Page 248 of 298 FirstFirst ... 148198238246247248249250258 ... LastLast
Results 12,351 to 12,400 of 14858

Thread: Gimnazije i srednje škole

Willow's Avatar

čokolada, kaj je to legalno?!?

ovo je fakat za ljenjivce, za 100 eura plati instrukcije i nauči gradivo radije...

moram priznati da meni ova današnja djeca nisu jasna, oni ne znaju ni šalabahter napisati bez pomoći
    mi smo se baš znali potruditi, dok radiš šalabahter, zapravo si moraš provjeriti što ti je fakat bitno iz gradiva i dok radiš šalabahter, već si pola toga sažeo i ponovio

oni nisu u stanju niti to već si kopiraju i šalabahtere

n.grace's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Upravo tako.

Jelena, ne bih na temelju nekog rekla-kazala poopćavala. To je možda neki sporadični slučaj, izuzetak.

I zašto bi netko dozvolio da se od njega prepisuje i sebe ugrozio? Pa vjerojatno i razmaknu učenike, oduzmu mobitele.
    Oduzmu im sve, sve stvari koje imaju moraju odložiti na za to predviđeno mjesto, a ako se zna za te bubice - pa i to se može provjeriti, valjda

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Pročitajte čega sve ima na linku. Sinoć sam pala u nesvijest proučavajući. Bubice su tako sitne da se umeću tik uz bubnjić, a vade specijalnim magnetnim pincetama. Nema šanse da to itko vidi . A tek kamere...na naočalama, gumbima odjeće, penkalama
    Ja sam zapela na Jamesu Bondu iz devedesetih .

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Dovoljno je da netko u dometu 0.5 do 1 km sjedi u autu, rješava zadatke i dojavljuje odgovore.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by Willow View Post

ovo je fakat za ljenjivce, za 100 eura plati instrukcije i nauči gradivo radije...

moram priznati da meni ova današnja djeca nisu jasna, oni ne znaju ni šalabahter napisati bez pomoći
    mi smo se baš znali potruditi, dok radiš šalabahter, zapravo si moraš provjeriti što ti je fakat bitno iz gradiva i dok radiš šalabahter, već si pola toga sažeo i ponovio

Koga briga? To je tržišna niša... Oni su samo odgovorili na zahtjeve tržišta. Kakva dobra poslovna ideja

n.grace's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Pročitajte čega sve ima na linku. Sinoć sam pala u nesvijest proučavajući. Bubice su tako sitne da se umeću tik uz bubnjić, a vade specijalnim magnetnim pincetama. Nema šanse da to itko vidi . A tek kamere...na naočalama, gumbima odjeće, penkalama

Lili75's Avatar

Pa taj samo vara sebe, i to debelo.

NanoiBeba's Avatar

Ovo čuđenje na temi je u rangu "u našoj školi nema droge"

sillyme's Avatar

Ja mislim da nitko ne vara sebe. I nije mi za čuđenje, uvijek je bilo ekipe koja nije bila sposobna naučiti nešto pa su se snalazili. Danas kao i nekad, samo su tehnike malo napredovale

NanoiBeba's Avatar

Naravno, al tvrdit da toga nema je isto malo čudno.

Mima's Avatar

Ima svega, ali isto tvrditi da je ovako nešto u masovnoj upotrebi i da utječe na rezultate škola na maturi nije baš ozbiljno.

Izgleda da je veći problem naći nekoga tko će točno riješiti te zadatke nego unajmiti opremu. Inače bi rezultati na državnoj maturi trebali biti bolji nego što jesu.

NanoiBeba's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ima svega, ali isto tvrditi da je ovako nešto u masovnoj upotrebi i da utječe na rezultate škola na maturi nije baš ozbiljno.
    i to je istina.

n.grace's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Naravno, al tvrdit da toga nema je isto malo čudno.
    Pa nitko ne tvrdi da toga nema, samo što oni koji to rade ugrožavaju sve ostale pa im ne bih bila u koži da ih ulove.

A to da varaju sebe - nije uopće bitno jer ih nije briga i kod takvih ne pale spike "bi li išao kirurgu koji je prepisivao na ispitima"

Tanči's Avatar

Ne može se Medicina ni upisati, a bome ni završiti, a pogotovo ne specijalizirati kirurgija na način da se prepisuje tokom školovanja tako da su takve priče promašene skroz.
    O varanju na maturi se stalno šire nekakve urbane legende, a zapravo se sve svodi na neke sporadične slučajeve, ako i to.
    Matura nije teška za one koji rade kontinuirano i dođu spremni na polaganje.
    Onima koji nisu spremni, ni sto pomagača neće moći pomoći.

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    ...

sjecam se kulturoloskog soka koji sam dozivjela tijekom vlastitog skolovanja - na NATJECANJU iz fizike vidjela sam curu kako prepisuje i to mi je bilo , ali ocito ..:
    ja sam skoro sa stolca opala kad sam na testiranju znanja o ustavu RH za posel (nekoc davno htjedoh raditi u ministarstvu) vidla masovno konzultiranje mobitela...naravno radilo se o mlađariji koji su izasli s faxa
    Last edited by mama pticica; 27.02.2023 at 16:53.

Ja baš i nisam čula da su Lucijanka i X. lake gimnazije dapače.
    Nisu lake definitivno, ali je X.ta (matematička) ipak lakša od Mioc-a, mada nije lagana.

Trebate drugačije pogledati rezultate. Prelog treba gledati samo gimnaziju jer daje zajedničke rezultate sa strukovnim smjerovima. X. ta ima dvije smjene i ta druga (matematička)smjena ima bolje rezultate od prve.

Lili75's Avatar

Mislim da će prije moja djeca pozavršavat gimnazije nego ja polovit sve te informacije oko Zg gimnazija

Al volim ovako čitat korisne info, možda nešto i ostane u mojoj tintari, koja je u cijeloj priči najmanje bitna.
    Last edited by Lili75; 27.02.2023 at 22:32.

ina33's Avatar

Ja sam u šoku od Bubica . Isto se pitam kako je moguće imat website za to i zar to nije ilegalno... kako te providere te usluge nije strah se tako oglašavati, valjda sam i ja naiva oteža. To mogu zamislit da je samo za ono... za ove koji su na rubu prođi i padni da to angažiraju, a ne za tipa da dobiju 5 na maturi :/.
    Last edited by ina33; 27.02.2023 at 23:39.

ina33's Avatar

Studenti = klijenti :/.

jelena.O's Avatar

U moje vrijeme se znalo odgovarati s toki vokijem
    Last edited by jelena.O; 28.02.2023 at 07:10.

Angie75's Avatar

Morala sam se vratiti na ovo. Majko moja pa jel to stvarno normalno, da se ekipa tako slobodno reklamira

Hvala, ove mikro bubice su razrešile neke zagonetne kontrolne i mature napisane iznad svakog očekivanog rezultata, a naizgled bez prepisivanja.
    Google mi je izbacio more sličnih srpskih stranica čim ukucam "bubice za iznajmljivanje".

Baš prošle godine je jedna četvoročlana ekipa neobjašnjivo sjajno uradila malu maturu.
    Celokupan nastavni kolektiv je bio ubeđen da su prepisivali, jer su greške i tačni odgovori bili identični iako su sedeli udaljeni. Ali niko nije znao kako, jer su ih svi dežurni posmatrali, znajući da su uigrani u prepisivanju.
    Šteta truda, dvojica su već izbačeni iz svojih željenih srednjih škola zbog problema u ponašanju.

jelena.O's Avatar

Kaj se tiče istih greški na ispitu ili istih ishoda, desilo se to i mojoj ekipi zajedno smo učili i očito iste greške radili ,sjedili u posve drugačijim prostorijama, bez ikakvih pomagala.dobro nadzirani od asistenata.

što se tiče linkova - upravo sam dobila poveznicu na stranicu s pripremama za OŠ nacionalne ispite (hrvatski i engleski jezik)
    50 eura/90 dana

ne piše imenom i prezimenom tko ju je sastavljao nego samo "vodeći stručnjaci"

nije dugo trebalo nekome da nađe nišu za zaradu na klincima i roditeljima

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    što se tiče linkova - upravo sam dobila poveznicu na stranicu s pripremama za OŠ nacionalne ispite (hrvatski i engleski jezik)
    50 eura/90 dana

ne piše imenom i prezimenom tko ju je sastavljao nego samo "vodeći stručnjaci"

nije dugo trebalo nekome da nađe nišu za zaradu na klincima i roditeljima
    Treba cestitati onima koji su doveli do toga da ekipa osmisljava poslove zarade na djeci i roditeljima.

Mojeg osmaša su profesori uputili ovdje:
    https://hr.izzi.digital/#/
    Tko želi ponavljati, može ponoviti sve što su radili u višim razredima.
    Ako nekog zanima, neka traži po osmi razred, pa Matematika PIN, HJ PIN, FIZIka PIN itd.
    Moj sin je planirao malo ponavljati ali realizacija mu šteka, ništa nije pipnuo,
    Lažem, radio je nešto iz jednog predmeta, jer im je to prof. dala za zadaću.

izzi je stranica koju je izdavač pripremio i sad rade po njemu

ovo što sam ja dobila je nešto sasvim drugo

Htjela sam reći, da oni koje žele ponavljati, mogu i bez plaćanja.
    A o plaćenim pripremama za maturu, faks, pa čak i srednju školu (za to nikad nisam čula osim na forumu)
    bismo mogli danima pričati. Kakav je to biznis! Ove godine imam oko sebe nekoliko maturanata i osmaša.
    Samo jedan maturant kojeg znam neće na pripreme, svi ostali idu.

Willow's Avatar

hm, znači li to da ovi koji organiziraju pripreme za nacionalne ispite imaju neki info da će uskoro biti važni za upise? ili love u mutnom pa tko se ulovi?!?

Lili75's Avatar

Ja ne razumijem zašto bi se sad ove god netko pripremao za nac.ispite,ne donose nikakve bodove, ovo je samo "isprobavanje" nac.ispita?
    Last edited by Lili75; 02.03.2023 at 09:23.

jelena.O's Avatar

Je najava je bila da bi nacionalni jednog dana , ali ne ove godine značili za srednju školu nešto, uz ogradu da neke škole smiju i dalje imati prijemne

Lili75's Avatar

A e pa zato i kažem.

Willow's Avatar

mene baš zanima kakvi će rezultati bit ove godine... a imam i mlađe dijete pa da vidimo kako bi to moglo utjecati na njih u budućnosti

Cocolina's Avatar

mene baš zanima kakvi će rezultati bit ove godine... a imam i mlađe dijete pa da vidimo kako bi to moglo utjecati na njih u budućnosti
    ista stvar i kod nas.

kudri's Avatar

Molim iskustva djece koja idu u dvojezični gimnazijski program i koje su gimnazije dobre? Tj. da su kvalitetne i imaju taj dvojezični program.
    Hvala.

Lili75's Avatar

Pa ne mislim da će rezultati biti u prosjeku ludilo jer se djeca neće ni pripremat za te ispite.
    Kasnije generacije će zasigurno drugačije pristupat tim ispitima. Steć če se uvid u neku okvirnu sliku.

Frendica je vodila sina na prof.orijentaciju kod Severice, oduševljena je.
    Doslovce sad ima ideju koje konkretne 3 škole (isti profil) bi bile najbolje za njenog sina i dobila je "uputstva" kako se ona treba postavit prema sinu, njegovom zujanju i nestrukturiranosti prilikom učenja.
    Stalno se lomila pustit ga ili ipak naganjavat ga. Kaže vrijedi svakog centa.
    Last edited by Lili75; 03.03.2023 at 11:53.

jelena.O's Avatar

i ko je dao prijedlog škole severica il mama i sin? i koja je opcija puštanje ili naganjanje?

kaj se tiče nacionalnog ispita, već sad osmaši u ožujku će imati sliku kak bi to trebalo izgledati u svibnju
    Last edited by jelena.O; 03.03.2023 at 12:16.

Lili75's Avatar

Pa Severica naravno zato su i platili uslugu orijentacije. Radi se o tehn.školi.
    A čuj ovisi ti o djetetu ovo djece treba stiskat još u prvom srednje i onda pustit.

Peterlin's Avatar

Pa Severica naravno zato su i platili uslugu orijentacije. Radi se o tehn.školi.
    A čuj ovisi ti o djetetu ovo djece treba stiskat još u prvom srednje i onda pustit.
    To isto za nula kuna radi HZZ, ali dostupno je samo za djecu koja imaju PP ili IP.

Kako god bilo, dobro je da su potražili pomoć i savjet na ovaj način, kad već sustav to nije omogućio za svu djecu.

Što se tiče pritezanja djece, nemam baš neki savjet, ali motivacija je tu ključna. Roditelj obično zna koji su djetetovi interesi, a motivacija ide lakše ako je odabir škole na istom tragu. Radne navike su važne, ali ne i presudne, jer dok dijete uredno obavlja svoje obveze uz minimum učenja dok je opseg gradiva mali, ne možeš tu u ovoj dobi ništa. Većina djece životne radne navike ne stekne u osnovnoj školi, nego upravo u srednjoj. Sretno svima.

Lili75's Avatar

To isto za nula kuna radi HZZ, ali dostupno je samo za djecu koja imaju PP ili IP.

Kako god bilo, dobro je da su potražili pomoć i savjet na ovaj način, kad već sustav to nije omogućio za svu djecu.

Uz dužno poštovanje ma ni blizu onome u HZZ-u. Ni po vrsti testova koja djeca rade, ni po razgovoru sa psihologom. Neusporedivo.
    Znam ljude koji su prošli tetsove na obje strane jer nisu bili zadovoljni orijentacijom u HZZ-u.

Slažem se, žalosno je da nemaju sva djeca tu mogućnost, barem ona koja nisu sigurna kojim putem žele dalje krenuti. A tako nam je, kako nam je.

Peterlin's Avatar

Uz dužno poštovanje ma ni blizu onome u HZZ-u. Ni po vrsti testova koja djeca rade, ni po razgovoru sa psihologom. Neusporedivo.
    Znam ljude koji su prošli tetsove na obje strane jer nisu bili zadovoljni orijentacijom u HZZ-u.

Slažem se, žalosno je da nemaju sva djeca tu mogućnost, barem ona koja nisu sigurna kojim putem žele dalje krenuti. A tako nam je, kako nam je.
    Eh, ja sam jedna od onih koji nisu bili oduševljeni sa PCM, ali to je stvar izbora. Bila sam u nezgodnom trenutku, prije nego je sin dobio dijagnozu. Oni nisu djetetu ustanovili teškoće čitanja, ali to i nije njihov djelokrug rada, jer su psiholozi, a ne logopedi. I nikad mi nisu poslali nalaz, a ja se nisam pretrgla tražiti ga nakon što smo cjelovito rješenje pronašli u Suvagu.

NanoiBeba's Avatar

Sigurno je 1 od 3 Prelog

Willow's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    i ko je dao prijedlog škole severica il mama i sin? i koja je opcija puštanje ili naganjanje?

kaj se tiče nacionalnog ispita, već sad osmaši u ožujku će imati sliku kak bi to trebalo izgledati u svibnju
    jelena, ajd malo pojasni, o čemu pišeš? što će biti u svibnju?!?

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    Sigurno je 1 od 3 Prelog
    Nope, sve tehničke.
    Samoborska, Končar i Palmotićeva, dobio je i smjerove (mehatroniku nikako).

Uzete su u obzir mogućnosti djeteta i ocjene naravno.
    Last edited by Lili75; 03.03.2023 at 15:10.

Lili75's Avatar

Eh, ja sam jedna od onih koji nisu bili oduševljeni sa PCM, ali to je stvar izbora. Bila sam u nezgodnom trenutku, prije nego je sin dobio dijagnozu. Oni nisu djetetu ustanovili teškoće čitanja, ali to i nije njihov djelokrug rada, jer su psiholozi, a ne logopedi. I nikad mi nisu poslali nalaz, a ja se nisam pretrgla tražiti ga nakon što smo cjelovito rješenje pronašli u Suvagu.
    Pa ako im nije djelokrug rada,onda nije ni neobično.

Sigurna sam da bi vam pomogli puno više da ste otišli nakon dobivene dijagnoze i to u psihol.domeni, sa savjetima kako pomoći djetetu i vama, imaju izvrsne radionice koliko sam čula od drugih.

Ja sam tamo bila samo radi ranijeg upisa djeteta u školu i nikada, baš nikada nisam zažalila. Sve su nam ispravno rekli a nakon godinu dana i poslali mail da provjere kako se dijete snašlo u školi, kakva je situacija i sl.

Tanči's Avatar

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...tskoj-15312476

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O's Avatar

jelena, ajd malo pojasni, o čemu pišeš? što će biti u svibnju?!?
    Kaj nemaju osmaši u svibnju nacionalne ispite?
    Lili koja je to škola Samoborska ? Možda Samobor ili Selska?
    Tehnički ima još Ruđer, Tesla, Držićeva
    Last edited by jelena.O; 06.03.2023 at 14:24.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Kaj nemaju osmaši u svibnju nacionalne ispite?
    Lili koja je to škola Samoborska ? Možda Samobor ili Selska?
    Tehnički ima još Ruđer, Tesla, Držićeva
    U ozujku je gubitak vremena pod nazivom nacionalni ispiti.