Stranica 252 od 298 PrviPrvi ... 152202242250251252253254262 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,551 do 12,600 od 14890

Tema: Gimnazije i srednje škole

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ali Lili, to nije pitanje gimnazije ili srednje škole, već interne organizacije u vašoj osnovnoj.
    K tome, krizma i nema veze s osnovnom školom (barem ne bi trebala imati). Put u Vukovar, na žalost, ima, ali za to ste vjerojatno znali još početkom školske godine.
    Ako ništa drugo, shvati ovo kao pripremu za srednju školu, u kojoj će itekako biti takvih situacija. Doduše neće biti krizme i Vukovara, ali bit će drugih događanja koja će im odvlačiti koncentraciju i energiju od učenja pred završetak nastave.
    Šta nismo na ovoj temi se razvezali o nacionalnim ispitima kao vrsti provjere znanja za srednju, moja isprika ako sam fulala temu, al čini mi se da nisam (da smo o o tome pisali na prethodnim stranicama).
    Samo sam htjela napisat ishod navedenoga.

Kod nas cijeli razred ide na krizmu tako da se itekako trebalo voditi računa i uskladit datum krizme prema Vukovaru jer smo za Vu znali još odavno datum. No naravno to je do naših.

Što se tiče upisa, nikakvih info zasad na razini škole al pretpostavljam da je tako i kod drugih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma na ovoj temi se već odavno piše o svemu što ima ikakve veze sa školom, ne samo srednjom
    Inače, nacionalni ispiti nisu uvedeni zbog pripreme za srednju školu, možda jednom posluže u postupku upisa, ali zasad to nije njihova namjena.
    Ali ovo o čemu pišeš u zadnjem postu stvarno je samo do organizacije u vašoj osnovnoj, ni do čeg drugog.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Baš sam i ja htjela reći, neka se još i na krizmu pazi, ih
    Ne nego su trebali kad su već znali datum za Vukovar, ne stavljat i krizmu u taj isti tjedan.

Kod nas se to odnosi na cijelu generaciju jer možda svega par djece ne ide od svih osmaša.

No nije bitno jel krizma (ok nekome je to bitno i izrazito mu smeta ) mogla su jednako tako bit i neka županijska i državna natjecanja nekih učenika, pa valjda vodiš malo računa da se ne preklapa. Jel trebaš još te učenike kaznit time što su se plasirali dalje i uskratit im izlet whatever?
    Ili nitko ništa, u banani smo i prihvatimo to.

Moj posao se većinom bazira na koordinaciji i organizaciju, pa su mi ovakve pojave nepojmljive. I uvijek ću reagirati.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako ništa drugo, shvati ovo kao pripremu za srednju školu, u kojoj će itekako biti takvih situacija. Doduše neće biti krizme i Vukovara, ali bit će drugih događanja koja će im odvlačiti koncentraciju i energiju od učenja pred završetak nastave.
    Tanja_b, ja sam uvjerena da se i u srednjoj školi mogu organizirat ti neki događaji da se ne remeti kako kažeš učenje krajem godine, al fali volje i angažmana, a nekima bome i umješnosti.

U našem slučaju je da to loše organizirano. Dijete se ne žali al ja "šizim" zbog svoje profesionlane orijentacije Nezamislivo mi je da netko tako traljavo radi svoj posao. Kako bi to izgledalo da ja tako radim svoj posao, pa ne bi se dobro provela.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.04.2023. at 14:18

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne vidim kakve veze vjerski obred ima sa skolskim planom i programom. Sto se tice Vukovara tetmini se dobiju mjesecima ranije, mi smo svoj saznali na prvom roditeljskom. Prema tome bi se mozda lokalni svecenik morao prilagoditi obzirom da su krizme u razna doba . Barem koliko primjecujem po pozivima moje je E.dobila.
    Isto tako nacionalni ispiti su izmisljeni tek krajem jeseni, tek tada je objavljen tocan datum. Cudim se da se nitko nije bas jako bunio da su gubitak skolskih dana i energije za vrlo upitni cilj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

krizmu ne organizira škola (datume raspoređuje nadbiskupija) i škola nema utjecaj na to (barem se meni čini da nema niti bi trebala imati)

izlet u vukovar se koordinira na razini RH i kako koga zapadne; vama je ispalo loše, nekima dobro, nekima napola dobro (ja bih možda radije da mi je stariju djecu zapao izlet u Vukovar u proljeće, nego u jesen i zimu - jednome odmah na početku godine, drugome u zimu (mećava je bila) )

što se tiče nacionalnih ispita - moje u 7.r. je 4 tjedna imalo samo nastavu poslijepodne... isto po meni loša organizacija ...

