Stranica 75 od 295 PrviPrvi ... 2565737475767785125175 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,701 do 3,750 od 14709

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zato sto je dobio preporuku za :
    a) racunalnog tehnicara
    b) ekonomistu

pod a) je imao premalo bodova za upisnu kvotu u odnosu na ostale prijavljene
    pod b) nismo niti naveli kao zelju. Ne svida mu se program i mislim da ta skola ( smjer) nije za njega obzirom da se tamo trazi organiziranost i struktura pod 1.

nama su otvoreno u Uredu rekli da ide na redovite upise ako ne upise jer su svjesni da su kvote male u odnosu na broj preporuka. IP se moze traziti naknadno nakon upisa, Pravilnik tako kaze.
    Mislis da sam ja odusevljena sto moram na redovite upise nakon gnjavaze i hodanja po gradu ( od vise dana) za predupise?
    Sad je sve jasno. Izgleda da smo mi imali vise srece kod profesionalne orijentacije.

Nadam se da ce upisi zavrsiti kako zelite i da ces imati bolje iskustvo sa srednjom skolom. Ja se ne mogu pozaliti na strukovnu skolu u kojoj je moj mladji sin - strucna sluzba, a narocito psihologinja je odlicna. Skolska lijecnica takodjer. Sretno!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Ali nije mi ok da neka djeca dobivaju te bodove, a druga ne. Jer ovi su sportaši pa može, ali ovi drugi nisu nego trube u neke instrumente pa ne može?
    Ako može, onda bi trebalo moći za sve.
    apsolutno se slažem
    ili za sve, ili ni za koga

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    apsolutno se slažem
    ili za sve, ili ni za koga
    Ne dobivaju sportasi dodatne bodove.
    Osim onih koji su osvojili prva tri mjesta ( valjda prva tri) kao drzavni prvaci na ŠKOLSKIM sportskim natjecanjima.
    Samo onim koje su skole organizirale, nista izvan skole.
    isto kao sto se dobivaju bodovi za natjecanja iz matematike, fizike , geografije...
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.07.2017. at 15:03

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Heli mum prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,

Ima li netko iskustva sa gornjogradskom gim i kušlanovom (3.) opći smjer?

Hvala
    U 3. poznajem nekoliko prof. i ucenika,svi su zadovoljni i ponudom i ponudjenim
    Za gornjogradsku ne znam.
    Inace, vrlo tesko naci neku korisnu informaciju na ovoj temi.
    Peterlin uglavnom daje informacije,a ostalo sve uglavnom izgleda kao neko prepucavanje .
    Hvala Peterlin

Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin uglavnom daje informacije,a ostalo sve uglavnom izgleda kao neko prepucavanje .
    Hvala Peterlin
    Istina, malo se piše o tim gimnazijama,a moja navrla na ggg Informacija o toj gimnaziji gotovo ništa ...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj perla5 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Peterlin
    Nema na čemu. Ja samo imam relativno friško iskustvo (upise prošle i pretprošle godine) a nisam više nervozna jer je to sve iza nas....

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme koliko toga, jedva sam sve pročitala

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ima jedino nekakva 13. gimnazija za koju treba manje bodova za matematički smjer XIII. gimnazija - matematicka 70,73

Nemam pojma koja je to škola.
    U tu nekakvu ide moj sin

Lani sam se svega naslušala, neki komentari su bili kao da upisuje skoro pa na tečaj/večernju školu, a to je bila jedina PM gimnazija za koju je imao bodove, upisao se glatko;
    i njima je ove porastao prag, mislim da je lani za upis bilo potrebno ispod 70 bodova.

Inače, ljudi su prilagodljiva vrsta; ako su za upis potrebne ocjene, onda će svi imati dobre ocjene. Gledam kod svoje djece i njihovih OŠ razreda kako ocjene rastu linearno, s prilično visokim nagibom iz godine u godinu, u jasnu korelaciju s novim kriterijima upisa.
    I da, mislim da je u ZG izraženija histerija oko upisa nego u ostalim gradovima, ali čini mi se da je to uvijek bilo tako - kad sam ja upisivala srednju (1986, pisali smo prijemni i mislim da je to bilo odlično), gledali smo kod kuće dnevnik i bila je vijest da su roditelji i djeca padali u nesvijest pred listama…

Mom sinu je OK u XIII gimnaziji, prošao je jako dobro (4.4), ali je cijele godine trajala optimizacija koliko je minimalo rada potrebno za pristojan uspjeh.

(komentiramo mi, u stilu, D. nije bilo jasno da se ovdje treba puno više potruditi, a on kaže, ma bilo mi je jasno, ali mi se nije dalo...)

Kad je krenula škola, a on zaredao izvrsne ocjene (uglavnom matematika i fizika), ja sam prvo mislila, ajme koji su to kriteriji (znam, nemajka).
    A onda je bome zaredalo i kojekakvih šarenih ocjena iz latinskog, povijesti, hrvatskog, pa sam onda shvatila da nije stvar u kriterijima škole, nego u činjenici da se njemu neke predmete, odnosno neke cjeline, nije dalo učiti. Pa je trebalo pošteno zagrijati stolicu i ispravljati rupe i nedostatke.

PM gimnazija ima mogućnost izbora matematike, informatike ili drugog stranog jezika; on je izabrao matematiku i ima ukupno 6 sati matematike tjedno, a u 3. i 4. razredu će imati 7 sati tjedno. Dok npr. I gimnazija ove godine nudi samo upis drugog stranog jezika kao izbornog predmena, tako da opća i PM imaju istu satnicu matematike prve dvije godine. (tu gimanziju pratim jer ju je moja najstarija završila, i bila je vrlo zadovoljna.)

Što se tiče natjecanja, škola definitivno nije jako nabrijana na to;
    pripreme su bile u sklopu izborne matematike, no on se odlično plasirao na općiskom i plasirao se na županijsko; dalje nije išao, a nije se baš ni spremao, jer je u tom periodu svu energiju trebao usmjeriti na štrebanje hrpetine riječi iz latinskog i ispravljanje jedinice.

Na natjecanje iz fizike nije želio ići, iako ga je profesor zvao, ali mislim da su se iz njegovog razreda jedan ili dvojica plasirali na županijsko.

A ima još jedna stvar koja mi je zanimljiva i mislim da je Jokić imao neko istraživanje u vezi uspjeha dječaka i cura u osnovnoj školi.

U elitnim općim gimnazijama cure su u velikoj većini (npr. kod kćeri su imali svega šest mladića u razredu). U PM gimnazijama mi se čini da je omjer pola-pola.

Dok u ne-elitnoj gimnaziji u koju mi ide sin, i koja ima niži bodovni prag, iako upisuje odlične (ne i super-odlične) učenike, omjer cura i dečki je pola-pola u općoj.
    A PM razred mog sina je dominanto muški, imaju svega tri djevojke.
    Posljednje uređivanje od Marija : 07.07.2017. at 15:20

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gornjogradska gimnazija je opca gimnazija. Dobila sam informaciju da ne kotira dobro, sto god to znacilo.
    Moja dijete ju je stavilo na listu. Ove godine upisuju 156 ucenika. Broj bodova zadnjeg upisanog prosle godine je oko 71, ako sam dobro zapamtila.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Heli mum prvotno napisa Vidi poruku
    Istina, malo se piše o tim gimnazijama,a moja navrla na ggg Informacija o toj gimnaziji gotovo ništa ...
    Kćer mog prijatelja je ggg završila prije par godina, uspješno. I nakon toga upisala Tehničko veleučilište i to također nedavno uspješno završila, ali to je iz druge ruke. Valjda će se naći netko sa iskustvom iz prve ruke...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja nećakinja (jedna od mnogih) ide u gornjogradsku gimnaziju. Zadovoljna je, nema nikakvih problema, kaže da joj nije preteško. Aktivno se bavi i sportom. U OŠ je bila odlikašica.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li tko kakvih iskustava s osamnaestom gimnazijom (jezicna, na Salati)?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme koliko toga, jedva sam sve pročitala

U tu nekakvu ide moj sin

.
    Kažem nekakva jer nemam pojma koja je to škola Ja sam iz Šuvarovih vremena, pa škole znam po tadašnjim nazivima, nisam još naučila brojeve.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh, meni je trebalo još i više, ja nisam iz Zagreba

završila običnu, dobru, staru provincijsku gimnaziju (ondašnji CUO)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kažem nekakva jer nemam pojma koja je to škola Ja sam iz Šuvarovih vremena, pa škole znam po tadašnjim nazivima, nisam još naučila brojeve.

mislim građevinska. U Sigetu (ili je to Sopot, ja sam s Novim Zagrebom na Vi)

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Građevinska škola dijeli zgradu s XIII gim., a u istom dvorištu je i zgrada geodetske škole; škola je u Sopotu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A koja je bila gornjogradska za vrijeme Šuvara?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koja je bila gornjogradska za vrijeme Šuvara?
    hotelijerska ili ugostiteljska, ili tak nekak? Ona uz Štros. fakat nisam sigurna

Tituš je bio pedagoška Habdelićeva

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da to sam uvijek miješala. U tu gornjogradsku je išla moja mama - u davna vremena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    hotelijerska ili ugostiteljska, ili tak nekak? Ona uz Štros. fakat nisam sigurna

Tituš je bio pedagoška Habdelićeva
    upravo ta ugostiteljska je gornjogradska, tak je išo buraz kuhar prve dve godine, a sestra u habdelićevu u pedagošku zadnje dve godine

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li tko kakvih iskustava s osamnaestom gimnazijom (jezicna, na Salati)?
    Za nju sam pred dvije godine slušala da klinci dolaze "napušeni" na nastavu. E sada, koliko je to točno ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Za nju sam pred dvije godine slušala da klinci dolaze "napušeni" na nastavu. E sada, koliko je to točno ne znam.

Onda to nije za ovu moju trezvenjakusu.
    Ta skola joj je tek cetvrta na listi. Al pitam, nemam novijih info. Prije 20ak godina je bila dobra.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar su to sad dvije škole ?1 - šesnaesta u Križanićevoj i osamnaesta na Šalati?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa da, obje su jezične.
    I četvrta, na Kajzerici .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I prije su bile- jezična Križanićeva i jezična Mesićeva.
    Mislim na Šuvarovo doba

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim na Šuvarovo doba

Tako je!
    Zapravo je sve ostalo isto (ili barem slično)

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam to isto cula za klasicnu :D
    prije nego skoci policija za moguce i nemoguce :D, pricala mi je mama djeteta koje ide u tu skolu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim na Šuvarovo doba
    Zar nisu bila prva dva razreda u Križanićevoj, a druga dva u Mesićevoj?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj, bome bi trebalo otvoriti drugi topic "Gimnazije i srednje škole nekada" da ne zachatavamo topic ljudima koji sad imaju potomke na upisu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj ne radi Zoran Ferić u 18. gimnaziji?

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj ne radi Zoran Ferić u 18. gimnaziji?

Radi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da vam zakompliciram: MM veli da su u njegovo doba u Križanićevoj bile: II., VII., klasična i Ruska

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma daj kakva ruska .. bile su kultura, jezična i klasična. S tim da je jezična 3. i 4. razred bila u Mesićevoj.

Nemojte se ljutiti, za djevojke moje generacije ovo su korisne informacije. Meni to pomaže da identificiram škole. Evo do dana današnjeg nisam imala pojma da postoji osamnaesta gimnazija.

(doduše, nema baš tako puno djevojaka moje generacije kojima djeca još nisu upisala srednju školu )

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga mima, škole nisu počele od tebe, mene ili Šuvara. Ima i starijih ljudi koji pamte nekaj drugo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U 18. Ide sinov kolega u njemački razred, a od drugog sestra prije dve godine završila isto njemački
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2017. at 20:39

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    U 18. Ide sinov kolega u njemački razred, a od drugog sestra prije dve godine završila isto njemački
    I kaj kažu? Kakva je škola?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Draga mima, škole nisu počele od tebe, mene ili Šuvara. Ima i starijih ljudi koji pamte nekaj drugo

Ok, oprosti, mislila sam reći da je ruska možda iz generacije moje mame i ujaka (koji je išao u 2. gimnaziju), ali sam pretpostavila da tvoj muž nije ta generacija. Sori još jednom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve OK. I ja sam zbunjena gimnazijama i njihovim brojevima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Znači li to da je npr.Lucijanka zapravo 14.gimnazija, Tituš 8., odnosno da i one gimnazije koje nose nečije ime imaju zapravo i svoj broj?
    Posljednje uređivanje od čokolada : 07.07.2017. at 21:14

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tituš je definitivno osma, a za Lucijanku ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Otvorila sam novu temu, da ne zagušujemo ovu, nadam se da će sad biti malo jasnije gdje je što

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Gledam listu s MiB foruma pa vidim da je izgleda tako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    Laumi hvala na info.
    Koliko se mjesečno plaća dvojezični program u IV gimnaziji?
    Engleski 300 ( prima ih se 28) , francuski 100 ( dva predmeta na francuskom i prima ih se 14), njemački ne znam ( prima ih se 14)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, mi smo imali jezične i opće na popisu.
    S obzirom da je STEM revolucija ušla i u naš škole, što je naravno pohvalno, jezični smjerovi su prilično izgubili i slabiji je "ulaz" ... tj.upisuju se učenici s nižim prosjekom.

No, uspoređujući programe jezične i opće gimnazije, vrlo je mala razlika.
    http://gimnazija-lvranjanina-zg.skol...stava/programi

Ovdje se vide sva tri programa i broj sati.Mala je razlika u povijesti, zemljopisu, jezična ima manje matematike u 3.i 4., ali zato jezična ima daleko veći font sati stranih jezika što je, po meni, za dijete koje se nije još odlučilo čime će se baviti u životu, iznimno važno jer zasigurno otvara nova vrata i pruža veće mogućnosti. Sat povijesti i zemljopisa manje, mislim da neće toliko nedostajati... Jedino se može pokazati problem matematika jer se obrađuje isto gradivo u manjem broju sati.
    Ali do 3.srednje se želje možda iskristaliziraju, pa onima kojima treba matematika će malo više učiti, a onima kojima ne treba, bit će sretni s jednim satom manje...

Netko je pitao za 18. - mi nismo imali na popisu baš zbog lošijeg prosjeka djece koja se upisuju. Nekako mislim da kad su svi odlikaši da će odmah bolje i povući , tj. da će jedni na druge pozitivno utjecati i da će nastaviti s odličnim radom i u srednjoj... Naravno, to ne mora ništa značiti. Mislim da su se zadnjih godina odlikaši rasporedili po svim gimnazijama u ZG. Ima ih na svim listama (Ima ih i u 3., Kušlanovoj, sada jako puno). Puno je tu kriterija koji se gledaju. Nekome je važno da je blizu (ima odlikaša koji se upisuju i u 12. gimnaziju.. bivšu Poljoprivrednu), drugome što se nudi od izvannastavnih aktivnosti, trećima što je rekao susjed i sl.

Komentari učenika i njihovih roditelja o pojedinim školama se uvijek trebaju uzeti sa zadrškom. ( Ja imam primjer odlikaša koji prošle godine nije prijavio Tituš zato jer su roditelji čuli da tamo ima puno droge.. A na kraju to dijete nakon 1.srednje kaže da droge ima u svim školama podjednako... - puno ili malo ne znam... i da je možda ipak moglo u Tituš zbog jutarnje smjene i glazbene škole...)
    Sve ovisi kakvo je dijete, kakav je profesor, kakva je konstelacija zvijezda u pojedinom trenutku...

Na kraju balade, mislim da se gimnazije polako ujednačavaju i da velikom većinom uspjeh i znanje ovise o tome kakvo je dijete i koliko će ono samo raditi. Nakon svake gimnazije se može na bilo koji fakultet. Nekima će u početku biti lakše, dok će drugima biti teže, ali većinom se učenici i studenti ujednače tijekom prvih godina studija...

I kad već spominjem studije, bit će zanimljivo biti ovdje za dvije-tri-četiri godine kaddjeca dođu do upisa na fax... kakve su tek tamo promjene u zadnjim godinama...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u jezicnoj su sati povijesti isti kao u opcoj sve 4 godine, koliko vidim na ovom popisu. u opcoj ima vise matematike u prvom i drugom razredu. jezicne gimnazije, ne znam je li sve, pruzaju mogucnost da dijete od treceg razreda poveca broj sati jezika, a smanji broj sati fizike, kemije, biologije.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ima li itko da upisuje dijete u strukovnu školu uopće?!?
    Peterlin - hvala puno na info od tvog sina!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ono što je grozno, a imam primjer u bližoj okolini, dijete koje ima samo jednu četvorku u 8. razredu možda neće moći upisati V. Nema nikakvih dodatnih bodova. Samo jedna četvorka u 4 godine školovanja. Tako da mislim da će sljedeće godine i V. vjerojatno uvesti prijemni.
    Dijete s 1 cetvorkom ce sigurno upisati V ,to je 79'9 bodova. Jedno takvo zivi u mojoj kuci

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Osim ako je iz predmeta koji se boduju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li itko da upisuje dijete u strukovnu školu uopće?!?
    Peterlin - hvala puno na info od tvog sina!
    Slabo.
    M. upisuje , ali to vec znaš.
    (i sestra ce mu upisivati za 6 godina, ako ti to ista znaci )
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.07.2017. at 07:41

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Slabo.
    M. upisuje , ali to vec znaš.
    (i sestra ce mu upisivati za 6 godina, ako ti to ista znaci )
    A, ništa! Hvala ti! Ode moj u Teslu - strojarstvo...
    I moja mlađa će sigurno zaobići gimnaziju, ona je ’07 godište, tako da se čujemo tada opet....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    A, ništa! Hvala ti! Ode moj u Teslu - strojarstvo...
    I moja mlađa će sigurno zaobići gimnaziju, ona je ’07 godište, tako da se čujemo tada opet....
    Sretno.
    (U moje doba medu curama najbolje su kotirali decki iz Tesle. Tako da sve ima svojih prednosti. Osim zapošljavanja u Irskoj. )
    M. se na kraju , nakon detaljnih proucavanja programa, odlucio za potpuni zaokret. Zeli upisati za komercijalistu i tamo je na vrhu po bodovima.
    Ulazi on u kvote i u drugim strukovnim programima , ali kad ne moze svoj prvi izbor upisati ne zeli neku (a recimo slicnu) zamjenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •