planirao je sportsku il ekonomsku. vjerojatno ovo drugo
planirao je sportsku il ekonomsku. vjerojatno ovo drugo
ajde mi reci gdje ne moraš
osim u tehničkoj gimnaziji i sportskoj?
kad sam svog njemca upisivala u školu slala sam mejle svim zainteresiranim školama i u svima je bio odgovor samo engleski, jedino u lucijanki su rekli da ako se skupi dosta njemaca, mogu napraviti njemački razred, očito nisu imali zainteresiranih dovoljno kad je već par godina samo engleski prvi jezik
inače svi njegovi kolege u gimnazijama, Brezovački, V, Mioc, XVIII, XVI , IV, I, XI, ... imaju engleski ko prvi jezik, to su morali uzeti jer naprosto nema njemačkog razreda
čak i dečko koji je u XVIII na nječakom ima engleski ko prvi
jedan dečko je u ruđeru s još jednim iz razreda on je odlučio za njemački i imna nastavu 1 na 1 , drugi prijatelj ima snegleski ( ali u ruđeru se može birati njemački ili engleski, ko i u drugim zanatskih i sličnim školama)
Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.06.2018. at 14:51
je ta ekonomska na tresnjevci, al imaju samo eng i njema. srecom franc nas ne zanima. eventualno bi talijanski. njemacki ak ne mora nece ni uzeti
Je vidla sam i ja posle,da samo gimnazija ima francuski,ako koga zanima ta profačica je jako super
Baš sam neki dan razmišljala o tome, kako je to učenje jezika neujednačeno između osnovnih i srednjih škola - dok je još moguće naći osnovne škole gdje je prvi strani jezik njemački ili francuski, u srednjima (bar u gimnazijama, nemam uvid u stručne) gotovo uvijek mora engleski biti prvi jezik, tu izbora više nema. Ne znam koliko su onda djeca, kojoj engleski nije prvi strani jezik, zakinuta u odnosu na većinu koji uče engleski od 1. razreda, ima li iskustava?
Kad mi je sin kretao u školu, mislila sam kako bi mu bilo bolje da mu je prvi strani jezik neki drugi, a ne engleski, iz više razloga. Sad više tako ne razmišljam (ali on nije ni mogao birati - škola u koju ide je mala i svi imaju engleski kao prvi strani jezik).
Sad mojem fale neke vještine,koje pokušavamo srediti mimo škole,inače se njegovo profa iz engleskog čudila kak je njemu sad eng prvi i kak se on to mogao sjetiti da upiše,dok joj nisam nacrtala da nije imala izbora
I manji klinci su mi Nijemci,s klinki sam počela vježbati neke stvari da bolje ukapira i ovo što bi trebala obavezno znat u školi,a i moramo poraditi još nešto što nisu radili oni u školi,mislim da će ona malko bolje proći mada ni ona pretjerano ne voli engleski,a ni on
Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.06.2018. at 21:36
Ima vremena,ali gledaj da se bar do pon.prijavi i napravi izbor
neće se prijavljivati u škole koje imaju dodatne provjere pa nema veze, ali eto, njega je nekako zaobišla histerija. ko i svaka do sad :D
Ni moja se nije odmah prijavila. Vec sam joj bila dosadna s pitanjem jel se![]()
pitala sam ga jučer dvaput, došla u napast da ja to napravim i odustala finalno!
Ja sam se suzdravala da ju pitam jednom dnevno :lol
ne priznam ti to kao muku! jučer su počeli upisi, ona prijavljena))) ovaj je rekao da će kad dođe u zagreb. tamo negdje oko nedjelje. valjda. mislim ako sam dobro preela njegovo jučerašnje "evo sad ću"
Nakon što se jučer navečer prijavio, čekirao je (skupa sa mnom) situaciju svakih sat vremena, ali sam mu danas zabranila da gleda više od dvaput dnevno (dok ja tu i tam škicnem i trudim se da ne grizem nokte) i to non-stop gledanje nema smisla sve do negdje 7. ili 8. srpnja da korigira što se korigirati da.
Nije uspio upasti u dvije koje je najviše želio (Prelog i X. na stranom jeziku), ali još nije gotovo za druge dvije, a kasnije ćemo vidjeti.
Ima netko informacije o 12.gimnaziji i nadbiskupskoj klasičnoj, znate li nekog tko ide tamo? Kakve su škole, kakvi su rezultati na maturi i upisi na faks? Tnx
Znam jednog dečka koji ide u nadbiskupsku iz viđenja,sad je drugi razred
Treba imati preporuku župnika
larmama hahaha. jos boljemoj je eto trebao danas. nije. uvijek nam ostaje sutra
Posljednje uređivanje od ninochka : 27.06.2018. at 21:48
svake godine je sve veća navala na PM gimnazije
Posljednje uređivanje od larmama : 28.06.2018. at 09:44
Navodno da nema puno prijavljenih u Titušu - možda su se djeca prepala prijemnog kao prve godine u MIOCu.
Ali ti zadaci stvarno nisu teški - baš sam bacila pogled na primjere zadataka iz hrvatskog, znatno je lakše od npr. županijskog natjecanja.
Možda se djeci nije dalo natezati s prijemnim iz dva predmeta.
Inače, kako čujem, ove godine je na Prelog pogotovo velik pritisak odlikaša. Ta škola bi sljedeća mogla biti na redu za uvođenje prijemnog.
X
Aliii ti dvojezični programi su ipak jako zahtjevni i to je batina s dva kraja. Ne kažem da ne valjaju, nego da to nije za svakoga (kao ni bilo koja druga škola).
Naša kumica je bila superodlikašica u osnovnoj, a sad je solidna vrlodobra u Prelogu u tom dvojezičnom programu (ima iznad 4, ali nedovoljno za 4.5). Moja djeca su tu negdje u školama koje nemaju dvojezični program. Teško mi je steći osjećaj kakva je razina znanja predmeta, jer strani jezik svakako uzme i svoj dio gradiva. A opet - ako se netko želi nastaviti školovati ili raditi u inozemstvu, ovi učenici su u definitivnoj prednosti...
moja je jako dobra u engleskom, al ni u ludilu ne želi u dvojezični program. A meni je možda malo žao, iako se nisam puno raspitivala kad neće.
No, prošle godine su upisali razred više (toliko ih je bilo s 5,0) - time bi bilo za očekivat da će se više djece prijavit. Pogotovo što sad šansu imaju i oni koji nisu 5,0
Ako netko ima starije dijete znat će o čem pričam
Pred dvije godine,a i prošle godine je podjela svjedodžbi bila zadnji dan kad se trebalo dostaviti zaključanu listu,vidim da ove godine bar u našoj školi je to puno ranije
Nije valjda da će zadnji potpis morati klinci opet do škole
Kako stoji 2.gimn?
Hej, komadi!
Dugo se ne tipkasmo, falile ste miali eto mene da skupa grizemo nokte do sredine sedmog
I Leona se dobro drži na ljestvicama za sad ali totalno me frka što će biti nakon prijemnog u top gimnazijama pa kad se višak odande krene slijevat prema dolje....
Jel se netko od vas sjeća za koliko mjesta su klizili ne-tako-super klinci nakon što su počeli pristizati ovi koji nisu uspjeli upisat elitnije gimanzije?
Ovisno kolko ih otpadne u tim školama
A opet puno njih posle promjeni prioritete čak i škole
čuj, kloklo, da smo ti ZBILJA falile ne bi nestala na 10 godina!
neka te, drago mi te vidjeti
eno piše u jutarnjem da je u tituš prijavljeno samo 80 djece, za razliku od prošlogodišnjih 135. prijemni je učinio svoje.
a 1. gimnazija je uvela bodovni prag (kojeg druge gimnazije nemaju) od minimalno 72 boda i to samo na osnovu školskog uspjeha - dodatni bodovi ne ulaze u obzir. pretpostavljam da misle na socijalu i zdravstvene. ili možda i na sportaše? ugl, valjda priznaju dodatne s natjecanja! :D
tako da, moja preporuka superodlikašima koji ne upišu MIOC - ajte u prvu! hvala![]()
Meni je to sve skupa zbilja fascinantno i baš me zanima kakvi će biti trendovi iduće godine
S jedne strane - prošlih godina najtraženija opća gimnazija (u Zg, nemam uvid u ostale gradove) postaje zbog uvođenja prijemnog manje atraktivna. Postavlja se pitanje, je li to samo zbog prijemnog samog po sebi, ili zbog prijemnog iz dva predmeta (hrvatski i matematika)?
Istovremeno, MIOC nije prošao takvu promjenu u potražnji, iako imaju prijemni evo već treću godinu.
Je li to zato što je MIOC - MIOCškola s legendom, pa vrijedi ono "quod licet Iovi, non licet bovi"? Može MIOC uvesti prijemni i još uvijek će imati navalu, ali ostale škole će se drugačije provesti?
Ili je to zato što je pojačan interes za prirodoslovno-matematičke programe? Što će se dogoditi Prelogu ako uvede prijemni (a s obzirom na ovogodišnju situaciju, mogao bi)?
Možda bi prijemni trebale uvoditi samo P-M gimnazije?
Ili jednostavno neka sve gimnazije uvedu prijemni pa neka svaka škola sama rješava problem prevelikog broja superodlikaša?
Jako me zanima razvoj situacije nakon ovogodišnjih prijemnih.
što se tiče bodovnog braga, bio je i prošle godine za neke gimnazije
Prvih 50 mjesta 13. opće gimnazije drže učenici s boljim prosjekom ocjena nego prvih 50 u 9. gimnaziji. Znam da i takvi podaci zanimaju neke jer to su dvije gimnazije u koje mogu upasti i oni sa 69 bodova - tako je bar bilo do prošle godine, ove je sve jače. U 9. je zadnji koji upada (trenutno) 70.48, a u 13. zadnji ima 70.32.
Prvi u 13. općoj ima 82,92!
AdioMare, zlico jedna, ali tak mi i treba, posipam se pepelom ali sam i dalje jednako sretna što sam opet tu
Ja sam, luda od brige sinoć surfala do pola tri u noći ne bi li našla odgovor na svoje pitanje i utješio me ovaj komentar od laumi, od prije dvije godine:
<quote> Nije bas samo par mjesta oko crte. Moja je u jednoj gimnaziji prvi danbila 49. (primaju 80), trenutno je 68. U jednoj drugoj je bila oko 70. mjesta(primaju 110), sad je 103. U tri manje popularne gimnazije se otpocetka drzioko istog mjesta na kojem je bila prvi dan. Zadnjih 2-3 dana se ljestvice dostamijenjaju, do tada su pomaci bili dosta manji. </quote>
Ova moja mala luda je izgleda prošla najgoru fazu puberteta u 5. i 6. razredu, ništa nije učila, ništa, i samo ima ludu sreću što je od starog naslijedila bistru glavu pa je unatoč nemaru prolazila s 4.1 - 4.3.
I onda se trgnula u sedmom, skroz se promijenila, sazrela, blistala u osmom ali badava, kasno. Ebi ga sad...nagrebala je jedva 70.71. To je za sada dovoljno za nekoliko gimnazija ali nek nam bog pomogne kad se klizište pokrene.
tanja_b, i ja umirem od znatiželje što će biti idućih godina! Pošto nije vjerojatno da će profesori u skoroj budućnosti prestati olako dijeliti petice, ja sam za prijemne u svim gimnazijama. Stvano ne znam kako drugačije raspetljati situaciju kad doslovce stotine djece ima totalno iste bodove i razbistriti tko ima zaslužene a tko nezaslužene ocjene.