dakle - sto škola - sto rasporeda ...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    mogla su jednako tako bit i neka županijska i državna natjecanja nekih učenika, pa valjda vodiš malo računa da se ne preklapa. Jel trebaš još te učenike kaznit time što su se plasirali dalje i uskratit im izlet whatever?
    Ili nitko ništa, u banani smo i prihvatimo to.
    Sad bih se na ovu rečenicu mogla nasmijati od muke
    Jer upravo s maturantom imam suludu situaciju oko organizacije državnih natjecanja (ni to nije do škole, nego do Agencije koja ih organizira), a preostalo mu je tek nešto više od mjesec dana nastave.
    Ali on se pretjerano ne uzrujava, pa se neću ni ja.
    On se ni oko mature ne uzrujava, nisam primijetila da je nešto posebno uzbuđen oko tog velikog događaja u svojem životu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sad kad ovako pročitam vaša mšljenja nekkao mi laknulo. U pravu ste Jednistavno nam se nije baš nešto poklopilo to s Vu i krizmom,a opet šta reče Vrijeska imamo sreće da pada na proljeće.I to dosta znači.

Tanja_b, iz kojeg ptedmeta sin ide na državno? Sretnoo mu!! A onda još i matura
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.04.2023. at 16:17

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Put u Vukovar, na žalost, ima, ali za to ste vjerojatno znali još početkom školske godine.
    Termin za Vukovar ne određuje škola.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lili možda kemičarka prebaci ispit idući tjedan? ali i tad je već gužva

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kao što su već neke cure napisale, termin za krizmu ne idređuje škola i nema veze sa školom baš nikakve.
    To ide po principu kako je biskup fraj pa mu poslože raspored kud i kada ide.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Lili možda kemičarka prebaci ispit idući tjedan? ali i tad je već gužva
    tad su im stavil ievo čujem čak 3 ili 4, nisma imala dovoljno info juče. Stvarno nikakvog obzira.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Kao što su već neke cure napisale, termin za krizmu ne idređuje škola i nema veze sa školom baš nikakve.
    To ide po principu kako je biskup fraj pa mu poslože raspored kud i kada ide.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    A e škola ne utječe na termin za Vu, župa ne utječe na termin za krizmu i voila!

A za desert su jutros uz dizanje prije 5h, djeca dobila čekanje autobusa od 5:15 do 6:30h da bi krenuli ihaaaj jer je jedan bus kasnio
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 19.04.2023. at 07:53

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj škola ne određuje kad je krizma, ali se jako dobro zna kad je i da najveći broj djece ide na krizmu i ima proslavu kasnije, kao što se zna da su djeca išla u Vukovar, pa bi škola mogla pokazati malo razumijevanja. Ne idu roboti u školu nego djeca.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa krivac su navrat-nanos uvedeni nacionalni ispiti koji su blokirali škole na 10 dana.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kao sve što MZO-u padne na pamet pa se sjete ubaciti u kalendar, kurikulum i sl.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Pa krivac su navrat-nanos uvedeni nacionalni ispiti koji su blokirali škole na 10 dana.
    Bingoooo!!!!

Datum pristupanja
    Dec 2022

Početno

U organizaciji Obrtničke komore Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu će se 26. i 27. travnja održati Zagrebački obrtnički sajam.
    Na jednom će mjestu okupiti 22 srednje strukovne škole koje će predstaviti svoje programe i zanimanja za koje obrazuju.
    Više na stranici: https://www.hok.hr/novosti-iz-komora...brtnicki-sajam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj škola ne određuje kad je krizma, ali se jako dobro zna kad je i da najveći broj djece ide na krizmu i ima proslavu kasnije, kao što se zna da su djeca išla u Vukovar, pa bi škola mogla pokazati malo razumijevanja. Ne idu roboti u školu nego djeca.
    Upravo to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam možda je kemičarka ipak mogla nešto, kod mog malog i cure se svako malo mijenjaju datumi ispita.
    Čak kod cure idući tjedan nešto pomaknuto jer imaju ovu subotu nešto

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja ovaj tjedan piše samo jedan test. Trebala je dva ali je prof zaključila da ne znaju dobro (pisali su probni prije praznika) pa je odgodila za idući tjedan. S tim da onda idući tjedan pisu dva testa.

Ne znam kako onda nacionalni ispiti imaju veze s opisanim rasporedom ispita kad se i inace pisu 2 a ponekad i 3 testa. A i realno za ispite ovog tjedna su imali 10 punih dana praznika da se pripreme.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Moja ovaj tjedan piše samo jedan test. Trebala je dva ali je prof zaključila da ne znaju dobro (pisali su probni prije praznika) pa je odgodila za idući tjedan. S tim da onda idući tjedan pisu dva testa.

Ne znam kako onda nacionalni ispiti imaju veze s opisanim rasporedom ispita kad se i inace pisu 2 a ponekad i 3 testa. A i realno za ispite ovog tjedna su imali 10 punih dana praznika da se pripreme.
    kod nas ne pišu iz tjedna u tjedan po 3 ispita, pogotovo ako su djeca pola tjedna bila na putu.

Nacionalni su ako se dobro sjećam trajali 3 tjedna i za to vrijeme se nisu pisali testovi (ili nešto sitno) i sad odjednom svi žele natrpat svee zaostatke od ispita.

Evo čujem da je drugim osmašima preko razrednika sređeno da imaju bar malo manje ispita u tom tjednu u kojem su Vu i krizma, što je fer i korektno.
    Nadam se da će i našima.

Mislim javljam se kojoj dijete nema uopće četvorke, al mislim da jednostavno nije u uredu.

Po mom mišljenju nacionalne su trebali rasporedit tijekom polugodišta recimo jedan tjedan u veljači, jedan u ožujku i jedan u travnju (te tjedne neka djeca ne pišu ispite) tako bi rasteretili nastavu i program bi mogao skoro neometano ići svojim tijekom.
    Ovako par tjedana zaredom, bezvezarija.

Ali ovima iz MZOS-a organizacija očito nije jača strana.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.04.2023. at 10:01

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    A i realno za ispite ovog tjedna su imali 10 punih dana praznika da se pripreme.
    Oprosti silly jel ideja praznika za djecu da se odmore ili zaista da opet uče za školu? Možda su tvoji ostali doma i dosadjivali se pa super neka uče, a neki ljudi su možda uplatili obit. putovanje i otišli se s djecom napokon odmoriti, al valjda trebaju sa sobom ponijeti i knjige na put. Svašta.
    Inače se s puno tvojih stavova slažem, no ovaj put nikako.

Meni to baš smeta jer znam koliko MENI znači kad uzmem par dana GO i tad zaista ne želim radit pripreme za posao.
    No kod mojih su naravno imali odmah nakon praznika ispite u PON i UTO, pa sad Vukovar, krizma i revijalno nastavljanje s ispitima od pon.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sigurno ne bi bilo ovoliko ispita u tako malo dana da nisu nacionalni poremetili dinamiku nast.programa.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.04.2023. at 10:08

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naši zbog NI moraju nadoknaditi neke predmete.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jučer smo na poslu imali organizirano predavanje za srednjoškolce i došli su nam klinci iz V. gimnazije. Samo ću reći da sam oduševljena! Mali genijalci .

I drago mi je da su mi potvrdili mišljenje o toj školi koje je do sada bilo formirano samo na temelju glasina: škola je jaka u svim predmetima i ne "teše" samo buduće prirodoslovce i informatičare, već daje iznimno široku opću kulturu i jaku podlogu za sve fakultete, uključujući i one društveno-humanističkog smjera.

Predavanje, naime, nije bilo iz STEM područja, dapače, nešto za što čovjek ne bi očekivao da će uopće zanimati klince iz prirodoslovno-matematičke gimnazije, a kad ono - ne samo da su bili zainteresirani, nego su pokazali iznimnu razinu znanja, ali i interesa i ideja... Uglavnom, oduševili su me!

Moja srednja kćer je planirala u V. a ja sam se nekako dvojila oko toga da se previše ne "specijalizira" jer joj uz matematiku (koja joj je omiljeni predmet) izvrsno idu i društveni predmeti a osobito jezici. No, jučer su me ova djeca demantirala. Očito ih stvarno "drilaju" iz svih predmeta (znam da nije popularno mišljenje, ali po mojem viđenju gimnazije - ona bi, bez obzira na usmjerenje, morala biti podloga za sve fakultete) i vidljivo je da se radi o jako poticajnom okruženju .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer smo na poslu imali organizirano predavanje za srednjoškolce i došli su nam klinci iz V. gimnazije. Samo ću reći da sam oduševljena! Mali genijalci .

I drago mi je da su mi potvrdili mišljenje o toj školi koje je do sada bilo formirano samo na temelju glasina: škola je jaka u svim predmetima i ne "teše" samo buduće prirodoslovce i informatičare, već daje iznimno široku opću kulturu i jaku podlogu za sve fakultete, uključujući i one društveno-humanističkog smjera.

Predavanje, naime, nije bilo iz STEM područja, dapače, nešto za što čovjek ne bi očekivao da će uopće zanimati klince iz prirodoslovno-matematičke gimnazije, a kad ono - ne samo da su bili zainteresirani, nego su pokazali iznimnu razinu znanja, ali i interesa i ideja... Uglavnom, oduševili su me!

Moja srednja kćer je planirala u V. a ja sam se nekako dvojila oko toga da se previše ne "specijalizira" jer joj uz matematiku (koja joj je omiljeni predmet) izvrsno idu i društveni predmeti a osobito jezici. No, jučer su me ova djeca demantirala. Očito ih stvarno "drilaju" iz svih predmeta (znam da nije popularno mišljenje, ali po mojem viđenju gimnazije - ona bi, bez obzira na usmjerenje, morala biti podloga za sve fakultete) i vidljivo je da se radi o jako poticajnom okruženju .
    Naravno da se može iz odlične matem.gimnazije s poticajnim okruženjem upisat bilo koji fakultet i da nije iz STEM područja.

Ja sam takav primjer
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.04.2023. at 12:11

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da se može iz odlične matem.gimnazije s poticajnim okruženjem upisat bilo koji fakultet i da nije iz STEM područja.

Ja sam takav primjer
    Ma nisam ni mislila da ne može, nego nisam bila sigurna "njeguju" li se podjednako svi predmeti, ne samo radi upisa na faks...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mislim da naši gimnazijski programi već sami po sebi ne dopuštaju prejaku "specijalizaciju" samo u jednom predmetu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Moj sin ide u matematičku gimnaziju i 2 učenika iz njegovog razreda su upravo na državnom natjecanju iz engleskog

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Da, vidi i tu. U V. mi baš upada u oči da ih dosta ide na državno iz latinskog, njemačkog, filozofije itd.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da naši gimnazijski programi već sami po sebi ne dopuštaju prejaku "specijalizaciju" samo u jednom predmetu
    Možda bi "specijalizacija" bila prejaka riječ . Svjesna sam da svi "štrebaju" sve u svim gimnazijama, ali razlike ipak postoje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Da, vidi i tu. U V. mi baš upada u oči da ih dosta ide na državno iz latinskog, njemačkog, filozofije itd.
    Ali baš i nisu prisutni na natjecanjima z matematike fizike i informatike.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inače ja V gimnaziju uvijek percipiram kao školu za djecu koja će ići na medicinu ne znam zašto.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ali baš i nisu prisutni na natjecanjima z matematike fizike i informatike.
    Ne znam za to, ali rezultati na maturi su im vrlo visoki.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Inače ja V gimnaziju uvijek percipiram kao školu za djecu koja će ići na medicinu ne znam zašto.
    ima ih identično kao i Miočana (kaže e-rudnik)
    inače najviše idu na FER, onda medicina i PMF

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E super, baš sam i ja htjela pogledati da vidim jesam li u pravu. Znači, nisam . Vjerojatno mi je osjećaj baziran na djeci koju znam iz te škole.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    ima ih identično kao i Miočana (kaže e-rudnik)
    inače najviše idu na FER, onda medicina i PMF
    Iz razreda moje kćeri prošle godine dvoje ih je upisalo medicinu, najviše FER-ovaca, ali i razne smjerove na Filozofskom.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bit će opet predstavljanje srednjih škola na Zrinjevcu, 12.05., od 10 do 16 h

Ne znate koju srednju upisati? Dojdi osmaš vraća se na Zrinjevac, evo detalja (srednja.hr)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bit će opet predstavljanje srednjih škola na Zrinjevcu, 12.05., od 10 do 16 h

Ne znate koju srednju upisati? Dojdi osmaš vraća se na Zrinjevac, evo detalja (srednja.hr)
    Hvala na info. Znači na radni dan.:/

A dobro još slijede Dani otvorenih vrata za pojedine gimnazije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Koliko se sjećam djecu su za tog osmaša pustili iz škole (inače stvarno ne bi imalo smisla). I neke škole imaju dane otvorenih vrata kroz tjedan.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moguće da neke škole i organiziraju da osmaši odu u grad taj dan, moramo vidjeti s našom raskom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u vrijeme mog velikog. oni su sami išli na dojdi osmaš, tam pokupili prve glavne dojmove i raspored otvorenih vrata škola

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u vrijeme mog velikog. oni su sami išli na dojdi osmaš, tam pokupili prve glavne dojmove i raspored otvorenih vrata škola

DAN OTVORENIH VRATA u Gimnaziji Lucijana Vranjanina održat će se 10. svibnja 2023.

X letak
    https://deseta-gimnazija.hr/?page_id=2991

V je imala prošle godine tek početkom lipnja

IX virtualni Virtualni otvoreni dani - „Dojdi 8maš” i postani učenik naš!

III Dan otvorenih vrata održat će se u subotu 10. lipnja 2023. od 9:00 do 12:00 sati

ŠMIMK https://youtu.be/LL-2FMeHzt0

Ruđer 20.5.2023 prijava !!!! https://www.tsrb.hr/upis-u-1-razred/

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala Jelena,
    a vidi Ruđera i bodova ijuhuuu

72 boda im je bodovni prag, to su povisili valjda samo zbog ovih s teškoćama jer za upasti na tehničar za računalstvo / mehatroniku treba 76/77
    moj bome nema šanse ove godine

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala Jelena,
    a vidi Ruđera i bodova ijuhuuu

72 boda im je bodovni prag, to su povisili valjda samo zbog ovih s teškoćama jer za upasti na tehničar za računalstvo / mehatroniku treba 76/77
    moj bome nema šanse ove godine
    Da, pravilnik se mijenjao prošle godine. Sad prag vrijedi i za učenike s teškoćama. Kad se moj mlađi upisivao, mislim da toga nije bilo (bile su samo kvote) ali on je imao dovoljno bodova i za redovan upis iako je imao sve papire zbog dijagnoze (disleksija).

S druge strane, nije dovoljno upasti. Treba tamo i opstati. Ruđer je prilično zahtjevna škola. Postoje razlike između smjerova, ali baš ovi koje si navela smatraju se težima. Moj mlađi sin je tamo stekao odlične radne navike i preporodio se nakon divljačkog razreda u osnovnoj školi, ali je zamalo pao jedan predmet u prvom razredu jer nije imao zadovoljavajuće predznanje pa je to morao stjecati u hodu. On je bio na smjeru Tehničar za računalstvo (novi strukovni kurikulum - sada jedini). Daju oni dobre temelje i za faks i za posao.

Ako Ruđer nije opcija, ima i drugih srodnih škola. Sin mog kolege zadovoljan je u Faustu Vrančiću (geografski nije jako daleko od Ruđera, a imaju i mehatroniku i računalni smjer). To je strojarska škola, pa je naglasak na tom dijelu gradiva. Ako baš mora biti elektro - tih nastavnih programa ima cijela hrpa i u drugim školama: Tesla, Elektrotehnička škola u Konavoskoj (Končar), Tehnička škola u Palmotićevoj (željezničarska) isto ima program Tehničar za računala. Tu školu su mom starijem sinu na HZZ-u preporučili kao alternativu za Mioc, ali tada je još postojao onaj smjer tehničke gimnazije koji je u međuvremenu ukinut. Ne znam jesam li koju ispustila... Ako Sesvete dolaze u obzir, oni također imaju srodne programe.

Kako god bilo - sretno! Prva godina srednje škole bila mi je najstresnije razdoblje u cijelom školovanju moje djece. Vrijedi za oba sina. Ponekad imam osjećaj da je to veći stres bio meni nego njima (od upisa nadalje, čak značajno veći i od državne mature), ali nakon što su to preživjeli, više nisu trebali nikakvu pomoć oko učenja.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

thanks Peterlin

Lili (i ostali) evo prijedloga kalendara, možemo na more šmugnut odmah poslije završetka nastave, cirkus počinje 28.06. a završava 13.07.
    Objavljeni datumi upisa u srednje škole u 2023.: Povećan broj upisnih mjesta u odnosu na lani (srednja.hr)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Willow,
    Kažeš djeca potencijal hahaha fora

"Prema planu Ministarstva, u ljetnom roku prijave u sustav srednje.e-upisi.hr započet će 29. svibnja, a glavni dio upisa, prijava obrazovnih programa, provodit će se od 28. lipnja do 7. srpnja. S time da će prijava programa koji traže prijemni završiti 2. srpnja. Konačne ljestvice poretka u ljetnom roku bit će objavljene 10. srpnja, a od tog dana pa do 13. srpnja u škole se dostavlja upisnica i, ako to program traži, liječničke potvrde."

S obzirom da nemam nikakvog iskustva s upisima, a škola nas nije još upoznala s koracima, u kojem onda razdoblju bi bio prijemni (za one koji ga imaju)? Jel izmedju 28.6. i 2.7. ili 28.6. i 7.7.?
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.04.2023. at 09:02

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

piše ti u kalendaru, od 03. do 06.07.

skrolaj do dolje
    Posljednje uređivanje od Willow : 28.04.2023. at 09:22

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno