Ne može.
To je specifičnost upisa sa IP-om.
Prva škola na listi u koju upada, to je to. Nema mijenjanja prioriteta, niti redovnih upisa ako je upao u neku školu.
Ne može.
To je specifičnost upisa sa IP-om.
Prva škola na listi u koju upada, to je to. Nema mijenjanja prioriteta, niti redovnih upisa ako je upao u neku školu.
Kako je Mima rekla. Dobro paziti koje se škole stavljaju na popis za predupise, to su nam naglasili.
Moja nekadašnja razrednicaneki dan sam kopala po svojim starim bilježnicama u roditeljskom domu, i našla bilješke sa satova geografije, dakle to je takva struja svijesti da ju je nemoguće reproducirati
Inače ja i dalje smatram da je Peta super škola i da mi se dijete opet upisuje u srednju, vjerojatno bih ga bar malo nagovarala na nju. Kao što bi me on vjerojatno opet izignorirao i upisao se u školu po svojem izboru, ali, na kraju krajeva, on je taj koji se školuje, ne ja.
Ali zbog geografije mi je drago da ipak nije u Petoj jer mu je to omiljeni predmet, a sad upravo iz geografije ima profesora kojeg obožava i s kojim ima izvrsnu komunikaciju. Za njega, sa svojim mentalnim sklopom, taj detalj je jako važan, ali na to nismo mogli ni približno utjecati, dakle - čista lutrija. Moglo je i drugačije ispasti.
Babyboys, ja sam se šalila, imam starije dijete u petoj i znam da je škola dobra. Moja kći je to očekivala, ali kako je ona tinejdžerica koja nekad voli dramiti, nekad tako i o svojoj školi govori
Ja sam sretna da ju je upisala i da se upisuje opet, usmjeravala bih je tamo iz razloga koje si i navela.
Drago mi je čuti pozitivna iskustva drugih, posebno na maturi i izboru fakulteta jer tamo i ciljaju.
A sto se tice prof Jelic, to me ne čudi
Ja sam jako voljela latinski u skoli, čak sam išla i na drzavno natjecanje, no kad bih slušala kcer sto uci, skuzila sam da je to nešto izvan prosjeka
Ali djeca nju na kraju zavole, prvo se preplase, a kasnije to prihvate i ona im je super.
Posljednje uređivanje od Anci : 23.06.2021. at 09:39
I moja profa iz geografije ima Facebook ,ali već par godina je u penziji
jelena, ovo je zaista poseban slučaj.
tanja, i moj obožava geo, i bilo mu je žao što je takva prof. ali on nije htio ni čut za nešto osim pete
anci,
inače, moj osmaš, koji je lani zasrao sve što je mogao, ove je godine malko bolji. on se nakon svog vrludanja iskristalizirao. teh za računarstvo u bivšem končaru. zaključio je da nema potrebu putovati kad mu je škola na 10 minuta šetnjice od doma.
Ne znam da se ove godine nešto mijenjalo, ali ako IPovac ne upiše 1. izbor, automatski upisuje 2., ili 3. i tako redom. Ne može reći - e, ja sad ne bih u svoj 5. izbor, nego idem na redovne upise.
Na redovne upise može otići samo ako ne upadne ni u jedan od svojih izbora.
Moja je kći stavila samo jednu školu na popis za predrok jer je prema broju bodova znala da sigurno upada. Da nekim slučajem nije upala, išla bi na redovne upise.
Zato treba na predroku ostaviti samo one škole koje su joj sigurno prihvatljive te dobro ocijeniti prema broju bodova isplati li joj se riskirati te staviti samo npr. 2 prihvatljive škole, pa ako ne uspije, ići na redovne upise.
Da, razmišljala sam i sjetila sam se da je 100% bilo tako kako čokolada kaže. Prije dvije godine. Dakle, na predupisima nema mijenjanja prioriteta i ako se upadne u neku školu nema redovnih upisa. Zato djeci sa IP u nekim situacijama savjetuju da prijave samo školu koja ih stvarno zanima, pa ako ne uspiju idu na redovne upise.
Definitivno je sve ostalo tako kako cure kažu. Kao što rekoh mi smo trebali ići na predupise pa nam je školski stručni tim sve objasnio.
Klara, već je bilo govora o tom direktnom upisu s A2 diplomom. Ali nigdje na službenoj stranici to ne piše. Danas su konačno XVIII unijela programe na upisi.hr. Jedino što nosi direktan upis je 1.-3. mjesto na državnom ili međunarodnom natjecanju. Odakle tebi ta informacija za A2?
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Zanimaju... Valjda.
Končar, tesla, ruđer, faust, bivša željeznička, ptt , prometna.... taj đir. A što od svega će prijaviti... Vidjet ćemo.
Mom sinu je rekla profesorica da A2 nosi direktan upis plus je još uvjet da dobro bude to na govornom dijelu ali tu trebaju pripremiti oko 20 rečenica o sebi kao na delfu A2 no to je vise da upoznaju profu i lektoricu no oni s A2 će biti sigurno primljeni i koliko čujem ima ih dosta s A1 delfom pa će ovi s A2 imati siguran upis ali još trebaju biti dobri na govornom dijelu no to oni sami odaberu sto će reci i onda će ih pitati kao koje pjesme slušaju i kakve knjige vole ali to bi trebalo biti to
Klara, na koju profu misliš, osnovnoškolsku?
Moja kćer je bila proaktivna pa poslala mail ni više ni manje nego ravnateljici XVIII. Pitala je prije toga OŠ profu francuskog, ona nije znala pa ju uputila da pita u XVIII.
Btw moja kćer je isto tako okrenula razrednu ekipu koja je planirala u IV i sad svi idu u XVIII! :D
O sad ispada da cijeli razred Francuza budu djeca s rode
Sretno javite kako napredujete
kažeš: imaju direktan upis, ali ipak moraju biti dobri na govornom dijelu ....nije mi baš jasno...
ako su uveli direktna upis s A2, onda su procijenili da nema toliko zainteresirane djece... a dogodine će imati više učenika jer se A2 može dobiti i učeći francuski u školi stranih jezika
što ako se prijavi više učenika s diplomom A2 od broja koje primaju? npr. jelkina ekipa stiže ...
inače, dolaze i djeca iz inozemstva pa upisuju jezične gimnazije. i u francuskom i u njemačkom razredu ih je bilo barem dvoje
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 10:18
Također DELF A2 nije isključivo predstavljanje samog sebe, nego imaju i različite teme (npr. traženje i najam stana, usporedba života na selu i u gradu, zemlje koje ste posjetili i zašto, nacionalni običaji i sl.)
Vjerujem da na upisu u srednju ne provode pravi DELF A2, ali ovo sam napisala da ne bi netko mislio da je na međuanrodnom ispitu dovoljno "samo" predstavljanje
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 10:32
Mene iz drugog razloga brine to. Jana ne briljira s bodovima...
Ali to je max 5 djece pa ajde nije tak strašno valjda
Inače, za one koji ne znaju , upisuje se po 14 (edit: 13 - vidim na upisi.hr) učenika u dvojezične programe (francuski, njemački) i u 18. i u 4. gimn.
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 24.06.2021. at 11:08
Paaa, da, to se može dogoditi.
S druge strane, moj stariji ne da nije imao nikoga iz razreda u svojoj srednjoj školi, nego nije imao nikoga iz cijele generacije osnovne škole.
Mlađi je imao nekoliko ljudi iz generacije u svom razredu u srednjoj, a dosta više poznatih iz razreda i generacije bilo je u istoj školi, ali na različitim smjerovima. Ostali su klapa do dana današnjega. Nisu se doživljavali kao konkurenciju (ni pri upisu, a bome ni kasnije) nego su si pomagali, iako su bili u različitim razredima i smjenama. Čak i sad na faksu se drže skupa, razmjenjuju gradivo iz predmeta koji im se preklapaju (matematika i fizika uglavnom) i snalaze se dobro.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 24.06.2021. at 14:03
U 14 su objavljene rang-liste. Kaže frendica da je sve zatamnjeno osim jedne škole (u kojoj je dijete preliminarno prolazilo). Ma jel moguće da joj je nakon silnih potvrda da je ok staviti 5 izbora i na kraju ne odabrati nijedan nego ići na redovni upis, na koncu bude izvisila i automatizmom bila upisana u tu jedinu koja nije zatamnjena?! Jer tako mi smrdi...
Peterlin, rekla bih da Vrijeska misli pod konkurencija na upisima ne svjesna i namjerna nego realna.
Ja nisam nikoga imala u razredu niti generaciji poznatog. Čak niti nikoga iz NZG. To mi je baš falilo.
Konkurencija pri upisu.
Ako se svi upišu, onda odlićno.
Ali ako se neki ne prolaze jer imaju pola boda manje, itekako su si konkurencija.
Jeste, naravno, ali u tom je trenu već bilo gotovo, programi prijavljeni. Jedino što je mogla je provjeriti informaciju koju je dobila od nekoga tamo u MZO, kad je još bilo vremena. I jučer dok je provjeravala dobila od nekoliko strana potvrdu da je sve ok, da će moći ići na redovne upise!
Ja stvarno ne kužim te ljude. Imati dijete s IPom i ne pročitati brošuru na upisi.hr
Dijete nakon predroka može na redovan upis SAMO ako ne bude primljeno ni u jedan prijavljeni program. A može prijaviti najmanje jedan program.
I kak ta saga izgleda danas Jelka?
Kako bi izgledala. Dijete upalo u skolu s popisa.
I meni nije jasno pa zar ne procitas sve sto se nudi. Informacija zbilja imas na vise mjesta.