Stranica 19 od 298 PrviPrvi ... 917181920212969119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Peterlin ti je vise manje sve rekla. Instrukcije sluze za dodatno pojasnjenje onog sto nisu polovile na satu. Ali, instrukcije im nisu dovoljne. MORAJU raditi same.
    Ispisi im zadatke s nastave i iz intsrukcija pa nek ih ponovo samostalno rijese. Kad su rijesile, pitati ih za svaki korak kako su dosle do njega i zasto bas tako (to ti je provjera da li su naucile zadatak na pamet ili su ga stvarno shvatile). Ovisi o tipu zadatka, mozes i promijeniti brojeve (ili nek ti takve zadatke pripremi instruktor). Cilj je da razviju matematicko misljenje i da ne tvrde: ja to ne mogu.
    Vjezbati, vjezbati i vjezbati. Samostalno. Kljucno ti je da rjesavaju samostalno. Prvo treba izdrilati jednostavnije zadatke, pa ides prema tezima.
    Posljednje uređivanje od enela : 16.07.2015. at 11:05

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I da, treba vidjeti imaju.li mozda vece rupe iz nekih temeljnih znanja: redoslijed racunskih operacija, pismeno dijeljenje, zagrade, promjena predznaka, razlomci (ne znam tocno koji su razred, na mobu ne vidim potpis). Ako imaju, OBAVEZNO se trebaju vratiti na taj dio gradiva i to automatizirati.
    Kod kompliciranijih zadaka je vazna sistematicnost i pisanje svakog koraka, nista ne preskakati, u stilu, to se podrazumijeva.
    Da li je ta njihova cetvorka cvrsta cetvorka ili je tu sarenilo ocjena od 1 do 5?
    Posljednje uređivanje od enela : 16.07.2015. at 11:11

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    I da, treba vidjeti imaju.li mozda vece rupe iz nekih temeljnih znanja: redoslijed racunskih operacija, pismeno dijeljenje, zagrade, promjena predznaka, razlomci (ne znam tocno koji su razred, na mobu ne vidim potpis). Ako imaju, OBAVEZNO se trebaju vratiti na taj dio gradiva i to automatizirati.
    Kod kompliciranijih zadaka je vazna sistematicnost i pisanje svakog koraka, nista ne preskakati, u stilu, to se podrazumijeva.
    Da li je ta njihova cetvorka cvrsta cetvorka ili je tu sarenilo ocjena od 1 do 5?
    Svaka čast!

Ovo je obično razlog zbog kojega ljudi uzimaju djeci instrukcije - punjenje rupa. Ako se samo ide dalje s novim gradivom, a nije se savladalo staro - nikad na zelenu granu.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

6 zavrsile. Drugo ne rade nista osim ta dva puta. A kaj da rjesavaju svaki dan il kako ? Uopce ne znam kak da ih organiziram. Mislim da fali vjezbe. Ja nemam blage o matematici i nikako se ne mogu ukljucit al mogu jos 1 sat uzet instrukcija.

Sent from my iPhone using Tapatalk

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ocjene su rekla bi cvrsta cetvorka na granici za 5. 5,4,3 , uglavnom 5,4 a onda padne 3 i ode petica ..

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sve drugo imaju 5 ice. Iz svih drugih predmeta. Uc kaze da sve znaju kad vjezbaju. Najvise kiksaju na zadacima rjecima.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kad krene skola, svaki dan po malo. Ne znam nacin rada na instrukcijama, ali mozda bolje, umjesto dodatnog sata, da se probas dogovoriti da instrukcije platis malo vise pa da im pripremi tipski iste zadatke (hrpu zadataka) i ostavi da rjesavaju samostalno izmedu tih instrukcija i onda da na iducim instrukcijama provjeri sto su, kako i zasto rjesavale.
    Da, zadatke rijecima obicno teze rjesavaju djeca kojima steka matematika. Ako nista drugo, neka si taj zadatak rijecima probaju, doslovno, nacrtati. Tesko je opcenito govoriti o rjesavanju tih zadataka, jer svaki tip je drugaciji.
    Pogledaj na stranicama Antonije Horvatek, mozda ima zadataka.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    6 zavrsile. Drugo ne rade nista osim ta dva puta. A kaj da rjesavaju svaki dan il kako ? Uopce ne znam kak da ih organiziram. Mislim da fali vjezbe. Ja nemam blage o matematici i nikako se ne mogu ukljucit al mogu jos 1 sat uzet instrukcija.

enela ti je rekla što treba činiti tijekom školske godine.

Ja ću samo opisati što MOJA djeca rade ljeti (ne kažem da trebaju i tvoja, ali vidi - možda nešto možeš iskoristiti).

Moj mlađi sin ima smetnje čitanja, pa mu teško idu zadaci riječima. Njemu se ne smije dozvoliti da ljenčari cijelo ljeto, jer se potpuno izgubi i sve zaboravi. Ja ne jašim puno po tome, ali dok nismo na moru ili negdje (tj. dok su djeca doma) ljeti obavezno vježbaju svaki radni dan. Nije to svaki dan matematika - nekad je pravopis, nekad njemački, ali svaki dan 10-20 minuta treba posvetiti učenju. U zadnjem tjednu prije početka nastave ponove cijelo gradivo matematike (iz udžbenika riješe sve štoperice ili neke od inicijalnih testova s interneta - to je obično dovoljno). Ako primijetim da nešto ne zna, iz toga dobije dodatne zadatke.

Ako ti djeca još uvijek imaju svoje udžbenike /radne bilježnice, nek rješavaju sve što nisu riješile tokom školske godine. Ako ne znaju kako ide - nek pogledaju u udžbenik ili bilježnicu. To je najjednostavnije jer ništa ne trebaš printati ni tražiti. Moji nemaju knjige jer zadnje dvije godine trebalo ih je vratiti u školu. Samo zbog toga skidam zadatke s interneta. Dnevna norma za radni dan su dva-tri zadatka (jedan-dva obična i jedan s riječima). To je dovoljno, ne uzme previše vremena, a osigurava da se gradivo ne z aboravi.

Teško mi je savjetovati nešto za tvoju djecu, jer ja za svoje točno znam što trebaju - pratim ih cijelu godinu. Starijem ne treba ništa (ali ipak rješava, da vježba rukopis i da ne bulji u prazno dok ja maltretiram mlađega). Za mlađega znam u čemu griješi, pa odabirem zadatke tog tipa.

Ne trebaš se opterećivati time. Možeš se snaći ovako, da zadaci ne budu preteški: http://www.antonija-horvatek.from.hr...e-6-razred.pdf (to je listić za POPRAVNI, sve bitno je unutra, a zadaci nisu teški i dobro dođu za ponavljanje gradiva).

U zadnjem tjednu pred školu treba temeljitije ponoviti gradivo. Na istoj web stranici Antonije Horvatek imaš u kućici za 7. razred ponavljanje gradiva prethodnih školskih godina, pa recimo uzmeš ovo:
    http://www.antonija-horvatek.from.hr...vljanje-DZ.pdf

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Još jedan trik u kojem moja djeca neizmjerno uživaju jer se osjećaju nadmoćno, pogotovo mlađi: oni meni i mm-u smišljaju zadatke, mi rješavamo, a oni nas ocjenjuju.

Lako je meni dok je u pitanju matematika, ali kad je riječ o kemiji i hrvatskom, pa čak i fizici, debelo su nadmoćni. Zadnji put sam iz kemije dobila 3 i to jedva jedvice, he he he.... Moj sin se raspametio od sreće. Moj motiv je jednostavan: on je rukom napisao desetak zadataka koje sam ja trebala riješiti, njegov brat je napravio bodovnu skalu, a ja sam se češala iza uha...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.07.2015. at 08:42

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Enela a i drugi pitanje; moje imaju samo iz mat 4, nikako 5 dobit na kraju , cijelu g su izmedu, imaju instrukcije 2x tj. Drugo osim toga ne rade matematiku. Ja uopce ne znam kako se uci matematika jer ju nikad nisam ucila i imala 3-4, a u srednjoj 2.
    Na instrukcija profesor moze objasniti gradivo koje se nije razumjelo na satu, vidjeti koje su rupe u znanju...
    ali nakon toga treba samostalno rjesavati zadatke kako vi se stekla sigurnost pri rjesavanju zadatak, tocnot i brzina.

Dakle nije dovoljno samo ici na instrukcije, nakon instrukcije trebaju sami rjesavati zadatke.
    Rjesiti zadatak, provjeriti rjesenje, ako nije tocan pronaci gresku i ispraviti.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bas ovako kako ti je Peterlin rekla, par zadataka svaki dan prek ljeta. Ali ni Peterlin ni ja ne znamo tvoju djecu, mozda im treba lufta, neki roditelji vole da djeca prek ljeta zaborave na skolu, i to je ok. Ja mojoj povremeno dam par zadataka, cisto da mozak skroz ne atrofira
    Ti najbolje znas svoju djecu pa odluci sto i kako ljeti. A na jesen, ozbiljno, redovno i sistematicno. S tim da im dolazi i fizika, a tu su sve zadaci s rijecima (nakon mjernih jedinica) pa i tu malo vise pripazi.
    Posljednje uređivanje od enela : 17.07.2015. at 16:17

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krenut cemo tjedan dana ranije , a onda preko tjedna kad krene skola kako ste rekli , s vise vjezbi. Moram se raspitat pa mozda da nadem nekog i za fiziku .

Sent from my iPad using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Krenut cemo tjedan dana ranije , a onda preko tjedna kad krene skola kako ste rekli , s vise vjezbi. Moram se raspitat pa mozda da nadem nekog i za fiziku .

Sent from my iPad using Tapatalk
    Ja ne bih žurila s instrukcijama jer to je batina s dva kraja (djeca pomisle da je to nešto teško, pa onda tako i bude). Fizika u 7.razredu svodi se na pričice i mjerne jedinice. Bolje je da djeca nauče paziti na satu nego da se oslanjaju na instrukcije. Ti ihmožeš pitati da ti (svaki put kad uče novo gradivo) prepričaju o čemu se radi. Ako uspiju suvislo, super. Ali svejedno treba doma svaki put rješavati radnu bilježnicu, redovito. Prije toga obvezno pročitati gradivo iz udžbenika, s razumijevanjem.
    Možda te djeca ugodno iznenade. Nije to tako teško. Vidjet ćeš...ali treba zabadati nos. Kod mojih to pali bez greške.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    MIOC ima IB program, a on je jednojezični: samo na engleskom jeziku i potpuno je različit pristup i metodologija rada od nacionalnog programa. Od prošle godine više nema prijemnog i mislim da je to velika greška jer je za upis prije bilo potrebno proći dosta rigoroznih testova (esej i pismo motivacije na engleskom, prijemni iz engleskog i matematike, razgovor). Ne znam kakva će se struktura učenika upisivati bez prijemnog i koliko će biti sposobni pratiti nastavu.
    registirirala sam se isključivo radi ove poruke. Možete li mi reći nešto više o tome ili poslati poruku

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Peterlin , 'ko će se s tobom i tvojom discipliniranom djecom mjerit!

Čitam ove tvoje postove i ne mogu vjerovati da im se sve to da raditi dok su na praznicima!
    Svaka čast!

(Btw, javi mi na pp, pliz, u kojem je L. razredu )

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Narucila sam se kod uc iz matematike na informacije u ponedeljak da vidim sta ona predlaze.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    registirirala sam se isključivo radi ove poruke. Možete li mi reći nešto više o tome ili poslati poruku
    Eh, čuj, moguće je da nitko od nas nema djecu u IB međunarodnom programu. Ako netko ima, možda nije vidio tvoje pitanje.

Osobno, ja ne bih svoju djecu dala u to. Moj stariji je rođeni matematičar i šteta je da prolazi smanjeni opseg gradiva u korist nastave na engleskom. Tamo upisuješ dijete samo ako ga misliš slati na studij izvan Hrvatske. Čula sam da su se ljudi iz tog progrqma loše peoveli na drž.maturi jer je opći dio znanja prelagan i preuzak, ali nije se radilo o Zagrebu. Ne znam... za moju djecu to nije. Za nekoga je vjerojatno to najbolja kombinacija. Možda je tvoje dijete jedno od tih kojima bi tamo bilo super.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin , 'ko će se s tobom i tvojom discipliniranom djecom mjerit!

Čitam ove tvoje postove i ne mogu vjerovati da im se sve to da raditi dok su na praznicima!
    Svaka čast!
    U
    (Btw, javi mi na pp, pliz, u kojem je L. razredu )
    L. je u D razredu, program A.

Nisam ti ja zaslužna za njegove rezultate. Znaš i sama kako je kad dijete tjera tebe, a ne ti njega/nju.

Moj mlađi je drugi par cipela, njega treba gurati za najbolje rezultate, ali još se može. Za njega je bitno da radi ljeti, jer inače sve zaboravi. Sad je glavna faca jer sve zna.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.09.2015. at 21:50

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    L. je u D razredu, program A.
    ovo sam skužila jučer, tnx
    (kad sam pitala ovo gore mislila sam da su možda u istom razredu )

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Globalno gledajući ako ideš na IB program, onda radiš i IB maturu.
    ici na taj program, pa onda na državnu maturu, nema bas nikakvog smisla.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

pitanje sam postavila jer korisnica mim na 5 stranici govori o tome, a nisam imala pravo poslati joj privatnu poruku.

Inače, mojoj baš leže jezici, pa je mislila tamo. Oni zapravo ni ne polažu državnu maturu nego ib koja se priznaje kao da su položili i državnu. Na našu maturu idu samo iz onih predmeta koji se traže za faks ovdje, a nisu ih položili u ib maturi. Tak sam barem shvatila na stranicam xv. gimnazije.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bubica, ako je stvar u jezicima, onda je i jezična gimnazija dobar izbor. Odnosno dvojezična školla.
    IB program ima smisla ako se želi studirati vani, jer je to internacionalna matura. Ovo ja sad opcenito o IB sustavu, ne o miocu specifično.
    Olakšava upis pogotovo na britanske i američke fakultete. Mislim da od sljedece godine u Americi se neće morati raditi tkz. SAT test (prilično težak), ako imaš položenu IB maturu.

Princip rada je potpuno drugačiji, imaš manje predmeta koje sam biraš, ali ideš puno dublje. Osim obaveznih predmeta uzimaš one koji ti leže, odnosno koje misliš poslije studirati. Naglasak je manje na učenju gomile podataka, a više na dubinskom razumijevanju.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Je i ja mislim na ib općenito (ne na Mioc,). U igri nam je i XVI., ali ne dvojezični smjer, jer znamo samo jednu učenicu na dvojezičnom koja nije zadovoljna. Veli da se radi o tri ili četri predmeta gdje profesori samo termine prevode na eng, ostalo je na hrv, tako je barem ona nama rekla. Zato se i raspitujem za ib jer je to njen prvi izbor, a jako malo informacija od učenika koji su u ib (više od onih koji nisu..).
    Meni se dopada da su prve dvije godine općenite, a 3 i 4. biraš ono što te interesira. I to još na engleskom.Čitala sam intervju s prof. Jokićem, veli da će i novi program našeg školovanja (koji je navodno u izradi) biti po uzoru na taj.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se dopada da su prve dvije godine općenite, a 3 i 4. biraš ono što te interesira. I to još na engleskom.Čitala sam intervju s prof. Jokićem, veli da će i novi program našeg školovanja (koji je navodno u izradi) biti po uzoru na taj.
    Je to je sve super, jedini minus je cijena.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Da, cijena je problem, ali je ok to što ipak može ostati ovdje studirati. Teško je planirati baš toliko unaprijed.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde samo pitanje prijave prošle godine su bile od 26.6. do 30.6. kaj ne? ( to je za klince koji su sad u 1. srednje)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme jelena, kud već

a možda nije loše lkako bih se i ja sjetila da nas to čeka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram nekaj drugo isplanirat početkom 2.mjeseca, pa da donekle znam, e kad bi u 2. mjesecu znala i sve datume to bi mi bilo najdraže

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dugo se datumi nisu znali
    mislim da su upisi bili oko 15. srpnja, do tad nismo bili slobodni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kaj ste radili od 30.6 do 15.7???

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel se zna koje gimnazije su dobile odobrenje za prijemni ispit?

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

to i mene zanima, koje gimnazije će održati prijemne i koje gimnazije će početi s provedbom reforme (koju još nisu ni predstavili, mislim da sam čitala da će krajem 1. mjeseca o tome malo više reći)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kaj ste radili od 30.6 do 15.7???
    https://www.upisi.hr/docs/Brosura2014.pdf

tu, na 32. stranici imaš kalendar za 2014. godinu, slično je bilo i prošle

a što radiš - niš. Moj je bio na Šibenskom festivalu s predstavom, a ja sam radila

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to i mene zanima, koje gimnazije će održati prijemne i koje gimnazije će početi s provedbom reforme (koju još nisu ni predstavili, mislim da sam čitala da će krajem 1. mjeseca o tome malo više reći)
    se zna kaj?

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

se zna kaj?
    mislim da još ništa, ali evo čitam na indexu da ova vlada (ako je bude) neće podržati daljnju reformu školstva (barem ne ovu)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

našla nešto samo u naznakama, sli piše da provjera znanja neće biti eliminacijska, zakaj bio onda nešto i radili

Srednje škole mogu, uz ishođenu suglasnost Ministarstva, provoditi provjere posebnih znanja iz nastavnih predmeta posebno važnih za upis kandidata u pojedini program obrazovanja. Ova provjera znanja nije eliminacijska. Ova odredba stupa na snagu u trenutku započinjanja postupaka za upis u šk. god. 2016./2017.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777&sec=1933

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jelena.O, to nije ništa novo, tak' je bilo i prošle godine

za ovu godinu su ozbiljno najavljeni prijemni ispiti, ali tko zna kaj bu s tim... i kad... i kak...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kad počinje postupak za upis u 2-3 mjesecu ili 25.5.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a kad počinje postupak za upis u 2-3 mjesecu ili 25.5.
    Prošle godine je počeo jako kasno, negdje u lipnju (možda imam doma negdje podatak, potražit ću... )

Čekaš da otključaju mogućnost prijave na portal https://www.upisi.hr/upisi/ - tu možeš svako toliko pogledati da li ima novih objava.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.01.2016. at 14:06

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

očeš reć da će se to ipak tek znat 25.5? ( bar po starom kalendaru)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

očeš reć da će se to ipak tek znat 25.5? ( bar po starom kalendaru)
    Lani je Pravilnik o kriterijima izašao 29.04.2015. - nisam tak pametna, imam ga na računalu.

Eto, tome se možeš nadati. DOkument nosi taj datum, mislim da je bio objavljen početkom petog mjeseca.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Lani je Pravilnik o kriterijima izašao 29.04.2015. - nisam tak pametna, imam ga na računalu.

Eto, tome se možeš nadati. DOkument nosi taj datum, mislim da je bio objavljen početkom petog mjeseca.
    To je "Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred SŠ": http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777

i ne mora se donositi svake godine (pretpostavka je bila da će poslužiti za više godina).

Ministar još donosi svake godine "Odluku o upisu učenika u 1. razred SŠ za narednu šk. godinu" Lani je objavljena 11. svibnja:
    : http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13787

Nadam se da se linkovi otvaraju na tim dokumentima a ne na naslovnoj str MZOSa

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jos smo daaaleko od srednje skole ali me zanima podatak u koje se gimnazije moze upisati ako se nema 5.0 odnosno ima li negdje popis skola i prosjeka s kojim djeca doista upadaju u njih (ne samo minimalno potreban prosjek)?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    To je "Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred SŠ": http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13777

i ne mora se donositi svake godine (pretpostavka je bila da će poslužiti za više godina).

Ministar još donosi svake godine "Odluku o upisu učenika u 1. razred SŠ za narednu šk. godinu" Lani je objavljena 11. svibnja:
    : http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13787

Nadam se da se linkovi otvaraju na tim dokumentima a ne na naslovnoj str MZOSa
    Mene lani nisu pretjerano zanimali detalji, jer smo u osnovnoj školi dobili sve informacije na vrijeme.

Pristup je vrlo jednostavan (imam i ove godine osmaša): njemu sam savjetovala samo da uči i pobrine se da ocjene budu što bolje, to je jedino što može učiniti da si popravi šanse za upis u željenu školu. A kakvi će biti kriteriji - na to mi nemamo utjecaja. Probavala sam puno godina, pisala primjedbe - sve bez uspjeha.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Jos smo daaaleko od srednje skole ali me zanima podatak u koje se gimnazije moze upisati ako se nema 5.0 odnosno ima li negdje popis skola i prosjeka s kojim djeca doista upadaju u njih (ne samo minimalno potreban prosjek)?
    U svaku,osim u MIOC

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Te sam podatke svojedobno gledala na stranicama svake škole, nisam naišla na neku stranicu koja bi obradila podatke na jednom mjestu. Možda netko zna?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    U svaku,osim u MIOC
    Jel mozes malo konkretnije podatke, molim te ili ako znas gdje se mogu naci.

Tipa: sa 4,8-4,9 prosjekom od 5-8 se je mogla upisati Lucijanka, I, IV, V gim.?
    Posljednje uređivanje od orange80 : 27.01.2016. at 08:46

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam što će biti s najavljenom i započetom kurikularnom reformom, ali iskreno se nadam da će se u narednih par godina zaista ostvariti bar jedna od najavljenih promjena - a to je ukidanje računanja općeg uspjeha (tj. prosjeka).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Tanja, nisam nesto previse u tome, ja kao peterlin, zasto prosjek ne valja?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •