Stranica 191 od 295 PrviPrvi ... 91141181189190191192193201241291 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,501 do 9,550 od 14743

Tema: Gimnazije i srednje škole

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne može.
    To je specifičnost upisa sa IP-om.
    Prva škola na listi u koju upada, to je to. Nema mijenjanja prioriteta, niti redovnih upisa ako je upao u neku školu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    A ako ne stavi drugi izbor kud onda Mbee?
    Onda se može upisivati na redovnim upisima.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako je Mima rekla. Dobro paziti koje se škole stavljaju na popis za predupise, to su nam naglasili.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    geografija je tamo... specifična, zbog profesorice koja čak ima svoj vlastiti fb page već godinama. mislim da je tanjab zna više o njoj
    Moja nekadašnja razrednica neki dan sam kopala po svojim starim bilježnicama u roditeljskom domu, i našla bilješke sa satova geografije, dakle to je takva struja svijesti da ju je nemoguće reproducirati
    Inače ja i dalje smatram da je Peta super škola i da mi se dijete opet upisuje u srednju, vjerojatno bih ga bar malo nagovarala na nju. Kao što bi me on vjerojatno opet izignorirao i upisao se u školu po svojem izboru, ali, na kraju krajeva, on je taj koji se školuje, ne ja.
    Ali zbog geografije mi je drago da ipak nije u Petoj jer mu je to omiljeni predmet, a sad upravo iz geografije ima profesora kojeg obožava i s kojim ima izvrsnu komunikaciju. Za njega, sa svojim mentalnim sklopom, taj detalj je jako važan, ali na to nismo mogli ni približno utjecati, dakle - čista lutrija. Moglo je i drugačije ispasti.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne može.
    To je specifičnost upisa sa IP-om.
    Prva škola na listi u koju upada, to je to. Nema mijenjanja prioriteta, niti redovnih upisa ako je upao u neku školu.
    Kaže frendica da su joj u Ministarstvu rekli ovo što sam gore napisala. Zvat će ih još jednom da to provjeri.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Babyboys, ja sam se šalila, imam starije dijete u petoj i znam da je škola dobra. Moja kći je to očekivala, ali kako je ona tinejdžerica koja nekad voli dramiti, nekad tako i o svojoj školi govori
    Ja sam sretna da ju je upisala i da se upisuje opet, usmjeravala bih je tamo iz razloga koje si i navela.

Drago mi je čuti pozitivna iskustva drugih, posebno na maturi i izboru fakulteta jer tamo i ciljaju.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

A sto se tice prof Jelic, to me ne čudi
    Ja sam jako voljela latinski u skoli, čak sam išla i na drzavno natjecanje, no kad bih slušala kcer sto uci, skuzila sam da je to nešto izvan prosjeka

Ali djeca nju na kraju zavole, prvo se preplase, a kasnije to prihvate i ona im je super.
    Posljednje uređivanje od Anci : 23.06.2021. at 09:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I moja profa iz geografije ima Facebook ,ali već par godina je u penziji

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li itko iskustva s upisom djeteta koji je išao po IP-u? Oni od jučer imaju uvid u okvirne rang liste. 24.6. u 12 se zaključavaju liste. I sad frendica za kćer ima situaciju da je za prvi izbor 9. na listi, a primaju 6 djece. U 3 škole prolazi, u jednoj nema uvjete. I što kad dođe zaključenje 24.? I ne upadne u prvi izbor? Ako ne odabere nijednu od 5 izbora, 25.6. ulazi u konkurenciju s redovnim učenicima. Što znači riskirati i ne odabrati prvi izbor (nadajući se da mooožda ima šanse u "borbi" s redovnim), ILI igrati na sigurno pa odabrati jednu od onih 3 gdje trenutno prolazi.
    Ne znam kužite li me što pitam...

Bi li prošle godine upala redovnim postupkom u tu školu? Ove godine se očekuju još veći bodovni pragovi zbog dvije godine corona poklanjanja ocjena.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I moja profa iz geografije ima Facebook ,ali već par godina je u penziji
    jelena, ovo je zaista poseban slučaj.

tanja, i moj obožava geo, i bilo mu je žao što je takva prof. ali on nije htio ni čut za nešto osim pete

anci,

inače, moj osmaš, koji je lani zasrao sve što je mogao, ove je godine malko bolji. on se nakon svog vrludanja iskristalizirao. teh za računarstvo u bivšem končaru. zaključio je da nema potrebu putovati kad mu je škola na 10 minuta šetnjice od doma.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

inače, moj osmaš, koji je lani zasrao sve što je mogao, ove je godine malko bolji. on se nakon svog vrludanja iskristalizirao. teh za računarstvo u bivšem končaru. zaključio je da nema potrebu putovati kad mu je škola na 10 minuta šetnjice od doma.
    Ej jel bude možda stavio i Ruđer na popis? Zanima me ovogodišnji broj bodova za upis.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kaže frendica da su joj u Ministarstvu rekli ovo što sam gore napisala. Zvat će ih još jednom da to provjeri.

Naravno, neka se raspita, stvari se mogu i promijeniti a ne mogu reći da sam 100% sigurna da MORA upisati neku školu s popisa. Sigurna sam 100% u to da nema mijenjanja prioriteta. Može zvati i gradski ured za obrazovanje, prilično su susretljivi.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ej jel bude možda stavio i Ruđer na popis? Zanima me ovogodišnji broj bodova za upis.
    ne znam, on u ruđeru nema dosta bodova za računalstvo prema onom od lani. ako stavi, pogledam pa javim kakvo je stanje
    Posljednje uređivanje od babyboys : 23.06.2021. at 11:14

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ma čemu, ako mu je to na drugom kraju grada? Može vrijeme putovanja s kraja na kraj grada iskoristiti za odmor i učenje. Uostalom, to je također dobra škola. Nije Ruđer centar svijeta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam sigurna jesam li te dobro shvatila. Ona u ovom trenutku ima svih 5 škola prijavljenih, u 3 upada, u jednoj (željenoj) je ispod crte, u jednoj nema uvjete zadovoljene. Koliko sam ju shvatila, ove 3 u kojima prolazi nisu joj neka sreća.

Ne znam da se ove godine nešto mijenjalo, ali ako IPovac ne upiše 1. izbor, automatski upisuje 2., ili 3. i tako redom. Ne može reći - e, ja sad ne bih u svoj 5. izbor, nego idem na redovne upise.
    Na redovne upise može otići samo ako ne upadne ni u jedan od svojih izbora.
    Moja je kći stavila samo jednu školu na popis za predrok jer je prema broju bodova znala da sigurno upada. Da nekim slučajem nije upala, išla bi na redovne upise.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam da se ove godine nešto mijenjalo, ali ako IPovac ne upiše 1. izbor, automatski upisuje 2., ili 3. i tako redom. Ne može reći - e, ja sad ne bih u svoj 5. izbor, nego idem na redovne upise.
    Na redovne upise može otići samo ako ne upadne ni u jedan od svojih izbora.
    Moja je kći stavila samo jednu školu na popis za predrok jer je prema broju bodova znala da sigurno upada. Da nekim slučajem nije upala, išla bi na redovne upise.
    A kad je to bilo?
    Vidjet ćemo što će u MZO reći...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zato treba na predroku ostaviti samo one škole koje su joj sigurno prihvatljive te dobro ocijeniti prema broju bodova isplati li joj se riskirati te staviti samo npr. 2 prihvatljive škole, pa ako ne uspije, ići na redovne upise.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A kad je to bilo?
    Vidjet ćemo što će u MZO reći...

Moja se upisivala prije 2 godine. Dobro pazi da ne nasjedneš na neku neprovjerenu informaciju slabo informiranog činovnika. Koliko ja znam, u upisnom se postupku nije mijenjalo ništa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da, razmišljala sam i sjetila sam se da je 100% bilo tako kako čokolada kaže. Prije dvije godine. Dakle, na predupisima nema mijenjanja prioriteta i ako se upadne u neku školu nema redovnih upisa. Zato djeci sa IP u nekim situacijama savjetuju da prijave samo školu koja ih stvarno zanima, pa ako ne uspiju idu na redovne upise.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Moja se upisivala prije 2 godine. Dobro pazi da ne nasjedneš na neku neprovjerenu informaciju slabo informiranog činovnika. Koliko ja znam, u upisnom se postupku nije mijenjalo ništa.

Toga se i bojim, nedovoljno informiranog činovnika...

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Definitivno je sve ostalo tako kako cure kažu. Kao što rekoh mi smo trebali ići na predupise pa nam je školski stručni tim sve objasnio.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam, on u ruđeru nema dosta bodova za računalstvo prema onom od lani. ako stavi, pogledam pa javim kakvo je stanje
    Hvala.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A Tesla računski?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Bok svima, samo bih htjela podijeliti info vezano oko upisa za 18. Jezičnu i dvojezičnu koga zanima. Za jezični smjer je bodovni prag 70 bodova i od jezika mogu birati francuski, njemački, talijanski, ruski, portugalski i španjolski, a ako će biti interesa bit će i češkog ove godine je bio interes no inače nema bas neki interes za njega. U dvojezičnom za francuski smjer će 30.6. U 13.00 učenici koji nemaju delf A2 polagati prijamni s gramatikom i tamo je bodovni prag 67 bodova. Ako imate delf A2 imate izravan upis pa 30.6. Trebate doći ili se online priključiti preko zooma na razgovor s profesoricom gdje se trebate predstaviti u nekih 10/15 rečenica i reći zašto želite u 18. Za dvojezični njemački je isto bodovni prag 67 bodova i ako imate položeni A2 certifikat isto imate izravan upis pa samo dođete na to kramto upoznavanje i predstavljanje od nekih 10 minuta sve ukupno no ako imate A2 i iz francuskog i iz njemačkog onda imate izravni.
    Spomenuli su da će sljedeće godine kad se učenici cijepe ići 2 puta kao razred na ta putovanja a onda učenici samo biraju kad će na razmjenu od 6 dana do 2 mjeseca sve ovisi o vrsti razmjene.
    Klara, već je bilo govora o tom direktnom upisu s A2 diplomom. Ali nigdje na službenoj stranici to ne piše. Danas su konačno XVIII unijela programe na upisi.hr. Jedino što nosi direktan upis je 1.-3. mjesto na državnom ili međunarodnom natjecanju. Odakle tebi ta informacija za A2?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A Tesla računski?
    Ja obozavam tvoje postove .
    Pretpostavit ću da ide mene, pa ću i pitati. Što s Teslom?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klara, već je bilo govora o tom direktnom upisu s A2 diplomom. Ali nigdje na službenoj stranici to ne piše. Danas su konačno XVIII unijela programe na upisi.hr. Jedino što nosi direktan upis je 1.-3. mjesto na državnom ili međunarodnom natjecanju. Odakle tebi ta informacija za A2?

ne nosi A2 direktan upis, nego je to bio uvjet za upis; ako su imali A2 diplomu nisu trebali na pismeni dio prijemnog, ako nisu imali onda su trebali na pismeni prijemni

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja obozavam tvoje postove .
    Pretpostavit ću da ide mene, pa ću i pitati. Što s Teslom?
    Ne zanimaju ga programi u Tesli?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zanimaju... Valjda.
    Končar, tesla, ruđer, faust, bivša željeznička, ptt , prometna.... taj đir. A što od svega će prijaviti... Vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    May 2021

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ne nosi A2 direktan upis, nego je to bio uvjet za upis; ako su imali A2 diplomu nisu trebali na pismeni dio prijemnog, ako nisu imali onda su trebali na pismeni prijemni
    Mom sinu je rekla profesorica da A2 nosi direktan upis plus je još uvjet da dobro bude to na govornom dijelu ali tu trebaju pripremiti oko 20 rečenica o sebi kao na delfu A2 no to je vise da upoznaju profu i lektoricu no oni s A2 će biti sigurno primljeni i koliko čujem ima ih dosta s A1 delfom pa će ovi s A2 imati siguran upis ali još trebaju biti dobri na govornom dijelu no to oni sami odaberu sto će reci i onda će ih pitati kao koje pjesme slušaju i kakve knjige vole ali to bi trebalo biti to

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Klara, na koju profu misliš, osnovnoškolsku?
    Moja kćer je bila proaktivna pa poslala mail ni više ni manje nego ravnateljici XVIII. Pitala je prije toga OŠ profu francuskog, ona nije znala pa ju uputila da pita u XVIII.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Btw moja kćer je isto tako okrenula razrednu ekipu koja je planirala u IV i sad svi idu u XVIII! :D

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

O sad ispada da cijeli razred Francuza budu djeca s rode
    Sretno javite kako napredujete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Klara M. prvotno napisa Vidi poruku
    Mom sinu je rekla profesorica da A2 nosi direktan upis plus je još uvjet da dobro bude to na govornom dijelu ali tu trebaju pripremiti oko 20 rečenica o sebi kao na delfu A2 no to je vise da upoznaju profu i lektoricu no oni s A2 će biti sigurno primljeni i koliko čujem ima ih dosta s A1 delfom pa će ovi s A2 imati siguran upis ali još trebaju biti dobri na govornom dijelu no to oni sami odaberu sto će reci i onda će ih pitati kao koje pjesme slušaju i kakve knjige vole ali to bi trebalo biti to
    kažeš: imaju direktan upis, ali ipak moraju biti dobri na govornom dijelu ....nije mi baš jasno...
    ako su uveli direktna upis s A2, onda su procijenili da nema toliko zainteresirane djece... a dogodine će imati više učenika jer se A2 može dobiti i učeći francuski u školi stranih jezika

što ako se prijavi više učenika s diplomom A2 od broja koje primaju? npr. jelkina ekipa stiže ...
    inače, dolaze i djeca iz inozemstva pa upisuju jezične gimnazije. i u francuskom i u njemačkom razredu ih je bilo barem dvoje
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 10:18

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Također DELF A2 nije isključivo predstavljanje samog sebe, nego imaju i različite teme (npr. traženje i najam stana, usporedba života na selu i u gradu, zemlje koje ste posjetili i zašto, nacionalni običaji i sl.)

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Također DELF A2 nije isključivo predstavljanje samog sebe, nego imaju i različite teme (npr. traženje i najam stana, usporedba života na selu i u gradu, zemlje koje ste posjetili i zašto, nacionalni običaji i sl.)
    Vidiš, ovo nisam znala
    Mi u osnovnoj (a ni u srednjoj) nismo polagali DELF, ne znam jel tad još nije bilo potrebno)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerujem da na upisu u srednju ne provode pravi DELF A2, ali ovo sam napisala da ne bi netko mislio da je na međuanrodnom ispitu dovoljno "samo" predstavljanje
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 10:32

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Btw moja kćer je isto tako okrenula razrednu ekipu koja je planirala u IV i sad svi idu u XVIII! :D
    Hm, nadam se da će se barem dio te razredne ekipe ipak vratiti svom prvom izboru tako da ne idu baš svi u XVIII.
    Za razrednu dinamiku je loše ako se povuku veće grupe iz osnovne škole (jednako kao što je loše i kad ih se u 1. oš povuče previše iz iste vrtićke grupe).

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mene iz drugog razloga brine to. Jana ne briljira s bodovima...
    Ali to je max 5 djece pa ajde nije tak strašno valjda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene iz drugog razloga brine to. Jana ne briljira s bodovima...
    Ali to je max 5 djece pa ajde nije tak strašno valjda

djeca se na upisu u srednju moraju pomiriti s činjenicom da im bivši rezredni kolege postaju konkurencija

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače, za one koji ne znaju , upisuje se po 14 (edit: 13 - vidim na upisi.hr) učenika u dvojezične programe (francuski, njemački) i u 18. i u 4. gimn.
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 11:08

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

djeca se na upisu u srednju moraju pomiriti s činjenicom da im bivši rezredni kolege postaju konkurencija
    Paaa, da, to se može dogoditi.

S druge strane, moj stariji ne da nije imao nikoga iz razreda u svojoj srednjoj školi, nego nije imao nikoga iz cijele generacije osnovne škole.

Mlađi je imao nekoliko ljudi iz generacije u svom razredu u srednjoj, a dosta više poznatih iz razreda i generacije bilo je u istoj školi, ali na različitim smjerovima. Ostali su klapa do dana današnjega. Nisu se doživljavali kao konkurenciju (ni pri upisu, a bome ni kasnije) nego su si pomagali, iako su bili u različitim razredima i smjenama. Čak i sad na faksu se drže skupa, razmjenjuju gradivo iz predmeta koji im se preklapaju (matematika i fizika uglavnom) i snalaze se dobro.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.06.2021. at 14:03

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U 14 su objavljene rang-liste. Kaže frendica da je sve zatamnjeno osim jedne škole (u kojoj je dijete preliminarno prolazilo). Ma jel moguće da joj je nakon silnih potvrda da je ok staviti 5 izbora i na kraju ne odabrati nijedan nego ići na redovni upis, na koncu bude izvisila i automatizmom bila upisana u tu jedinu koja nije zatamnjena?! Jer tako mi smrdi...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Peterlin, rekla bih da Vrijeska misli pod konkurencija na upisima ne svjesna i namjerna nego realna.
    Ja nisam nikoga imala u razredu niti generaciji poznatog. Čak niti nikoga iz NZG. To mi je baš falilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konkurencija pri upisu.
    Ako se svi upišu, onda odlićno.
    Ali ako se neki ne prolaze jer imaju pola boda manje, itekako su si konkurencija.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U 14 su objavljene rang-liste. Kaže frendica da je sve zatamnjeno osim jedne škole (u kojoj je dijete preliminarno prolazilo). Ma jel moguće da joj je nakon silnih potvrda da je ok staviti 5 izbora i na kraju ne odabrati nijedan nego ići na redovni upis, na koncu bude izvisila i automatizmom bila upisana u tu jedinu koja nije zatamnjena?! Jer tako mi smrdi...

Pa nismo li nas preko nekoliko napisali da će biti tako?! Da stavi samo ono što želi jer će automatski biti upisana u slijedeću školu sa liste i ne može na redovne upise.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jeste, naravno, ali u tom je trenu već bilo gotovo, programi prijavljeni. Jedino što je mogla je provjeriti informaciju koju je dobila od nekoga tamo u MZO, kad je još bilo vremena. I jučer dok je provjeravala dobila od nekoliko strana potvrdu da je sve ok, da će moći ići na redovne upise!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja stvarno ne kužim te ljude. Imati dijete s IPom i ne pročitati brošuru na upisi.hr

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dijete nakon predroka može na redovan upis SAMO ako ne bude primljeno ni u jedan prijavljeni program. A može prijaviti najmanje jedan program.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I kak ta saga izgleda danas Jelka?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako bi izgledala. Dijete upalo u skolu s popisa.
    I meni nije jasno pa zar ne procitas sve sto se nudi. Informacija zbilja imas na vise mjesta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •