Moj bi u Gornjogradsku zbog lokacije (odgovara mu i Katarinin trg i Jordanovac).
ne pitala sam jel to jedina MP gimnazija bez prijemnog?
IX. i XIII. imaju program prirodoslovno matematičke gimnazije bez prijemnog
Na temu općih bez prijemnih, u X je mislim trenutno zadnji koji upada s oko 79,70 ili takonešto
S druge strane u IX i XI trenutno upisuju svi kojima je dovoljno visoko na listi jer na listama ima manje učenika nego je mjesta. Ne znam je li to uobičajno, prošlih godina je za XI trebalo 77-i-nešto pa mi je ovo neobično
VII i II nisam gledala jer nam nije baš blizu, a ne vidim neke posebne razlike između svih tih općih gimnazija (ok Tituš je na glasu kao baš dobra a I ciljaju mnogi zbog lokacije, kao i Lucijanku).
ne pitala sam jel to jedina MP gimnazija bez prijemnog?
onda nije fer ako je bio drugdje na prijemnom , a nijetu školu uvrstio u svoj popis
kako stoji XII, jel tamo navala s obzirom na novu zgradu i jednu smjenu?
i, kako stoje jezične?
Bok! Evo vec neko vrijeme se dvoumim izmedu V i III gimnazije, znam da je peta teza ali mi je i dalja no bila sam u trecoj na prijamnom iz matematike i nije mi se bas svidilo drustvo na prvi pogled, sad znam da svi kazu da uvijek nades nekog tko tebi odgovara ali koliko znam u trecoj za matematicki smjer ima samo dva razreda sto smanjuje izbor i mogucnost za mene,takoder rado bi isla u petu zbog DSD njemackog pa imali netko kakvih savjeta i preporuka? hvala!
Bok! Evo vec duze vrijeme se dvoumim izmedu V i III gimnazije., a sada je ostalo jos malo vremena pa bih htjela poslusati savjete. Znam da je peta teza , a i meni je dalja no tamo imam DSD njemacki koji me jako privlaci te kada sam bila u trecoj na prijamnom iz matematike nije mi se bas svidilo drustvo na prvo pogled.Sad znam da ce svi reci da svatko sebi nade nekog ,ali kolko ja znam u trecoj ima samk dva razreda matematickog smjera i to mi suzava izbor da ja pronadem nekog. Evo sad bih htjela da netko kaze koju bi skolu vise preporucio i sto se tice drustva i kvalitete. Hvala!
Zanima me samo.. kako fukcionira algoritam na listi neke škole?
Ako dijete upada u 3. i 4. po izboru, a prve dvije ne, onda se na listi tih škola (3. i 4.) pojavi, dok se ne pojavljuje na listi tamo gdje ne upada (1. i 2.)?
Ili se pojavljuje na svim listama gdje je prešao bodovni prag? Drugim riječima, teoretski se neće pojaviti na listi škole 1. izbor, jer nije prešao prag, na listi škole gdje je prešao prag, ali ne upada (2.) se pojavi, a pojavi se i na listi škola gdje je upao i stoji tamo dok se ne zaključaju liste? - to znači da se ne zna do zaključivanja gdje će tko.
Uopće mi nije jasno kako te liste fukcioniraju.. :D
Ozujak, moj se vidi na 1. listi gdje ne upada, tamo je iza zadnjeg koji upada ali vidljiv
na 2. listi upada i vidi se
na ostalim listama se ne vidi, piše ti mogući rang i to je to
znači li to da niste upali na predupisima? sretno sad onda![]()
Vidi se na svim listama iznad onog izbora u koji prvi upada u kvotu, ali na tim listama je ispod crte.
Nakon toga se vidi na toj jednoj školi u koju upada iznad crte
U svim ostalima ispod se ne vidi, samo vidi na svojoj listi škola potencijalni rang - ali se ne pojavljuje na tim doljnjim listama.
U tvom slučaju vidi se na listi 1. i 2. škole ispod crte i na listi 3. škole iznad crte a na listu 4. 5. i 6. se ne vidi
Ne znam kako funkcioniraju algoritmi, ali gleda se 1. izbor, tako su meni objasnili.
Zato se i sada dešavaju rošade jer djeca gledaju gdje su upala i sada tko nije upao gdje je htio mora tražiti drugi prvi izbor.
Valjda nisam nešto krivo pokopčala, čekamo sutra 12 sati i bok.
Neka se svi upišu tamo gdje žele.
Ozujak, upada tamo gdje ima zelenu kvacicu.
Tko ne prelazi bodovni prag upoce nije na listi te skole.
Prvi izbor vidi sve i stoji na listi. Ako nije upao u prvi izbor nego npr.u drugi isto vidi sve.
Treci, cetvtvrti i dalje ( ako je upao u drugi) vidi samo mjesto na kojem se nalazi , ali ga nema na listi ( ako me pamcenje sluzi)
Neka ode do svake od tih gimnazija. Neka vidi kako mu se sviđa zgrada, koliko treba putovati, ustvari, sigurno će mu neka kliknuti više
I neka vidi ide li mu tko od poznatih u koju.
Ili neka samo odabere zatvorenih očiju.
Bilo gdje išao bit će boljih i gorih dana i stvari.
Uostalom, uvijek može mijenjati škole, ako mu se ne svidi, nije to nikakav problem.
Hvala svima na odgovorima. Mali je prijavio svih 6 izbora gimnazije i svugdje je u rangu za upad no zelja mu je jezicna. Mislim da vise ja imam nepotrebne dileme nego on sam
ja bi pogledala i malo što se nudi - dodatna / dopunska / fakultativna nastava
ili ovo što su cure napisale, što više bodova treba, tamo neka upiše![]()
on nema pojma što latinski
Ja znam da su na ovom topicu sve te škole secirale, ali to je tako nepregledno, ništa ne mogu pronaći.
Težak latinski u V. se tu spominjao više puta to se sjećam.
Upao je moj u prvi izbor na predupisima.U nekim školama je bila nevjerovatna navala (Ruđer primjerice), a u nekima propuh.. (Lucijanka npr).
On je na kraju odabrao XIII. PM. Čuli smo s 3 različita izvora, iz prve ruke, različite godine, da je škola super. Naročito PM smjer. Da su prof. mat, fiz, info,.. fakat odlični. A to njega i zanima. I ostali su ok. Navodno samo latinski i kemija su žene malo čudnjikave, ostalo su profesori jako dobri. Gledali smo i na ŠERu statistiku za PM razred i djeca se upisuju na prilično jake fakultete (PMF, FER,FSB, MEF,..). Nije nam daleko škola, a nije nabrijana i s ostalim predmetima (primjerice, biologija, glazbeni ga uopće ne zanima, ali i ti profesori ne dave).
Ugl, odabrali smo po statistikama i iskustivma iz prve ruke i upali. I sretni smo.![]()
Sad gledam tu listu pa vidim da ima djece iznad crte, a tipa 4. izbor im je.. pa me zanimalo kako to. To znači da taj onda upada u XIII., ali možda upada i u neku drugu školu koju je stavio na 1.-3. listu prioriteta pa će se još smisliti.
Ozujak, bravo!!!
ako je netko iznad crte a piše mu 4. izbor - to znači da ne upada u prva 3 prioriteta i zato je na toj listi kao 4. prioritet
na onim prethodnim listama ne upada (niti zauzima mjesto), možda će još mijenjati prioritete, ali teoretski ne mora, može samo čekati
možda sigurno upada i u 5. i 6., onda nema potrebe išta mijenjati
Kakav eksperimentizmeđu svake dvije škole imam čvrsto mišljenje koja je bolja. Problem je što je utemeljeno na iskustvima iz 1985.
Toliko se promijenila slika gimnazija u zadnjih par god pa di ćeš temeljit na mišljenju iz 1985.-e![]()
to se radi na otvorenim danima, jer onda ti i učenici te škole prenose duh. Prošle godine mojim se više svidjela V od X zbog vibre koju su imali pri otvrenom danu. X je stavila iiza svih drugih jer joj je baš bila hladna škola. Iako je bila svjesna na kakvom je glasu V i latinski![]()