Stranica 104 od 298 PrviPrvi ... 45494102103104105106114154204 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,151 do 5,200 od 14890

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku

osim nje, posebna radost je glazbeni.
    Glazbeni??? Pa vidim na popisu zaposlenika da glazbeni predaje ista profa koja je došla na školu kad sam bila 2. srednje (a prethodna profa je otišla u penziju, ta je bila duša od žene). Zbilja je se ne sjećam kao neke aždaje, zapravo, bila je vrlo benigna i nitko nije imao problema s tim predmetom. Što se sad dešava, po čemu je glazbeni postao takva gnjavaža?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

citiram"ona radi sto zeli. ako zeli dat jedan,naci ce razlog. ocjenu dobijes cim ti ime vidi. ako si bio na deset koncerata, morat ces na jos dva, za dva..."

to prica za glazbeni.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

na vijecu roditelja su se jako zalili na nju, pa je ohanula u zahtjevima, ali sve ostalo... ajme

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ahaha, plakali su nam učenici na tu profu iz glazbenog, ma mogli su biti i na 10 vlastitih koncerata, uvijek bi falio još jedan...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

MIOC i Peta s opasnim glazbenim

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    A hoće li mu ta ista šifra vrijediti i nagodinu pri upisu u gimnaziju?
    Hoće, ne brini

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ahaha, plakali su nam učenici na tu profu iz glazbenog, ma mogli su biti i na 10 vlastitih koncerata, uvijek bi falio još jedan...
    Meni je to totalno čudno, ali očito se žena izvitoperila s godinama. Dok je bila mlada početnica bila je baš simpa i nikog nije gnjavila, čak smo i pjevali na glazbenom
    Doduše, trebala bih biti svjesna da sam svoje gimnazijske dane odradila u vrijeme turbulentnih 90-tih, uz skraćene satove i improvizirane nastavne programe, tako da je meni to razdoblje vrlo vjerojatno bilo puno manje zahtjevno nego današnjim gimnazijalcima uglavnom, išli smo i mi i na koncerte i na izložbe iz glazbenog i likovnog, ali nikad nikome nije o tome ovisila ocjena.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    MIOC i Peta s opasnim glazbenim
    Kaj je i u MIOCu glazbeni opasan predmet???

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je. Al ak ga je moj savladao, može svatko. Čak se više ni ne žali. Valjda mu je šok bio samo na početku
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 15.05.2018. at 09:34

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tako sam čula

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja ne spominje glazbeni kao nešto opasno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

neka djeca su sklona profesore koji ozbiljno pristupaju svom poslu proglasiti opasnima
    naravno da neki traže više, neki malo manje
    puno njih bi vam reklo da sam i ja opasna, ali vjerujte da nisam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u X je opasna fizika, ali samo kod njegove profe, zamjena im je bila melen za dušu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ne može se reći da je baš opasan, ali je bio zahtjevan. Ja sam se iznenadila da se moj stariji bolje snašao s temama iz likovne umjetnosti, a glazbenu je morao štrebati, iako je imao relativno dobru podlogu iz glazbene škole. To je njemu bilo kao povijest - hrpa činjenica...

Aliiii snalažljivosti srednjoškolaca nema granica. Napravio je nekakvu prezentaciju (eh, sad, da li je bio Haydn ili Händel, nemam više pojma... ali netko od njih. Moj sin je u prezentaciju ugurao linkove na odabrane izvedbe (Muzika na vodi, Muzika za vatromet - dakle ipak Händel), pa je na taj način uvijek imao "podizače prosjeka ocjene".

Nije bilo spasa s koncertima - morao si imati određeni broj ulaznica, ali to mi je ok. Tjera ljude da se kulturno uzdižu. Može to i za nula kuna - ne moraš otići slušati Camerona Carpentera, nego možeš i u katedralu na orguljaške koncerte, sve se to priznaje. ALi za svaki koncert uz ulaznicu trebaš napisati i mišljenje/kritiku na A4. To je ponekad sin znao mene ugnjaviti da mu serviram ideje kako se piše kritika koncerta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ALi za svaki koncert uz ulaznicu trebaš napisati i mišljenje/kritiku na A4. To je ponekad sin znao mene ugnjaviti da mu serviram ideje kako se piše kritika koncerta.
    Hm, baš me zanima što se od srednjoškolca uopće očekuje da napiše na tu temu? Jer i kad čitam profi kritike koncerata u novinama, one se često svode na nabrajanje izvođača i programa, a tek malo prostora bude posvećeno samoj izvedbi. Što onda oni u gimnaziji pišu, komentar programa, ili baš pravu kritiku izvedbe?

U svakom slučaju, pozdravljam sve zadatke koji ih tjeraju da se pismeno izraze, iznesu svoje mišljenje ili komentar, jer imam dojam da im toga u OŠ fali. Barem kod mojeg u školi, i stalno se oko toga natežemo. Npr. on MRZI pisati svoje mišljenje o pročitanoj knjizi za lektiru, a kad ga ipak napiše, pokaže se da zna i može, samo je lijen formulirati vlastite misli u nešto suvislo, lakše je žonglirati brojkama. A ne ide mi na ruku ni to što se od njih takve stvari u školi vrlo rijetko zahtijevaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hm, baš me zanima što se od srednjoškolca uopće očekuje da napiše na tu temu? Jer i kad čitam profi kritike koncerata u novinama, one se često svode na nabrajanje izvođača i programa, a tek malo prostora bude posvećeno samoj izvedbi. Što onda oni u gimnaziji pišu, komentar programa, ili baš pravu kritiku izvedbe?

U svakom slučaju, pozdravljam sve zadatke koji ih tjeraju da se pismeno izraze, iznesu svoje mišljenje ili komentar, jer imam dojam da im toga u OŠ fali. Barem kod mojeg u školi, i stalno se oko toga natežemo. Npr. on MRZI pisati svoje mišljenje o pročitanoj knjizi za lektiru, a kad ga ipak napiše, pokaže se da zna i može, samo je lijen formulirati vlastite misli u nešto suvislo, lakše je žonglirati brojkama. A ne ide mi na ruku ni to što se od njih takve stvari u školi vrlo rijetko zahtijevaju.
    To je više bilo kao komentar. NIKAD moj sin nije dobio povratnu informaciju ni da je to što je nadrobio dobro, što eventualno ne valja... to se smatralo samo dokazom da je stvarno bio na koncertu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Inače, kasnije se i iz drugih predmeta traži da formuliraju svoje mišljenje... Teško mi je sad iz glave izvući, ali npr. iz etike, logike, sociologije i psihologije često imaju teme o kojima trebaju napisati svoje mišljenje, zajedno s argumentima. Dobiju upute za to.

Sjećam se da je prvi takav tekst u prvom razredu bio nešto o kloniranju (tada mi se to činilo prezahtjevnim, a bome još uvijek tako mislim), pa onda o zelenoj energiji, korištenju vode u svijetu, doniranju organa... svega tu ima. S godinama sve manje sudjelujem u tome (u početku me još i pitao) tako da mi je sad to teže pratiti, ali očito se dobro snalazi. Zadnje me pitao kako se radi analiza rizika. Sva sreća pa sam znala. Ne mogu se više ni sjetiti za koji projekt mu je to trebalo. Vjerojatno nešto iz etike (ekologija). Nemam pojma... Ali kad tu i tamo pogledam njegove uratke, baš vidim ovo isto - žongliranje brojkama prevladava (to su takvi tipovi osoba) a argumentacija riječima je minimalna. Lakše im je napisati referat iz fizike nego iz etike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To je više bilo kao komentar. NIKAD moj sin nije dobio povratnu informaciju ni da je to što je nadrobio dobro, što eventualno ne valja... to se smatralo samo dokazom da je stvarno bio na koncertu.
    To mi je onda bezveze. Ispada, trudio se ti ili ne trudio - svejedno je, samo da se ispuni forma

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To mi je onda bezveze. Ispada, trudio se ti ili ne trudio - svejedno je, samo da se ispuni forma
    Slažem se. Ali to su kriteriji zašto učenici taj predmet smatraju davežom. Da se njihov trud cijeni, drugačije bi mislili. S pravom.

Zato su više cijenili likovnu kulturu - tamo se isto tražila analiza npr. slike BOgorodica s djetetom i sv. Anom (Leonardo) i trebalo je ne samo uočiti geometriju i raspored, nego to sve lijepo napisati. To je mom sinu bolje išlo nego glazbena kultura.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.05.2018. at 15:02

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

da, ali to zadovoljavanje forme i da prostite izdrkavanje jer eto mozez dovede do tog da na kraju im se ogadi to kulturno uzdizanje. cini mi se ko promasen ceo fudbal

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naši moraju imati i ulaznice iz muzeja,kojih već početkom godine imamo i previše,i napisati osvrt na muzeje,to je pisalo prošli tjedan,sva sreća da smo ove godine izašli iz zsgrebzagorje đira pa ima hrpu stvari i iz Dalmacije

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije to tako, svaki trud se ocijeni.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Došla sam samo reći da imam posve drugačiju predodžbu o profi iz glazbenog u MIOC-u od Peterlin .
    Profesorica je zahtjevna i relativno stroga, ali vrlo overwhelming...
    Istina, traži dosta, ali puno i daje.
    Ne bih se složila da mišljenja o poslušanim koncertima ignorira, M. je uvijek dobivala pohvale za napisano, dakle ne daje zadaće tek toliko da se ispuni forma, kao što je netko primijetio.
    Nadalje, da je profa dobra, pa čak i omiljena, dokazuje i to da se svake godine na zbor koji ona vodi upisuje sve više učenika, a ono što izvede sa običnim srednjoškolskim zborom, k tome još iz matematičke škole, meni je upravo fascinantno. Prošle godine je napravila audiciju samo za muški zbor, oformila ga i na priredbi je bilo fakat sjajno...
    Tako da, eto... moj point of view je malo drugačiji

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

baš mi je drago to čuti
    prekrasno je raditi sa zborom, pogotovo kad se djeci svidi program koji ih motivira, to je onda pun pogodak

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Došla sam samo reći da imam posve drugačiju predodžbu o profi iz glazbenog u MIOC-u od Peterlin .
    Profesorica je zahtjevna i relativno stroga, ali vrlo overwhelming...
    Istina, traži dosta, ali puno i daje.
    Ne bih se složila da mišljenja o poslušanim koncertima ignorira, M. je uvijek dobivala pohvale za napisano, dakle ne daje zadaće tek toliko da se ispuni forma, kao što je netko primijetio.
    Nadalje, da je profa dobra, pa čak i omiljena, dokazuje i to da se svake godine na zbor koji ona vodi upisuje sve više učenika, a ono što izvede sa običnim srednjoškolskim zborom, k tome još iz matematičke škole, meni je upravo fascinantno. Prošle godine je napravila audiciju samo za muški zbor, oformila ga i na priredbi je bilo fakat sjajno...
    Tako da, eto... moj point of view je malo drugačiji
    Složila bih se s napisanim.
    Naša iskustva su ista.
    Kaže moja kći da je profesorica znala i na popravni slati neke učenike koji nisu ozbiljno doživjeli taj predmet.
    I to mi je apsolutno u redu.
    Omalovažavanje nekih predmeta kao i korištenje za isključivo nabijanje prosjeka je, po meni, grozno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kod nas u x je zbor jako dobar bar ono kaj sam ja vidla ima dosta dečki,iz obje smjene su,pa je zbor u neko nezgodno vrijeme,moj ne pjeva,imao je par dueta koje je morao pjevati u osnovnoj i to je uvijek vježbao s jednim dečkom čija mama je operna pjevačica tak da ih je stvarno trenirala
    Moj voli poslušati glazbeni,voli pogledati dobar komad ili koncert i sve u svemu mu to nije tlaka
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2018. at 05:55

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Složila bih se s napisanim.
    Naša iskustva su ista.
    Kaže moja kći da je profesorica znala i na popravni slati neke učenike koji nisu ozbiljno doživjeli taj predmet.
    I to mi je apsolutno u redu.
    Omalovažavanje nekih predmeta kao i korištenje za isključivo nabijanje prosjeka je, po meni, grozno.
    Razumijem da je glupo i nepristojno omalovažavati bilo koji predmet, ali ne razumijem kako se to neki predmet koristi za nabijanje prosjeka?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajde, baš mi je zanimljivo pročitati različita viđenja iste profesorice iz istog predmeta

A što se tiče ocjena iz glazbenog... kod mog djeteta učiteljica je u 1. (ili 2.?) osnovne koristila test iz glazbenog kao mjeru discipliniranja (kazneni test iz kojeg je pola razreda dobilo jedan). Ne trebam ni spomenuti da ta djeca danas mrze glazbeni, i kao predmet i kao umjetnost. Šteta.
    Mislim da su metode kao atraktivan pjevački zbor, zajednički odlasci na koncerte (to smo imali u vrijeme dok sam sama išla u V. gimnaziju, kod stare profesorice, koja bi cijele razrede animirala da skupa idu na koncerte, i to nikome nije bilo teško) i slične aktivnosti puno bolje za razvijanje interesa mladih za tu vrstu umjetnosti (naročito u gimnaziji koja po programu nije usmjerena na to područje), nego jedinice i popravni "kako bi se ozbiljno shvatio predmet". Ali nisam metodičar niti radim u školi, pa je ovo samo moje laičko mišljenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Omalovažavanje predmeta je nepristojno, ali kad netko od predmeta u gimnaziji koja nije usmjerena no to područje, kao što kaže tanja, radi bauk onda mi to malo smrdi na komplekse.

Ova očekivanja da djeca idu na koncerte i nose karte - ne znam nabrojati koliko me puta zovu prijateljice da im dam neke iskorištene karte za koncerte za djecu.

Profesorica koja vodi rezred na koncert, to je druga priča.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajde, baš mi je zanimljivo pročitati različita viđenja iste profesorice iz istog predmeta

A što se tiče ocjena iz glazbenog... kod mog djeteta učiteljica je u 1. (ili 2.?) osnovne koristila test iz glazbenog kao mjeru discipliniranja (kazneni test iz kojeg je pola razreda dobilo jedan). Ne trebam ni spomenuti da ta djeca danas mrze glazbeni, i kao predmet i kao umjetnost. Šteta.
    Mislim da su metode kao atraktivan pjevački zbor, zajednički odlasci na koncerte (to smo imali u vrijeme dok sam sama išla u V. gimnaziju, kod stare profesorice, koja bi cijele razrede animirala da skupa idu na koncerte, i to nikome nije bilo teško) i slične aktivnosti puno bolje za razvijanje interesa mladih za tu vrstu umjetnosti (naročito u gimnaziji koja po programu nije usmjerena na to područje), nego jedinice i popravni "kako bi se ozbiljno shvatio predmet". Ali nisam metodičar niti radim u školi, pa je ovo samo moje laičko mišljenje.
    Pa nešto slično je i moj sin rekao... Da li je sam došao na ideju ili su oni to u razredu zaključili - nemam pojma. On je rekao da bi bolje bilo da iz glazbenog profesorica ponudi odlaske na koncerte (kao što im profesorica iz hj ponudi organizirane odlaske u kazalište). To bi bilo super. A pisanje "kritika" njemu je išlo na živce zato jer ON to ne voli. I nikada, koliko ja znam, nije dobio povratnu informaciju da li su te njegove umotvorine valjale ili ne, ni pohvalu ni kritiku. To je razlog zašto mu je to bilo bzvz.

A što se tiče organiziranih odlazaka na koncerte, pa ja sam prije n+k godina iz provincije tako dolazila u Zagreb busom na koncerte i događanja u organizaciji Muzičke omladine. Kaj nije njihova profesorica mogla isto tako nešto predložiti? Eh, sad, možda i je, nisam sigurna...ali vjerojatno moje štrebersko dijete to ne bi previdjelo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ste mi dale za misliti... moja ove godine nije bila na niti jednom koncertu ... ni sama ni organizirano ...
    za likovnu umjetniost su posjetili samo jednu izložbu ...
    hm... morat ću malo propitati zašto ne idu ...

mi smo u srednjoj isto morali na koncerte, izložbe, ali prodavali su i karte za kazalište pa smo i to išli

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da moj nije nosio kartu - zato jer ju ni nema. Kupili smo pretplatu. Valjda je nekaj morao pisat. Nemam pojma - vidi se da baš ne pratim školovanje vlastite djece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Sad ste mi dale za misliti... moja ove godine nije bila na niti jednom koncertu ... ni sama ni organizirano ...
    za likovnu umjetniost su posjetili samo jednu izložbu ...
    hm... morat ću malo propitati zašto ne idu ...

