Stranica 222 od 299 PrviPrvi ... 122172212220221222223224232272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,051 do 11,100 od 14903

Tema: Gimnazije i srednje škole

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    A sveučilišima/minustarstvu/državi ne pada na pamet na razne načine poticati upis na nastavnički studij mat-fiz-inf, nego nezainteresirano gledaju na (fizika) jednoznamenkasti broj upisanih u cijeloj državi. A i onima, koji nakon teške muke diplomiraju matematiku, ne pada na pamet zaposliti se u školi za 6.200 kn.
    Jednaka je nestašica raznih inženjera u strukovnim školama.
    Moj tata je u Jugi bio deficitarni prof., dobio je dvosoban stan (društveni) kao stimulaciju da dođe živjeti u Grad i predavati u školi. S takvim uvjetima bi se sigurno lakše dobilo nastavnike. Ali nije samo problem u srednjim, problem je i na visokim učilištima. Asistenti dobivaju isto takvu plaću. Tko bi normalan ostao na FER-u ili PMF-u raditi. Privreda razgrabi najbolje već prije diplome i zapravo samoj sebi uništava bazen u kojem peca.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Situacija s prof smjerovima mat i fizike je bila takva i pred 30 godina. I ništa se nije promijenilo. Eventualno pogorsalo. I sveučilištu, ministarstvu i svima je to očito ok jer ništa ne poduzimaju.

Što se tiče asistenta ne kopa realni sektor propast nego fakulteti s losim plaćama i uvjetima rada. I opet - uz svu autonomiju sveučilišta nije ih za to briga. Pa onda pogotovo ne bi firme trebalo biti briga. Kad plaća bude adekvatna onda mozda netko i ostane.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sa sveučilištem je problem i to što asistent može mjesto docenta čekati x godina.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Situacija s prof smjerovima mat i fizike je bila takva i pred 30 godina. I ništa se nije promijenilo. Eventualno pogorsalo. I sveučilištu, ministarstvu i svima je to očito ok jer ništa ne poduzimaju.
    I prije 50 godina, ali su dobivali barem stipendije i stanove.

[QUOTE=sillyme;3237177]
    Što se tiče asistenta ne kopa realni sektor propast nego fakulteti s losim plaćama i uvjetima rada. I opet - uz svu autonomiju sveučilišta nije ih za to briga. Pa onda pogotovo ne bi firme trebalo biti briga. Kad plaća bude adekvatna onda mozda netko i ostane.

Misliš Vlada. Ne može fakultet kreirati plaću, to se prema koeficijentima dodjeljuje, nema sveučilište u tom smislu autonomiju da kreira plaće i izdvajanje države za sveučilišta. U Njemačkoj su isto plaće većinom regulirane "koeficijentima", ali su prije 10tak godina matematičari i fizičari asistenti dobivali možda 50% onoga što su inženjeri dobivali, pa se to malo korigiralo na 70%. Ne znam kako je sada. Kod nas je trenutno veća potražnja za matematičarima, nego za inženjerima, kad nemamo industriju.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sa sveučilištem je problem i to što asistent može mjesto docenta čekati x godina.
    Ne može/ne mora čekati X godina. Većinom se zna hoće li se moći zaposliti kao docent već na ulazu. Opći je interes da ima što manje profesora i što više asistenata, prolaznih.

Prije je bilo puno fleksibilnije.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.04.2022. at 14:17

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako cemo o placama (povecanju koeficijenta za radna mjesta u prosvjeti),taj prijedlog mora doci iz redova Ministarstva znanosti i obrazovanja prema Vladi. Vlada usvaja (ili odbija).

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A u toj Vladi sjedi i ministar. A njemu se upucuje puno zahtjeva. Ali skolstvo bilo koje razine meni ne djeluje kao prioritet.

A slazem se s tanjom oko kadra. Ono malo sto ih je na nastavnom smjeru odlucuje se cesto ni ne otici u skole. Tuzno ali u praksi istinito.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da je bajno raditi u školstvu, nije. Ali nije ni ubitačno loše. Naravno da u realnom sektoru možeš zaraditi znatno više, ali isto tako u većini firmi nemaš toliko fleksibilnosti i slobode u organizaciji rada i vremena, pogotovo kao što ima u visokom obrazovanju.

Uz poboljšanje uvjeta, treba ljudima dati bolju sliku što znači raditi u obrazovanju i koje sve prednosti nudi, kao neki recruiting

Osobno nikada nisam htjela imati nikakve veze s radom u obrazovanju, to mi je uvijek bilo veliki ne. Spletom okolnosti sam upala u tu priču, ostala u tome zbog djece jer nisam htjela mijenjati posao dok sam stalno na bolovanjima i porodiljnom i mogu reci da sada baš volim svoj posao i uživam u njemu.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stalno mi na fejsu iskače reklama za pripreme za upis u SS. Cijena je oko 1500 kn za hrv. i mat. Oko 1000 za mislim biologijuni kemiju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Jainina prvotno napisa Vidi poruku
    Da je bajno raditi u školstvu, nije. Ali nije ni ubitačno loše. Naravno da u realnom sektoru možeš zaraditi znatno više, ali isto tako u većini firmi nemaš toliko fleksibilnosti i slobode u organizaciji rada i vremena, pogotovo kao što ima u visokom obrazovanju.

Uz poboljšanje uvjeta, treba ljudima dati bolju sliku što znači raditi u obrazovanju i koje sve prednosti nudi, kao neki recruiting

Osobno nikada nisam htjela imati nikakve veze s radom u obrazovanju, to mi je uvijek bilo veliki ne. Spletom okolnosti sam upala u tu priču, ostala u tome zbog djece jer nisam htjela mijenjati posao dok sam stalno na bolovanjima i porodiljnom i mogu reci da sada baš volim svoj posao i uživam u njemu.
    Super Jainina!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

počele su škole objavljivati termine za dane otvorenih vrata i info o upisima

ja se sve mislim otići sa svojim malcem pogledati neke škole iako je 7. razred, da malo steknemo dojam što bi i kud bi

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala na info.
    Moze i tu da stavljamo kako tko sto cuje.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MIOC Zg - 04.06. https://www.mioc.hr/wp/?p=21170
    Ruđer - 21.05. https://www.tsrb.hr/upis-u-1-razred/

ajd nastavite niz kad vidite još neku školu koja ima dane otvorenih vrata

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    počele su škole objavljivati termine za dane otvorenih vrata i info o upisima

ja se sve mislim otići sa svojim malcem pogledati neke škole iako je 7. razred, da malo steknemo dojam što bi i kud bi
    Ima to smisla, i ja sam sa svojim bila na nekim otvorenim danima kad je bio 7. razred, u 8. je samo potvrdio izbor.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi smo išli u 7., i sva sreća, jer ih u 8. zbog korone uživo više nije ni bilo!

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prelog ima 13 i 14.05.

Moram priznati da sam zbunjena: roditelji idu s djecom na dane otvorenih vrata i to još u 7 razredu? Van foruma bogme of nikog takvo što nisam čula...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Prelog ima 13 i 14.05.

Moram priznati da sam zbunjena: roditelji idu s djecom na dane otvorenih vrata i to još u 7 razredu? Van foruma bogme of nikog takvo što nisam čula...
    Cuj, ako samo forum citas dodes do zakljucka da postoje samo gimnazije za upis. MIOC , PRelog i jos neke koje nisu tako popularne da bi im se ime spominjalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali tebe općenito muči da udu roditelji s djecom tamo , ne toliko da udu u 7 razredu?
    Moj je išao još dok su bila predstavljanja i na trgu, nisam čitala oče li bit i ove godine aDojdi osmaš.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je išo sam u sve škole koje je mislio vidjeti,osim u moju na kraju grada jer sam i ja htjela vidjeti koliko se promijenila,ali tad je bila grupa u neko doba svi sa roditeljima.
    Susjeda koja je upisala svojeg u istu školu ko moj je isto išla sa svojim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Prelog ima 13 i 14.05.

Vidjela sam na jednom otvorenom danu i roditelje s djecom uzrasta nižih razreda OŠ, tako da se nemoj prerano čuditi

Inače, često idu i roditelji s djecom (7.-8. razred), i to i oni koji nisu forumaši, tako da nije to baš tako neobično.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa neki roditelji zovu i referadu faksa, šta ne bi išli na dane otvorenih vrata škole?!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Pa neki roditelji zovu i referadu faksa, šta ne bi išli na dane otvorenih vrata škole?!
    Za Ruđer npr. piše u Prijavi za obilazak da se navede ime djeteta plus ime roditelja ili staratelja u pratnji

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Za faks je fakat too much. kao i za srednjoskolce.

Al ako dijete nije u zivotu bilo u kontra dijelu grada i vozilo se tamo javnim prijevozom mogu i shvatit npr. da netko treba doci iz Maksimira ili Novog Zg do Lucijanke u Spanskom, a ono to je fakat zabava i veselje s nekoliko presjedanja i prijevoz.sredstava + gps za pjesacki dio do gimnazije,...ludilo zabava i avantura ujedno , a moraju se i tome ucit.
    Snalazit se po Zg s jav.prijevozom jer ih to ceka svakodnevno, doduse poznata ruta kojom ce picit svaki dan.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bila sam na danima otvorenih vrata u jednoj školi i bila je gomila roditelja, prilično sam sigurna da nisu svi bili s foruma

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Za faks je fakat too much. kao i za srednjoskolce.

Al ako dijete nije u zivotu bilo u kontra dijelu grada i vozilo se tamo javnim prijevozom mogu i shvatit npr. da netko treba doci iz Maksimira ili Novog Zg do Lucijanke u Spanskom, a ono to je fakat zabava i veselje s nekoliko presjedanja i prijevoz.sredstava + gps za pjesacki dio do gimnazije,...ludilo zabava i avantura ujedno , a moraju se i tome ucit.
    Snalazit se po Zg s jav.prijevozom jer ih to ceka svakodnevno, doduse poznata ruta kojom ce picit svaki dan.
    Ma nema to veze s javnim prijevozom. Moj se samostalno kreće gradom i koristi javnim prijevozom od svojih 9-10 godina, pa sam ipak išla s njim na otvorene dane u dvije škole. Ne zato što ne bi znao sam doći do njih, ili bi bio toliko nesamostalan da se boji ući u školu, nego je i mene zanimalo vidjeti kako to izgleda, i proučiti malo atmosferu u školama. Koristilo je i meni da presložim neke svoje sugestije koje sam dotad imala za njega, a mogli smo poslije i zajedno komentirati dojmove. Pa govorimo o djeci od 13-14 godina, ne o studentima, zašto mislite bi trebalo inzistirati da tu odluku donose potpuno sami?
    Da je išao obilaziti više škola, vjerojatno ne bih stigla pratiti sve to, pa bi u neke išao sam. Ali nije baš bio zagrijan za puno obilazaka.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja_b, to je sasvim u redu. Al sigurna sam da nećeš zvati referadu faksa.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisam ja zvala ni u srednju školu nikad, otkako je korone, nisam ni ušla u nju. A i da nije bilo pandemijskih mjera, sumnjam da bih "visila" u školi. U toj dobi se jako brzo osamostaljuju, nema straha da će ostati ovisni o roditeljima po pitanju školovanja i raznih formalnosti po tom pitanju

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dok sam radila na Katedri, kao referent Katedre, najčešće su zvale mame za sinove jer im nije bila provedena neka ocjena.
    Znači, zoveš za osobu koja je punoljetna i ima nekih dvadeset i nešto godina.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam sa sinom (19 god) isla na razgovor za posao .
    Da li sam zbog toga losa majka?

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sa sinom (19 god) isla na razgovor za posao .
    Da li sam zbog toga losa majka?
    prije ovog radnog mjesta, radila sam kod privatnika, i na jednom razgovoru za posao koji je obavljao moj šef, došao je dečko u pratnji tate.
    Ajme meni, cijeli dan sam slušala o tome, da tko dolazi na intervju s roditeljem.....posao nije dobio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobro kakve veze imaju upisi u srednju školu sa studentima za koje roditelji zovu u referadu ili mladima koje roditelji prate na razgovor za posao?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nikakve, ali kaj ima veze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad je moja pred dve godine išla na prijemni u drugi dio grada, nije htjela da idem s njom ja ili veliki, pa sam je posjela i tutnula joj tramvajsku shemu u ruke, prošla s njom načine kako do željene škole

I tako dete došlo čak i prije vremena, ali za doma išla drugačijim putem i vidla hobi dućan , i hop eto ona malo zurne unutra
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.05.2022. at 14:36

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro kakve veze imaju upisi u srednju školu sa studentima za koje roditelji zovu u referadu ili mladima koje roditelji prate na razgovor za posao?
    Nikakve , to je nekima samo ispušni ventil!

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nikakve , to je nekima samo ispušni ventil!
    Odgajati samostalne mlade ljude, to nikako .
    mama će zvati sine.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Glavno da osmaš ne smije doći u pratnji roditelja na dane otvorenih vrata, a to što roditelji trkeljaju na temi Gimnazije i srednje škole već od 5. razreda ili što od 1. srednje palamude o maturi, pripremama i faksu na temi Upisi na faks, to ništa .

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a baš, ja čitam tu forum godinama već a što ću kad imamo šokove od 5. razreda i što će uopće moći upisati kad nije 5.0

ali da, ne mislim ga vodit za ruku u obilazak škola, ako je blizu, može sam ali bih rado vidjela sama ove strukovne koje bi ga mogle zanimati
    ruđer nam je najdalje, to ako ćemo ići, idemo zajedno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a baš, ja čitam tu forum godinama već a što ću kad imamo šokove od 5. razreda i što će uopće moći upisati kad nije 5.0

ali da, ne mislim ga vodit za ruku u obilazak škola, ako je blizu, može sam ali bih rado vidjela sama ove strukovne koje bi ga mogle zanimati
    Strukovne mozes vidjeti na danima otvorenih vrata. Tu na forumu ih neces vidjeti.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Netko je tu na forumu napisao da Ruđer traži roditelja u pratnji.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Strukovne mozes vidjeti na danima otvorenih vrata. Tu na forumu ih neces vidjeti.

iskreno gimnazije nemam zašto ni gledati kad imaju opći program, struka me zanima što i kako rade

ruđer, tesla, končar i sl.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Willow, dodaj na popis i Fausta Vrančića. Ruđer mi je završio mlađi sin i bilo mu je ok, a sad već drugu godinu ima stem stipendiju, daklem ipak je nešto naučio . Srednju školu Fausta Vrančića pohađa kolegin sin, dečko je jako zadovoljan, ocjene super, a ostaje mu dovoljno vremena za aktivno i zahtjevno bavljenje sportom. Sretno!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Willow, dodaj na popis i Fausta Vrančića. Ruđer mi je završio mlađi sin i bilo mu je ok, a sad već drugu godinu ima stem stipendiju, daklem ipak je nešto naučio . Srednju školu Fausta Vrančića pohađa kolegin sin, dečko je jako zadovoljan, ocjene super, a ostaje mu dovoljno vremena za aktivno i zahtjevno bavljenje sportom. Sretno!
    Jel to bivša Prvomajska, ili je Prvomajska ona do?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bilo je negdje online" Teksas škole".

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to bivša Prvomajska, ili je Prvomajska ona do?

To je bivša Prvomajska. Zove sa Strojarska škola Fausta Vrančića, ali ima i neke elektro smjerove.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Drvodjelska je blizu Fausta Vrančića

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Što ti je, Jelena, Drvodjeljska je na Savskoj, Fausta Vrančića je na Držićevoj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma nije...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tituš jošiduću školsku godinu ostaje u I ,