Page 266 of 299 FirstFirst ... 166216256264265266267268276 ... LastLast
Results 13,251 to 13,300 of 14903

Thread: Gimnazije i srednje škole

Gledam iz perspekltive upravo završenog maturanta opće gimnazije i drame o kojoj čitamo oko neupisa u THE školu: i on i njegovo društvo, svi su upali u svoj prvi izbor. Drugo - njegov najbolji frend iz razreda je među najbolje rangiranima na ing. mat. na PMF-u, drugi na FSB-u... ostali iz društva su također bez problema upisali stomatologiju, psihologiju, arhitekturu, logopediju, pravo, molekularnu biologiju, ekonomiju... Dakle, to što nije HIT PM zagrebačka gimnazija u pitanju, apsolutno nikakve veze nije imalo s njihovim uspjehom na maturi i upisom na željeni faks.
    Na kraju je najviše ovisilo koliko je ko zagrizao za pojedini faks i uložio truda u pripreme za maturu.

(Neću ni spominjat, po stoti put, našu malu otočku gimnaziju - eno ih upisanih na MEF u Zg, farmaciju, PMF, psihologiju, novinarstvo...).
    Last edited by buba klara; 14.07.2023 at 12:09.

Hm, mislim da su već godinu-dvije sve PM gimnazije postale HIT
    Last edited by tanja_b; 14.07.2023 at 12:21.

Jelka's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Ako skola ima bodovni prag 70, a kandidat ima 71 bod ( 68+3, tako se racuna, bodovi se zbarajaju ) presao je bodovni prag. Da nije ne bi upao u skolu.
    Za skolu koju se zeli prebaciti mora imati vise od zadnjeg upisanog te godine , mora preci bodovni prag i skola mora imati mjesta
    Ja bih rekla da se gledaju bodovi bez ovih s natjecanja, za prijeći bodovni prag. Koliko se sjećam, tako je kod Jane bilo, prag u xviii 67, ona je na knap prešla.

Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk

Osoblje foruma sirius's Avatar

Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Ja bih rekla da se gledaju bodovi bez ovih s natjecanja, za prijeći bodovni prag. Koliko se sjećam, tako je kod Jane bilo, prag u xviii 67, ona je na knap prešla.

Ako se zbrajaju za mjesto na listi , sigurno se zbrajaju i za bodovni prag. Sve drugo meni ne bi imalo logike.

Jelka's Avatar

Ako se zbrajaju za mjesto na listi , sigurno se zbrajaju i za bodovni prag. Sve drugo meni ne bi imalo logike.
    Za mjesto na listi, da. Ali da bi uopće došao na listu, gledaju se samo bodovi od ocjena, ti bodovi moraju prijeći prag.

Jelka's Avatar

Poprilično sam sigurna u to, jer sam u jednom trenu shvatila koliko je Jana blizu bila da uopće ne konkurira za zelenu xviii.

Quote Originally Posted by buba klara View Post
    Gledam iz perspekltive upravo završenog maturanta opće gimnazije i drame o kojoj čitamo oko neupisa u THE školu: i on i njegovo društvo, svi su upali u svoj prvi izbor. Drugo - njegov najbolji frend iz razreda je među najbolje rangiranima na ing. mat. na PMF-u, drugi na FSB-u... ostali iz društva su također bez problema upisali stomatologiju, psihologiju, arhitekturu, logopediju, pravo, molekularnu biologiju, ekonomiju... Dakle, to što nije HIT PM zagrebačka gimnazija u pitanju, apsolutno nikakve veze nije imalo s njihovim uspjehom na maturi i upisom na željeni faks.
    Na kraju je najviše ovisilo koliko je ko zagrizao za pojedini faks i uložio truda u pripreme za maturu.

(Neću ni spominjat, po stoti put, našu malu otočku gimnaziju - eno ih upisanih na MEF u Zg, farmaciju, PMF, psihologiju, novinarstvo...).
    Ne mozes ti to razumjeti.
    Ne upises prirodoslovno matematicku nego opcu i obiljezen si za ostatak zivota. Buducnost je upitna.
    Rekla bih da bi u toj situaciji mudri i razumni roditelji ohrabrili dijete i rekli mu da je smisao zivota u fleksibilnosti. I da je srednja samo put za fakultet ( ako mu je to cilj), a fakultet je samo nacin da radi u struci ili poslu koji zeli( ako taj posao zahtjeva diplomu fakulteta).

NanoiBeba's Avatar

E sad, ono kaj sam ja pak primijetila je da djeca ili se na faksu ne pronađu - pa makar upisali svoj prvi izbor, ili im nekaj šune u glavu odmah ili nakon par godina.

Svako malo sretnem nekog poznatog tko mi se krene "žalit" na dijete/djecu. Tak da iz te perspektive, upis u the školu/e ili ikoju drugu meni sad izgleda jako precijenjen.

Umore li se djeca od učenja, upisa, "života", ne znam, al bome ih ulove "krize" na faksu.

Tak da ni ja ne bih dramila oko upisa u srednju.

Za mjesto na listi, da. Ali da bi uopće došao na listu, gledaju se samo bodovi od ocjena, ti bodovi moraju prijeći prag.

Bas cudno. Nemam pojma jer nisam pratila skole sa pragom.
    Ali sve je moguce kod nas.

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    E sad, ono kaj sam ja pak primijetila je da djeca ili se na faksu ne pronađu - pa makar upisali svoj prvi izbor, ili im nekaj šune u glavu odmah ili nakon par godina.

Svako malo sretnem nekog poznatog tko mi se krene "žalit" na dijete/djecu. Tak da iz te perspektive, upis u the školu/e ili ikoju drugu meni sad izgleda jako precijenjen.

Umore li se djeca od učenja, upisa, "života", ne znam, al bome ih ulove "krize" na faksu.

Ma ja bih dramila ( i jesam), ali u potpuni drugoj situaciji . Kad su opcije zbog objektivnih razloga ( ocjene, poteskoce u ucenji i zdravstvenog stanje) izuzetni ogranicavajuc faktor. I gdje se izbori svode na svega dvije ili tri skole ( tj.smjera! koji primaju po 20 ucenika) . Ova navodna drama izmedu dva smjera gimnazije daleko su od problema i drame.
    Last edited by sirius; 14.07.2023 at 12:39.

Willow's Avatar

Bas cudno. Nemam pojma jer nisam pratila skole sa pragom.
    Ali sve je moguce kod nas.
    prije su sve zbrajali, odnedavno (možda 2-3 g.) samo bodovi od ocjena ulaze u prag

Mima's Avatar

Pa kad imaš recimo 22 godine i uspješno studiraš na fakultetu koji su želio, onda ti sigurno drama oko upisa u srednju zvuči bezveze, ali kad imaš 15 i ne upišeš se u školu kakvu si htio onda baš i ne

Ja kužim djecu kojoj se ne upisuje u opću gimnaziju, program je dosta različit od pm, nivo zahtjevnosti prirodnomatematičkih predmeta je različit, pretpostavljam da ih je dobar dio zagrijan za informatiku koje u općoj nema nego u prvom razredu, uopće ne uče programiranje osim možda na nekom super osnovnom nivou. Sve to ne znači da neće položiti maturu, upisati željeni faks, uspješno studirati .. ali svatko bi radije 4 godine učio ono što ga zanima.

Tako da mislim da bi jedan od ključeva za rješavanje ove upisne groznice bio povećavanje mjesta u pm gimnazijama, što se stalno i događa ali očito i dalje nije dovoljno. Također, povećavanje broja razreda u strukovnim školama za atraktivna zanimanja na koja je pritisak. STEM je popularan, djeca hoće u takve smjerove, pa gdje je onda problem. To bi svakako bilo bolje rješenje od prosijavanja djece kroz sve sitnije sito.

Pa kad imaš recimo 22 godine i uspješno studiraš na fakultetu koji su želio, onda ti sigurno drama oko upisa u srednju zvuči bezveze, ali kad imaš 15 i ne upišeš se u školu kakvu si htio onda baš i ne

Ja kužim djecu kojoj se ne upisuje u opću gimnaziju, program je dosta različit od pm, nivo zahtjevnosti prirodnomatematičkih predmeta je različit, pretpostavljam da ih je dobar dio zagrijan za informatiku koje u općoj nema nego u prvom razredu, uopće ne uče programiranje osim možda na nekom super osnovnom nivou. Sve to ne znači da neće položiti maturu, upisati željeni faks, uspješno studirati .. ali svatko bi radije 4 godine učio ono što ga zanima.

Tako da mislim da bi jedan od ključeva za rješavanje ove upisne groznice bio povećavanje mjesta u pm gimnazijama, što se stalno i događa ali očito i dalje nije dovoljno. Također, povećavanje broja razreda u strukovnim školama za atraktivna zanimanja na koja je pritisak. STEM je popularan, djeca hoće u takve smjerove, pa gdje je onda problem. To bi svakako bilo bolje rješenje od prosijavanja djece kroz sve sitnije sito.
    ja ovo potpisujem od riječi do riječi. Upravo tako, naravno da srednja ne određuje ništa i da se može sve ako se hoće učiti, ali potpuno mi je razumljivo ako je netko razočaran što nije upisao školu koju želi. Neće mu to odrediti budućnost, pogotovo ako je o gimnaziji riječ. Ali ako želi PM a upiše opću onda je poanta upravo u ovome što je Mima rekla.

Mima's Avatar

I da još dodam da svi uvijek poznaju neke pametne i super ljude osim mene . Ja recimo baš znam primjere mladih koji su išli u opće gimnazije, bili odlični, položili mature bez problema, upisali stem fakultete onda se našli u problemima recimo sa matematikom. Za jednog dečka o kojem govorim ja evo recimo stvarno mislim da on do upisa na svoj tehnički faks uopće nije imao priliku shvatiti da njemu matematika baš i ne ide.

Willow's Avatar

Mima, vraćamo se opet na ono da nema dovoljno profesora za STEM predmete, matematika i fizika su problematične, informatiku u osnovnoj npr. predaju i učitelji s pojačanom informatikom, u srednjoj to nije moguće

trebalo se nastaviti s informatikom u svim srednjim školama, u gimnazijama obavezno sva 4 razreda, u osnovnoj ostaviti neke osnove (možda u tehničkom ili kroz druge predmete)

Quote Originally Posted by nevena View Post
    ja ovo potpisujem od riječi do riječi. Upravo tako, naravno da srednja ne određuje ništa i da se može sve ako se hoće učiti, ali potpuno mi je razumljivo ako je netko razočaran što nije upisao školu koju želi. Neće mu to odrediti budućnost, pogotovo ako je o gimnaziji riječ. Ali ako želi PM a upiše opću onda je poanta upravo u ovome što je Mima rekla.
    Pa meni je razumljivo da je dijete razocarano i da to dozivljava tragicno ( konkretno ovo sa ove dvije gimnazije). Nije mi razumljivo da to odrasli oko njega dozivljavaju tragicno ili kao nesto sto ce mu odrediti biducnost.

Quote Originally Posted by Mima View Post

Ovo si super napisala, potpuno se slažem!

NanoiBeba's Avatar

I da još dodam da svi uvijek poznaju neke pametne i super ljude osim mene . Ja recimo baš znam primjere mladih koji su išli u opće gimnazije, bili odlični, položili mature bez problema, upisali stem fakultete onda se našli u problemima recimo sa matematikom. Za jednog dečka o kojem govorim ja evo recimo stvarno mislim da on do upisa na svoj tehnički faks uopće nije imao priliku shvatiti da njemu matematika baš i ne ide.
    Ono kaj sam napisala se odnosi i na sve smjerove u gimnaziji i na faksu. Ne znači da djeca iz PM gimnazija rješavaju fakseve iz STEM područja, niti iz općih, jkaj ja znam, medicinu. Jednostavno, kao da im se mentalni sklop u glavi promijeni kad upišu faks. Ne svima, al mnogima.

Mima's Avatar

A čuj, može odrediti i budućnost!

Ja sam prilično sigurna da mi je odredilo budućnost to što sam išla u Šuvarov MIOC i nisam učila kemiju i biologiju!

A čuj, može odrediti i budućnost!

Ja sam prilično sigurna da mi je odredilo budućnost to što sam išla u Šuvarov MIOC i nisam učila kemiju i biologiju!
    Dobro, necemo sad o tome kakav je bio program prije 30+ godina. Ja sam imala 6 vrsta kemije pa opet nista od toga. ( ja sam post Šuvar)

Willow's Avatar

ajme mjesta na jesenskom roku u ZG

Okviran broj slobodnih mjesta - ljetni rok.pdf (e-upisi.hr)

gornjogradska - 34
    XI - 36
    XII - 4 jezicna, 19 opca
    XVIII - 13 jezična, 2 francuzi, 1 nijemci
    ŽOG - 21
    i klasična nešto malo

kaj se dogodilo? previsoki pragovi, klinci ne žele u gimnaziju? manje djece? ili nekaj drugo?
    Last edited by Willow; 14.07.2023 at 14:52.

Pretpostavljam da je razlog kod XI. taj što su zbog obnove preseljeni u drugu zgradu pa im glavne prednosti (lokacija, jednosmjenska nastava) privremeno otpadaju.

Willow's Avatar

XI je sad u palmotićevoj (super lokacija), 1 godinu samo, ali gornjogradska? i 12. je nova zgrada, jednosmjenska...
    18. jezična da ima problema?!?

neće klinci u gimnazije ja bi rekla osim u p-m

Quote Originally Posted by Willow View Post

gornjogradska - 34
    XI - 36
    XII - 4 jezicna, 19 opca
    ŽOG - 21
    i klasična nešto malo

kaj se dogodilo? previsoki pragovi, klinci ne žele u gimnaziju? manje djece? ili nekaj drugo?
    Djeca nisu na vrijeme dostavila upisnice?
    Ili uplatnicu o placenim povecanim troskovima skolovanja? ( imaju li to gimnazije?)

Šalu na stranu, bila sa svjedok situacjji kako lako mozes ostati neupisan iako si upao u kvote. Ovo slanje dokumenata on line ima svoje prednosti , ali i mane. Pogotovo u strukovnim skolama gdje se treba doataviti jos poneki papir i potvrda .

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by Kanga View Post
    Moj stariji sin je na kraju 1. razreda podnio molbu za prijelaz u XV. gimnaziju iz jedne druge matematičke gimnazije. Prijemni za XV. je bio riješio 100% (nije upao jer je imao par četvorki kroz OŠ i jer se mama (nemajka ), prema riječima razrednice, "nikad nije došla žaliti na ocjene"). U 1. razredu je bio na jednom državnom i još dva županijska natjecanja, imao je sjajan rezultat na HONI natjecanjima. Sve to je bio naveo u molbi za prebačaj, odbili su ga s obrazloženjem da nema mjesta. Završio je svoju gimnaziju, bez ikakvih problema upisao željeni fakultet (FER), prije tri tjedan, među prvima u generaciji, obranio završni rad (sad je bakalar ) . Nemojte paničariti (kao što sam ja ), škola nije toliko presudna koliko se možda nama čini - sve je u njihovim rukama. I to je dobro da znaju gdje god se upisali.
    Ovo sam preskočila
    Lijepo i pohvalno ,

XI je sad u palmotićevoj (super lokacija), 1 godinu samo, ali gornjogradska? i 12. je nova zgrada, jednosmjenska...
    Kako kome super lokacija. U XI. na Savskoj gravitiralo je, osim djece s Trešnjevke i Trnja, i dosta djece iz Jaske i okolnih naselja koja putuju autobusima na Savski most. Sad se ta prednost lokacije gubi.

A moguće je i ovo drugo, da klinci radije biraju STEM strukovne škole od opće gimnazije.

Willow's Avatar

tanja_b, moguće, moj nije imao bodove za p-m, nije htio ni čuti da ide u opću u koju je mogao upasti
    klinci iz razreda - većina odlikaša upisala strukovne, nisu ni htjeli u gimnazije
    Last edited by Willow; 14.07.2023 at 15:09.

Vrci's Avatar

Djeca nisu na vrijeme dostavila upisnice?
    Ili uplatnicu o placenim povecanim troskovima skolovanja? ( imaju li to gimnazije?)

Šalu na stranu, bila sa svjedok situacjji kako lako mozes ostati neupisan iako si upao u kvote. Ovo slanje dokumenata on line ima svoje prednosti , ali i mane. Pogotovo u strukovnim skolama gdje se treba doataviti jos poneki papir i potvrda .
    A valjda nisu skole tako stroge
    Moja frendica radi na upisu u jednu strukovnu školu. Kaže trećina djece nije donijelo upisnice, a morali su, nije bilo samo online.
    Neki nisu donijeli potvrde školskog lijecnika. Neki nemaju potvrdu za praksu

Ali sve su upisali i moraju dostaviti to do početka skolske godine

Quote Originally Posted by Vrci View Post
    A valjda nisu skole tako stroge
    Moja frendica radi na upisu u jednu strukovnu školu. Kaže trećina djece nije donijelo upisnice, a morali su, nije bilo samo online.
    Neki nisu donijeli potvrde školskog lijecnika. Neki nemaju potvrdu za praksu

Ali sve su upisali i moraju dostaviti to do početka skolske godine
    Mozda nisu stroge, ali nisu ni informirane o svemu.
    Prijateljica moje kceri ne bi bila upisana jer osoba koja je orimala dokumente na mail nije znala ( a nije ni pitala) da li potvrda od Zavoda sa zaposljavanje i medicine rada sa predupisa ( na kojima dijete nije upisano) vrijedi kao potvrda medicine rada. Da nisam bila fizicki tamo i inzistirala da se provjere papiri od male ( slala ih je na mail) ona ne bi bila upisana jer bi joj kao falio papir medicine rada.
    Last edited by sirius; 14.07.2023 at 17:19.

Lili75's Avatar

Pa meni je razumljivo da je dijete razocarano i da to dozivljava tragicno ( konkretno ovo sa ove dvije gimnazije). Nije mi razumljivo da to odrasli oko njega dozivljavaju tragicno ili kao nesto sto ce mu odrediti biducnost.
    Pa ko kaže da jesu?? Samo dijete očajava jer želi pm smjer a ne opću.

Lajkam Mimu, sve jasno i u srž.
    Last edited by Lili75; 14.07.2023 at 17:31.

Willow's Avatar

za strukovne je jasno da može biti 1-2-3 po programu koji nisu donijeli papire ili se iz nekog razloga nisu upisali

prošle godine nije bilo nijednog slobodnog mjesta u ovim gore gimnazijama (osim valjda XVIII) na jesenskom roku... a već su neke bile preseljene
    nekaj je drugo u pitanju

možda bi i te opće i jezične trebale malo ići na više izbornosti pa bi imale i više zainteresiranih đaka
    3 sata povijesti u 4. razredu je neophodno a 2 sata informatike u samo jednoj godini je sasvim dovoljno

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Pa ko kaže da jesu?? Samo dijete očajava jer želi pm smjer a ne opću.

Lajkam Mimu, sve jasno i u srž.
    Mene ti to sjeca na moju mladost i frendicu odlikasicu koja je bila dramaticna i uzasno iskljuciva oko upisa u srednju. Samo je u obzir dolazila Kultura ( tad je bila jako IN opca gimnazija) i ni jedna druga. Ni tada ni danas nisam shvacala tu dramu.
    Ali lako za Kulturu ( koju je upisala) pravi izazov je dosao kasnije. Kad je htjela Akademiju dramskih umjetnosti u koju nije upala. Tada roditelji vecinom nisu bili tako podzavajuci da bi mogla pauzirati godinu , pa je morala smisliti alternativu. Izabrala je Tekstilno tehniloski fakultet , nesto sa kemijom i zivot joj je krenuo drugim smjerom.
    Last edited by sirius; 14.07.2023 at 21:50.

Lili75's Avatar

Ma kužim ja tebe sirius, ima svakakvih priča.

Willow, slažem se bez obzira što moja djeca nisu luda za informatikom (kad usporedim s drugom djecom), ipak smo u 21.stoljeću pa bi se i program mogao malo prilagoditi.
    Last edited by Lili75; 14.07.2023 at 21:42.

Jelka's Avatar

gornjogradska - 34
    XI - 36
    XII - 4 jezicna, 19 opca
    ŽOG - 21
    i klasična nešto malo

Xviii francuzi nepopunjeni? To se zove fakat bad luck...

Zdravo! Zanima me samo ako netko moze reci pisu li se inicijalni odmah prvi sat za pomogućnosti lucijanku ili pak neku drugu gimnaziju?

Mima's Avatar

Ne pišu se prvi sat.

jelena.O's Avatar

Mislim da ni cijeli prvi tjedan nema pisanja inicijalnih

Ozujak's Avatar

gornjogradska - 34
    XI - 36
    XII - 4 jezicna, 19 opca
    ŽOG - 21
    i klasična nešto malo

Mislim da su previsoki pragovi u pitanju. Nabrijali su svi pragove radi nabrijanih ocjena djece koja su osme ili sedme razrede imali online (čak i djelomično). Zaboravili su da djeca više nemaju online nastavu.
    Last edited by Ozujak; 15.07.2023 at 08:46.

Willow's Avatar

slaba propaganda ove godine

a baš su bili dobro krenuli, mogle bi i ove opće naučiti nešto od njih

Jelka's Avatar

slaba propaganda ove godine [emoji38]

a baš su bili dobro krenuli, mogle bi i ove opće naučiti nešto od njih
    Ahahhaha da! Case study na nekom faksu!

sillyme's Avatar

Pa ZOG ima prag 60, nije baš svemirski (ne znam je li potrebno i potvrde o sakramentima dostaviti )
    XII i Gornjogradska 73, to je mislim već rang da su svi razredi završeni s odličnim uz poneku cetvorku.
    XVIII jezicna prag 70 a ovi dvojezicni 67, tu mi se ne čini prag kao problem

Ozujak's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Pa ZOG ima prag 60, nije baš svemirski (ne znam je li potrebno i potvrde o sakramentima dostaviti )
    XII i Gornjogradska 73, to je mislim već rang da su svi razredi završeni s odličnim uz poneku cetvorku.
    XVIII jezicna prag 70 a ovi dvojezicni 67, tu mi se ne čini prag kao problem
    IX i GG je sigurno prag u pitanju. Ostalima je moguće problem i kvaliteta nastavnika. Ravnatelji bi se trebali zapitati.
    Van ZGa nisu toliki pragovi i djeca upisuju u gimnazije i s manjim bodovima.

Napisala sam onaj post s još teksta, ali ne znam zašto se postao samo prvi pasus. Ugl, pragovi su veliki, nabrijane ocjene.. znam slučaj gdje je dečko htio bas u gim, ali avaj.. u gim je jedino mogao van ZGa (XII. je otpala radi ekipe koja bi isla u nju).

Ove dvojezične na njem i franc.. malo djece toliko dobro zna ta dva jezika da može u dvojezičnu tako da za njih nije nikakvo čudo.
    Last edited by Ozujak; 15.07.2023 at 15:02.

Pula opca gimnazija primaju 112 , prijavljeno cc 90
    Prag 65

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Jedino je u ZG ovakvo ludilo.
    U manjim mjestima u gimnazije se upisuju i s po 50 bodova (bacite oko na one liste zadnjeupisanih), a u mnogim gradovima normalno je upisati ih s npr. 70

Da, ispada da je najgora godina vas zakačila, ni prije ni poslije nije bilo tako tesko upasti...
    Jel ona zadovoljna u UHOC-u ili kako se vec točno sad zove...?

Gornjogradska se vratila u svoju zgradu? Mislila sam da su jos u Miocu.

U XII. oduvijek ostaje mjesta, iz nekog razloga je jako nepopularna.

Rekla bih da tko je imao sklonost društvenim predmetima i bodove za opcu, isao je u onih par popularnih, a tko nije prelilo se u strukovne, a ne u druge opce.

Lili75's Avatar

Gornjogradska je još uvijek u Mioc-u.

Jelka's Avatar

Quote Originally Posted by Yuria View Post
    Da, ispada da je najgora godina vas zakačila, ni prije ni poslije nije bilo tako tesko upasti...
    Jel ona zadovoljna u UHOC-u ili kako se vec točno sad zove...?
    Da, zato za mlađu kćer nema šanse da pišem njezine želje. Opet će se krenuti s hvalama i bajbaj upis, i ovako je upitno hoće li uspjeti.

HTŠ (nekad je bio UHOC, kad mi je mama još tamo predavala) je ne blaga, nego velika katastrofa. Smrdi od glave, odnosno ravnateljice. Nadam se da će svi oni koji razmišljaju o upisu ovo pročitati i pobjeći glavom bez obzira. A ne radi se o nezadovoljstvu nekim profesorima, lošem društvu, starom opremom, toga svugdje ima. Ovdje nebriga o djeci doslovno boli! Škola nije sposobna omogućiti djeci praksu (koja je btw uvjet za upis u idući razred), hoteli na moru im otkazali, nove nisu našli. Roditelji se sami moraju snaći, pa tako i mi. Na terensku nastavu u Budimpeštu se ide tako da su djeca na milost i nemilost agencije (da naravno, roditelji su si krivi, sami su izabrali) koja ih smjesti u raspadnuti hotel, djevojke smjesti u sobu koju jednim vratima dijele s nekim nimalo prijateljskim azilantima koji im cijelu noć lupaju na vrata. Nakon svega toga profesori ne vidi potrebu da se istraži situacija i djeci instant pruži zaštita.
    Ovo nije samo naše iskustvo, odnosno iskustvo svih 2. razreda HTŠ-a, znam još hrpu njih sa sličnim iskustvom otkad je ta ravnateljica na vlasti.
    Dobro je što se potvrdilo da joj jezici zbilja idu dobro, i ova 3 što uči su super. Dalo bi se o kvaliteti profesora, ali tak je kak je.

Lili75's Avatar

Jelka, pa to je strašnooo

mitovski's Avatar

Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post

Meni se čini da se mnoga djeca umore od ambicija svojih roditelja.