Kada se zaključavaju liste, jel 7.7 u ponoć ili u neko doba 8.7.![]()
Mi ti nisamo ni pokušavali u 16. -premalo bodovaje imala. Na kraju je izbor pao na Zaprešić. Tamo upada u opću gimaziju i ekonomsku a za mjesto u HTT se još bori(ispod crte je ali ima ih kojima to nije 1. izbor pa kad ih sustav makne mogla bi upast).
U ostale izbore isto upada ali se cura oslučila za ovu varijantu.
Ono što ja znam je slijedeće:
HTT Frankopanska je bio oko 64,9 bodova prije nego smo se obrisali sa liste
Upravna škola - 62,78
II. ekonomska 59,26
ugostiteljsko turističko učilište-56,82
Ekonomska Zaprešić -53,46
Ma sve je postalo igra živaca i meni to tak sve ide na jetricu da jedva čekam da prođe.
Joj, možda bumo skup na roditeljskima; Forka i Peterlin.
Ovisi i o programu, da.
Ali ipak, fora...![]()
sve naprosto predugo traje. Čemu 10 dana za odabire programa? 30. je to sve trebalo zaključiti.
e da, ajmo kad se zaključe liste stvarno napraviti listu min. bodova, za što više smjerova i što više gradova....
meni je to jako trebalo u prošlih nekoliko mjeseci...
neke škole su fer pa su na svojim stranicama objavili koliko je bodova imao zadnje upisan prošle godine, ali vrlo rijetke (od onog što smo mi gledali hotelijerska i grafička).
Da, trebalo bi sve informacije nekako posložiti i napisati.
I slažem se da sve predugo traje.
I ??? Gdje ste upali, konacno stanje na sunce :D
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dite je upalo tamo gdje je htjelo
Nego, imam pitanje za znalce, a ima ih ovdje dosta:
znači, nakon što dobijemo te prijavnice u OŠ, treba, navodno isprintati upisnice, koje onda ispunjene treba odnijeti u SŠ.
Treba li donositi još nešto osim toga, neke dokumente, tipa stare svjedodžbe, domovnice, rodne listove ili slično?
Pitam da znam trebam li se dat' u potragu ili da i dalje glumim nonšalanciju?![]()
Mi smo danas potpisivali pa je raska objasnila: svjedozbe od 5tog pa do 8og, ljecnicku ako treba i lovu za upis.Od ned ce biti moguce printanje upisnica.
totalna glupost...nigdje ne pise ni da trebaju svjedozbe, da sve ide preko e-matice...
Pitala ja jučer helpdesk - kažu da se upisnice mogu printati tek kad aplikacija to dozvoli. Znači, treba pratiti na upisi.hr kad oni to oslobode za printanje. Upisi su od 13.07. pa bi najkasnije tada trebala postojati mogućnost printanja upisnice.
Ostalo - trebat će originali dokumenata (svjedodžbe od petog do osmog razreda i papiri od liječnika za djecu koja to imaju)
Rodni list su nam vratili u osnovnoj školi uz svjedodžbu osmog razreda - uzet ćemo ga sa sobom. Domovnicu ćemo isto ponijeti, da nas ne vrate.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.07.2015. at 09:20
cure, mene to čeka sljedeće godine. - nisam sigurna hoću li uspjeti pronaći sve svjedodžbe (handrasta) - ukoliko ne uspijem, dobijem li u školi nove? Moram se na vrijeme pripremiti i doma sve pretražiti![]()
mozes traziti u skoli nove, ja sam uspjela djetetu izgubiti knjizicu (dok su jos postojale) pa su mi napravili prijepis.
ma, mislim da ih imam, ali nikada se ne zna. A ja sam baš mislila da su knjižice praktičnije - čuvaš samo jednu stvar
Evo - naknada (administrativna taksa) za prijepis svjedodžbi je 100 kn po pojedinoj: http://ss-arboretumopeka-marcan.skol...d=74&mshow=290
Bolje nam je da nađemo papire. Država je očito našla način da se opernati, he he he....
Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.07.2015. at 09:59
lol, mi smo u manjini u nasem razredu sa svim svjedozbama...tak da ocito ljudi to gube a drzava to zna
Da i meni je logicno da sve ide preko e-matice ali eto...na njegovoj (ruder) pise samo verifikacija osobnih podataka...tak da cu zvati skolu da mi tocno vele.
ma ja imam neki fascikl u kojem bi one trebale biti - ali poanta svega je da otkada nam se mdosta stvari informatiziralo - trebamo sve više i više papira.
Dok smo imali samo papire, pazili smo na njih, a sada kao sve ide elektronskim putem, pa valjda mislimo da anm ne treba i ne pazimo toliko
znatiželjna !!!
to je bila moja škola
Danas su objavili na stranicama Mioca- XV gimnazije što sve treba za upis u prvi razred.
Od svjedodžbi, samo od 8. razreda.
Upisi počinju u ponedjeljak, 13.07.
Može li se negdje vidjeti s koliko bodova su se upisivali u XV?
Jesu svi s 80 bodova upisani (bez obzira postignu li taj broj bodova na račun ocjena ili na račun npr. bodovanja rezultata s natjecanja)?
To je inače maksimalni mogući broj bodova koji se može dobiti na ocjene?
(Sorry, malo sam neinformirana jer nam upisi u SŠ dolaze na red tek iduće godine, ali bilo bi mi korisno znati ima li ikakve šanse da se u MIOC upiše dijete kojem izvrsno ide matematika i želio bi baš tu školu, ali "zalomile" su mu se četvorke iz dva predmeta u 5. razredu i iz dva opet sad u 7. razredu :/).
da, on već polaže sve nade u prijemni (optimista), ali ja se ne bih ni najmanje iznenadila da tog prijemnog uopće i ne bude![]()
Za taj prijamni slušam već godinama.
I za ovu su ga najavljivali pa ništa.
Tak da...
Moj racuna da ce imati 79, 8inesto bodova ( 1 cetvorka u petom razredu) , prvi izbor V gimnazija, XV mu je zadnja opcija. Vidjet cemo sto ce se promjeniti u godinu dana ( ako ista)