni upitni, ali izgleda da je tako.

Saznala sam da je razlika jezične i opće gimnazije minimalna, ako gledamo u satnici matematike. Ostalo je manje bitno (učenje jezika nije problem, brzo uči, ima sluha). Korisna je informacija da neke opće imaju dodatan sat matematike u 3. i 4. razredu, to nisam znala. Ili se kroz razgovore među klincima to provuklo kao gotova informacija jer je nabrajajući satnicu zaključila da su jezične 3 sata, opće 4, matematičke od 5-7 sati.

Nisam razmišljala o omjeru cure dečki, niti sam ikad dijete čula da o tome priča. To mi se čini ok kriterij, ali je isto varijabilan i glupo se osloniti samo na to.
    Jutarnja vs.popodnevna smjena nije presudna, najviše radi udaljenosti koja nije upitna.

Na otvorena vrata će ići kad suzi izbor, jer mi se čini nerealnim ići u 8 ili više škola. Sve što treba je suzit izbor.
    Ja sam inače otvorena i za strukovne škole (i umjetničke), ako izabre podržat ću bez problema.

suzite izbor na škole koje su vam najbliže i otvorite web stranice svake škole, pogledajte koje slobodne aktivnosti nude, u kojim programima sudjeluju djeca i škole i sl.; prošećite do škola (kriteriji moje djece: je li zgrada nova ili stara , drugome je pak bila važna sportska dvorana, treće se još nije izjasnilo oko svojih arhitektonskih preferencija)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 05.10.2023. at 16:02

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska, i mojoj je bio bitan prostor i arhitektura same škole, onaj dojam kad si u zgradi i oko nje
    U X.-oj je imala primjedbu na (mislim) 3.kat bez lifta s teškom torbom i što pod odmorom onda jedva stigneš izać i nešto gricnut a i loš odabir prehrane u blizini škole
    Haha

Udaljenost škole joj uopće nije bila bitna stavka, tako je još uvijek iako putuje 45-60 min (bude društva i proleti joj).
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.10.2023. at 17:06

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Neke opće imaju dodatni sat matematike od prvog razreda koji ide pod normalno i svi učenici ga imaju plus fakultativni za one koji žele više. To znači da je redovna satnica matematike 5 sati u prva dva razreda i 4 u trećem i četvrtom razredu plus fakultativna od prvog razreda.
    Razlika u matematici u jezičnoj i općoj gimnaziji je ogromna. Kćer je išla prvi razred u jezičnu i prebacila se u opću jer je shvatila da bi joj bilo teško na maturi s tom razinom matematike. Imala je odličnu ocjenu bez ikakvog truda. To ne znači da je drugima bilo tako jer je samo njih dvoje imalo pet u razredu. Generalno je većini djece i to bio težak program jer su primarno jezičari. U općoj joj je trebalo dosta truda da dostigne gradivo, a i zadaci kod provjere gradiva su daleko zahtjevniji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Znači matematika je jača u općoj nego jezičnoj. Sad smo i to utvrdili.

Još ostaju želje djeteta, jel preferira jezike ili pak ne? Ako ne, onda je opća sasvim logičan slijed.
    Moj prijedlog je X.gimnazija jer dijete ima i odlične ocjene.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 05.10.2023. at 23:03

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    2. je bolja
    Tituš je bolji
    Deseta je najbolja od nabrojanih

Daj mi samo pls reci odakle ova rang lista, pa makar bila i saljiva
    Ja sam konzerva, meni je X. oduvijek "ona gimnazija u Tesli" (pri tom sam 4 godine isla u skolu u kojoj je glavna podstapalica profesora bila "ako ne zelite uciti prebacite se u Teslu" )

A vidim da je megapopularna i to mi nije jasno...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji idu u X. - stariji je maturant u PM, a mlađi ide u 2. razred opće. S PM sam oduševljena, ne znam, možda je imao sreće pa dobio tako dobar nastavnički kadar, s općom nešto manje. Ali dečki su prezadovoljni ekipom, škola je opuštena, imaju svakakvih mogućnosti, izleta...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku

A ovo prvi put čujem, da je tako popularna. Možda je samo stvar u tome da je jako velika - sama X. ima više učenika od nekih županija

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Angie pa koliko učenika ima X.gimnazija?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Preko tisuću, ne znam sad baš točan broj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam konzerva, meni je X. oduvijek "ona gimnazija u Tesli" (pri tom sam 4 godine isla u skolu u kojoj je glavna podstapalica profesora bila "ako ne zelite uciti prebacite se u Teslu" )

Osim što je trebalo biti šaljivo, još je krivo i ispalo, nisam htjela reći da je X najbolja od svih nabrojanih škola, nego od tri škole koje je kvizorama usporedila.
    A kao najbolju školu sam odabrala onu koja (bar mislim) traži najviše bodova za upis.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

X gimnazija je velika škola. To znači (kao i u drugim velikim školama, a bome i manjim) da je odabir mikrosredine čista lutrija - bira se škola i smjer, ali sastav razreda, a često i profesora u konkretnom razredu puno utječe na kvalitetu nastave, a tu nam je manevarski prostor nula. Sve se svodi na ono "kako vam padne grah".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je u svim školama tako
    pa i u THE školi

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    to je u svim školama tako
    pa i u THE školi
    Znam iz prve ruke, jer sam imala sinove i u the gimnaziji i u strukovnoj the školi

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

X gimnazija ima 11 razreda po generaciji, ak je u svakom 26 poprilična brojka ispada, moj je bio oduševljen s X

za razliku od njih Lucijanka ima 7 razreda

u njegovom 3. razredu kolega je išo s njim u razred, a njegov mlađi brat u Teslu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.10.2023. at 10:24

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eto, na kraju svi ipak završe škole i nađu nešto dobro u tome. Malo ih bude koji se odluče na promjenu srednje škole, ali ima i toga.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nasljeđe šuvarica u gimnazijama se istopilo s godinama. 90-tih je X. gimnazija zaista bila na glasu kao "bivša Tesla", ali već odavno nije tako. Nemam nikoga u toj školi pa ne mogu tvrditi, ali pretpostavljam da je razlog upravo to što imaju tako traženi p-m smjer koji uglavnom upisuju djeca s boljim ocjenama, i ambicioznija djeca kojoj je stalo do učenja, pa je došlo do pozitivne povratne sprege učenici-nastavnici. A kad je jedan smjer u školi jak, povući će i drugi (opći).
    A popularna je vjerojatno i zbog toga jer među djecom nije na glasu kao "krv-znoj-suze-Peta", a lokacijski je pristupačnija djeci koja gravitiraju centru od Mioca.

Razlika Druga-Sedma potječe iz vremena dok je Sedmom šefovala Ljilja Vokić koja je u školi nametnula određenu atmosferu. Međutim, već je dosta vremena prošlo, pa pretpostavljam da se i ta razlika pomalo istopila. Iako, na državnoj maturi Druga ima bolje rezultate, to su objektivni pokazatelji.

I tako dalje. Gotovo za sve takve neslužbene "rang-liste" imala bih ti neko objašnjenje, ali vjerojatno to ne želiš čitati

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nemam nikoga ni u V ni u X, ali onako gledano sa strane već par godina je u PM X veći bodovni prag na upisu nego u V. Mislim da je V još uvijek bolja na državnoj maturi, ali moguće da se i to preokrene. Inače samo V, X i XV imaju B i C program pa je to dodatni razlog za navalu na njih.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Osim što je trebalo biti šaljivo, još je krivo i ispalo, nisam htjela reći da je X najbolja od svih nabrojanih škola, nego od tri škole koje je kvizorama usporedila.
    Ma shvatila sam da na te tri misliš.

A kao najbolju školu sam odabrala onu koja (bar mislim) traži najviše bodova za upis.
    Pa ne znam je li usporedivo kad Tituš ima prijemni. U II se ove godine moglo upasti sa 77-i-nesto a u X (opcu) sa 79.70 Tako da stvarno je jako popularna. Eto mene je iznenadila ta navala, nije mi uopce bila na "radaru", većina škola ima manji prag nego prošle a X. viši. S druge strane XI s 36 nepopunjenih mjesta.

No priznajem da nisam nešto to pratila kroz godine samo sad ove zadnje kad mi je bilo aktualno Ali generalno čujem slične dojmove - da su profesori OK, nema iživljavanja a opet djeca steknu znanje. A bez tog nekog "prestiža" koji guraju neke škole. Mislim da je to pozitivno...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je osmašica ove godine i dvojba joj je upravo oko ove dvije ispred spomenute PM gimnazije - V. ili X.
    Do sad je bila sigurna da je to V. ali pod utjecajem okoline i glasina sad sve više naginje X-oj. Vidjet ćemo...

Ja nemam osobnog iskustva sa zagrebačkim školama (osim sa starijim sinom, ali on je išao u opću) i kome god spomenem od starije generacije, svi bi prije odabrali V., kao bolju, kvalitetniju. Međutim, kad ona priča sa mlađima, svi oni bi V. zaobišli u širokom luku i odabrali X. kao kvalitetnu ali ležerniju.
    I da - ove godine je razlika u bodovima na upisu za te dvije škole bila značajna (u korist X.).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma nema dileme tu buba klara-X.gimnazija, poslušaj dijete i pogledaj upisne kvote. Sve je jasno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda je trebalo ovo napisati prije upisa u srednju.... U lucijanki imaju dane kruha, prošle godine je bila tema kuhinje Europe, naši su dobili Bih, bio svega od pita do bosanskog lonca, ove godine je tema vitamin B12, ideje se slažu, najbolji razred dobija nagradu u stilu dan bez odgovaranja i slično, isto zna biti velika fešta oko fašnika, isto bude ludnica

u X je poznat božićni sajam gdje se skuplja za nekog ili nešto

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam mislila da smo te Dane kruha ostavili u osnovnoj aj aj...tlaka mi kad se sjetim tih zadataka za roditelje.
    Čisto sumnjam da su klinci kuhali bosanski lonac i to sve transportirali sami u školu, znači opet angažman roditelja.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Postoji li u Desetoj (pm) opcija biranja smjera s pojačanom matematikom ili pojačanom informatikom, kao što to ima Peta i MIOC?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji li u Desetoj (pm) opcija biranja smjera s pojačanom matematikom ili pojačanom informatikom, kao što to ima Peta i MIOC?
    Tu imaš detalje, postoji ali je malo drugačije od MIOC-a (MIOC ima 3 smjera, ovdje koliko vidim 2 smjera):

https://deseta-gimnazija.hr/?page_id=253

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    U X. PM gimnaziji imaju samo dva smjera, jedan je sa dva sata stranog jezika, a drugi smjer ima 1+1 sat matematike i informatike tjedno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tu imaš detalje, postoji ali je malo drugačije od MIOC-a (MIOC ima 3 smjera, ovdje koliko vidim 2 smjera):

https://deseta-gimnazija.hr/?page_id=253
    Hvala, to sam nasla ali ne nalazim ovakav prikaz broja sati po programima kao u Petoj https://www.petagimnazija.hr/programi/.

Moja uprla u ovaj B program (s pojačanom matematikom, 2 sata tjedno više tijekom sve 4 godine) - koliko vidim u Petoj je to 6, odnosno 7 sati matematike tjedno.
    Ima li ovakav prikaz negdje za Desetu (ja ne nalazim)?

Sofia, ovo sto pišeš je za sve 4 godine po 1 sat više mat i info?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ovaj smjer s dodatnom matematikom i informatikom ima u prvom i drugom razredu pet sati matematike i 3 sata informatike tjedno.
    U trećem i četvrtom imaju 6 sati matematike i 3 sata informatike.
    Našla sam ovu tablicu
    https://deseta-gimnazija.hr/?page_id=3974
    Umjesto drugog stranog jezika samo dodaješ sat informatike i sat matematike tjedno.

Oni za razliku od V i Mioca nemaju treći smjer s dodatna dva sata matematike.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam mislila da smo te Dane kruha ostavili u osnovnoj aj aj...tlaka mi kad se sjetim tih zadataka za roditelje.
    Čisto sumnjam da su klinci kuhali bosanski lonac i to sve transportirali sami u školu, znači opet angažman roditelja.
    e grešiš Lili, klinci jedva čekaju kaj bude , guraju se i za podjelu zadataka , kao i za degustacije!

, mada je jedno vrijeme šetao negdje i video, čak i postupak kuhanja lonca
    http://www.gimnazija-lvranjanina-zg....r/?news_id=149
    mada TAD skupljaju i repromaterijale koji se nose u kuhinju na Svetom duhu, nije to na razini nižih razreda osnovne

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klinci možda jedva čekaju ali roditelji bome ne
    Ja sam sasvim potisnula ta događanja u Lucijanki, bilo ih je kad je moj sin bio u prvom srednje a onda nas je sve spasila korona.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Očito su nove generacije drukčije?
    Ja znam da me nitko u svezi tog ne tlači, u biti dobim izvještaj tek kasnije
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.10.2023. at 14:41

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

S obzirom da je ova tema jako aktivna, da probam ovdje - jeste li prolazili prof.orijentaciju s djetetom? Ako da, kod koga i jeste li bili zadovoljni?
    Pitam za Zagreb. Znam samo za prof. Sever, ali kod nje nema termina.

Kćer je 8. razred.
    Hvala.
    Posljednje uređivanje od kudri : 17.10.2023. at 09:08

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vlahinsky je izvrsna.Frendica bila sa sinom u 8. razredu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam s mojim starijim išla u https://centar-sirius.hr/psiholoska-...-usmjeravanje/.
    Ne znam kako je sad ali prije 6 godina smo bili jako zadovoljni.
    Posljednje uređivanje od buba klara : 17.10.2023. at 10:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •