Stranica 292 od 292 PrviPrvi ... 192242282290291292
Pokazuje rezultate 14,551 do 14,600 od 14600

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima različitih natjecanja iz informatie/tehničke kulture
    porazgovaraj s nastavnicima i neka ga pošalju

ako djetetu to ide, i zanima ga, to će mu biti izazov
    a ako dobije i bodove, još bolje; od viška ne boli glava...
    u sljedeće 3-4 godine, možda se mu i prioriteti promijene

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

upravo to , školski nastavnik prećesto nema sluha za takav vid pomoći, koji se ponekad u biti sastoji od samo potpisa na određeni papir i ponekad otići na natjecanje.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.01.2025. at 14:05

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam sigurna da se za sportsku daju bodovi samo za školska natjecanja. mislim da to pravilo vrijedi kod upisa u ostale škole (npr ako upisuješ jezičnu gimnaziju).

mislim da se za sportsku gimnaziju bodovi dijele unutar tog sporta na temelju ljestvica uspješnosti koje svake godine stvaraju nacionalni sportski savezi (svaki za sebe). zato je potrebno u one podatke kod upisa odmah prvi tjedan upisati sport i klub u kojem se natječe, jer rangiranje sportaša traje neko vrijeme.

kopiram sa stranice http://www.gimnazija-sportska-zg.skole.hr/skola/upisi:

Sportski bodovi:

• Svaki sportski savez sastavlja svoju ljestvicu poretka sastavljenu od učenika koji su registrirani u tom savezu i koji su iskazali želju za upis u razredne odjele za sportaše. Na ljestvici poretka se nalaze djevojke i mladići zajedno.
    • Na temelju ljestvice poretka pojedinog sporta i skupine u kojoj se sport nalazi automatski se određuju bodovi. Popis sportova je dostupan sa stranice često postavljanih pitanja stranice srednje.e-upisi.hr, a postupak se malo razlikuje ako je prijavljen maksimalni broj učenika i ako je prijavljeno manje učenika nego što je dozvoljeno za pojedini sport.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sportska gimnazija je za profi rangirane sportaše, a ne za školski sport.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sportska je druga priča

školski sport se računa za srednje škole koje nisu sportske (gimnazije, strukovne)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, u sportskoj se bodovi dobivaju ovisno o rangu u sportskom savezu kojim se dijete bavi. Vidim da je najmanji broj bodova 56 koji se može dobiti u nekom sportu, znači bodovi iz OŠ + bodovi iz sporta (ako nije neko značajnije mjesto onda je 56 bodova).

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za Sportsku gimnaziju se boduju samo državna natjecanja i to ne sva (ne znam koji su kriteriji). Sva ostala natjecanja, uključujući i međunarodna - ništa. Također se gleda i rang natjecanja. Npr. za prvo mjesto na državnom kadetskom dobije se gotovo dvostruko više bodova nego za prvo mjesto na državnom prvenstvu za djecu. Vjerojatno postoje razlike i između sportskih saveza po pitanju bodovanja.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bilo je već dosta po novinama da taj sustav bodovanja za profi sportaše nije pravedan, bio je dosta glasan onaj tata male nogometašice prije 2 godine...
    i to zato što nogometaša ima jako puno a bodovi se podijele samo među npr. 50 djece

za isto vrijeme netko tko se bavi nekim manje popularnim sportom, npr. pikadom ima jako velike šanse i ako je osrednji u tom sportu - osvojiti jako puno bodova

i onda u tu sportsku gimnaziju ide hrpa djece koja se bave rekreativno sportom (2-3 x tjedno) a ovi koji se ubijaju od treninga svaki dan, ne mogu dobiti mjesto

tako sam ja zaključila prema nekim novinskim napisima zadnjih godina

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvoni mi da je netko nedavno trazio proslogodisnju listu s bodovima potrebnih za upis 2024./2025., pa evo

https://srednjeadmin.e-upisi.hr/file...pis%202024.pdf

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ima netko friška iskustva s dvojezičnim francuskim u XVIII? i klasičnom gimnazijom? Velika joj je dvojba između ove dvije škole. Za 18.tu ima položen Delf A2, ove godine polaže B1.
    Zbog razno raznih razloga ne želim joj i nije škola za nju koja stvara ogroman pritisak. Ove dvije škole su joj i predložene na profesionalnoj orijentaciji odrađenoj kod psihologa kod kojih je godinama tako da ju poznaju.
    Jako je bitno i društvo u školi odnosno da prihvaćaju da se malo nespretno izrazim i one koji su malo čudniji

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno Polaganje ispita,zna li netko?

Da skratim.Idem u opcu gimnaziju(1. razred) i iduce godine se planiram premijestiti u strukovnu školu.Ja sam se iz te škole na početku godine ispisala zbog određenih razloga pa se sad,tj. iduce godine planiram tamo vratiti.Dakle ja se vracam u strukovnu skolu iz koje sam se vec jednom ispisala(to je vazno zbog nekih slijedecih pitanja).Ja bi se prebacila u 2. a ne u 1. razred pa bi išla sa bivšim razredom i ne bi trebala ponavljati godinu,tj. prvi razred.U školi su mi rekli da trebam polagati 4 predmeta(uglavom struke).Jedan od 4 predmeta koje trebam polagati je i daktilografija(brzo tipknje) pa me zanima kako se to polaže s obzirom na to da tu skoro pa da i nema teorije?Ako se netko našao u sličnoj situaciji ili ima iskustva s polaganjem predmetnih ispita zanima me kako se to polaže?Usmeno,pismeno?Treba li se to položiti do početka nastavne godine ili do kada je rok?I ako ima još kandidata(a ima),imaju li oni neku prednost s obzirom na to da sam se ja iz te škole već jednom ispisala?Škola prima još samo jednog učenika prema upisnoj kvoti razreda.Hvala unaprijed na odgovorima.L.p!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko friška iskustva s dvojezičnim francuskim u XVIII? i klasičnom gimnazijom? Velika joj je dvojba između ove dvije škole. Za 18.tu ima položen Delf A2, ove godine polaže B1.
    Zbog razno raznih razloga ne želim joj i nije škola za nju koja stvara ogroman pritisak. Ove dvije škole su joj i predložene na profesionalnoj orijentaciji odrađenoj kod psihologa kod kojih je godinama tako da ju poznaju.
    Jako je bitno i društvo u školi odnosno da prihvaćaju da se malo nespretno izrazim i one koji su malo čudniji
    Po ovome kako si opisala svoju kćer, klasicna mi se cini kao dobar izbor. Dvoje djece moje prijateljice idu u tu školu i super su se snašli a oboje su malo "pomaknuti". Što se ekipe tiče, u školi ima raznoraznih "đireva" i svatko nađe neko društvance za sebe. Inace, ne podnosim stavljanje ljudi i djece u ladice, ali da, ima ih koji su "malo čudniji". (Btw, i sama sam bila iz te košare i razumijem o čemu pričaš).

Što se škole tiče, jedino što znam da imaju nastavu subotom, i da klinci (barem ovi moji) dosta rade ali ne spominju neke drame. Oboje su odlikaši i više su usmjereni prema društvenim predmetima - u tom smislu u toj školi plivaju ko ribe u vodi jer im se na tom polju puno nudi. Ne znam ništa o prirodoslvno-matematičkim predmetima (ne spominju ih).

O XVIII. ne znam ništa.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Po ovome kako si opisala svoju kćer, klasicna mi se cini kao dobar izbor. Dvoje djece moje prijateljice idu u tu školu i super su se snašli a oboje su malo "pomaknuti". Što se ekipe tiče, u školi ima raznoraznih "đireva" i svatko nađe neko društvance za sebe. Inace, ne podnosim stavljanje ljudi i djece u ladice, ali da, ima ih koji su "malo čudniji". (Btw, i sama sam bila iz te košare i razumijem o čemu pričaš).

Što se škole tiče, jedino što znam da imaju nastavu subotom, i da klinci (barem ovi moji) dosta rade ali ne spominju neke drame. Oboje su odlikaši i više su usmjereni prema društvenim predmetima - u tom smislu u toj školi plivaju ko ribe u vodi jer im se na tom polju puno nudi. Ne znam ništa o prirodoslvno-matematičkim predmetima (ne spominju ih).

O XVIII. ne znam ništa.
    Ajde drago mi je da me razumiješ na šta mislim malp čudniji
    Da, stvar je u tome da ona jako voli i fiziku, kemiju i biologiju i to su joj najdraži predmeti, ali bodove za priridoslovne nema. Tražimo neku školu u kojoj je ipak i taj dio zastupljen. Ono gdje bi ona uvenula kao šzo se na žalost i dogodilo u njenoj OŠ je škola sa strogim kalupom u kojoj se očekuje da briljiraš iz svega i da svaki predmet mora biti svakom učeniku jednko važan. Voljela bih da nađe školu i kojoj će se dobro osjećati, u kojoj će ae moći posvetiti svojim interesima jer ima veliki potencijal koji su joj u oš uspjeli djelomično srezati. Zapravo jedva čekam da izađe iz osnovnoškolskog sustava.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hm... bojim se da u svakoj gimnaziji profesori tretiraju svoje predmete kao važne (imam frisku gimnazijalku, u PM gimnaziji pa znam o čemu pričam a i stariji je završio opću - svugdje ista priča: jednako se uči latinski, glazbena umjetnost, matematika, fizika, povijest, jezici...).
    Stvar je u tome koliko će ona htjet briljirat u svemu, ako joj je svejedno koje su ocjene iz predmeta koji je ne zanimaju onda ok. U razredu moje kćeri ima klinaca koje apsolutno i jedino zanimaju informatika i matematika i tu su izvrsni a latinski, povijest, likovni imaju 2 i njima je to OK. Ima i onih koji iz svega žele biti izvrsni i ti stvarno puno ulažu truda i vremena. No, profesori drže svoje kriterije iz svih predmeta pa ko voli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma znam da ima u svakoj školi svega i nigdje nije idealno, ali realno nije svaka škola jednako zahtjevna. Za 18. sam čitala malo iskustva i nije to toliko nabrijano kao neke druge gimnazije. Ima i 4. dvojezični francuski, ali koliko sam pročitala puno ih više tamo nagaze nego u 18. Ona jednostavo nije za takvu školu. Nju što zanima u tome će biti izvrsna, a što ju ne zanima nema šanse motivirati se. Jedino što ima sreću da to što ju ne zanima uloži minimalan do nikakav trud i to na kraju bude 4, ali eto koštalo ju je bodova.
    Sretna sam da izlazi iz osnovne škole jer u srednjoj nekakva trojka iz geografije nije smak svijeta pa ako ju geografija ne zanima nek se s njom bavi minimalno.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma znam da ima u svakoj školi svega i nigdje nije idealno, ali realno nije svaka škola jednako zahtjevna. Za 18. sam čitala malo iskustva i nije to toliko nabrijano kao neke druge gimnazije. Ima i 4. dvojezični francuski, ali koliko sam pročitala puno ih više tamo nagaze nego u 18. Ona jednostavo nije za takvu školu. Nju što zanima u tome će biti izvrsna, a što ju ne zanima nema šanse motivirati se. Jedino što ima sreću da to što ju ne zanima uloži minimalan do nikakav trud i to na kraju bude 4, ali eto koštalo ju je bodova.
    Sretna sam da izlazi iz osnovne škole jer u srednjoj nekakva trojka iz geografije nije smak svijeta pa ako ju geografija ne zanima nek se s njom bavi minimalno.
    A kaj baš mora biti gimnazija? Ne interesiraju ju strukovne škole?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj baš mora biti gimnazija? Ne interesiraju ju strukovne škole?
    Ne mora biti, ali od strukovnih ju ništa ne zanima. Jedina koja ju je zanimala je kemijski tehničar, ali to je otpalo zbog nekih njenih problema i fobija.
    Ekonomske i slične ju ne zanimaju s obzirom da tamo nema niti biologije niti kemije niti fizike.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne mora biti, ali od strukovnih ju ništa ne zanima. Jedina koja ju je zanimala je kemijski tehničar, ali to je otpalo zbog nekih njenih problema i fobija.
    Ekonomske i slične ju ne zanimaju s obzirom da tamo nema niti biologije niti kemije niti fizike.
    da, kemijski tehničar mi je pao na pamet.
    I moja je bila zainetersirana za to jer voli kemiju i biologiju, ali je na kraju prevladala ljubav za jezicima pa je otišla u 18-tu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

umiljata, napišeš nam malo dojmove iz 18.?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, kemijski tehničar mi je pao na pamet.
    I moja je bila zainetersirana za to jer voli kemiju i biologiju, ali je na kraju prevladala ljubav za jezicima pa je otišla u 18-tu.
    Tvoja je u 18.? Dvojezični? Daj nam malo dojmova. Koji je razred?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zdravstveno laboratorijski tehnicar ima 6 vrsta kemija, anatomiju , fiziku ( to je slabije), kasnije mikobiologiju, biokemiju, hematologiju ...tako da ima te nauke koliko hoces
    Jedino ne znam da li ima bodove. Dosta visoko ciljaju.
    Posljednje uređivanje od sirius : 12.02.2025. at 18:47

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Zdravstveno laboratorijski tehnicar ima 6 vrsta kemija, anatomiju , fiziku ( to je slabije), kasnije mikobiologiju, biokemiju, hematologiju ...tako da ima te nauke koliko hoces
    Ista stvar... Laboratorij... Fobije.. Strahovi.. Ne bih sad detaljno objašnjavala... Možda se neke sjećaju mojih davnih postova kad sam puno više pisala i svihbizazova s kojima smo se suočavali

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ista stvar... Laboratorij... Fobije.. Strahovi.. Ne bih sad detaljno objašnjavala... Možda se neke sjećaju mojih davnih postova kad sam puno više pisala i svihbizazova s kojima smo se suočavali
    Onda bolje ni blizu. Ako joj je bilo kakva radna praksa neprihvatljiva. Neka upise gimnaziju. Kad bude starija imat ce te bolji uvid sto dalje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Onda bolje ni blizu. Ako joj je bilo kakva radna praksa neprihvatljiva. Neka upise gimnaziju. Kad bude starija imat ce te bolji uvid sto dalje.
    Da, za 4 godine se možda neke stvari i njoj poslože. Iako ju privlači poprilično rad u laboratoriju osvijestila je svoje strahove. Zapravo sva sreća da smo odradili profesionalnu orijentaciju jer je kemijski tehničar dosta dugo bio na prvom mjestu i onda joj je psihologica objasnila kako izgleda školovanje tako da je rekla da bi ona svaki dan brinula i umirala od straha.
    Jučer je pak rekla pa kako ću ja onda biti znanstvenik
    . pa sam joj rekla da će možda za 4-5 godina drugačije razmišljati jer će ipak biti zrelija.
    Testiranje je pokazalo da ima izrazito visoke predispozicije baš za područja koja ju i zanimaju tako da eto iako sam ja navijala za neku strukovnu tog smjera trenutno to nije za nju.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    umiljata, napišeš nam malo dojmove iz 18.?
    Tvoja je u 18.? Dvojezični? Daj nam malo dojmova. Koji je razred?
    Nije dvojezični smjer.
    Teško mi je dati bilo kakve dojmove, jer je tek prvi razred. Ona je za sad zadovoljna, ocjene su joj ok, osim engleskog jezika, tu ima najlošije . Al tu mi se čini da se radi o kombinaciji nekvalitetne profesorice i njenog prevelikog samopouzdanja u znanje jezika. Pa smo joj odmah uveli instrukcije, da saječemo u korijenu bilo kakve probleme.
    Drugi jezik je izabrala španjolski jer je njega učila u školi stranih jezika.
    I ne sviđa mi se što im prof iz matematike dosta izostaje zbog bolesti, bojim se da neće uspjeti sve nadoknaditi.
    Za ostalo ne znam, niš previše se ne žali.
    Trenutno im se škola obnavlja pa su podstanari u Titušu, povratak se predviđa za početak drugog polugodišta 2026.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Starija ide u ZLT za zdravstveno laboratorijskog tehničara - totalno razočaranje u tu školu. Moje mišljenje.
    Svaki tjedan (u ove 3 godine) minimalno jedan predmet otkazan. I to bude dobar tjedan, ako ostane samo na jednom predmetu.
    Ove godine profesorice iz jednog predmeta nije bilo prva dva tjedna škole. I nikom ništa, nikakav zamjena nije bila.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Motivski a kaj su maloj predložili onda?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mitovski, kažu da XVI. gimnazija (jezična) ima dosta jaku kemiju, fiziku i biologiju. Možda bi tamo mogla spojiti te predmete s jezicima.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj gimnazijalka123 prvotno napisa Vidi poruku
    Da skratim.Idem u opcu gimnaziju(1. razred) i iduce godine se planiram premijestiti u strukovnu školu.Ja sam se iz te škole na početku godine ispisala zbog određenih razloga pa se sad,tj. iduce godine planiram tamo vratiti.Dakle ja se vracam u strukovnu skolu iz koje sam se vec jednom ispisala(to je vazno zbog nekih slijedecih pitanja).Ja bi se prebacila u 2. a ne u 1. razred pa bi išla sa bivšim razredom i ne bi trebala ponavljati godinu,tj. prvi razred.U školi su mi rekli da trebam polagati 4 predmeta(uglavom struke).Jedan od 4 predmeta koje trebam polagati je i daktilografija(brzo tipknje) pa me zanima kako se to polaže s obzirom na to da tu skoro pa da i nema teorije?Ako se netko našao u sličnoj situaciji ili ima iskustva s polaganjem predmetnih ispita zanima me kako se to polaže?Usmeno,pismeno?Treba li se to položiti do početka nastavne godine ili do kada je rok?I ako ima još kandidata(a ima),imaju li oni neku prednost s obzirom na to da sam se ja iz te škole već jednom ispisala?Škola prima još samo jednog učenika prema upisnoj kvoti razreda.Hvala unaprijed na odgovorima.L.p!
    Zašto ne pitaš u školi? Morali bi ti dati takve informacije. Ako imaju dobro napisane ishode učenja, možeš i tamo vidjeti što se očekuje od tebe. Bilo bi mi jako čudno da ne možeš dobiti na uvid ishode. Ali često oni nisu baš dobro napisani. Prvo pitaj kada se polazu ispiti i možeš li od predmetnih nastavnika doznati kako izgleda to ispitivanje. Za daktilografiju vjerujem da ti daju neki tekst pa broje koliko si napisala i koliko imas gresaka. Tvoj post je prepun pogresaka pa ako ne prepisujes tekst na testiranju, nego ti se diktira, moras se tome vec sad posvetiti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Starija ide u ZLT za zdravstveno laboratorijskog tehničara - totalno razočaranje u tu školu. Moje mišljenje.
    Svaki tjedan (u ove 3 godine) minimalno jedan predmet otkazan. I to bude dobar tjedan, ako ostane samo na jednom predmetu.
    Ove godine profesorice iz jednog predmeta nije bilo prva dva tjedna škole. I nikom ništa, nikakav zamjena nije bila.
    Mislim da je tako u puno skola zadnjih godina kad nedostaje strucnog kadra.
    Moja kcer prosle godine u prvom srednje nije imala matematicarku do 11 mj. Plus jos nekoliko zamjena profesora i rotacija do prvog polugodista.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moj je bio presretan kad par tjedana nije bilo prof. povijesti

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mislim da je tako u puno skola zadnjih godina kad nedostaje strucnog kadra.
    Moja kcer prosle godine u prvom srednje nije imala matematicarku do 11 mj. Plus jos nekoliko zamjena profesora i rotacija do prvog polugodista.
    Strašno. A na maturi to nitko neće uzeti u obzir.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj je bio presretan kad par tjedana nije bilo prof. povijesti
    naravno, i moje se svaki put oduševe kad dobiju obavijest da nema nekog profesora. Razumijem ih, svi smo mi bili takvi .

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

naravno, i moje se svaki put oduševe kad dobiju obavijest da nema nekog profesora. Razumijem ih, svi smo mi bili takvi .
    Ma jesmo, da, ali povijest se lakše samostalno nadoknadi od matematike, a i većini roditelja je teško ulijetat u matematičko gradivo PM gimnazije, pogotovo četvrti razred. Ja mislim da bih i ja morala uzeti jedan dan da se podsjetim tog gradiva. Ajde još traženje ekstrema, to mi tu i tamo i zatreba, ali ne znam više ni tablične integrale. Možda da sam mlađa dobila dijete bih još i znala. Sad se više ni ne sjećam što je bilo u četvrtom, osim da se poklapa s Matematikom 1 na faksu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma jesmo, da, ali povijest se lakše samostalno nadoknadi od matematike, a i većini roditelja je teško ulijetat u matematičko gradivo PM gimnazije, pogotovo četvrti razred. Ja mislim da bih i ja morala uzeti jedan dan da se podsjetim tog gradiva. Ajde još traženje ekstrema, to mi tu i tamo i zatreba, ali ne znam više ni tablične integrale. Možda da sam mlađa dobila dijete bih još i znala. Sad se više ni ne sjećam što je bilo u četvrtom, osim da se poklapa s Matematikom 1 na faksu.
    da, to i mene brine. Jer ima predmeta koji se dosta teško nadoknađuju samostalno.
    Ja znam da im ne mogu apsolutno nikako pomoći oko matematike, kemije, fizike, bilogije...
    Zato me i ljuti kad se za takve predmete ne osiguraju zamjenski profesori. Ali, nažalost to je toliko kompleksna tema... u državi u kojoj skoro pa ništa ne funkcionira onako kako bi trebalo.
    Pa ćemo i dalje trošiti lovu na instrukcije...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma kakvi zamjenski profesori, kad kadra kronično nedostaje (iz meni potpuno razumljivih razloga).
    Ne znam što je bilo s idejom da se na PMF stimulira upisivanje profesorskog smjera, ali mislim da tu baš nikakve pomoći nema...
    Posljednje uređivanje od Svimbalo : 13.02.2025. at 13:13

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, to i mene brine. Jer ima predmeta koji se dosta teško nadoknađuju samostalno.
    Ja znam da im ne mogu apsolutno nikako pomoći oko matematike, kemije, fizike, bilogije...
    Zato me i ljuti kad se za takve predmete ne osiguraju zamjenski profesori. Ali, nažalost to je toliko kompleksna tema... u državi u kojoj skoro pa ništa ne funkcionira onako kako bi trebalo.
    Pa ćemo i dalje trošiti lovu na instrukcije...
    Eh, ovo je tržišna niša za pripreme za maturu....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ma kakvi zamjenski profesori, kad kadra kronično nedostaje (iz meni potpuno razumljivih razloga).
    Ne znam što je bilo s idejom da se na PMF stimulira upisivanje profesorskog smjera, ali mislim da tu baš nikakve pomoći nema...
    dobiju stipendije (https://www.vecernji.hr/vijesti/stud...ja-1710296)oni koji idu na profesorske studije matke (3+2), i matka-fizika(5), ali nebuloza ukinuli su prošle godine profesorsku fiziku, jer je preklani bilo upisano u zg doslovce 2 (dvoje) studoša.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje stipendije, ali biti profesor ako ti idu matematika, fizika ...nije atraktivno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Postoje stipendije, ali biti profesor ako ti idu matematika, fizika ...nije atraktivno.
    Pa da, o tome smo već raspravljali na forumu. U Jugi su deficitarni nastavnici dobivali društveni stan, kakva stipendija, mrkva mora biti slađa.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

stipendija ih obvezuje (mislim) da rade u nastavi samo toliko koliko su primali stipendiju... 5-6 godina, poslije mogu kud hoće

nije baš bajna situacija a bojim se, bit će i gore

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ... ali nebuloza ukinuli su prošle godine profesorsku fiziku, jer je preklani bilo upisano u zg doslovce 2 (dvoje) studoša.
    jelena.O, odakle ti informacija da je ukinut nastavnicki smjer?
    Ja ne mogu naguglati neku vijest o tome, a vidim da u rasporedu za ovu ak. godinu imaju sve godine na nastavničkom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

E iz jednostavnog razloga, klinka je prošle godine stavila listu želja faksa, jedan od njih je bila i profesorska fizika, da bi dobila povratnu poruku s faksa da to ne ide u upise. Obrazloženje je bilo navedeno, da je prethodne godine bilo 2 studoša i da se ne zamaraju . Sad ko zna kaj bi ove godine, ali možda je i premalo prošle godine bilo prijava za taj smjer.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

valjda zadnjih 30 godina nisu popunjeni studiji nastavničkih matematika / fizika na PMF-u, valjda postoji razlog za to... težak faks a oni koji su talentirani za matematiku / fiziku radije rade onda neki bolje plaćen (i cijenjen) posao

čitala sam negdje da su ove godine na matematici na PMF-u u ZG uveli rokove, pazi ti to... valjda ako nisi kolokvirao, automatski bi pao godinu... i onda se čude da nitko ne želi upisati

bit će ubuduće da će s učiteljskim predavati sve predmete... a oni upisuju studente s B razinom matematike... naši klinci će imati još koliko-toliko kvalitetne profesore, generacije koje dolaze se mogu pozdraviti s kvalitetnim (besplatnim) obrazovanjem

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

čitala sam negdje da su ove godine na matematici na PMF-u u ZG uveli rokove, pazi ti to... valjda ako nisi kolokvirao, automatski bi pao godinu... i onda se čude da nitko ne želi upisati
    Da, ali to je vrijedilo za sve smjerove na Matematičkom odsjeku, ne samo za nastavnički. Inženjerska matematika ima dosta dobar upis, koliko znam, nemaju problema s time da je nitko ne želi upisati (druga stvar je što studij matematike često upišu i oni koji zapravo nisu spremni na takav pristup matematici).

Nastavnički smjerovi na PMFu su uvijek bili manje popularni, dijelom zbog težine samog studija, ali glavninom zbog sve gorih i gorih uvjeta rada u školama (i pritom ne mislim samo na plaće, iako su i plaće bitne).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na matematici su "uveli" rokove jer su ih prisilili. Naime matematika nije inala oglasene rokove vec bi se ispit odrzao kad bi ga prof najavio.
    Imaju i kolokvije i ispite. Kao i svi drugi. Samo sad imaju oglasene rokove kao i drugi fakulteti.
    No nije nuzno bas da tad bude ispit
    Matematika je uvijek bila posebna. No to je druga tema.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ne sviđa mi se što im prof iz matematike dosta izostaje zbog bolesti, bojim se da neće uspjeti sve nadoknaditi.
    Za ostalo ne znam, niš previše se ne žali.
    .

Moram na ovo reagirati, jedno vrijeme zbog bolesti sam ja bila profesorica koja je puno izostajala i znam da su me određeni roditelji isto ovako komentirali.
    Dakle, neki od nas ne mogu živi u grob, na terapije i liječenja moramo jer još uvijek imamo djecu o kojoj skrbimo , a isto tako nam je plaća nakon 6 tjedana bolovanja dosta za kikiriki. Bolest ne bira kako fizička -kao kod mene npr . tako i psihička .

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Upravo tako Marija
    Nadam se da si sad bolje i stabilno

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Pozdrav!
    Ove godine upisujemo neku od opcih gimnazija u Zg.
    Dijete je definitivno drustvenjak i u igri su 2.,7.,10.,9. gimnazija.Zanimaju me iskustva s 2.i 7.gimnazijom.Naime,sve sto je do nas doslo je da je 2.prenabrijana,da su kriteriji jako visoki, u smislu da se uvijek trazi vise od onog sto je u udzbenicima tj.ispredavano sto dovodi do frustracije nekog tipicnog ucenika.Price su da nikad dovoljno nisi naucio i da ti 4.godine skolovanja odose u sjedenju za knjigom.Dodatno je prisutan elitizam,u smislu pritiska i grupiranja djece vise klase iz centra na ostale koji se po necem od njih razlikuju.Za 7.gim.je glas da nije toliko "nabrijana",ali da postoji modni snobizam tj.nametanje trendi odjece pa tako pola razreda nosi dizajnerske hlace od par stotina €.
    Naime,moje dijete ce imat bodove za obje skole,pa i 10. i 9.,al nikako ne bismo htjeli da bude izlozen poruzi jer nije iz centra,ne nosi dizajnersku odjecu ili mora uciti tuuurbo da bi ok prolazio.
    Srednja bi ipak trebala biti jedno razdoblje zivota koje je ok,bez ikakvih frustracija.
    Molimo iskustva roditelja cija djeca idu u te skole.Hvala unaprijed.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zkn prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Ove godine upisujemo neku od opcih gimnazija u Zg.
    Dijete je definitivno drustvenjak i u igri su 2.,7.,10.,9. gimnazija.Zanimaju me iskustva s 2.i 7.gimnazijom.Naime,sve sto je do nas doslo je da je 2.prenabrijana,da su kriteriji jako visoki, u smislu da se uvijek trazi vise od onog sto je u udzbenicima tj.ispredavano sto dovodi do frustracije nekog tipicnog ucenika.Price su da nikad dovoljno nisi naucio i da ti 4.godine skolovanja odose u sjedenju za knjigom.Dodatno je prisutan elitizam,u smislu pritiska i grupiranja djece vise klase iz centra na ostale koji se po necem od njih razlikuju.Za 7.gim.je glas da nije toliko "nabrijana",ali da postoji modni snobizam tj.nametanje trendi odjece pa tako pola razreda nosi dizajnerske hlace od par stotina €.
    Naime,moje dijete ce imat bodove za obje skole,pa i 10. i 9.,al nikako ne bismo htjeli da bude izlozen poruzi jer nije iz centra,ne nosi dizajnersku odjecu ili mora uciti tuuurbo da bi ok prolazio.
    Srednja bi ipak trebala biti jedno razdoblje zivota koje je ok,bez ikakvih frustracija.
    Molimo iskustva roditelja cija djeca idu u te skole.Hvala unaprijed.
    Ne upisujete skolu -vi ( mnozina) , nego dijete.
    Za sve ostalo mozda da dijete odluci ako ima dovoljno bodova za upis u sve navedene skole? Ne postoji carona formula da se dijete zastiti od frustracija u zivotu. Uvijek ce biti frustracija. Sto je zapravo dobro jer se tako razvija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •