Jučer smo na poslu imali organizirano predavanje za srednjoškolce i došli su nam klinci iz V.
gimnazije. Samo ću reći da sam oduševljena! Mali genijalci

.
I drago mi je da su mi potvrdili mišljenje o toj školi koje je do sada bilo formirano samo na temelju glasina: škola je jaka u svim predmetima i ne "teše" samo buduće prirodoslovce i informatičare, već daje iznimno široku opću kulturu i jaku podlogu za sve fakultete, uključujući i one društveno-humanističkog smjera.
Predavanje, naime, nije bilo iz STEM područja, dapače, nešto za što čovjek ne bi očekivao da će uopće zanimati klince iz prirodoslovno-matematičke
gimnazije, a kad ono - ne samo da su bili zainteresirani, nego su pokazali iznimnu razinu znanja, ali i interesa i ideja... Uglavnom, oduševili su me!
Moja srednja kćer je planirala u V. a ja sam se nekako dvojila oko toga da se previše ne "specijalizira" jer joj uz matematiku (koja joj je omiljeni predmet) izvrsno idu i društveni predmeti a osobito jezici. No, jučer su me ova djeca demantirala. Očito ih stvarno "drilaju" iz svih predmeta (znam da nije popularno mišljenje, ali po mojem viđenju
gimnazije - ona bi, bez obzira na usmjerenje, morala biti podloga za sve fakultete) i vidljivo je da se radi o jako poticajnom okruženju .