Stranica 184 od 298 PrviPrvi ... 84134174182183184185186194234284 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,151 do 9,200 od 14856

Tema: Gimnazije i srednje škole

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

To su informacije koje sam dobila, iz prve ruke. Znači da se tako radi s djecom, očekuje se daleko više od onoga što donose iz OŠ (pod time manje mislim na znanje, više na princip rada). Suroviji je sustav. Teško mi je prenositi točne riječi kako su meni rečene, jer mi pamćenje nije jača strana. Jedno sam zapamtila - konc logor, nije za kampanjce. Ocjene na školskom rudniku su time naravno i nešto bolje u odnosu na XVIII, ali za njezino zdravlje nisu potrebne dobre ocjene zbog kojeg će to isto zdravlje izgubiti, a koje je već debelo narušeno, što fizički što psihički.
    Ako ćemo uspoređivati, par posto više učenika XVIII upiše fakultete u odnosu na IV. Makar to doista ništa ne mora značiti.

HTŠ joj je i dalje opcija, barem tome se mogu nadati...

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je l upisuju razred eksperimentalnog programa turističke gimnazije?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    Je l upisuju razred eksperimentalnog programa turističke gimnazije?
    Ne, nažalost svi su eksperimentalni programi gimnazija ukinuti...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U HTŠ gledamo za tehničara

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jelka , ono u Utrinama?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    jelka , ono u Utrinama?
    Ne, to je ugostiteljsko-turistička

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nisu baš iste, IV je značajno teža od XVIII. A gimnazijski program sam po sebi je za Janu ovakvu kakva je danas pretežak. Uvijek naravno može iznenaditi, ali strah me tog studentskog principa rada u IV.

Da te utješim, moj mlađi sin je bio iz slične vreće... Radne navike došle su tek u drugom razredu srednje škole. Možda se i tvojoj kćeri tako dogodi, pogotovo ako joj se svidi školsko gradivo. To jako olakšava proces osamostaljivanja. Pa nikome od nas se nije sviđao baš svaki predmet... Ja sam se pribojavala istih stvari i bilo je stvarno čupavo u prvom razredu srednje škole. To je bila godina u kojoj je on ipak razvio unutarnju motivaciju. Bez toga - nula bodova.

Puno je važnije da dijete odabere školu koja mu se sviđa, nego koja će mu biti lakša. Mi smo popustili navaljivanju mlađeg sina i sam je odabrao srednju školu.

Za divno čudo, svidio mu se studentski princip rada u TŠ Ruđer Bošković, jer su od prvog razreda bili prisiljeni raditi kojekakve seminarske radove i slično, a uz njegove teškoće čitanja u prvom razredu srednje još je neko vrijeme trebao našu pomoć. U drugom razredu je toliko izbrusio vještine da mu pomoć više nije trebala.

Baci pogled na ovo - možda nađeš kakve korisne savjete o učenju (ovo je za tebe, ne za tvoje dijete): https://www.nakladaslap.com/knjige/p...8d967008d1dcac

Ima još jedan materijal, kompletan u pdf - ovdje: https://www.it-akademija.com/cms/mes...ITAcademy_.pdf

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Jelka, mislim da je najvažnije razlučiti je li problem u tome što joj se ne da ili u tome što ima po nekom parametru ograničen kapacitet pa joj je objektivno teško.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jelka, mislim da je najvažnije razlučiti je li problem u tome što joj se ne da ili u tome što ima po nekom parametru ograničen kapacitet pa joj je objektivno teško.
    To je van mojih roditeljskih sposobnosti. Nevezano na upise, nadam se idućeg tjedna dobiti kompletniju širu sliku uz pomoć stručnjaka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je van mojih roditeljskih sposobnosti. Nevezano na upise, nadam se idućeg tjedna dobiti kompletniju širu sliku uz pomoć stručnjaka.

Odlično!

Osim toga, profesionalna orijentacija je korisna stvar, jer daje neke objektivne preporuke.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja moram iskazati skepsu prema prof. orijentaciji jer su rezultati pokazali neke smiješne prijedloge kao škole s kemijom zbog kakti jako dobrih rezultata u "prostornoj" komponenti, a dijete u kemijskim jednadžbama izgubljeno jednako kao i u organizaciji bilo kakvog prostora u bilo kojem smislu .
    Svakako, ne očekuj previše.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Peterlin jesam li dobro zapamtila da je tvoj stariji išao u MIOC? Možeš li usporediti Ruđer s MIOCom? Pripremi li ih Ruđer dovoljno za državnu maturu ili plaćaju dodatne pripreme? Kakav je odnos nastavnika prema učenicima? Je li program u Ruđeru lakši nego u MIOCu? Jel istina da u Ruđeru imaju rascjepkan raspored tijekom cijelog dana?
    Koliko vidim, Ruđer ima bolje rezultate na državnoj maturi od XIII gimnazije u koju se jedinu od PM gimnazija može upisati sa manje od 79 bodova.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin jesam li dobro zapamtila da je tvoj stariji išao u MIOC? Možeš li usporediti Ruđer s MIOCom? Pripremi li ih Ruđer dovoljno za državnu maturu ili plaćaju dodatne pripreme? Kakav je odnos nastavnika prema učenicima? Je li program u Ruđeru lakši nego u MIOCu? Jel istina da u Ruđeru imaju rascjepkan raspored tijekom cijelog dana?
    Koliko vidim, Ruđer ima bolje rezultate na državnoj maturi od XIII gimnazije u koju se jedinu od PM gimnazija može upisati sa manje od 79 bodova.
    peterlin je na ovoj i raznim drugim temama usporedila te dvije škole, vrati se malo unazad

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    peterlin je na ovoj i raznim drugim temama usporedila te dvije škole, vrati se malo unazad
    Tek sam nedavno počela pratiti temu, pa nisam vidjela, ali potražit ću, hvala

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

a sa manje od 79 se može upisati i u V gimnaziju, koju nezasluženo bije loš glas zadnjih godina i nije baš popularna kao nekad. sve ti ovisi koliko će se onih s 80 bodova preliti u V nakon prijemnog u MIOCu i II .

inače , sjetila sam se počestog razloga zašto su odabrali V a ne MIOC u razredu mog sina (i njegov, izmeđuostalih) - pa nismo ludi još i za prijemni se spremat, a znam da ću tu upast bez problema. među njima je bilo i nekoliko državnih prvaka u znanju koječega.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja moram iskazati skepsu prema prof. orijentaciji jer su rezultati pokazali neke smiješne prijedloge kao škole s kemijom zbog kakti jako dobrih rezultata u "prostornoj" komponenti, a dijete u kemijskim jednadžbama izgubljeno jednako kao i u organizaciji bilo kakvog prostora u bilo kojem smislu .
    nama su isto rezultati predložili kemiju i tako svašta prirodno. moj J ne podnosi te predmete i apsolutnu muku muči s njima

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

a sa manje od 79 se može upisati i u V gimnaziju, koju nezasluženo bije loš glas zadnjih godina i nije baš popularna kao nekad. sve ti ovisi koliko će se onih s 80 bodova preliti u V nakon prijemnog u MIOCu i II .

.
    Mislim da je za V lani prag bio 79,8.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne radi se o profesionalnoj orijentaciji. Problem je nažalost puno kompleksniji i dublji, a potrefio se sad pred kraj godine. Zapravo, nije se potrefio, djelomično je povezan sa svim ovim stresom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, sad... Moji su sinovi sad studenti, a u miocu se promijenio ravnatelj. Mogu ja napisati svoje mišljenje, ali jako ovisi o konkretnom razredu, školskoj godini, smjeru itd... Nisu to baš egzaktne informacije... Moj mlađi sin je na kraju iz Ruđera imao bolje rezultate na državnoj maturi nego stariji iz mioca, ali teško je to usporediti. Mlađi je već prva korona generacija, a ako se dobro sjećam, njima je na maturi matematika bila lakša nego prethodnoj generaciji, ali im je fizika bila dosta teža. Dečki su baš uspoređivali ispite. Drugih primjedbi se ne sjećam. Mlađi je rekao da je engleski bio nevjerojatno lagan, ali njegov prijatelj je rekao da je bio težak, pa si ti sad misli...

Ruđer je na smjeru računalne tehnike imao odličnu matematiku i dovoljno sati, ako se uračunavaju izborni predmeti. Čini mi se da i u općim gimnazijama imaju iste mogućnosti odabira fakultativne matematike. Tko želi učiti, ima načina. Tko ne želi, ništa mu ne pomogne.

Instrukcije smo uzeli samo iz hrvatskog, obojici. Pripreme - mlađega smo upisali u Algebru i to zadnji tren, jer mu je omiljena profesorica matematike završila na dugotrajnom bolovanju. Bilo mu je ok, iako je stalno govorio da su zadaci lagani. Očito je nešto i naučio, jer je dobio stem stipendiju za prvu godinu studija, isto kao i stariji brat.

Raspored u Ruđeru je rascjepkan, to je istina. Nema tu pomoći. To ovisi o kapacitetu laboratorija, jer to je ipak strukovna škola. Iz nje ljudi mogu ići raditi i za to su osposobljeni. Imaju struku, za razliku od gimnazijalaca, koji moraju nastaviti školovanje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Peterlin hvala
    Stariji se u miocu super snašao iako u osnovnoj nije baš bio superodlikaš. Mlađi isto stalno navlači ocjene, i ko za peh ove godine mu vise i biologija i kemija. A tko zna što će biti još u osmom razredu. I zato mu pokušavam naći neku alternativu ako ne uspije navući 5.0. A on je baš tip za informatiku/matematiku/fiziku i ne voli baš ni povijest ni jezike pa opće i jezične gimnazije nismo ni gledali iako bi s četvorkom iz biologije bez problema upao u većinu gimnazija.
    Ruđer nam je dosta daleko pa je ovaj rascjepkani raspored svakako minus, ali po ovome što pišeš čini mi se kao super alternativa gimnazijama.
    V i X nismo odbacili, samo što je njih još teže upisati nego mioc jer u miocu ipak možeš plasman popraviti dobro napisanim prijemnim.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

@jelka, IV. je skola koja tezi medju jezicnima biti ono sto je MIOC medju PM. Vrlo zahtjevna. I ne vuku djecu da prolaze, radije ih se rijese prebacivanjem. Mali moje poznanice, 5.0 iz osnovne, pao je prvi razred k'o kruska. Presao u Gornjogradsku.

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Ni u jednu PM u Zg osim XIII. se ne moze upisati s manje od 78 bodova, sudeci po prošlogodišnjem zadnjeupisanom.
    Sto u praksi znaci da svih 6 bitnih predmeta mora biti 5.
    U moje doba, pred tridesetak godinica

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Peterlin hvala
    Stariji se u miocu super snašao iako u osnovnoj nije baš bio superodlikaš. Mlađi isto stalno navlači ocjene, i ko za peh ove godine mu vise i biologija i kemija. A tko zna što će biti još u osmom razredu. I zato mu pokušavam naći neku alternativu ako ne uspije navući 5.0. A on je baš tip za informatiku/matematiku/fiziku i ne voli baš ni povijest ni jezike pa opće i jezične gimnazije nismo ni gledali iako bi s četvorkom iz biologije bez problema upao u većinu gimnazija.
    U slicnom smo sosu, osim sto je moj vec osmi i ove godine upisuje.
    I "počastio" se u sedmom razredu tricom iz geografije i to je zatvorilo vrata opcoj gimnaziji. Ni nije on za to, voli matematiku i fiziku, inf, teh, kemiju (sto sve i ima pet)... Od društvenih jedino povijest.
    I bas hoce gimnaziju. Sto mislim da je glupa brija, ali eto hoce. Ostala nam je samo XIII. o kojoj ne mogu iskopati bas puno info.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inače , sjetila sam se počestog razloga zašto su odabrali V a ne MIOC u razredu mog sina (i njegov, izmeđuostalih) - pa nismo ludi još i za prijemni se spremat, a znam da ću tu upast bez problema. među njima je bilo i nekoliko državnih prvaka u znanju koječega.
    Za V nema šanse upasti ispod 79. Ma nema ni sa 79.5
    Prošle godine je zadnje upisani imao ako se dobro sjećam 79.8. Moj je imao 79.6 bio je nalo ispod crte. Mislim 2. Ali mu ona nije bila 1. izbor pa nismo se uzrujavali.
    Sa 79 bodova mirno se moglo od PM gimnazija upisati samo XIII bez prijemnog. S prijemnim im se ipak proširio izbor. Ako su ga dobro napisali.
    Mi smo se prošle godine osjećali kao roditelji djeteta koji je propali slučaj s tim brojem bodova. A dijete nam je imalo 4 iz povijesti 3 od 4 razreda OS i jednu 4 još iz izbornog jezika. Moj je upao u skolu koja mu je bila 1. izbor.
    U 1. Srednje se jasno vidi gfje su mu rupe iz OS. Hrvatski mu je los. Kemija, biologija sam kaze da mu znanje iz OS jako pomaze kao i dril koji su imali. Fiziku jako voli pa dobro s njom stoji. Matrmatika mu je na pocetku bila losija od ocekivanog. Prema kraju godine dize se. Ocito mu je tu trebala prilagodba.
    Uz online skolovanje, pubertet ja osobno i nisam potpuno razocarana. Ali da moze puno bolje moze. Al to on mora shvatiti. U svojoj glavi. Nadam se boljem u sljedecoj godini. U nadi je spas

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kd je T upisivao, mislim da je zadnji imao 78.8. mozda. To jkao ovisi o preljevanju nakon prijemnih, puno ih stavi V kao drugi ili treći izbor

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Peterlin hvala
    Ruđer nam je dosta daleko pa je ovaj rascjepkani raspored svakako minus, ali po ovome što pišeš čini mi se kao super alternativa gimnazijama.
    V i X nismo odbacili, samo što je njih još teže upisati nego mioc jer u miocu ipak možeš plasman popraviti dobro napisanim prijemnim.
    Pa ima još elektrotehničkih škola koje su sasvim ok. Inače ja osobno dijete koje navlači ocjene nikako ne bih upisala u školu koja funkcionira kao ruđer. Ali to sam samo ja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kd je T upisivao, mislim da je zadnji imao 78.8. mozda. To jkao ovisi o preljevanju nakon prijemnih, puno ih stavi V kao drugi ili treći izbor
    To je još naraslo sljedećih godina. Kad se moj upisivao (prije 2 godine), imao je i V. prijavljenu pa sam vidjela stanje na listi nakon prijemnih u drugim školama. Zadnji koji je upadao imao je 79,92 boda

Uglavnom u V. na početku izgleda sve bezazleno i kao da se upada i s manje bodova, a nakon prijemnih u Miocu, Prelogu i Titušu odjednom krene prelijevanje i na kraju se i u V. jedva upada bez maksimalnog broja bodova.
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 22.05.2021. at 09:55

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Pa ima još elektrotehničkih škola koje su sasvim ok. Inače ja osobno dijete koje navlači ocjene nikako ne bih upisala u školu koja funkcionira kao ruđer. Ali to sam samo ja
    Obično navlači ocjene iz biologije (ona je problem svima u školi, ali na kraju obično uspiju ispraviti) i iz predmeta iz kojih su profesori na zamjeni. Iz nekog razloga su ti profesori na zamjenama najčešće puno stroži od redovnih. Naša škola inače ima baš jako malo 5.0, ne znam gdje da nađem točan podatak, voljela bi ga usporediti s prosjekom.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Da ta razmjena i meni djeluje predobro i moj sin se isto bas obradovao pa je odmah zvao prijatelje da mu to još kažu , ali kažu da to odaberu dvoje najboljih, ali ako je tvoja kćer dobra u francuskom i ako se istakne treba se nadati da će nju odabrati jer imaju tih vise projekata. Meni je zao da i ja nisam bila, a sin mi je rekao da su neki roditelji bili možda je bas i tebe vidio. Moj sin je rekao da nakon svega sto je vidio bi i on rado u 4. da nije čuo za taj kako bi ti rekla studentski princip učenja. On je dobar učenik, ali isto nekad rađe izabere druženje i zabavu. U 4. koliko sam čula bas se puno učenika prijavi, a i čula sam se s mamom njegovog prijatelja iz 4. i kaže tamo se svake godine čupaju za upisna mjesta jer dođu i djeca iz OŠ Većeslava Holjevca i djeca iz OŠ Otok koji uče francuski kao 1. jezik i imaju time znatnu prednost pri upisu, a sin mi je prenio da ima i škola u Samoboru u kojoj uče francuski kao 1. strani jezik pa da se i oni svake godine uključe. Za 18. znam da se prijavi 10 do najviše 13/14 učenika i prime ih pa mi je to dobra strana jer se ipak za 18. ne trgaju za upise, a dođu im neki iz Kršnjavog kao sto sam pročitala da ste pisali. 4. ima stvarno dobar program, ali moj sin isto kaže da on ne želi da mu njegove Teen godine odu u vjetar i da samo uci kao sto se postavlja u 4. nego bi rade u 18. jer je ipak bolje tamo, a i kako gledam u 4. ih dođe 80% s 5.00, a u 18. dođu i oni s 5.00, ali i oni koji prođu s 4 pa onda zato vise ponavljaju neko gradivo da ne bi imali rupe u znanju. Za padlet platformu mogu naći pa ću poslati, a uskoro će biti za sve otvoreni dani u 18.
    Mislim svi će reci da imaju slični program, ali 4. ima ipak žešći program rada nego 18., a u 18. ovi koji idu stalno zovu mog sina da se druže i on kaže po instagramu kao pa njima je zabavni stalno su vani a ove iz 4. nije vidio već ihihi koliko dugo samo su preko moba da se cuju.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

https://padlet.com/knjiznicaxviii/2km2d9ks19avkxrj
    Ovo bi trebao biti taj link, to je prošlogodišnji ove godine još nije bio službeni dan otvorenih vrata nego je moj sin bio na tome jer je učenica iz 18. im odlučila održati prezentaciju s profom iz Geo i povijesti i svidjelo mu se, a svi se možemo tu složiti da 18. Ipak puno vise podilazi učenicima i prva 3 tjedna kvalitentno ponavljaju svo gradivo u slučaju da imaju rupe i znanju, a stvarno se upise i puno sportaša i glazbenika, sad sam bas vidjela da si pitala za sportske bodove. Za 18. mislim da priznaju bodove barem kako je rekla ta cura koja ide na košarku njima na zoomu, ali nemam još 100% potvrđene informaciju. I za 4. samo još nešto nepravedno mi je kad sam čula da jedna cura koja je imala isti broj bodova kao druga cura primili su tu drugu jer je izvorna govornica, a obje su imale isti broj bodova no kao ne smiju vise od 13 upisati, a za 18. ih se prijavi desetak ili vise ovisi o interesu ali nisam čula bas da bude 30 učenika zainteresirano pa mi je humaniji princip upisa.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Još da dodam, čula sam za neke škole kako se pogoduje superodlikašima, kod nas u školi mojima nitko nikada nije poklonio ni jednu ocjenu. Iz tih predmeta iz kojih natežu ocjenu na kraju uče više nego što bi učili da im se nisu zalomile te trojke, a nekoliko puta su za ispravak odgovarali gradivo cijele godine. Ja niti jednom nisam bila kod tih nastavnika da urgiram za ocjene, tako da su te ocjene na kraju stvarno zaslužili. Na kraju krajeva, povijest ili biologija nisu presudne nekome tko će na kraju završiti na fer-u ili fsb-u.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

https://mzo.gov.hr/ser-skolski-e-rudnik-3419/3419

evo ovdje možeš usporediti opće uspjehe po školama

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jel ima negdje tablica da se vide samo bodovi od ocjena u MIOCU i Prelogu (bez pribrojenih bodova iz prijemnog ispita)?

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Meni je muka samo kad čitam vaše postove. U razredu mog sina nema nijedan 5,0 odlikaš, ustvari ima jedna cura kojoj je samo tjelesni 4, sad govori sin da ga žica za 5, ali da sumnja da će popustit.
    Osim nje još njih troje su odlikaši i to je to. Kod prof povijesti recimo od svih razreda osmaša, lani ih je samo 6 imalo povijest 5. Matematika isto jako malo zaključnih petica.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Ja ti mogu reci da mi se čini bolje za tvoju kćer 18., ali i HTŠ zvuci super ako je tako odlučila i ako će joj biti lakše to mislim da je najvažnije, a ne da se ubije od učenja ili da izgubi svoje Teen godine kako moj sin uvijek kaže na učenje.
    Kojim sportom se bavi tvoja kćer, ne znam jesi li već napisala, ali evo pitam. Vidim da je Lea pisala o tom prilagođenom programu za sportaše pa mislim da bi tamo kliknula jer mi sin kaže da je bilo i lošijih učenika u 18. koji su prolazili s 4.00 i slično, ali bi uz taj program i dobili bi poticaj i uz te projekte da se trude i da otputuju negdje. Nije kao u 4. razmjena na godinu ili dvije gdje odaberu samo 1/2 najbolja učenika nego imaju razmjenu na mjesec dana, 3 tjedna ili 12 dana i većinom u te 4 godine svaki učenik dobije priliku otići barem jednom na tu razmjenu pa mi se sviđa da svaki učenik dobije priliku da se istakne. U generaciji koja je maturirala prošle godine bas sam pitala majku te učenice i kaže da su kod njih svi koji su htjeli dobili priliku i bilo ih je 9 u razredu pa su im profesori na sve načine olakšali učenje, a i super mi je da mogu dibrii dopunske jer ja njsam još uzimala instrukcije osim za kemiju pa mi je bolje da se u skoli to sve riješi jer je najbolje da učenik funkcionira s profesorom koji mu predaje nego da traži nekog novog. Ako još imas pitanja pitaj jer ja bas na sve strane sad tražim dodatne informacije i kontaktiram roditelje, a i Gorane i Jelena i svi ostali koji imate neko iskustvo iz 18. samo se javite bit ću vam jako zahvalna, a i moj sin isto! Kaže pozdravi ove pismonoše iz 18.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj naplavomzalu prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je muka samo kad čitam vaše postove. U razredu mog sina nema nijedan 5,0 odlikaš, ustvari ima jedna cura kojoj je samo tjelesni 4, sad govori sin da ga žica za 5, ali da sumnja da će popustit.
    Osim nje još njih troje su odlikaši i to je to. Kod prof povijesti recimo od svih razreda osmaša, lani ih je samo 6 imalo povijest 5. Matematika isto jako malo zaključnih petica.
    Pa koliko vidim, u Splitu 30-40% super odlikaša (5,0) u osmom razredu u velikom broju osnovnih škola.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Valjda je naša neka glupasta škola.
    Ali stvarno sin je išao u dvije osnovne, u jednoj su imali dvoje 5,0 od njih 18, i sad eventaulno ovu jednu curu od njih 15.
    Govorim naravno od 5. razreda, ne prva 4.

Valjda se tako potrefilo.

Inače kad smo kod mioc-a, imamo jednu prijateljsku situaciju.
    Kćer mojih prijatelja, isto osmašica, planira u mioc. U istoj je školi kao moj, nije ista smjena.
    Kako se bliži kraj godine tako njemu u sve čudnije sate zvoni whatsup s njenim molbama da joj riješi neki zadatak.
    Kaže on ako je zadatak malo kompliciraniji, ona to ne može. Matematika joj je inače 4, ali joj je sve ostalo 5.

Nekidan joj je iznerviran 100-im pitanjem rekao da zašto ona uopće hoće u mioc kad joj ne ide mat pa je počela plakati.

Onda sam se premišljala da li da šta kažem njenoj mami pa sam na kraju smatrala da bi kao prof. matematike, neka ne radim to ipak trebala.
    I saznala da je oni kući odgovaraju, ali ona to želi od 5. razreda, otkad joj je sestra upisala i ne odustaje. I sestra joj govori da nije za nju.
    Mama joj se baš brine jer kaže da jako malo spava, da zna do 1 u noći bit nad tom matematikom.
    Koji 1 u noći, govori sin da je njemu nekidan poslala poruku u 2:30 da joj čim se probudi riješi neki zad. Da je primijetila da je razdražljiva i sl.

Jučer popodne je bila kod mene da joj pojasnim neke zadatke i baš joj fali taj kliker. Ona je jako vrijedna, riješi 1000 zadataka, ali ako treba zadatku pristupit malo s druge strane, blokada.
    Pa sam joj i ja probala reći onako da nije mioc jedina škola, zašto ne opća gimnazija, poslije isto može na svaki fakultet, ali sam vidjela da sam je pogodila pa sam odustala.
    Nije na meni da je odgovaram niti nagovaram. Samo mi je žao cure, inače bistra, super mala, sad stvara sama sebi dojam da nije vrijedna nečega.
    Ona će mioc upisat sa svojim ocjenama bez problema, ali koliko će moć pratiti tempo, to ne znam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Srećom i nije tvoj problem.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Nije sinov je.
    Poludio je nekidan, govori taman mi uz moj domaći treba i njen riješavat, da smo bar isti razred pa da su isti zadaci.
    Na kraju joj riješi, ona je jedna od rijetkih ljudi koja mu je istinski draga.

Ontopic, njemu je izašao raspored prijemnih i tek sad mu je ja mislim došlo do mozga da upisuje srednju i vidim da ga je malo frka.
    Šta je najgore ne zna niti šta pripremat, jer će ove godine prijemni biti drugačiji nego preklani, a nigdje nije definirano na koji način drugačiji

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A znam, meni su često djeca koja su išla na dodatnu matematiku u osnovnoj slala zadatke da im rješavam, pa sam se pitala zašto se gnjave s dodatnom koja nije niti obavezna kad to ne mogu sami.

Datum pristupanja
    Sep 2020

Početno

Inače ispit promišljanja i zaključivanja, kako općenit naziv...to bi možda moglo bit nešto na shemu dabra?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ima negdje tablica da se vide samo bodovi od ocjena u MIOCU i Prelogu (bez pribrojenih bodova iz prijemnog ispita)?
    Mislim da to mogu vidjeti samo osmaši koji imaju pristup sustavu. Lani je u miocu bilo oko 22 učenika s izravnim upisom, oko 60 učenika s više od 80 bodova, i još 200 njih s točno 80. Primaju 208 učenika.
    Među ovima s izravnim upisom je bilo nekih koji nisu čak ni prošli sva 4 razreda s 5. Baš me zanima kako su se ti učenici snašli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obzirom da to kakav je prosjek ocjena u MIOC-u, vjerojatno dobro. Doduše, mislim da se ne vidi baš za lani, ali vjerojatno uvijek ima dosta njih sa izravnim upisom.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Klara, shvatili smo sve o 18. gimnaziji, dali ste si zbilja truda, ali dajte, lakše malo...nemojte pretjerivati (nijedan od vas par ).

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Obično navlači ocjene iz biologije (ona je problem svima u školi, ali na kraju obično uspiju ispraviti) i iz predmeta iz kojih su profesori na zamjeni. Iz nekog razloga su ti profesori na zamjenama najčešće puno stroži od redovnih. Naša škola inače ima baš jako malo 5.0, ne znam gdje da nađem točan podatak, voljela bi ga usporediti s prosjekom.
    Ima u rudniku MZO, nemam link jer sam s moba, ali na njihovoj stranici je.
    Svi podaci o uspjesima u osnovnim i srednjim skolama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slažem se... Ruđer je među tehničkim školama ono što je Mioc među gimnazijama. Traži se kontinuirano učenje, dosta predznanja i tempo je prilično zahtjevan. Moj sin imao je još četvoricu kolega iz osnovne škole. Većina je bila ok, ali dva kampanjca su išli na popravne ispite, pa nisam svom sinu vadila mast kad je prvi razred prošao s četvorkom uz zaključenu dvojku iz programiranja. Nemam uvida, ali imam dojam da opća gimnazija može biti lakša od nrkih strukovnih smjerova, ali za dijete koje ima smisla za tehniku nije loš odabir bilo koja tehnička škola.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Osim toga, treba uzeti u obzir i lokaciju. Mi smo sina godinama zezali da je odabrao Ruđer isključivo zbog blizine, jer nam je u kvartu. Spavao je do 15 minuta prije početka nastave i stizao prije zvona

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Klara, shvatili smo sve o 18. gimnaziji, dali ste si zbilja truda, ali dajte, lakše malo...nemojte pretjerivati (nijedan od vas par ).
    Čokolada, ispričam se ako sam pretjerala nego sam bas u zadnje vrijeme zaokupljena traženjima informacija oko srednjih, a pogotovo oko 18. pa sam zato puno toga podijelila na forum. Još me samo zanima, znam da ste spominjali školski bus za 18., ali me zanima da mi još pojasnite oko toga jer nisam uspjela popratiti iz prošlih postova. Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iv njemački dvojezični imaju povijest u I. razredu na njemačkom,veli moja knjiga iz normalnog njemačkog usta ko i u ostalim školama za napredni njemački

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Say no more, 18. je nova 15.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •