kvizorama prvotno napisa
Napisala sam da ocjene nisu problem.
Putovanje također jer na pješke 20-30 minuta ima velik broj škola, a škole izvan 30 minuta tramvajem ne gleda.
O reputaciji škole i usmenim predajama ne bih i po tome sigurno ne bih birala školu jer njenu osnovnu neki upisuju temeljem "reputacije" pa ispada da nije uvijek tako kako se priča.
Ne znam zašto mislite da ja kompliciram, dijete ima sasvim jasne kriterije što ne želi, pokušala sam se raspitati koje su mogućnosti. I koji su javno dostupni podaci.
Za sada sigurno znam da strani jezik ne može birati prije nego se upiše u školu - može samo znati koje jezike škola nudi. Dijete je tek nedavno osvjestilo da 2. strani jezik, plus latinski, nisu izborni, ko što je do sada u školi. Usmenim predajama je došla do podataka koji su i meni upitni, ali izgleda da je tako.
Saznala sam da je razlika jezične i opće gimnazije minimalna, ako gledamo u satnici matematike. Ostalo je manje bitno (učenje jezika nije problem, brzo uči, ima sluha). Korisna je informacija da neke opće imaju dodatan sat matematike u 3. i 4. razredu, to nisam znala. Ili se kroz razgovore među klincima to provuklo kao gotova informacija jer je nabrajajući satnicu zaključila da su jezične 3 sata, opće 4, matematičke od 5-7 sati.
Nisam razmišljala o omjeru cure dečki, niti sam ikad dijete čula da o tome priča. To mi se čini ok kriterij, ali je isto varijabilan i glupo se osloniti samo na to.
Jutarnja vs.popodnevna smjena nije presudna, najviše radi udaljenosti koja nije upitna.
Na otvorena vrata će ići kad suzi izbor, jer mi se čini nerealnim ići u 8 ili više škola. Sve što treba je suzit izbor.
Ja sam inače otvorena i za strukovne škole (i umjetničke), ako izabre podržat ću bez problema.