Stranica 26 od 298 PrviPrvi ... 1624252627283676126 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Daklem, ako je učenik ionako hodao po natjecanjima iz matematike, ovo mu ne bi trebalo biti teško. Eh, sad, hoće li se tako odvrtiti, nemam pojma. Nakon sinovog jednogodišnjeg iskustva, on tvrdi da baš i nema varanja i muljanja u toj školi. Kako zaslužiš, tako si ocijenjen. Ne vidim razloga da mijenjaju taj princip i kod upisa uz prijemni. To je lako postaviti. A kažem, dobro pamtim vlastito iskustvo s prijemnog na faks, kad nisam uspjela riješiti gotovo ništa iz fizike iako sam riješila sve zadatke iz oglednog testa i znala sam nešto fizike u srednjoj školi. Nisam riješila zbirku (žutu u moje vrijeme, sad je plava) i točno sam vidjela gdje su mi rupe, koje nisu nastale zbog loše pripreme preko ljeta nego zbog lošeg predznanja od ranije.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koja je funkcija ovog testa?
    sto znaci ogledni?
    sto nije to prijemni?
    ako netko ima 80 bodova i dobije 2 boda
    a drugi ima 78 bodova i dobije 5 bodova iz testa
    upisat će se ovaj drugi?
    moze li test anulirati slabiji prosjek iz osnovne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

naši su klinci prošli tjedan ( ko je htio)imali ponavljanje matke za test, bilo ihje nekih do 10klinaca, 2 cure ( mislim 2) ciljaju na Mioc, jedna višestruka prvakinja na više područja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    koja je funkcija ovog testa?
    sto znaci ogledni?
    sto nije to prijemni?
    ako netko ima 80 bodova i dobije 2 boda
    a drugi ima 78 bodova i dobije 5 bodova iz testa
    upisat će se ovaj drugi?
    moze li test anulirati slabiji prosjek iz osnovne?

Kaže mi kći da se zbraja.
    Dakle, upisat će se drugi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    da li 81 bod od kojih je 80 iz ocjena + 1 iz prijemnog vrijedi jednako kao i 81 bod od kojih je 76 iz ocjena + 5 iz testa?
    Kanga, imas li info koji od ta dva zbroja ima prednost kod upisa?
    80+1 ili 76+5?

Kanga avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Kanga, imas li info koji od ta dva zbroja ima prednost kod upisa?
    80+1 ili 76+5?
    Ne znam, ali pretpostavljam da nema prednosti, tj. da bi ih, ako 81 ispliva kao donja granica, trebali oboje upisati.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Izgleda da nitko ne zna, ali ja to gledam ovako nekako:
    Gleda se zbroj bodova, neovisno kako je do njega došlo (80+1 ili 76+5)
    Škola upisuje 300 djece, a poslije testa dobiju 278 djece sa 85 bodova pa 54 djece sa 84 boda itd i upišu se svih 278 sa 85 i još koliko fali do upisne kvote ovih s bodom manje; znači još 22 sa 84 boda, a ostali otpadaju.
    Meni je to tako logično.
    Primjerice; lani se upisalo jedno dijete koje nije imalo 80 bodova, ali ih je skupilo u zbroju sa bodovima sa sportskog natjecanja i zadovoljilo je uvjet od 80 bodova i upisalo se jer su se lani upisivali svi sa 80 i više.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok Tanči, a kako odaberu 22 djece od 54 koji imaju bod manje - po abecedi?

Vrlo zgodno je kako još nisu definirali pravila, a prijemni je pred vratima

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Iz testa će koliko se sjećam bodovi biti na dve decimale, znači neće se moći dobiti samo 1,2,3,4 ili 5 bodova, nego ima 20 zadataka po 0.25 bodova, tako nešto.

Očito će se zbrajati bodovi iz OŠ + bodovi iz testa i po tome raditi ljestvica, pa će primiti prvih n kandidata po ukupnom broju bodova, ne kužim kako bu drugačije bilo?!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja i dalje mislim da će u te bodove s testa ubaciti one prek veze

nemrem si pomoći - to je zato jer živim tu gdje živim, na žalost - možda je to tema za filozofski, ili za politiku,

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i naravno da će one koji imaju isti broj bodova sve primiti

Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    ja i dalje mislim da će u te bodove s testa ubaciti one prek veze

nemrem si pomoći - to je zato jer živim tu gdje živim, na žalost - možda je to tema za filozofski, ili za politiku,
    i ja uvijek o tome mislim, pogotovo otkad su upisi s lozinkom, bez imena i prezimena
    Mioc će ove godine primiti 224 učenika, uvijek su primali više jer nisu mogli odbiti one s istim brojem bodova. Zato i ima prijamni, možda prime samo nekoliko učenika više od 224, ali ne 2 ili 3 razreda kao do sada.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bobić prvotno napisa Vidi poruku
    i ja uvijek o tome mislim, pogotovo otkad su upisi s lozinkom, bez imena i prezimena
    Mioc će ove godine primiti 224 učenika, uvijek su primali više jer nisu mogli odbiti one s istim brojem bodova. Zato i ima prijamni, možda prime samo nekoliko učenika više od 224, ali ne 2 ili 3 razreda kao do sada.

Ne mislim da će biti upisa preko veze.
    Koliko sam u protekloj godini vidjela za sve se u Miocu trude da je demokratski, transparentno i maksimalno pošteno i pri tom mislim na odabire putničkih agencija za izlete, odabir djece za natjecanja, informiranje roditelja, ocjenjivanje djece i sl.
    Tako da zaključujem da si sigurno neće dozvoliti kiks na upisima.
    E sad, ako upišu sve, opet smo na istom.
    Gdje i kako će povući granicu- ne znam, ali znam da 300 ili više djece ne mogu upisati.
    Razredi su sada pretrpani i djecu razdvajaju da bi koliko- toliko imali normalnu nastavu.
    Nema dovoljno učionica pa se primjerice glazbeni održava u kino dvorani.
    Itd

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lozinka, odnosno šifra se koristi baš da se osigura anonimnost, kao na natjecanjima, ne znam na koji bi ona nači doprinijela neispravnostima kod upisa ?!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Obzirom na način bodovanja testa, za pretpostaviti je da će biti veća raznolikost u bodovima, odnosno bit će manje djece sa jednakim brojem bodova.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    i pri tom mislim na odabire putničkih agencija za izlete, odabir djece za natjecanja, informiranje roditelja, ocjenjivanje djece i sl.
    to nema veze s miocom, nego je naputak za sve škole, i kod nas ove godine smo mi morali odlučivati ko će ih voditi na izlet.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima negativnih bodova?

Kad sam ja tamo išla u školu bilo je 12 razreda po 38 učenika.

Voljela bih vjerovati kao i vi da neće biti muljaže, ali si ne mogu pomoći - svi znamo gdje živimo

Uglavnom, nadam se da će moj ipak odustati i otići u 5tu. Ne pada mu na pamet pripremati se, a neki dan mi je poznanik rekao kako klinca tjera da dva sata dnevno vježba matku. kaj ja znam, meni je to sve suludo - pa nije MIOC jedina škola u gradu.

I dalje mislim da blizina škole nije loš argument za izbor škole

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ne mislim da će biti upisa preko veze.
    Koliko sam u protekloj godini vidjela za sve se u Miocu trude da je demokratski, transparentno i maksimalno pošteno i pri tom mislim na odabire putničkih agencija za izlete, odabir djece za natjecanja, informiranje roditelja, ocjenjivanje djece i sl.
    Tako da zaključujem da si sigurno neće dozvoliti kiks na upisima.
    E sad, ako upišu sve, opet smo na istom.
    Gdje i kako će povući granicu- ne znam, ali znam da 300 ili više djece ne mogu upisati.
    Razredi su sada pretrpani i djecu razdvajaju da bi koliko- toliko imali normalnu nastavu.
    Nema dovoljno učionica pa se primjerice glazbeni održava u kino dvorani.
    Itd
    Ovo s putničkom agencijom je šira priča - mi smo i u osnovnoj školi imali istu proceduru. Mislim da to nema nužno veze samo s ovom školom, nego je isto za sve.

* * *
    Sad vidim da je jelena.O napisala isto.

Inače, vjerujem da si s ostalim stvarima u pravu - oni neće dozvoliti propuste kod upisa. Dobro su organizirani i savjesni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.06.2016. at 14:47

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, zadnje kaj ću napisati o temi zakaj ne vjerujem

kada sam tamo išla u školu jedne su godine upisali kompletni razred prek veze - znači cijeli jedan razred. I vi stvarno svi mislite da je danas drugačije? Ja pak mislim da je gore neg je ikada bilo.

A i tada su iste škole u gradu bile najjače - baš iste kao danas, osim što se danas pojavilo još par novih

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali nano kad si ti išla nastava je bila u dve smjene, kaj ne? sad je to 10 razreda u jednoj smjeni.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, ali ovo kaj pričam je o dodatnom razredu, cijelom, upisanom prek veze

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    evo, zadnje kaj ću napisati o temi zakaj ne vjerujem

kada sam tamo išla u školu jedne su godine upisali kompletni razred prek veze - znači cijeli jedan razred. I vi stvarno svi mislite da je danas drugačije? Ja pak mislim da je gore neg je ikada bilo.

A i tada su iste škole u gradu bile najjače - baš iste kao danas, osim što se danas pojavilo još par novih
    čak i nakon što su onomad posmjenjivali ravnatelje pojedinih srednjih škola koji su upisali djecu ispod bodovnog praga? je li tako bilo? ne znam tko bi si to više priuštio.
    možda mogu jedno, dvoje - više sumnjam

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne ne, davno sam ja išla tamo u školu. Na žalost, kod nas je postalo i ostalo normalno muljati

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I kad sam ja išla u MIOC je jako puno djece primljeno preko veze, a tako i u druge škole, ja mislim da su stvari danas transparentnije i provjerljivije i da nema toliko upisa preko veze.

Ta djeca primljena preko veze su uvijek bila 'prekobrojna', odnosno ne znam da se događalo da netko tko je trebao biti primljen nije primljen radi ovih preko veze.

A moram reći i da primjećujem da ljudi koji sasvim sigurno imaju puno veza i poznanstava i raznoraznih utjecaja upišu djecu u privatne škole kad im ne uspije upis u željenu školu.

Bilo kako bilo, ne vidim kako bi baš taj prijemni utjecao na to da se poveća broj upisa preko veze.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja bi se malo odmakla od mioca :/
    Moje dijete od 6. Razreda govpri da ce u v. Gimnaziju. I to mu je sad prvi izbor.
    Ja nisam najsretnija jer mislim da tamo nece dobizi ono sto ocekuje, ali ni u kom slucaju ga necu sprjecavati da se upise gdje zeli ( jer moze bilo gdje). Ali ga odgovaraju svi drugi, od frendova , profesora, tenera, cak i sogor koji je petu zavrsio.
    Culi smo svakave price i iskustva, iscitala sam temu na forumu.hr, ali ... Sto ne valja s tom skolom? Vidim da ni ovdje nije bas popularan izbor?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od moje frendice klinci su u V. kažu nije loše, oni su vrhunski sportaši i prolaze dečko ( 3. razred) s 4.8, cura 2. razred s 4.2-4.4
    susedova klinka je isto bila u toj školi, on nije komentirao da e loše,
    moj veli da je to škola teška , i ne želi ni vidjeti mogućnost, njegov frend misli probat V.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bi se malo odmakla od mioca :/
    Moje dijete od 6. Razreda govpri da ce u v. Gimnaziju. I to mu je sad prvi izbor.
    Ja nisam najsretnija jer mislim da tamo nece dobizi ono sto ocekuje, ali ni u kom slucaju ga necu sprjecavati da se upise gdje zeli ( jer moze bilo gdje). Ali ga odgovaraju svi drugi, od frendova , profesora, tenera, cak i sogor koji je petu zavrsio.
    Culi smo svakave price i iskustva, iscitala sam temu na forumu.hr, ali ... Sto ne valja s tom skolom? Vidim da ni ovdje nije bas popularan izbor?
    Ma to je samo stvar lokacije. Škola je ok. Mom starijem je to bio drugi izbor, a Lucijanka treći, prema udaljenosti od našeg stana. Znam par mladih ljudi koji su iz pete upisali pmf, fer i medicinu. Ne znam zašto ovdje nije jako visoko, jer to je dobra škola. Sin mog kolege ju hvali na sva usta. A kaže da je zahtjevan program pa se možda klinci zato ustručavaju. Kako god. Sretno!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Dojmovi meni poznatih roditelja i ucenika su da je jako teška i zahtjevna u svim predmetima do te mjere da djeca padaju od iscrpljenosti (ukratko).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovi moji ne padaju u nesvjet jer da padaju nebi trenirali uz to još 2-4 sata dnevno svaki dan.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ovi moji padaju jer idu i u srednju muzicku.
    Govorim o djeci koja prolaze uglavnom s 5.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 20.06.2016. at 19:36

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a ovi moji su u sinhroniziranom plivanju i tekwandou

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maloj malo fali do 5, dečko je 5, ali mala puno više trenira nek dečko, s time da vikendom i po 2x na dan izjutra i popodne, i ima česte odlaske na natjecanja, pripreme i slično ( recimo u zagrebu su zadnjih dana škole bila natjecanja, a ovih dana su natjecanja u Rijeci)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu sad komentar "s placa"
    al od ljudi iz struke (profesori, ne iz tih škola) sam čula u stilu
    kao XV i V su jednako zahtjevne, obje traže jako puno rada i truda, ali je u XV nekako ležernija, opuštenija atmosfera, profesori su pristupačniji, a u V da je krut, kako kaže moj izvor "hitlerovski" odnos
    samo prenosim, pošto kupila poto prodala

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima li netko neke novije informacije o Primjenjenoj? što god? imamo još dvije godine fore, ali dijete zapelo za nju pa da vidim što nas čeka

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

prijemni , ove godine navodno stolica ( predkoju godinu su dopeljali stolicu iz HNK), dvije cure iz klinčeve generacije pikaraju na primjenjenu i grafičku, kad prođe možda se raspitam, ujedno cura iz zgrade koja je upisalagrafičku jaaako je zadovoljna
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.06.2016. at 20:33

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

POkojna forumašica Racela je radila u petoj gimnaziji. Imala je i blog.

Koga zanima lako ga nađe

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ajde zanima me taj blog, inače ja znam profu iz njemačkog iz V. bila mi je daaavno kolegica

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja cu sad komentar "s placa"
    al od ljudi iz struke (profesori, ne iz tih škola) sam čula u stilu
    kao XV i V su jednako zahtjevne, obje traže jako puno rada i truda, ali je u XV nekako ležernija, opuštenija atmosfera, profesori su pristupačniji, a u V da je krut, kako kaže moj izvor "hitlerovski" odnos
    samo prenosim, pošto kupila poto prodala

U petoj je teži latinski, u petnestoj matematika.
    Nema hilerovskog odnosa i nitko ne pada u nesvjest.
    I ne treba učiti satima da bi se dobilo 5.
    U svim pa i tim školama svako iole zainteresirano dijete uz prosječni angažman može postići zadovoljavajući uspjeh.
    Kad bih ja napisala koliko je moja kći učila proteklu godinu i prošla s odličnim 4,8 prosjek- ne bi mi vjerovali.
    Ali to nije tema.
    A što se tiče izbora agencija za izlete nije točno da je tako svuda.
    Mi u osnovnoj nismo glasali i javno birali agenciju i maturalac je bio živi užas.
    U Miocu smo nas 150+ roditelja nakon prezentacije agencija glasali i sami, javno i potpuno transparentno odabrali agenciju.
    Bila sam prisutna kod brojanja glasova i nije bilo muljanja.
    I sa izletom smo i mi i djeca bili prezadovoljni.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nama lokacija v. Odlicno pase. Jucer mu je najbolji frend s rukometa rekao da ce "krepat" tamo ako nastavi trenirat. T ima stav da nije dzabe s 5,0 prosao i da ide tamo i gotovo. Mioc mu je too much informatike, on je prirodnjak - matematika, fizika, kemija...

Primjenjena- ta stolica je valjda svake godine, znam bar tri primjera u zadnjih 10 godina i svi su crtali stolicu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imaš pp

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam čula o toj stolici, od ljudi koji su prije 10 godina i više završili primjenjenu hahaha

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stolicu je crtao i moj susjed koji će sad u treći razred.

Jako je sretan i zadovoljan u toj školi . Živi u đačkom domu .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi naseg guramo prema V-toj jer mu je blizu. Ka sam pak cula na placu i u tramvaju da su u njoj djaci katastrofa. A to tvrdi i mali.

Cura iz njegovog razreda zeli u primjenjenu, pa cu mozda imati kakvih informacija

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ja opet s Marsa
    koliko je zahtjevna informatika u XV?
    moja ne ide na inficu, ne stigne
    bi li imala problem s inf. ako bi, eventualno, išla u XV?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kaźe moja kći:" u prvom razredu nimalo, a u ostalima je."
    U prvom razredu rade word, excel, sve ispočetka.
    Tako da nema problema ako nije išla na informatiku u osnovnoj.
    Dosta razrednih kolega od moje kćeri isto nije išlo i nisu imali problema.
    Od drugog razreda se radi programiranje.
    Isto sve ispočetka.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A što se tiče izbora agencija za izlete nije točno da je tako svuda.
    Mi u osnovnoj nismo glasali i javno birali agenciju i maturalac je bio živi užas.
    U Miocu smo nas 150+ roditelja nakon prezentacije agencija glasali i sami, javno i potpuno transparentno odabrali agenciju.
    Bila sam prisutna kod brojanja glasova i nije bilo muljanja.
    I sa izletom smo i mi i djeca bili prezadovoljni.
    naravno, to je novina od ove školske godine, a tvoja je išla na maturalac pred 2 godine.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam čula o toj stolici, od ljudi koji su prije 10 godina i više završili primjenjenu hahaha
    oćeš reć koji su završili školu i pred dvadeset i kusur godina, i u moje vrijeme se crtala stolica, kod nje se može vidjeti proporcije , sjene, svega, inačemi smo znali to raditi i na običnom likovnom, ipak smo imali jaaako poznatog likovnjaka za likovni.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sad ja opet s Marsa
    koliko je zahtjevna informatika u XV?
    moja ne ide na inficu, ne stigne
    bi li imala problem s inf. ako bi, eventualno, išla u XV?
    Meni se ne čini nešto posebno zahtjevno, ali moji sinovi nisu mjerilo, kao ni ja. Probaj se snaći ovako - tu imaš gradivo informatike s vježbama za ponavljanje, pa pokaži kćeri da vidiš koliko zna. Iskreno, teško je znati teoriju bez udžbenika: http://www.os-prva-ck.skole.hr/infor..._5?news_id=286

Prijedlog: Kupi joj udžbenike informatike od 5. do 8. razreda (bolje ti je uzeti rabljene) da malo stekne dojam. Nažalost, ja ti to nemam jer su moji to vratili u školu.

Ono što je još korisno i nezamjenjivo, ne iz informatike nego za sve drugo - Office aplikacije. Ja sam to svoju djecu doma učila od malih nogu, tako da su znali koristiti PowerPoint još od vrtića, a kasnije je stigao word, excel i outlook. Tome možeš jednostavno doskočiti - kupiš ecdl (imaju to moji dečki, ali je za stare windows, još prije sedmice - davno sam to kupila).

Da ne trošiš lovu, evo tu imaš primjere: http://os-brace-radic-zg.skole.hr/razmjena/ecdl

Dobru zabavu!

* * *
    Što se tiče XV gimnazije, imaš A smjer sa drugim stranim jezikom i sa manje informatike.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.06.2016. at 08:53

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dodatak: moji su koristili udžbenike Moj Portal (udžbenik + radna bilježnica), ali stariji je za natjecanja učio i iz još dva drugačija, ali nisam zapamtila naslove ni izdavače.

Iskreno, potpuno ti je svejedno, uzmi nešto ovdje na forumu na razmjeni udžbenika i baš te briga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •