Stranica 241 od 298 PrviPrvi ... 141191231239240241242243251291 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,001 do 12,050 od 14855

Tema: Gimnazije i srednje škole

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ursa prvotno napisa Vidi poruku
    Moguće da je i zbog preseljenja tu bio manji interes jer se škola zbog obnove seli u Tehničku školu u Plamotićevoj.
    Rečeno je na godinu dana, ali mislim da su ljudi u Zagrebu realno skeptični prema planiranim rokovima obnove.
    Ne sele se, evo sa stranice škole:
    XVIII. GIMNAZIJA OSTAJE NA LOKACIJI MESIĆEVA 35

Autor: Vedran Peruničić, 21. 7. 2022. 11:18

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas kako će se nastava u šk. god. 2022./2023. odvijati i dalje u prostorijama XVIII. gimnazije na adresi Mesićeva 35. Navedeno se odnosi i na popravne ispite čije održavanje je prethodno bilo predviđeno na adresi Palmotićeva 84 .

Ravnateljica:

Irena Vajdovčić, pro

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel netko kupovao ZET i HŽ pokaz?
    Nije mi jasno ovo sa cijenom ako je HŽ besplatan.
    https://www.srednja.hr/novosti/vlada...sla-je-za-203/
    https://www.zet.hr/cijene-prodaja-i-placanje/50

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Do 31.12 2022. putovanja HŽ-om za sve su učenike besplatna (to su lani čini mi se u rujnu bili pokrenuli), tako da je moja kći kupovala samo ZET-ov pokaz za 100 kn.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj ursa prvotno napisa Vidi poruku
    Za francuski na žalost ne znam.
    Zadnji info koji imam za običnu jezičnu je da je zadnje upisano dijete imalo 73.24 boda što je pad u odnosu na prošlu godinu (prošle godine je minimum bio 74.03).
    Također nije bilo prijavljeno niti jedno dijete s maksimalnih 80 bodova.
    U njemačkom razredu je 5 djece od 13 mjesta dakle bilo je potrebno riješiti 50% provjere znanja jezika i mjesto je bilo osigirano.
    Moguće da je i zbog preseljenja tu bio manji interes jer se škola zbog obnove seli u Tehničku školu u Plamotićevoj.
    Rečeno je na godinu dana, ali mislim da su ljudi u Zagrebu realno skeptični prema planiranim rokovima obnove.
    Potrebno je samo 50% riješenosti testa? To je slično onom primjeru koji je na stranicama škole?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I, kakvi su dojmovi nakon dva-tri dana srednje? Jesu svi zadovoljni i sretni?
    moj je krenuo u X, opći smjer, nema nikog poznatog u razredu.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

V. gimnazija
    Zanima me ima li netko čije je dijete pohađa ili je nedavno završilo? Cura je zainteresirana za nju.
    Mene zanima koja je mogucnost učenja 2. stranog jezika. Vidim da postoji A program u kojemu se uče 2 jezika. Koji jezik imaju za odabir za taj drugi?
    I postoji li mogućnost ako se izabere B ili C program, da se 2. jezik uči u vidu neke izborne/fakultativne nastave?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je u Zdravstvenom učilištu (zdrav.-lab.tehničar) i nije zadovoljna . Kaže, samo tri dečka u razredu, puno čudnih i umišljenih cura. I dosta njih koji nisu iz Zagreba.
    Planira se sljedeće godine (ili prije, ako je moguće) prebaciti za farmaceutskog tehničara (jer joj je to bio prvi izbor, ali nije upala), ali se za sad boji, kakvi su tek oni, kad su ovi njeni tak čudni .

Mislim da je još prerano za realne procjene, još uvijek su svi u fazi procjene i upoznavanja. Vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto, s vremenom.
    Posljednje uređivanje od umiljata : 07.09.2022. at 14:42

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    V. gimnazija
    Zanima me ima li netko čije je dijete pohađa ili je nedavno završilo? Cura je zainteresirana za nju.
    Mene zanima koja je mogucnost učenja 2. stranog jezika. Vidim da postoji A program u kojemu se uče 2 jezika. Koji jezik imaju za odabir za taj drugi?
    I postoji li mogućnost ako se izabere B ili C program, da se 2. jezik uči u vidu neke izborne/fakultativne nastave?
    Koliko znam (a sigurno ne znam sve detalje), drugi jezik u ponudi (u A programu) je njemački, a može ga se uzeti i kao fakultativni. Ne znam imaju li u ponudi fakultativne nastave još neke jezike, očekivala bih da imaju.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je u Zdravstvenom učilištu (zdrav.-lab.tehničar) i nije zadovoljna . Kaže, samo tri dečka u razredu, puno čudnih i umišljenih cura. I dosta njih koji nisu iz Zagreba.
    Planira se sljedeće godine (ili prije, ako je moguće) prebaciti za farmaceutskog tehničara (jer joj je to bio prvi izbor, ali nije upala), ali se za sad boji, kakvi su tek oni, kad su ovi njeni tak čudni .

Mislim da je još prerano za realne procjene, još uvijek su svi u fazi procjene i upoznavanja. Vjerujem da će sve sjesti na svoje mjesto, s vremenom.
    Pa u tom smjeru ( i opcenito u toj skoli) uvijek ima mali broj decki u odnosu na cure. Sto se tice da su cudni, vecina djece dolazi iz okolice Zagreba jer su samo dva razreda tog smjera u ovom djelu Hrvatske. Da, sve je drugacije na prvi pogled nego kad se ide u osnovnu skolu u kvartu.
    I u drugim smjerovima je tako.
    To je moja skola i struka , pa govorim iz iskustva ( istina od prije 25+ godina, ali vjerujem da je i danas tako).
    Reci joj da sam decke nalazila na drugim mjestima.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.09.2022. at 15:02

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

I moja skola i nisam imala nijednog decka u razredu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa u tom smjeru ( i opcenito u toj skoli) uvijek ima mali broj decki u odnosu na cure. Sto se tice da su cudni, vecina djece dolazi iz okolice Zagreba jer su samo dva razreda tog smjera u ovom djelu Hrvatske. Da, sve je drugacije na prvi pogled nego kad se ide u osnovnu skolu u kvartu.
    I u drugim smjerovima je tako.
    To je moja skola i struka , pa govorim iz iskustva ( istina od prije 25+ godina, ali vjerujem da je i danas tako).
    Reci joj da sam decke nalazila na drugim mjestima.
    Je, kaže da od 700 i nešto učenika, možda stotinjak njih su dečki.
    Ma i ja joj velim da je ovo sad velika promjena, nakon kvartovske škole, gdje su se svi znali još iz vrtića. Bit će to OK.

Za dečke sam joj prenjela tvoju poruku, kaže da ju nisi baš utješila

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Francuski u V.?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim u njihovom GPP-u za prošlu godinu da su kao fakultativnu nastavu imali francuski i ruski jezik. Kao redovni drugi strani jezik nudi se samo njemački.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala, tanja_b!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod moje u gimnaziji je isto bilo 3 dečka, 22 cure u razredu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku

Ja mogu razumjet razočaranje da su samo 3 dečka u razredu

Ne kužim ovo za čudne cure, na koji način??ni opasku nisu svi iz ZG? Ima ih i iz učeničkog doma u Opatičkoj možda? Zašto bi svi trebali biti iz Zg?
    Pita dotepenka čija sestra je išla u tu srednju farmaceutsku. Bila je zadovoljna ekipom u razredu, iako isto samo 1 ili 2 dečka.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    kod moje u gimnaziji je isto bilo 3 dečka, 22 cure u razredu
    Da nije jezična, klasična ili opća gimnazija u pitanju?
    Kod mene u matematičkoj gimnaziji je bio puno dečki, ne sjećam se jesu bili većina ili pola-pola.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jezična

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ne kužim ovo za čudne cure, na koji način??ni opasku nisu svi iz ZG? Ima ih i iz učeničkog doma u Opatičkoj možda? Zašto bi svi trebali biti iz Zg?
    Pita dotepenka čija sestra je išla u tu srednju farmaceutsku. Bila je zadovoljna ekipom u razredu, iako isto samo 1 ili 2 dečka.
    Problem s curama "koje nisu iz Zagreba" često se odnosi i na cure koje do škole izdaleka putuju busom/vlakom koji prometuje 4x dnevno. Radi se o tome da se u takvom razredu teško uspostavljaju veze i prijateljstva jer se uvijek trči na bus/vlak, nema druženja prije i poslije nastave, nema zajedničkih vikend-izlazaka, nema navraćanja kod nekog u stan itd.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 08.09.2022. at 17:53

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja slusam bas dobre dojmove o X. (opci smjer..
    posebno mi drago da je nasoj frajli atmosfera i vibra dobra!
    Posljednje uređivanje od mama pticica : 08.09.2022. at 19:04

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, ja ne bih voljela ići u "babinjak" razred. Draži su mi miješani. Isto sam mislila i kad sam išla u školu.

U mojoj generaciji je prve dve godine MIOCa egzistirao muški razred. U 3. su dobili i cure.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja ne bih voljela ići u "babinjak" razred. Draži su mi miješani. Isto sam mislila i kad sam išla u školu.

U mojoj generaciji je prve dve godine MIOCa egzistirao muški razred. U 3. su dobili i cure.
    Pa ako ides u strukovnu skolu koju preferira vise odredeni spol tesko da mozes birati mjesoviti razred.
    Ne preostaje ti nista drugo nego traziti decka u nekoj drugoj skoli.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

primi s rezervom sve njene komentare, ipak se radi o jednoj 15. godišnjakinji u pubertetu, kojoj je sve glupo i dosadno

Čudne cure, tj. kak ih ona zove ''sektuše'' - blijede cure s dugim crnim kosama i lancima, ili umišljene zgodne cure koje se pretjerano šminkaju i svjesne su svoje ljepote.... i tak... ne znam, ni ja ju baš nisam skužila

Nije problem kaj nisu iz Zagreba, ali nema nikog ko ide iz njenog smjera, većina ide na drugi kraj. A ovi kaj su u učeničkom domu se drže zajedno, pa kao, već se stvorio nekakav klan.

Ma ne zamaram ti se ja s tim, još je prerano za realno stanje, treba ipak proći neko vrijeme da se svi upoznaju. Možda joj baš neka od tih ''sektuša'' na kraju i postane dobra prijateljica

Ona je sad samo u šoku jer je u osnovnoj imala odlično društvo u razredu, puno njih i još k tome miješano društvo (cure i dečki zajedno)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma normalno da još nema društvo u razredu nakon 3 dana škole, i normalno je da su joj svi čudni. Naviknut će se jedni na druge, samo treba malo vremena. Dobro da sad idu normalno u školu, bez online, maski i sličnih mjera koje ih samo dodatno mogu kočiti u interakciji.

Moj je jedva čekao da ode iz OŠ (nije imao ekipu u razredu), pa je prvi dan u srednjoj izjavio da su mu svi nekako "čudni". Doslovno se morao natjerati da počne razgovarati s bilo kime u razredu, taj prvi tjedan mu je bio koma. Vjerojatno nije uzeo u obzir da je vjerojatno i on sam drugima čudan Nakon mjesec dana već je izjavljivao kako voli svoj razred, a više puta tijekom srednje je tvrdio da ne može ni zamisliti da ide u neki drugi razred, koliko mu dobro odgovara ekipa.

Što se tiče ženskih, muških i miješanih razreda, to ipak ovisi o profilu škole, tu se ne može puno birati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako ides u strukovnu skolu koju preferira vise odredeni spol tesko da mozes birati mjesoviti razred.
    Ne preostaje ti nista drugo nego traziti decka u nekoj drugoj skoli.
    Nije to zbog dečka dečka. Neg baš te babinjak atmosfere u razredu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja kužim Nano skroz, nikad nisam voljela babinjake/kokošinjce, volim mix muško-ženske energije.

Umiljata, sve kužim, polako treba vremena. Ja bi se na njenom mjestu zbližila s ovima iz doma, nisu se ti iz Doma mogli nešto puno povezat jer su tek stigle u Dom prije 3dana ako joj se čine normalnije od tih s lancima ili šminkerica.

Step by step ...sjest će sve na svoje.

Nek provjeri ima li što god muškadije na tom drugom smjeru

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Postoje li negdje podaci koju je omjer cura i dečkiju u pojedinim školama? Išla sam gledati stranice PM gimnazija (iz čiste znatiželje), ali većina objavljuje popise učenika po razredima pod šiframa.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nije to zbog dečka dečka. Neg baš te babinjak atmosfere u razredu.
    Babinjak u razredu je mala beba prema kasnijem babinjaku na poslu .
    Ali izabrala sam struku gdje ste to ne moze izbjeci tako da se ne opterecujem previse.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa Vidi poruku
    Postoje li negdje podaci koju je omjer cura i dečkiju u pojedinim školama? Išla sam gledati stranice PM gimnazija (iz čiste znatiželje), ali većina objavljuje popise učenika po razredima pod šiframa.
    Pa naravno da nema popisa po spolu . To bi ipak bilo malo previse.

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ima na skolskom rudniku i po spolunkad odaberete odredenu skolu.
    https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/se...dnik-3419/3419
    1.link

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko znam (a sigurno ne znam sve detalje), drugi jezik u ponudi (u A programu) je njemački, a može ga se uzeti i kao fakultativni. Ne znam imaju li u ponudi fakultativne nastave još neke jezike, očekivala bih da imaju.
    A je li početni ili nastavljacki? Odnosno ima li to ikakve veze prilikom upisa pa da unaprijed biras, ili se to odlučuje kasnije? Moja uci njemacki već osmu godinu ali van skole tako da nema u ocjenama upisano.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    A je li početni ili nastavljacki? Odnosno ima li to ikakve veze prilikom upisa pa da unaprijed biras, ili se to odlučuje kasnije? Moja uci njemacki već osmu godinu ali van skole tako da nema u ocjenama upisano.
    Drugi strani jezik u redovnoj nastavi je nastavljački, i to se odlučuje pri upisu. Ali treba pitati u školi za ovu vašu kombinaciju, valjda postoji neki način da joj se to učenje van škole nekako validira pa da krene nastavljački s ostalima.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ok hvala. Ja sam mislila da biras nastavljacki ili početni. Tak je bar bilo u moje doba... ja sam išla na početni iako sam prethodno učila 7 godina - bar jedna petica bez muke a i usput sam se znala dobro zabaviti na račun tuđih bisera
    Posljednje uređivanje od sillyme : 09.09.2022. at 07:58

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad se moj sin upisivao u srednju školu, priznavali su vanjsko učenje stranih jezika uz svjedodžbu iz škole stranih jezika i internu provjeru. Ne znam kako je sada.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ok hvala. Ja sam mislila da biras nastavljacki ili početni.
    Tu mogućnost imaju većinom opće gimnazije, koje nude i veći izbor drugog stranog jezika i njihovih kombinacija. P-M gimnazije uglavnom nude samo nastavljački njemački, iako, ne znači da nisu moguće i druge kombinacije, treba pitati u školi za detalje.
    Svakako, ako dijete već uči njemački van škole, šteta bi bilo krenuti ispočetka u gimnaziji, to mi izgleda kao gubljenje vremena.

(doduše, još veće gubljenje vremena bilo je to što je moj tijekom oš učio njemački i u školi i van škole, a u gimnaziji ga je potpuno prestao učiti i sad tvrdi da "ne zna njemački" nadam se da će mu doći iz guzice u glavu da bi trebao obrisati prašinu s tog znanja i obnoviti ga jer mu uopće ne bi puno trebalo da se ponovo ušalta u drugi jezik)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

tanja, hehehe, imam friško takvo iskustvo sa svojim mlađim sinom. On je u strukovnoj školi odbio upisati njemački fakultativno (iako ga je učio cijelu osnovnu školu kao prvi jezik). Prebacio se na engleski i zaključio da on njemački ne zna i ne treba. Aliiii kako je on radioamater, potrefilo se da je ove godine sudjelovao u organizaciji međunarodnog skupa https://www.hamradio.hr/yota-croatia/ i gle čuda, tamo je bilo Nijemaca i Austrijanaca, pa je ustanovio da njegov njemački nije za baciti, da se može sasvim dobro sporazumijevati na tom jeziku i da razumije što ovi razgovaraju kad ne govore engleski. Osim toga, hrpa tehničke literature je na njemačkom. Kad zatreba, ide to dobro. Moj stariji isto tvrdi da mu njemački zapinje (on ga je učio i u srednjoj školi, nastavljački, iako su mu promijenili prioritete - engleski su mu odredili za prvi strani jezik, a njemački drugi, iako je u OŠ bilo obrnuto). S druge strane, kad je trebalo, obojica su se prisjetili svega što znaju. Ne treba puno, samo treba prilika. Mom mlađem sinu to je npr. bilo maturalno putovanje (išli su u Poljsku, ali imali su odredišta i u Češkoj i Njemačkoj). Kad je u Njemačkoj ustanovio da na ulici ljudi ne govore engleski i da je za brzu komunikaciju ipak praktičniji njemački, brzo se prebacio. Treba samo biti izložen jeziku. Znam ja to po sebi - kad smo ranijih godina (prije korone) znali biti u Njemačkoj po nekoliko dana na sajamskoj priredbi, ja bih tek treći dan iz nožnog palca izvukla svoj njemački... Trebalo bi otići tamo na tri tjedna i to u neku zabit gdje ljudi baš ne govore engleski. Brzo bi se čovjek prisjetio.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tvoj mlađi je drukčijeg karaktera, koliko sam pohvatala, komunikativniji je. Ovaj moj je u stanju zacementirati se u glavi i tvrditi da ne zna. Jedino da ga netko doslovno baci u vatru, kao što mu se ljetos dogodilo s engleskim. U gimnaziji ima strožu profesoricu i mora na engleski potrošiti više truda nego što je očekivao, pa je njegov zaključak da "nije dobar u engleskom". Ljetos mu se dogodilo da sudjeluje na međunarodnom natjecanju koje se odvijalo isključivo na engleskom, gdje je morao i koristiti stručnu literaturu, i pisati odgovore na pitanja (ne zaokruživati slova, nego baš pisati cijele tekstove), sve kompletno na engleskom, i vidi vraga, pokazalo se da mu sasvim dobro ide (bolje nego njegovom kolegi koji ide u jezičnu gimnaziju). A bio je uvjeren da "nije dobar" u engleskom zato što nema čistu peticu u školi
    Da taj progovori njemački, trebalo bi ga baciti u neko zabito alpsko selo gdje nitko ne zna engleski

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, tanja_b ja sam shvatila da to nije smao do djeteta nego i do nastavničkog kadra. Mojii oboje se isto u srednjoj odustali od njemačkog. Kći je kasnije upisala isti taj njemački u školi stranih jezika

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

(doduše, još veće gubljenje vremena bilo je to što je moj tijekom oš učio njemački i u školi i van škole, a u gimnaziji ga je potpuno prestao učiti
    Ovo bi se moglo dogoditi i mojoj i bas bi mi bilo zao. Zato sam i pitala postoji li francuski u V., barem kao fakultativni.

Naime, ona taj jezik uci (i voli) u Franc. alijansi od pocetka osnovne i uci ga u skoli kao drugi strani jezik (dakle, ukupno ce biti 8 god izvan skole i 5 u skoli), bas bi joj bilo zao da ga ne nastavi...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sve lijepo napisala i sve mi se obrisalo. grr. sad manje detaljno s citatima iz pravilnika.

Ako dobro čitam, više ne postoji bod za zdravstvene poteškoće nego se ide na HZZ. Postoji dio V. Posebni elementi vrednovanja i dio VI. djeca s poteškoćama u razvoju gdje u oba dijela postoje djeca sa zdravstvenim teškoćama. Kako moja ide po redovnom programu, ali je jednu godinu provela po bolnicama i toplicama, pretpostavljam da ona ide u ovu priču s V.
    Što znači ovo rješenje od HZZ? Ako joj to odobre, ona upisuje bilo koju školu s njihove preporuke ako prijeđe prag koji je škola zadala i ne ulazi u ovu kvotu djece s poteškoćama?

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Gle, tanja_b ja sam shvatila da to nije smao do djeteta nego i do nastavničkog kadra. Mojii oboje se isto u srednjoj odustali od njemačkog. Kći je kasnije upisala isti taj njemački u školi stranih jezika
    Ma moj je u srednjoj odustao od njemačkog i zato što uz drugu srednju ne bi stigao ni udahnuti. Kasnije je od kolega iz razreda koji idu na fakultativni njemački čuo da "ništa ne rade" pa je bio tim zadovoljniji svojom odlukom.
    Smjer s dva strana jezika nije želio upisati, imao je neke svoje razloge.
    Osnove jezika ima, imat će prilike da ih nadogradi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    sve lijepo napisala i sve mi se obrisalo. grr. sad manje detaljno s citatima iz pravilnika.

Ako dobro čitam, više ne postoji bod za zdravstvene poteškoće nego se ide na HZZ. Postoji dio V. Posebni elementi vrednovanja i dio VI. djeca s poteškoćama u razvoju gdje u oba dijela postoje djeca sa zdravstvenim teškoćama. Kako moja ide po redovnom programu, ali je jednu godinu provela po bolnicama i toplicama, pretpostavljam da ona ide u ovu priču s V.
    Što znači ovo rješenje od HZZ? Ako joj to odobre, ona upisuje bilo koju školu s njihove preporuke ako prijeđe prag koji je škola zadala i ne ulazi u ovu kvotu djece s poteškoćama?

Hvala
    Ako sam dobro shvatila, ali neka još netko potvrdi, taj "poseban element vrednovanja" vrijedi joj samo ako je na dnu liste i ima jednak broj bodova kao i netko bez zdravstvenih poteškoća. U tom slučaju ona ima prednost pri upisu. I to nema veze s poteškoćama u razvoju.
    Nije baš neka korist od tog "posebnog elementa"

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako sam dobro shvatila, ali neka još netko potvrdi, taj "poseban element vrednovanja" vrijedi joj samo ako je na dnu liste i ima jednak broj bodova kao i netko bez zdravstvenih poteškoća. U tom slučaju ona ima prednost pri upisu. I to nema veze s poteškoćama u razvoju.
    Nije baš neka korist od tog "posebnog elementa"
    ako je to samo za dobit prednost nad zadnjim s istim brojem bodova, mislim da bi me dijete poslalo kvragu ako mora hodati po nekim komisijama i razgovorima. Pun joj je kufer više bolnica, kontrola i svega.

Datum pristupanja
    Oct 2004

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

hvala ti.

a kako ova preporuka HZZ funcionira kod djece s poteškoćama u razvoju gdje isto ima navedene zdravstvene poteškoće (računam da njen tumor upada u tu kategoriju)? tu se ostvaruje pravo na direktan upis u škole iz preporuke, ako prelazi prag?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, taj dio ne znam. Ali mislim da nigdje nema direktnog upisa. Neka se javi netko upućeniji u taj dio priče.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala ti.

a kako ova preporuka HZZ funcionira kod djece s poteškoćama u razvoju gdje isto ima navedene zdravstvene poteškoće (računam da njen tumor upada u tu kategoriju)? tu se ostvaruje pravo na direktan upis u škole iz preporuke, ako prelazi prag?
    Mislim da ne, ide se na listu na predupisima i onda stavi recimo 5 škola i gdje upadne. Rangira se sa djecom koja su isto na listi.
    I onda direktan upis.
    Znam da je nama na svim listama škola bilo 10-20 djece koja su imala direktan upis sa predupisa.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da ne, ide se na listu na predupisima i onda stavi recimo 5 škola i gdje upadne. Rangira se sa djecom koja su isto na listi.
    I onda direktan upis.
    Znam da je nama na svim listama škola bilo 10-20 djece koja su imala direktan upis sa predupisa.
    dakle, rangira se unutar kvote koju pojedina škola ima za djecu s poteškoćama koja idu na predupise?
    Hvala ti, sad mi je jasnije.

Stalno se spominju ti direktni upisi pa mi nije bilo jasno, a i nisam sigurna da njena dijagnoza upada u tu grupu.
    Sve što ona gleda ionako ima prijemni pa to još dodatno komplicira stvari.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne postoji direktan upis, postoje predupisi sa svojom rang listom i dijete se može upisati ako ulazi u tu kvotu.

Koja je kvota za školu, pojma nemam. Nisam nigdje vidjela da se to objavljuje. Nemam pojma kako se to određuje - možda po max broju učenika s IP po razredu (3) ? PA 3xbroj razreda?

Ili 1xbroj razreda, jer se tad ne mora smanjivati broj učenika u razredu? Stvarno ne znam, to je totalno netransparentno.

Uglavnom, kad se moja kći upisivala ja nisam primijetila toliki broj "direktno" upisanih. Bilo je par djece po školi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

hvala ti.

Ne funkcionira nikako. Ne postoji direktan upis. Na predupisima se natjece sa drugom djecom koja imaju poteskoce na vrlo ogranicen broj mjesta. Tumor joj ne nosi nikakve bodove. Eventualno prednost ako bude imala jednak broj bodova na zadnje slobodno mjesto koje primaju sa nekim tko nema tumor.

Da pojasnim po ne znam koji put na primjeru mog djeteta sa poteskocama u ucenju i ozbiljnim problemima zdravlja.
    Ide na predupise i natjece se sa svom djecom koja idu na predupise. Ako budu zadnja na listi onih koje primaju sa nekim tko nema zdravstvenu poteskocu ona dobije prednost. Uglavnom , pojeo vuk magare.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.09.2022. at 12:14

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •