Stranica 301 od 301 PrviPrvi ... 201251291299300301
Pokazuje rezultate 15,001 do 15,023 od 15023

Tema: Gimnazije i srednje škole

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je upao na prvi izbor u ZG i OS, sad je doma lom ..
    Os bliži, jeftinije, pristupačniji profesori, manje studenata...Zg opet svoje prednosti, al više nedostataka, branša kaže da je kvalitetniji studij ...
    On bi Zg čist da mu guzica ide dalje...
    Ja navijam (ako ste u mogućnosti) da mu guzica ide dalje, nevjerojatna je razina osamostaljenja pri odletu iz gnijezda, a odleti može jedino ako nije u istom kućanstvu/gradu. Ja nemam odlet zasad.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Državna matura na najmanju je moguću mjeru smanjila muljanja pri upisu na faks. Dovoljno sam stara pa se dobro sjećam ondašnjih verzija zovi čovika, ubaci mi malog, to je kći kolege itd.
    Nikakve bapske priče - sve situacije poznate iz prve ruke.
    Državna matura i ocjene su izrazito povećale broj posjeta psiholozima pa bi trebalo gledati costs v. benefit. Nikakve bapske priče isto - prva ruka iskustvo. Gdje mi je super stručna psihologinja crtala mračnu trijadu psihopritiska osnovnog i srednjeg školstva u Hrvatskoj. Sumnjam da je bilo toliko "zovi čovika" upada koliko ima posjeta psiholozima uslijed 5.0 drajva, a ima i suicida. A "zovi čovika" rides high ionako i ih već čeka pri sljedećoj instanci - zapošljavanju. Tako da bih gledala širu sliku pros i contra ovoga sada krasnog sustava :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.07.2026. at 12:48

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, socijalni rad
    Sjajan odabir i deficitarno zanimanje.

Ne znam ništa o tom studiju ni razlikama Zg/Os. Sretno u svakom slučaju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja navijam (ako ste u mogućnosti) da mu guzica ide dalje, nevjerojatna je razina osamostaljenja pri odletu iz gnijezda, a odleti može jedino ako nije u istom kućanstvu/gradu. Ja nemam odlet zasad.
    I ja navijam da guzica ode dalje....
    Kosjenkaaa, ovo sto pise ina33 je ziva istina.

Osamostalit ce se samo tako odlaskom od doma.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.07.2026. at 13:15

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam upoznata sa statistikom (iako i ja imam prvu ruku kod psihijatra), ali čini mi se da dječja psiha najviše pada u OŠ radi budućeg upisa u srednju pa onda radi adaptacije u 1. razredu.
    Nisam sigurna što bi se to pozitivno promijenilo uvođenjem prijemnih ispita za SŠ i fakultete.
    "Trinomi" bi i dalje radili punom parom, s tim da bi osnovali i pionirsku sekciju.
    Ludilo je otišlo predaleko, ja rješenje ne vidim.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    najčešće nema mjesta na jesenskom, a nju baš najviše interesira nutricionizam.

još uvijek se lomi, iako ona više naginje da ponovi A, a mi ju nagovaramo na B.
    Sestrinstvo ju nikako ne zanima (ona je bila zdrav. laboratorijski tehničar), za ovaj Sjever sam joj rekla, možda i to dođe u obzir....
    Meni se čini da je viša razina matematike na ovom roku bila teža nego inače. Zaključila sam to jer je palo više maturanata nego lani i sa značajno manje bodova se upada na neke fakseve. Netko mi je rekao da su jesenski rokovi lakši, to možete provjeriti na rudniku znanja. Ako je bila blizu prolaza na A razini, možda ima smisla da opet pokuša s A razinom.
    Ne znam jeste li skužili da se mogu vidjeti testovi, koji zadaci su netočni? Neka pogleda to u miru i razmisli je li se samo zeznula zbog brzopletosti i panike ili ih ne zna uopće riješiti. U svakom slučaju sretno! Čak i da propusti godinu, jedna godina u životu stvarno ne znači puno.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Gdje se mogu vidjeti testovi, uživo ili online?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se čini da je viša razina matematike na ovom roku bila teža nego inače. Zaključila sam to jer je palo više maturanata nego lani i sa značajno manje bodova se upada na neke fakseve. Netko mi je rekao da su jesenski rokovi lakši, to možete provjeriti na rudniku znanja. Ako je bila blizu prolaza na A razini, možda ima smisla da opet pokuša s A razinom.
    Ne znam jeste li skužili da se mogu vidjeti testovi, koji zadaci su netočni? Neka pogleda to u miru i razmisli je li se samo zeznula zbog brzopletosti i panike ili ih ne zna uopće riješiti. U svakom slučaju sretno! Čak i da propusti godinu, jedna godina u životu stvarno ne znači puno.
    Imala je 9 bodova, a za prolaz je potrebno 15. Da je bila na nekih 12,13, odmah bih joj rekli da opet ide na A razinu. Gledala je test, ispalo je da su neki zadatci, za koje je bila uvjerena da su točni, bili krivi. Kod nje je kombinacija panike, grča, blokade i očito nedovoljnog znanja.
    Zato i mislim da je bolje da ide na B razinu, pokušavam ju nagovoriti na Sveučilište Sjever (prehrambena tehnologija). Bumo vidli, u konačnici je na njoj odluka, mi smo tu da ju saslušamo, damo joj neke smernice i budemo uz nju za svaku njenu odluku.
    Apsolutno, ni propuštena godina nije smak svijeta, ali ni ona to nikako ne želi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vlastiti odgovori s mature i oba eseja učenicima su vidljivi u aplikaciji postani student
    Moji rezultati pa desno od rezultata za svaki predmet kliknuti "Detalji".
    Posljednje uređivanje od čokolada : 10.07.2026. at 22:31

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Leti on i u Osijek, s time da je već najavio rijetke dolaske...
    Studij u Zg jest znatno kvalitetniji, ali radi se prevelikom skoku. I financijskom znatno većem izdatku.
    Nismo lako donijeli odluku, informirali se na hrpi mjesta i odlučili.
    Jučer su skupljali papire za dom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

O pa super, joj to sam smetnula, njemu ni Osijek nije njegovo prebivaliste.

Odlicnooo, sretnooo mu bilooo!!!
    A stud.dom ajmeee najljepse uspomene me vežu uz moj student.dom!

To je bio zivot!!! Bajla, bajlaaa....
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.07.2026. at 12:57

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje se mogu vidjeti testovi, uživo ili online?
    Online se sve može.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam upoznata sa statistikom (iako i ja imam prvu ruku kod psihijatra), ali čini mi se da dječja psiha najviše pada u OŠ radi budućeg upisa u srednju pa onda radi adaptacije u 1. razredu.
    Nisam sigurna što bi se to pozitivno promijenilo uvođenjem prijemnih ispita za SŠ i fakultete.
    "Trinomi" bi i dalje radili punom parom, s tim da bi osnovali i pionirsku sekciju.
    Ludilo je otišlo predaleko, ja rješenje ne vidim.
    U tome se slaže i moja kćer, kaže da je ludilo ošlo predaleko. Slijede motivacijska pisma za upise u fakseve, slobodne aktivnosti ala zbor koje bi faksevi cijenili i volontiranje preko ljeta da se boosta CV, bojim se...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.07.2026. at 14:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala je 9 bodova, a za prolaz je potrebno 15. Da je bila na nekih 12,13, odmah bih joj rekli da opet ide na A razinu. Gledala je test, ispalo je da su neki zadatci, za koje je bila uvjerena da su točni, bili krivi. Kod nje je kombinacija panike, grča, blokade i očito nedovoljnog znanja.
    Zato i mislim da je bolje da ide na B razinu, pokušavam ju nagovoriti na Sveučilište Sjever (prehrambena tehnologija). Bumo vidli, u konačnici je na njoj odluka, mi smo tu da ju saslušamo, damo joj neke smernice i budemo uz nju za svaku njenu odluku.
    Apsolutno, ni propuštena godina nije smak svijeta, ali ni ona to nikako ne želi.
    Ja bih se složila s tobom. Bila je kao teža matura, ali što to znači... Za očekivat je grč na testu, znači, znanje mora biti toliko jako da kompenzira taj očekivani pad.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Umiljata mozda zaista da ide na razinu B.

Cini mi se nekako da bi je ja savjetovala u smjeru ponavljanja A razine da je bila koji bod ispod 15 ovako...hmmm...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Umiljata mozda zaista da ide na razinu B.

Cini mi se nekako da bi je ja savjetovala u smjeru ponavljanja A razine da je bila koji bod ispod 15 ovako...hmmm...
    Mislim da će na kraju biti B razina.
    Dobro je što do 29.07. ima rok za prijavu, a do tada će i stanje na faksevima biti vidljivo, što će joj sigurno još više olakšati u odluci.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dobro je što do 29.07. ima rok za prijavu, a do tada će i stanje na faksevima biti vidljivo, što će joj sigurno još više olakšati u odluci.
    Sretno curki!!!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sretno!
    Jel išla na pripreme ona?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala curke.

Nije išla na klasične organizirane pripreme. Imala je jednom tjedno instrukcije iz matematike u kvartu, kod jedne profesorice.
    Nudili smo joj sve što je bilo na raspolaganju, nije htjela, rekla je da joj je ovo dovoljno.
    Očito nije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala curke.

Nije išla na klasične organizirane pripreme. Imala je jednom tjedno instrukcije iz matematike u kvartu, kod jedne profesorice.
    Nudili smo joj sve što je bilo na raspolaganju, nije htjela, rekla je da joj je ovo dovoljno.
    Očito nije.
    Svakako nije, ali nije svako zlo za zlo... Sinov kolega završio je za fizioterapeuta. To je recimo jedan od studija za koji ne treba A razina matematike na maturi. Za ostalo ne znam bez pretraživanja interneta. Vjerojatno je i stručni studij sestrinstva u istoj vreći. Ostalo ne pratim, jer moji sinovi su u drugim vodama, ali ne škodi provjeriti što od prehrambene tehnologije nudi Sveučilište Sjever (Koprivnica ili Varaždin). Ne bi me iznenadilo da ima nešto upotrebljivo, a nije na kraj svijeta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako završi prehrambenu tehnologiju, sigurno će se moći usmjeriti i na nutricionizam. možda nakon prijediplomskog može nešto bliže nutricionizmu na diplomskom

Uostalom, kako će se razvijati njihove karijere, tko to zna ... uz umjetnu inteligenciju, hoće li nutricionisti imati posla u Hrvatskoj (ima ih dosta, a nema baš mjesta gdje se zapošljavaju)

no, sigurno će se neke nove prilike otvoriti, važno je razvijati različite kompetencije tijekom studija

ja pokušavam svojima objasniti da idu na razne tečajeve (ali slabo mi ide nagovaranje...) tako da budu u prednosti i da im se otvore neka nova vrata, ne da gledaju usko svoju struku
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 13.07.2026. at 14:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ako završi prehrambenu tehnologiju, sigurno će se moći usmjeriti i na nutricionizam. možda nakon prijediplomskog može nešto bliže nutricionizmu na diplomskom

Uostalom, kako će se razvijati njihove karijere, tko to zna ... uz umjetnu inteligenciju, hoće li nutricionisti imati posla u Hrvatskoj (ima ih dosta, a nema baš mjesta gdje se zapošljavaju)

no, sigurno će se neke nove prilike otvoriti, važno je razvijati različite kompetencije tijekom studija

ja pokušavam svojima objasniti da idu na razne tečajeve (ali slabo mi ide nagovaranje...) tako da budu u prednosti i da im se otvore neka nova vrata, ne da gledaju usko svoju struku
    Da, to je dobro, ali rano im je još... Ne mogu oni prepoznati vrijednost takvih dodatnih znanja. Moji sinovi su od tih tečajeva izgradili višegodišnje hobije, a bome im je nešto od toga pomoglo i u profiliranju radnih mjesta. S druge strane, to su njihove odluke i njihovi životi. U nekom trenutku treba prestati gurati i pustiti ih da odaberu sami. Moj mlađi nije htio ići na specijalistički studij nego je ostao prvostupnik i s tom razinom se zaposlio. Još iz srednje škole imao je položene kojekakve Microsoft-ove certifikate (sve za što je imao priliku). Kasnije mu se ukazala prilika za dodatnu edukaciju koju je objeručke prihvatio. Tako da... ne mogu ja iz svojih cipela od prije 40+ godina govoriti svojoj djeci što bi oni trebali. Čini mi se da mogu ipak samostalno odlučiti o tome, ali trebalo je dogurati do te razine svijesti kroz period studiranja.

Problem je to što u ranijoj dobi djeca često propuste priliku (ne nauče štajaznam matematiku, kemiju ili strane jezike) pa im kasnije to ograničava izbor. Tja, nekad nas poslušaju, nekad ne. Imaju pravo na greške, ali ne bih im baš dozvolila totalne životne promašaje. Kad se samo sjetim kako sam nadzirala znanje a ne ocjene... ufff... ne bih rado još jednom prolazila više razrede OŠ, bilo mi je muka, ali iz sadašnje perspektive vidim da je vrijedilo i truda i povremenih svađa i nosova do poda. Do punoljetnosti imamo dosta prostora za intervencije. Kasnije - puno manje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sveučilište Sjever je jedna od opcija. I Veleučilište Karlovac ima smjer za prehrambenog tehnologa. Vidjet ćemo. Mogla bi ona i Zdravstveno veleučilište upisati (sve osim sestrinstva, to ju nikako ne zanima), ali zadnjih godina je velika navala na taj faks i teško da će tu ostati mjesta na jesenskom roku.
    Biti ćemo pametniji kad prođu prvi rokovi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •