Stranica 25 od 298 PrviPrvi ... 1523242526273575125 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 14889

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    I sta vam je sve izbor?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Tehnička škola R.Boškovića (više smjerova) i Tehnička gimnazija, eksperimentalni program, ovo drugo tek na roditeljsko navaljivanje. On sebe vidi u Ruđeru. Prošao je s odličnim, ali nema 5,0. Budući da vidi kako i koliko radi stariji brat u mat.gimnaziji, ne bi on to sebi priuštio. Ima IP zbog teškoća čitanja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Tehnička škola R.Boškovića (više smjerova) i Tehnička gimnazija, eksperimentalni program, ovo drugo tek na roditeljsko navaljivanje. On sebe vidi u Ruđeru. Prošao je s odličnim, ali nema 5,0. Budući da vidi kako i koliko radi stariji brat u mat.gimnaziji, ne bi on to sebi priuštio. Ima IP zbog teškoća čitanja.
    U tu Tehničku gimnaziju ide sin naše prijateljice, ona nije baš zadovoljna školom, smatra da se ne radi dovoljno ozbiljno s obzirom da je to ipak gimnazijski, a ne stručni program.

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Jel jako teska?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    koliko sam se uspjela raspitati škola je na jako dobrom "glasu", zahtjevna, ali upisuju je dobri učenici koji se uglavnom u zahtjevnom načinu rada snalaze.
    Mislim da je inače u gimnazijama najteži 1. razred, a onda težina opada jer se svi polako bolje upoznaju i prilagode načinu rada profesora. Nerijetko djeca kažu da im je 4. najlakši (barem koje sam ja pitala).

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Peterlin, od preloga ste odustali?

Ja ne znam di ce ovaj moj iskopat 6 izbora, jer njega nista osim V. Ne zanima, ovo su sve drugo u stilu " moram izabrat, pa ajd" izbori.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Jeste vidjele da su VI i VIII postavile upisni prag?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, od preloga ste odustali?

Ja ne znam di ce ovaj moj iskopat 6 izbora, jer njega nista osim V. Ne zanima, ovo su sve drugo u stilu " moram izabrat, pa ajd" izbori.
    Da, od Preloga smo odustali - gospodin se predomislio.

Ne znam ima li to veze, ali djeca razmjenjuju informacije međusobno. Razredna kolegica mog starijeg je u Prelogu, pa je u više navrata pričala kako to ide i što se sve traži.... Baš je rekla da joj je jako teško. A Ruđer nam je u kvartu i zna s više strana kako je tamo. Meni je teško prosuditi, pa sam odlučila vjerovati struci: na profesionalnoj orijentaciji je dobio preporuku za teh.školu. Ja sam odustala od ideje da ga prisiljavam ovo ili ono, jer tu nema kruha - ako bilo što krene po zlu, reći će mi "Ti si me u to natjerala". Ovako - sam je odabrao, pa nek izvoli učiti. Jedini moj uvjet za upis u tehničku školu bio je da svakako nastavi učiti drugi strani jezik u školi stranih jezika (jer u ovoj školi imaju samo jedan, a drugi tek u četvrtom razredu izborno).

* * *
    Što se tiče šest izbora, moj sin se upisuje preko Gradskog ureda i isto se traži šest izbora (tako je bilo i lani). Odabrao je tri smjera koje su mu preporučili na profesionalnoj orijentaciji u odabranoj školi (R. Bošković) i eksperimentalni smjer tehničke gimnazije (Palmotićeva). Savjetnik u Gradskom uredu predložio je da ipak na obrazac dopišemo još dva u skladu s preporukama hzz-a, ali kad imaš taj papir, ne može se birati po želji, nego samo druge škole koje imaju taj isti program. Pa smo nasadili još gore dvije škole (Faust Vrančić i Fran Bošnjaković) kao petu i šestu mogućnost. Savjetnik nam je u katalog programa pogledao što bi odgovaralo.

Iskreno, ne vjerujem da to bude trebalo. On ima prosjek za tehničke škole i bez hzz-a.

Prošle godine se stariji upisivao isto preko Gradskog ureda, pa smo i za njega nasadili hrpu mogućnosti (mat. smjerove u raznim gimnazijama) ali nije mi bilo u peti da bi se mogao upisati štajaznam u Lucijanku (koja ima odgovarajući smjer, ali nam je jako daleko) kad ima XV i V i X gimnaziju bliže. To je samo rezerva.

Vjerojatno je slično i s redovnim upisom. Na kraju većina dospije tamo kamo želi.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2016. at 08:04

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uputite nezainteresiranu mamu - kada uopće oni prijavljuju te škole? Moj veli 27.6. - stvarno tako kasno?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    uputite nezainteresiranu mamu - kada uopće oni prijavljuju te škole? Moj veli 27.6. - stvarno tako kasno?
    Iskreno, ne znam jer se moj upisuje preko Gradskog ureda, ali pogledaj ovdje - imaš sve rokove u tablici: http://upisi.weebly.com/uploads/6/2/..._2016-2017.pdf

Znam da su meni rekli da je rangiranje za učenike koji se upisuju preko Gradskog ureda dostupno 24. 06. pa je možda i točno to što ti dijete kaže.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2016. at 11:47

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma da, rekla sam da se neću petljati. MM bi trebao voditi računa, . ali ja mislim da ovaj moj zna sve kaj treba - barem se tak nadam

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je 27.6. počinje

Peterlin, a koji jezik mali misli zadržati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je 27.6. počinje

Peterlin, a koji jezik mali misli zadržati?
    Ne znam još, ovisi koji se bude nudio u najbližoj školi stranih jezika. On bi zadržao engleski, jer mu ide bolje (hoda po natjecanjima) a njemački tak tak... Ide ali nije ko engleski. Nisam pametna, morat ćemo se oko toga savjetovati sa stručnom službom kod upisa.

Kad se prošle godine stariji upisivao, dileme nije bilo - oni su nudili isključivo engleski kao prvi jezik, ali je postojala mogućnost da mu ostane njemački kao drugi jezik. Tak je i bilo. Eh, sad, budući da je iz njemačkog jedva jeeeedva dobio 4 nakon jako puno truda, bojim se da ni jednom od njih njemački baš nije na dobrim temeljima iz osnovne škole. Tako da je veća vjerojatnost da i ovaj drugi uzme engleski.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

je i moj mi danas reko da bi možda uzeo engleski ko prvi, mada je malko bolji u njemačkom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    je i moj mi danas reko da bi možda uzeo engleski ko prvi, mada je malko bolji u njemačkom
    Ja sam to isto mislila za svog starijeg, pa se s tim "dobrim" znanjem njemačkog jedva jedvice spasio trojke u gimnaziji. Iskreno - meni je znanje njemačkog teško procijeniti, jer ne boduje se tu samo razumijevanje (nemam nikakvih problema ni ja ni djeca) nego PISMENOST, a u našoj obitelji samo mm zna članove i deklinacije i prijedloge na njemačkom. Mi ostali kužimo, ali vjerojatno zvučimo katastrofalno kad pokušamo nešto reći. To je shopping jezik, dobar samo za to, ali nikada se ne bih usudila napisati službeni dopis na njemačkom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Što ovo znači (iz uvjeta za upis 4. gimn.)
    · Godišnji troškovi školarine prema čl. 3. Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole iznose 3000 kn

(Posebno je naznačeno za dvojezični program i jasno mi je: Godišnja naknada za povećane troškove iznosi 800,00 kn.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna li netko nešto o preseljenju XVIII. g. iz Mesićeve u Vlašku? To je projekt star već skoro 10 godina...

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

čula sam i ja da se xviii. seli u Vlašku, nekad je to bila neka vojna zgrada, svaki dan tam prolazim i zgrada je derutna, propada, nekoliko sandučića za poštu od veteranskih udruga...ali neće još skoro gimnazija

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisam znala za plan preseljenja gimnazije, ali znam da je u planu da se u tu zgradu preseli i jedna ili čak dvije glazbene škole. Mislim da je čak i financijski plan bio odobren prošle godine. Ali kad će to biti... ne znam, ne bih rekla skoro.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Kanga, prijateljičin sin sad završava drugi razred X prirodoslovno-mat, ide u dvojezični program, i jako je zadovoljan; ima dobar poticaj u predmetima koji ga zanimaju (mat, fizika, kemija), a ostalima nije preopterećen; vrlo dobar je učenik.
    Ovo mi je baš drago čuti, jedino se nadam da je tako i u običnom programu (J ima četvorku iz engleskog u osmom i petom razredu pa mislim da u dvojezični program ne bi upao).
    Inače, njemu je profesorica fizike bila preporučila da uzme u obzir i Ruđer - da imaju dobar program i da im je ove godine jedan učenik došao do državnog natjecanja iz fizike, što je ovome mome odmah u očima podiglo rejting te škole. Mene što se tiče te škole brine što nam je stvaaarno daleko, a njega što ima tehničko crtanje . Doduše, ni X. nam nije baš u susjedstvu, ali ipak najbliža od matematičkih programa za koje će (valjda) imati dovoljan broj bodova (igrala je i Kušlanova koja nam je bliže, ali izgleda da ipak nema dovoljno bodova za matematički program).
    Posljednje uređivanje od Kanga : 17.06.2016. at 09:57

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja vas ove godine pratim i pamtim za nagodinu ...

zanimaju me matematičke
    posebno X. i mioc
    i sve čekam da čujem kako će proći ovaj prijemni u miocu, hoće li uspjeti spustiti prosjek bar na 4,9

e da, taj dvojezični program u X-toj što spominjete, se to radi po našem hrvatskom programu pa se samo komunikacija odvija na engleskom ili je nastavni plan po nekom internacionalnom principu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku

zanimaju me matematičke
    posebno X. i mioc
    i sve čekam da čujem kako će proći ovaj prijemni u miocu, hoće li uspjeti spustiti prosjek bar na 4,9

e da, taj dvojezični program u X-toj što spominjete, se to radi po našem hrvatskom programu pa se samo komunikacija odvija na engleskom ili je nastavni plan po nekom internacionalnom principu?
    U miocu su ti već ove godine omogućili polaganje prijemnog za ovakvu djecu koja imaju 4.9 (da si namaknu dodatne bodove). Evo, tu imaš više o tome: http://www.mioc.hr/wp/?page_id=5191 (nisam sve čitala, jer to ide tek od ove godine, ali nadam se da će biti roditelja koji će ovdje podijeliti iskustvo).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj me buni u miocu ispada ako prođu i oni s malo manjim prosjekom na prijemnom da će morati otvarati još podosta razreda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ja to obro kuzim maksimalno na ocjene je 80, 5 ili već koliko je na prijemni.
    Znači ako napune razrede recimo s 83 , onda oni koji imaju 82 nisu primljrni

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, baš ta iskustva iz prakse me zanimaju, jer imam hrpu pitanja.
    Npr: da li 81 bod od kojih je 80 iz ocjena + 1 iz prijemnog vrijedi jednako kao i 81 bod od kojih je 76 iz ocjena + 5 iz testa?
    Npr: Kakav će biti test, koje gradivo, koji nivo znanja?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da, baš ta iskustva iz prakse me zanimaju, jer imam hrpu pitanja.
    Npr: da li 81 bod od kojih je 80 iz ocjena + 1 iz prijemnog vrijedi jednako kao i 81 bod od kojih je 76 iz ocjena + 5 iz testa?
    Npr: Kakav će biti test, koje gradivo, koji nivo znanja?
    OTVORI onaj link koji sam stavila u prethodnom postu. Tamo imaš uzorak testa iz matematike prazan + uzorak s rješenjima. Sve se vidi.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    čula sam i ja da se xviii. seli u Vlašku, nekad je to bila neka vojna zgrada, svaki dan tam prolazim i zgrada je derutna, propada, nekoliko sandučića za poštu od veteranskih udruga...ali neće još skoro gimnazija
    Ja sam nedavno pročitala u novinama da se u tu vojnu zgradu u Vlaškoj presele XVI i II gimnazija kako bi se rasteretio prostor u Križanićevoj gdje su četiri gimnazije te da bi taj "projekt" trebao biti gotov do 2020.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nedavno pročitala u novinama da se u tu vojnu zgradu u Vlaškoj presele XVI i II gimnazija kako bi se rasteretio prostor u Križanićevoj gdje su četiri gimnazije te da bi taj "projekt" trebao biti gotov do 2020.
    Super, po svemu sudeći, postoji bar 5 škola koje pretendiraju na taj prostor

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da se radilo o ovom članku, a dotična lokacija spominje se u ovom odlomku:

Što se tiče intervencija na školama, uglavnom je riječ o osnovnim školama, dok su najveći nedostaci sportske dvorane. Do 2020. tako bi se trebalo sagraditi čak njih 18, a jedna će se biti na području nekadašnje vojne bolnice u Vlaškoj 87, gdje će biti nova zgrada za XVIII. gimnaziju, ali i Glazbena škola Pavla Markovca te Glazbena škola Elly Bašić.

Dakle, ipak su samo 3 škole predviđene za Vlašku, zasad, dok se netko ne predomisli.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super
    a ja nagovaram dite na II, radi blizine

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    super
    A je puno dalje....

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

u I, IV,X, XVI i XVIII postoje dvojezični programi. Nastava se iz pojedinih predmeta predaje na drugom jeziku, a plan rada gimnazijski nacionalni program.

Jedino u XV. je internacionalni program koji je potpuno drugačiji od našeg.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

super
    pa Vlaška je blizu Križanićeve.
    al' tebi Križanićeva i nije baš blizu, zar ne?

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prva gim. nema dvojezični program, osim ako se nešto nije promijenilo ove šk. god.
    Ali imaju mogućnost učenja trećeg stranog jezika.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne bas blizu, 15 min pješice, al blize od Vlaske
    nije velika razlika, al ako mi je glavni faktor izbora blizina.....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne bas blizu, 15 min pješice, al blize od Vlaske
    nije velika razlika, al ako mi je glavni faktor izbora blizina.....
    ...onda ti je Prelog najbliži

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj Marija prvotno napisa Vidi poruku
    Prva gim. nema dvojezični program, osim ako se nešto nije promijenilo ove šk. god.
    Ali imaju mogućnost učenja trećeg stranog jezika.
    točno, sorry, zeznula sam se

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    ...onda ti je Prelog najbliži
    nije isključeno
    uopce

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    u I, IV,X, XVI i XVIII postoje dvojezični programi. Nastava se iz pojedinih predmeta predaje na drugom jeziku, a plan rada gimnazijski nacionalni program.

Jedino u XV. je internacionalni program koji je potpuno drugačiji od našeg.
    I koja od tih navedenih ima prirodoslovni program, a da je jezik engleski a ne njemački?
    Nama će biti aktualno tek slijedeće godine, ali vidim da ste upućene , pa da iskoristim

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj paklenica prvotno napisa Vidi poruku
    I koja od tih navedenih ima prirodoslovni program, a da je jezik engleski a ne njemački?
    Nama će biti aktualno tek slijedeće godine, ali vidim da ste upućene , pa da iskoristim
    prirodoslovni program dvojezični - na englskom, ima samo X. gimnazija, XVI. i XVIII. su jezične, X. ima još opći, mislim da je i IV. jezična
    Posljednje uređivanje od bobić : 18.06.2016. at 09:23

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nije isključeno
    uopce
    Sa Prelogom sigurno nećete fulati.

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Npr: da li 81 bod od kojih je 80 iz ocjena + 1 iz prijemnog vrijedi jednako kao i 81 bod od kojih je 76 iz ocjena + 5 iz testa? Npr: Kakav će biti test, koje gradivo, koji nivo znanja?
    Da, bodovi se zbrajajo kao št si navela. Test se sastoji od 20 zadataka, piše se sat vremena i nosi maksimalno 5 bodova. J mi je rekao da im je profesorica na matematičkoj udruzi dala da rješavaju primjer testa kakav će biti na prijemnom (koji je negdje objavljen) i da je riješio sve zadatke točno u 45 minuta. To ga je jako razočaralo, zaključio je da je test prelagan i da će služiti samo za selekciju između učenika koji su dobili maksimalan broj bodova na ocjenama :/.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna da je legalno da se test prije objavi

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nisam sigurna da je legalno da se test prije objavi
    nije se objavio test nego primjer testa.

sjećam se da sam i ja kad sam se upisivala u SŠ imala materijale za pripremu prijemnog.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sry, površno sam čitala
    a super da je razočaran na taj način
    pravo razočarenje bi bilo da nije znao pola riješiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    zaključio je da je test prelagan i da će služiti samo za selekciju između učenika koji su dobili maksimalan broj bodova na ocjenama :/.
    Ovo se i meni učinilo da mu je svrha, još kad je test bio tek u najavi. Ali možda i ne bude tako, tko zna...
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 18.06.2016. at 18:33

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kanga prvotno napisa Vidi poruku
    nije se objavio test nego primjer testa.

sjećam se da sam i ja kad sam se upisivala u SŠ imala materijale za pripremu prijemnog.
    Ja nisam imala prijemni za srednju, ali sam imala isto primjer testa za upis na fakultet. Bio je dooosta lakši od onoga što nas je dočekalo na pravom prijemnom. Tako je i s ovim, stave zadatke običnog inicijalnog testa za prvi razred srednje, da ne preplaše kandidate.

Kladim se da će pravi test za dodatne bodove biti puuuno teži i poslužit će svojoj pravoj namjeni, izboru najboljih. Ja sam ovaj primjer dovukla doma za svog mlađeg sina, nek vježba. Nije preteško.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

em sto sam ispala glupa jer da površno pročitala Kangu (da se izvlačim da čitam na moba s pola oka i mozga jer sam na go, il da se poklopim ušima i šutim?) em što sad ne kužim Peterlin
    pravi test za dodatne bodove?
    a kakav je ovaj sada?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

primjer nekog testa da klinci mogu malo vježbati

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelena.O stani u vrstu

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

em sto sam ispala glupa jer da površno pročitala Kangu (da se izvlačim da čitam na moba s pola oka i mozga jer sam na go, il da se poklopim ušima i šutim?) em što sad ne kužim Peterlin
    pravi test za dodatne bodove?
    a kakav je ovaj sada?

to ti se zove ogledni test

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    to ti se zove ogledni test
    Da. Razlika između oglednog i pravog testa je samo u težini zadataka. Iz oglednog se vide sva područja gradiva, štajaznam krug i kružnica, jednadžba pravca, aritmetička sredina.... sve štima. Ali u oglednom primjeru su odabrani prosječni zadaci s kakvima lako dobiješ 5 u oš, a na tom prijemnom za mat.gimnaziju bi trebali biti zadaci za koje ipak treba malo mozganja, recimo onakvi kakvi su na natjecanjima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.06.2016. at 21:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •