ko u vrtiću? pa onda te opet zapadne ono s 8 bodova i direktni upis, a ti imaš 20 i kusur i stave te na listu čekanja
ko u vrtiću? pa onda te opet zapadne ono s 8 bodova i direktni upis, a ti imaš 20 i kusur i stave te na listu čekanja
Ovo gore citirano se dogodilo mom djetetu
I zato bravo, bravo i bravo što su se u MIOCU odlučili za taj korak.
Nije svaka petica petica, niti je svaki odlikaš odlikaš. I ne postoji u svakoj školi hiperprodukcija odlikaša. Ima ih i onih s realnijim ocjenama. I zato je dobro sve te petice stavit na svoje mjesto jednim takvim ispitom, i točno vidjet tko je za šta.
Netko je spominjao da tu vidi mogućnost muljaže i upisivanja preko veze. Stoji! No postavimo priču ovako: netko je u OŠ imao mogućnost da mu dijete preko veze ishodi sve petice. Pa se upisao u MIOC. Šta nije i to onda preko veze??
U svakom slučaju bravo MIOCU za odluku, na pravi način su odreagirali na nebulozne kriterije kojim se izjednačava ocjena iz matematike i tjelesnog prilikom upisa u matematičku gimnaziju.
Posljednje uređivanje od anin : 12.05.2016. at 23:43
Zaboravih napisati u prethodnom postu: dan otvorenih vrata u MIOC-u bit će u subotu, 21. svibnja 2016.![]()
ma nije ni njima jasno, gdi će nama
našla nekaj s nekim datumima
http://upisi.weebly.com/Odluka-o-upi...2016-2017.html
http://upisi.weebly.com/uploads/6/2/...-2016-2017.pdf
ali to je nacrt
Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.05.2016. at 14:10
s time ako netko nije vidio da škola sama može odlučiti kada se prijavnica mora donesti u roku od 11.7-15.7.
sutra otvorena vrata 10. gimnazije od 10 sati
http://www.deseta.hr/deseta/ogl_ploca.htm
Pa znam al ko bi normalan upisao dijete u mioc a zna da je 5 ica iz matemTike i prirodnih predmeta nazicana i umjetna? Cemu ? Pa takvo dijete ce puknut ko kokica u miocu. Moja ce imat vjerojatno 5.0 al ta 5 ica iz matematike je jako tesko stecena uz jako puno vjezbe i rada i ni na kraj pameti nam nije ta skola bez obzira na 5.0.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima svakakvih roditelja. Onih koji ne vide dijete kakvo jest....kojima je možda stvar prestiža neka škola...pa im dijete da, pukne ko kokica...no u međuvremenu zauzima mjestu matematičarime, pravim...koji znaju matematiku bez da ju posebno vježbaju i uče...koji riješe test 100posto, skoro svaki... moje dijete i ja smo mioc preboljeli... ima života i bez mioca
ali pozdravljam odluku o prijemnom u miocu, od srca je pozdravljam... značit će puno pravim matematičarima...
Joj, to sam i ja mislila, ali iznenadila sam se - kaže razrednica mog starijeg sina koji je sad prvi razred u miocu da dosta klinaca ima instrukcije iz raznih predmeta, fizika-mat-kemija... Tako da ne vrijedi svaka petica iz osnovne škole jednako. Predznanje im je vrlo šaroliko. Ljudi MISLE da znaju jer imaju odličan, ali jednostavno imaju krivu sliku o svom znanju ili o znanju svoje djece, ako profesori u osnovnoj školi iztih predmeta nisu puno tražili.
Npr. i moj sin mislio da zna povijest i njemački, jer je u OŠ imao odlične ocjene, a sad iz njemačkog ima 3 i pitanje je hoće li uopće navući četvorku. Iz povijesti je bilo jedinica i dvojki u prvom polugodištu, dok nije prokužio da profesor u srednjoj puno više traži nego profesorica u osnovnoj. Predznanje mu je tanko. Moj srećom nema tih problema s matematikom i fizikom (solidne četvorke bez instrukcija, a možda će uspjeti navući i bolje) tako da i ja pozdravljam prijemni u miocu.
Pa ja mislim da je baš ovako kako Peterlin kaže: djeca nisu svjesna svog znanja/neznanja, imaju pet iz nekog predmeta, pa misle da su dobra u njemu.
Ja sam se recimo isto šokirala razinom svog neznanja iz njemačkog u srednjoj školi, u osnovnoj sam imala sve petice, i bila sam smatrana za super učenicu na njemačkom.
Pa koliki samo ljudi upišu potpuno krivi fakultet, jer ne znaju procijeniti da nisu za to.
evo i za tehničku školu/tehničku gimnaziju http://www.ss-tehnicka-zg.skole.hr/u...AKAT_2016..pdf
ruđer ima ovu subotu/ponedeljak http://ss-tehnicka-rboskovic-zg.skole.hr/
Ima li netko informacije kao su zaživjele stručne gimnazije (ekonomska, trueistička, tehniča)?
Gledam program tehničke gimnazije i ne neke stavri mi se baš i ne sviđaju.
http://www.ss-tehnicka-zg.skole.hr/u..._gimnazija.pdf
Matematike imaju 4 sata tjedno sve četiri godine, dok matematičke gimnazije imatu 4/5/6 u 1. i 2. razredu te 5/6/7 u 3. i 4. razredu;
fiziku imaju 2 sata tjedno, a matematičke gimnazije imaju 3 sata tjedno;
kemiju imaju samo u 1. i 2. razredu, kasnije je izborni predmet;
moduli su samo elektrotehnika, računalstvo, mehanotronika
Tehnički fakulteti nisu samo FER i FSB.
Ja sam shvatila da bi to trebala biti gimnazija za one koji sigurni da će na neki od tehničkih fakulteta, možda i PMF,
i ne žele učiti likovni, glazbeni, sociologiju i slične gimnazijske predmete?
Pa onda ti je mat.gimnazija bolji izbor. Ali bez brige, i tamo moj sin ima 3 strana jezika, likovnu i glazbenu kulturu, etiku...ne samo matematiku. Od ove godine imaš prijemni za dobre matematičare koji nemaju 5.0
Moj mlađi sin želi u Ruđer, ja navijam za bilo kakvu gimnaziju, najbolje baš tehničku, jer mi je žao da prerano izgubi opće predmete, ali neće jer vidi starijeg brata koliko uči u miocu, a njemu se to ne da.
sad sličan program ko u tehničkoj gimnaziji, sam ja imala u ruđeru iako sam išla u zanatski razred ( mi smo imali jako puno i prakse, , i sad moj zanat ima dost nje, ali manje nek ja), i u moje doba je bilo i odličnih i propalih, isto ko i sad, mogla sam upisati faks koji sam htela, mojih je malo upisalo fakseve nas samo 1/8 , jer su tam ljudi upisali da bi radili ( ko što sam i ja za vrijeme škole i faksa) ali to su stvarno raznoliki faksevi.
i povrh svega posle samimala instrukcije studošima iz možda bolje kotiranih fakseva.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 18.05.2016. at 21:33
Naravno da puno toga ovisi o sobi i o školi... govorila sam o program.
Čini mi se: da nije gimnazija jer nama dovoljno općih predmeta, nije ni strukovna škola jer nema dovoljno prakse, a nije ni nekava opća tehnička srednja škola.
Ne vidim neku prednost, osim drugog stranog jezika, nad recimo ovim programom:
http://www.ss-elektrostrojarska-vz.s...rotehnicar.pdf
I o vaše toliko obožavanom MIOC-u.
MIOC je i dalje gimnazja, s dosta općih predmeta, neki će reći da je to dobro, neki da je loše, ne bitno.
Ima isti status i program kao i bilo koja druga matematička gimnazija, izvedba je nešto drugo.
Nije škola specijalizirana samo za matematiku i srodne predmete, pa ne može birati učenike samo po znanju iz matematike kao što je matematička gimnazija u Beogradu.
http://www.mg.edu.rs/en/skolovanje-e...-i-program-eng
Meni se svidaju te strukovne gimnazije, ali ih bas nema , imas samo tehnicku i hotelijersku , ekonomske nema. Da ima bila bi nas izbor. Imas zanimanje nskon nje ali i normalnu satnicu ko npr jezicna /opca gimnazija iz osnovnih gimnazijskih predmeta, tako da mozes na maturu normalno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, to je dobar kompromis. Ja i dalje snubim sina za teh.gimnaziju. Bumo vidli. Inače, djeca mojih kolega završila su ekonomsku i nakontoga normalno faks bez ikakvih drama. Ali moju djecu to ne privlači. Teško je napraviti dobar izbor tj.unaprijed znati da je ok. A učiti treba u svakoj školi.
joj, moj se neda nagovarati, ali ga mi i dalje po sitno nagovaramo da ode u najbližu
haha - svatko ima svoj kriterij![]()
da
pa znaš kaj želi, ali se još uvijek nadam da će odustati - 100% hoće, nebu on htio pisati prijemni![]()
da, neki su se baš razveselili prijemnom.
a možda i ja - uz nadu da će zbog njega moje dijete odustati od MIOCa
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 19.05.2016. at 09:18
Pa možda on uopće i ne mora na prijemni, piše da nije eliminacijski (doduše ne kužim baš točno što to znači) - ako ima 80 bodova, vrlo vjerojatno će se moći upisati i bez prijemnog.
da to ne kužim , nije mi se dalo čitati jer se stalno nadam da će odustati, a neka čita sam. pa ak nekaj puno ne zariba ova 3 tjedna škole, onda će imati
poanta svega je da njemu leže i neke druge stvari, možda i više od matke, a 5.ta mu je blizu - i fakat ne kužim zakaj je navalio na MIOC. Pa si stvarno mislim, da iz ljenosti neće otići na prijemni, i tu vidim šansu. A opet, ne želim mu ništa nametati, nek si sam odabere
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 19.05.2016. at 09:55
znam, ali jedna mu je pod nosom, a druga baš i ne - a on je zatupio po drugoj.
Moje je pak mišljenje da je on idealan klasičar (tu sam ja zaribala, da ga nisam u 5 razredu prebacila u klasičnu školu) - a za to neće niti čuti i tak - vidjeti ćemo
a možda želi nastaviti tradiciju, moj neće ni čut za Mioc, istina nema ni bodove za njega
istina ali kaj fali 5toj, to je odlična gimnazija i jako nam je blizu doma, I iz nje može svugdje,. Ne kužim, zakaj bi se morao vozikati do MIOCa kad jednako dobru školu ima pod nosom.
a i dalje mislim da će biti prelijen otići na prijemni - iako ni ja ne kužim kak to ide s prijemnim. A i ovisi kak će završiti 8 razred. Svakakvo "sr..." još stigne napraviti u 3 tjedna
Jao pa ako vam je peta blizu, onda do MIOC-a ima 5-6 kratkih tramvajskih stanica, nije mu ni to baš ne znam koliko daleko, a može na sladoled u Orijent svaki dan.
pa možda to i je cilj - malo dalje od kuće
šalim se. nano, budi ponosna na njega.
da vam se i ja malo pohvalim, j je po izboru profesora nominiran (među trojicom) za učenika generacije.
kaže to meni danas njegov razrednik, ja se rasplakala, a on zbunjeno - a šta je vama![]()
ajme. tek mi sad nekako došlo. srednja škola.
bravo Cvijeto
moja je daleko od upisa
za sada je jedino izjavila da bi htjela u neku dobru školu da može na fax jer se njoj ne da ići raditi poslije srednje
meni je isto blizina dosta važan faktor, tako da ja govorim o drugoj
što bi se patila s putem ako ne mora