mi smo u srednjoj isto morali na koncerte, izložbe, ali prodavali su i karte za kazalište pa smo i to išli
    Pa većina škola to radi... Moj mlađi je u Ruđeru, pa svejedno ima organizirane odlaske na razna stručna događanja tipa ovo https://www.algebra.hr/za-bug-future...e-mjesto-vise/, imali su organiziran posjet izložbi Nikole Tesle, bilo je još toga. Čak su u Munchen išli na sajam tehnike i u okviru toga u tehnički muzej.

Oni nemaju nastavu likovne i glazbene umjetnosti, ali obrade dosta toga u okviru nastave hrvatskog jezika.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo je baš zanimljivo. Čini se kao da nam djeca nemaju istu profesoricu, Peterlin, a imaju... Jer, moja M. je bila na prekonekoliko koncerata i događanja koje je organizirala profa iz glazbenog, između ostaloga i na musical Cats. Ona, naravno, ne može djecu natjerati da idu na takve stvari, pa se možda prijave samo oni koje to zanima...? Ne znam...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ona, naravno, ne može djecu natjerati da idu na takve stvari, pa se možda prijave samo oni koje to zanima...?
    S ovim bih se složila...vjerujem da je i kod moje to razlog. Stalno govori kako nema vremena.

Baš me ova činjenica pogodila i osvijestila kako je školska godina na kraju, a ja nemam pojma o takvim nekim stavrima. Imamo nekih drugih obiteljskih briga i malo smo zapostavili brigu oko dječjih škola i takvih aktivnosti. (Školske obveze sami izvrsno odrađuju, pa sve što ide po planu i bez problema stavili smo po strani. Vodili smo ih ove godine na dvije-tri izložbe u Klovićevim dvorima, dok su bili manji sve smo muzeje obišli i po nekoliko puta ...)

Sad ćemo u subotu na koncert glazbene škole, a poslije na izložbu i onda ću najstariju zamoliti da napiše osvrt

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj je jedva nagovorio profačku da im isposluje popust za predstavu, našo je par koje su ga zanimale, dosta je bilounapred rasprodano pa nisu mogli te pikirati, ali su ipak uspjeli ići skupa većina za zimske ferje, i bio je jako sretan što je to isposlovao.

u petak 18.5. vam je u većini muzeja besplatan upat u muzeje u sklopu Dana muzeja, pa sikoristite, neki ne daju katre, ali recimo daje Tehnički, MUO, Arheološki, Klovićevi, Muzej nEANDERTALACA ....., suvremene umjetnosti

uvijek se može tražiti štambilj , ako se ne dobi karta

nećak ide u tehničku školu, ali imaju organizirane predstave, ali on je bolji od mojeg, pa povede i svoju mater
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2018. at 10:40

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da moj nije nosio kartu - zato jer ju ni nema. Kupili smo pretplatu. Valjda je nekaj morao pisat. Nemam pojma - vidi se da baš ne pratim školovanje vlastite djece
    Ni moja nije nosila karte jer ih nemamo.
    Imamo pretplatu u Lisinskom, a za to se dobije kartica.
    Isto kad smo bili u Areni Pula na nekim koncertima i nije donjela karte.
    Samo je rekla profesorici gdje je bila i što je odslušala i to je bilo to.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovo je baš zanimljivo. Čini se kao da nam djeca nemaju istu profesoricu, Peterlin, a imaju... Jer, moja M. je bila na prekonekoliko koncerata i događanja koje je organizirala profa iz glazbenog, između ostaloga i na musical Cats. Ona, naravno, ne može djecu natjerati da idu na takve stvari, pa se možda prijave samo oni koje to zanima...? Ne znam...
    Ja isto mislim da je dobra volja u pitanju jer ta ista profesorica je vodila moju kći i njen razred i u Lisinski i u HNK.
    Čak smo suprug i ja išli na one generalne probe u HNK, a kći je išla na to isto s kolegama.
    I sve besplatno i bez ulaznica.
    Samo dobra volja je trebala.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čitam i sve mislim kako izbjeći uopće srednju školu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nije obavezna, ali mislim da to ne želiš svojem djetetu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

HNK je ukinuo popust za školarce

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nikad prezaljena muzicka omladina
    mada, ni onda nisu svi isli, ma niti vecina
    po par iz razreda nas je islo

a kada gledam skolsku ekipu svoje djece, vlada isto, posvemasnja nezainteresiranost za sadrzaje tog tipa, izlozbe, koncerti, dogadjanja tipa susret s piscem ... jako malo ih zeli tako nesto posjetiti i sudjelovati

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja od drugog razreda prvog djeteta razmišljam kako zaobići osnovnu ) srednja mi se sad čini kao manje zlo

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma to ti proleti za čas.
    Meni se čini kao da smo jučer imali upis, a evo još malo pa matura.

Datum pristupanja
    May 2018

Početno

Planiram ići za dvije godine u jezičnu gimnaziju, a dvije opcije su mi trenutno IV. (Kajzerica) i XVI. (Križanićeva). Imat ću dovoljno bodova, čak i previše.
    Ovako, napisat ću neke činjenice o oba dvije gimnazije pa molim vas pomozite.

XVI. - dosta mi je blizu
    - nastava u oba turnusa
    - najbolja gimnazija koja nije prirodoslovno-matematička po rezultatima mature (time najbolja jezična gimnazija u Hrvatskoj)

IV. - nastava je samo u jutarnjem turnusu, a počinje u 8:30
    - biciklom mi do tamo treba 15-ak minuta kao i busom, pješice 50 minuta...
    - po rezultatima mature je odmah iza XVI. (druga najbolja jezična gimn. u Hrvatskoj)
    - trening mi je jaaakooo blizu
    - škola je nova, time i dobro opremljena

Također, IV. se navodno više orijentira na društvene predmete i naravno jezike, a XVI. i na jezika, ali i na prirodoslovne.

IV ili XVI gimnaija, jezične su
    Posljednje uređivanje od spajalica : 17.05.2018. at 07:32

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bila je moja na otvorenom danu V.te gimnazije.
    Veli da nije loše, čak joj se i dopalo.
    Lijepo su ih proveli po školi. Porazgovarali su i s učenicima i s profesorima.
    Malo sam i ja odahnula, drago mi je da je uopće htjela otići do škole

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj skolarka prvotno napisa Vidi poruku
    Planiram ići za dvije godine u jezičnu gimnaziju, a dvije opcije su mi trenutno IV. (Kajzerica) i XVI. (Križanićeva). Imat ću dovoljno bodova, čak i previše.
    Ovako, napisat ću neke činjenice o oba dvije gimnazije pa molim vas pomozite.

XVI. - dosta mi je blizu
    - nastava u oba turnusa
    - najbolja gimnazija koja nije prirodoslovno-matematička po rezultatima mature (time najbolja jezična gimnazija u Hrvatskoj)

IV. - nastava je samo u jutarnjem turnusu, a počinje u 8:30
    - biciklom mi do tamo treba 15-ak minuta kao i busom, pješice 50 minuta...
    - po rezultatima mature je odmah iza XVI. (druga najbolja jezična gimn. u Hrvatskoj)
    - trening mi je jaaakooo blizu
    - škola je nova, time i dobro opremljena

Također, IV. se navodno više orijentira na društvene predmete i naravno jezike, a XVI. i na jezika, ali i na prirodoslovne.

IV ili XVI gimnaija, jezične su
    Meni se čini da si već sama odgovorila i da je više prednosti na strani IV. gimnazije, a razlika u plasmanu na Državnoj maturi je minimalna - po ovome što od tebe čitam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako se može vezati trening na školu onda je najbolja opcija IV,

jedino kaj razmišljam gdi stanujete, malo mi je zbunjujuće da vam je križanićeva jako blizu a Iv samo na 15 min prevozom

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja bih rekla da ako živi na Trnju ili Prisavlju da je onda otprilike to ta lokacija.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ako se može vezati trening na školu onda je najbolja opcija IV,

jedino kaj razmišljam gdi stanujete, malo mi je zbunjujuće da vam je križanićeva jako blizu a Iv samo na 15 min prevozom
    ja bih rekla da ako živi na Trnju ili Prisavlju da je onda otprilike to ta lokacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •