Stranica 274 od 298 PrviPrvi ... 174224264272273274275276284 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,651 do 13,700 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

1) moja vikende ionako ne provodi baš družeći se s nama, a otkad je u gimanziji subotu pokušava provesti bez učenja a učenja se hvata nedjeljom - zato su joj valjda ocjene ne baš bajne
    2) u školu sam je bar 2x vozila autom zbog potpunog kolapsa prometa (nakon što je x vremena čekala na tramvaj je zvala u pomoć) a još smo birali školu koja je među bližima... za sad nema neopravdane jer onaj dan kad je zakasnila je kasnilo pol škole pa su odlučili svi skupa ignorirati. Ali jednostavno sam pomirena da će pobrat koji neopravdani zbog kašnjenja. Situacija je takva, a gužve na Savskoj grozne.
    3) sad već ponekad izdrži koji dan kad je nastava ujutro da ne odspava popodne, u početku svaki dan. Ne bi imala ništa protiv da nakon buđenja ne odluči izać van umjesto učit

I ono što me živcira - već 2x je bolesna i to stvarno - kašlje ko konj, boli je glava, temperatura i sve to (usput je i nas ostale zarazila) - a nastavnici pišu bilješke kako je "odustna" na testu/ispitivanju/whatever.... rekoh nema više roditeljskih od sad samo dr piše ispričnice, da ne bi još bilo da boluje od "ispititisa"

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni to isto ide na živce - dijete 2 dana izostalo (1 dan u bolnici na infuziji) i odmah osvane ista bilješka: "test iz xy" i upisan minus (!) uz napomenu:ODSUTNA. Kao da je najgori markirant

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Gle, u 3. razredu propustio je Sveto brdo zbog rezanca iz fizike.
    Pa smo ponovili izlet na početku 4. razreda kad nije bio rezanac, jer mu je bilo stalo otići na taj vrh

Inače, ti rezanci su se itekako isplatili, vidim sad na faksu.

Ajme grehote ne otići na Sveto brdo radi rezanaca Ja još nisam, a fakat bi voljela.

Ajde drago mi je da ste ipak uspjeli i da su se rezanci isplatili na kraju priče hahah

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    1) moja vikende ionako ne provodi baš družeći se s nama, a otkad je u gimanziji subotu pokušava provesti bez učenja a učenja se hvata nedjeljom - zato su joj valjda ocjene ne baš bajne
    2) u školu sam je bar 2x vozila autom zbog potpunog kolapsa prometa (nakon što je x vremena čekala na tramvaj je zvala u pomoć) a još smo birali školu koja je među bližima... za sad nema neopravdane jer onaj dan kad je zakasnila je kasnilo pol škole pa su odlučili svi skupa ignorirati. Ali jednostavno sam pomirena da će pobrat koji neopravdani zbog kašnjenja. Situacija je takva, a gužve na Savskoj grozne.
    3) sad već ponekad izdrži koji dan kad je nastava ujutro da ne odspava popodne, u početku svaki dan. Ne bi imala ništa protiv da nakon buđenja ne odluči izać van umjesto učit

I ono što me živcira - već 2x je bolesna i to stvarno - kašlje ko konj, boli je glava, temperatura i sve to (usput je i nas ostale zarazila) - a nastavnici pišu bilješke kako je "odustna" na testu/ispitivanju/whatever.... rekoh nema više roditeljskih od sad samo dr piše ispričnice, da ne bi još bilo da boluje od "ispititisa"
    Koja legenda ode ona vanka na svjež zrak hahaha

A jel odete vi negdje na produženi vikend i ostavite je solo u Zg ta dva-tri dana?

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to isto ide na živce - dijete 2 dana izostalo (1 dan u bolnici na infuziji) i odmah osvane ista bilješka: "test iz xy" i upisan minus (!) uz napomenu:ODSUTNA. Kao da je najgori markirant
    Baš grozno.

Mojoj je prof iz tjelesnog napisala: NUŠ (nije u školi) jer ih je taj sat nešto valjda ocjenjivala.

Baš bi voljela da se jave i ostali da čujemo kako djeci ide općenito prilagodba na srednju školu, novo okruženje, novi profesori i ekipa, kako su se uklopili.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa kaj se kod vaših ne odrađuju testovi? Kod moje zna i po pol razreda pisati ponovni test oni koji su pali i oni koji nisu bili

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kaj se kod vaših ne odrađuju testovi? Kod moje zna i po pol razreda pisati ponovni test oni koji su pali i oni koji nisu bili
    u X. gimnaziji se tako radi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa sto uce toliko da ne stignu preko tjedna?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je l smiju popravljati pozitivnu ocjenu? Ako ne, onda je bolje dobit 1 nego 2 u prvom pokusaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    sve redom

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Je l smiju popravljati pozitivnu ocjenu? Ako ne, onda je bolje dobit 1 nego 2 u prvom pokusaju.
    Uglavnom smiju

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja kći je dosta učila i u osnovnoj školi, tako da mi gimnazija (a niti njoj) nije bila baš šok, premda naravno da je u oš bilo slobodnih vikenda za izlete, a u srednjoj malo ili ništa.

Doduše moram priznati da se stalno pitam je li to baš moralo tako biti jer se pokazalo i da se može puno bolje organizirati i zadržati isti nivo ocjena i uz puno manje učenja.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moja kći je dosta učila i u osnovnoj školi, tako da mi gimnazija (a niti njoj) nije bila baš šok, premda naravno da je u oš bilo slobodnih vikenda za izlete, a u srednjoj malo ili ništa.

Doduše moram priznati da se stalno pitam je li to baš moralo tako biti jer se pokazalo i da se može puno bolje organizirati i zadržati isti nivo ocjena i uz puno manje učenja.
    Da, djeca to jednostavno dorastu. Vjerojatno je moralo biti baš tako. U ranijoj dobi nije znala i nije bila spremna bolje se organizirati. Imam to doma. Moj stariji je oduvijek bio dobro organiziran, ali mlađi je bio baš ovakav - morao je sazrijeti da sam sebi uspije organizirati aktivnosti na način koji njemu najbolje odgovara.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zadaće su često opsežne, zahtijevaju više truda (eseji, referati, prezentacije, itd.), preko tjedna vrlo često ne ostaje vremena za "klasično" učenje, samo za ispunjavanje zadataka koji moraju biti gotovi već idući sat.

Iako, istina je i ovo što Mima kaže, moguće je i bolje se organizirati. S vremenom se snađu, ali u 1. gimnazije se još traže optimalne metode.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako ovisi o djetetu - moji su išli i u istu OŠ i u istu gimnaziju. Jedan je maher optimizacije vremena.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa naravno, tko je rekao da ne.
    Naravno da se pišu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Rekla bih uz organiziranost djeteta da su u igri i razina zadovoljstva djeteta odredjenim ocjenama i postignutim uspjehom te zahtjevnost škole, pa i garniture profesora koja zapadne srednjoškolca.

Kako tanja_b reče preko tjedna se stiže samo ono za idući sat, a prezentacije, referati i pravo učenje za vikend.

Jelena, svašta ćeš još otkrit već za par godina zato sad samo uživajte!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj prvašić je i u osnovnoj imao puno učenja, tako da gimnazija i nije neki šok.
    Neki dan je rekao teti kad ga je pitala kako je u školi, da on uči isto i kao i u osnovnoj, ali ocjene mu baš i nisu iste kao u osnovnoj
    Bogme je svakakvih ocjena nakupio i to čak iz voljenih predmeta, inače nije baš navikao na trojke, ali evo polako ide uzlaznom putanjom.
    Jednostavno mora vidjeti što koji profesor traži na ispitu.
    Jako je zadovoljan školom, svi profesori su mu odlični. Razrednica nam je rekla da su navodno dobili fantastično razredno vijeće.
    Zadovoljan je društvom. Mogao bi biti redovitiji u učenju ovih predmeta s puno podataka, tako da se ne skuplja gradivo.
    Vikendi nisu uvijek zauzeti, ali dogodi se da se skupi dosta toga pa se radi cijeli vikend, to bi se moglo riješiti boljom organizacijom.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja u OŠ nije učila gotovo ništa, strašno nešto, slušala bi na satu i imala valja par četvorki u cijelom imeniku. No, sve je to lani u 1.r. došlo na naplatu s kamatama.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj recimo matematiku u osnovnoj nikad nije vježbao, nažvrljao bi zadaću i imao peticu.
    Matematika ga je i upisala u PM gimnaziju, prijemnim je nadoknadio manjak bodova.
    Sad sa slušanjem na satu i pisanjem zadaće iz matematike može dobit trojku, ne više,
    za višu ocjenu jednostavno mora vježbati da dobije na brzini i točnosti.
    S nastavom matematike je baš zadovoljan, jako puno rade, ali eto vježbati se mora, a on nikako da se pomiri s tim

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Radi se o tome da je u "boljim" gimnazijama strašna kompetitivnost unutar razreda - 3/4 učenika prolazi s 5, pa ako prođeš s 4 zarez nešto, osjećaš se ko zadnji luzer i krećeš manijakalno učiti da dostigneš ekipu.
    Ako ti ulete koja jedinica, tek si onda u problemu - gradivo trči dalje, a ti si stalno u zaostatku jer ispravljaš. Super odlikaši su pak u stresu da ne izgube taj svoj status, u školi se zbrajaju razredne statistike, sluša se koji je razred najjači, koji drugi po redu...izvrsnost, izvrsnost...i tako. Buš vidla .

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sofia, super da mu je legla škola i društvo!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sofia prvotno napisa Vidi poruku
    Moj recimo matematiku u osnovnoj nikad nije vježbao, nažvrljao bi zadaću i imao peticu.
    Matematika ga je i upisala u PM gimnaziju, prijemnim je nadoknadio manjak bodova.
    Sad sa slušanjem na satu i pisanjem zadaće iz matematike može dobit trojku, ne više,
    za višu ocjenu jednostavno mora vježbati da dobije na brzini i točnosti.
    S nastavom matematike je baš zadovoljan, jako puno rade, ali eto vježbati se mora, a on nikako da se pomiri s tim
    Da, i moj je u gimnaziji otkrio da se matematika mora vježbati. U osnovnoj nikad nije morao napraviti više od obične zadaće.
    Ali brzo je shvatio što mu je činiti, tako da nije morao učiti lekciju na nižim ocjenama

Radi se o tome da je u "boljim" gimnazijama strašna kompetitivnost unutar razreda - 3/4 učenika prolazi s 5, pa ako prođeš s 4 zarez nešto, osjećaš se ko zadnji luzer i krećeš manijakalno učiti da dostigneš ekipu.
    Ako ti ulete koja jedinica, tek si onda u problemu - gradivo trči dalje, a ti si stalno u zaostatku jer ispravljaš. Super odlikaši su pak u stresu da ne izgube taj svoj status, u školi se zbrajaju razredne statistike, sluša se koji je razred najjači, koji drugi po redu...izvrsnost, izvrsnost...i tako. Buš vidla .
    ... a ta se kompetitivnost nastavlja i na faksu pogotovo ako se poklopi da ih više iz razreda upišu isti (ili srodni) faks.
    Moj čak i nije bio toliko opterećen razrednim statistikama i koji je razred bolji, nije ga to opterećivalo, nego je sam sebi postavio izuzetno visoku letvicu i ganja sam sebe tako već godinama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

.
    Mog starijeg je taj osjećaj luzera apsolutno zaobišao. Bilo mu je važnije imat vremena za druge stvari.

Glupo mi je generalizirat, al stvarno mislim kak su cure savjesnije i više ih dira "nesupjeh".

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Glupo mi je generalizirat, al stvarno mislim kak su cure savjesnije i više ih dira "nesupjeh".
    Ma nema to veze jel cura ili dečko.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Moj nažalost neće ovom pritisku podleći

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj je zadovoljan školom.
    Ima radne navike iz OŠ pa mu nije šok i vjeverica sada u srednjoj.
    Jedinica iz fizike je bila pravi napad na njegov ego jer eto nije se tome nadao.
    Školica je blizu, može na noge ali češće ide tramvajem (tri stanice).
    Kada ga skrše testovi i učenje po noći, onda si odspava popodne.
    Napadaju ga ocjene i prosjeci, a ja mu kažem daj se opusti i samo prođi razred .
    Ali čini mi se da u razredu ako sam dobro pohvatala preko 1000 izostanaka i mislim da zbog toga imamo roditeljski u petak.
    I tak, ne.......

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ali čini mi se da u razredu ako sam dobro pohvatala preko 1000 izostanaka i mislim da zbog toga imamo roditeljski u petak.
    I tak, ne.......
    Ja ovo s izostancima nikako ne mogu shvatiti, kod prvašića zasad nema takvih priča,
    ali kod mojeg maturanta u jednoj drugoj gimnaziji ovi izostanci su veliki problem.
    Na zadnji roditeljski sazvan zbog tog problema nisam otišla
    Moj ne izostaje zbog testova, ne kasni na prva dva tri sata
    stvarno mi je dojadilo slušati iste priče.
    Kako bih ja to brzo riješila da sam profesorica,
    brzo bi shvatili da je pametnije ne izostajati s testova

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prosli vikend na putu u autu je spremala test. Naucila sam i ja niz novih pojmova.
    Sin manje uci. Vidi se na ocjenama. Ali ne zeli s nama jos od 8 razreda.
    Putovanja i dalje postoje al zahjtevaju dobru razradu ako je test taj tjedna iz necega.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A što ta sva odlična djeca onda dobiju na maturi iz npr. matematike A razine? Ako se ne varam prosjek matematike na A razini je cca 3,5.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa nije matematika jedini predmet, ima ih još 15-16, a nijedan nije "opuštajući" kao u OŠ. Nemaš vremena za detaljno proučavanje svega, učiš pred test i za test, kalkuliraš, imaš gomilu samostalnih radova, na koncu se ne možeš posvetiti onome što te stvarno zanima jer je predmeta previše, a izbornosti nema.
    Živio Šuvar!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    Prosli vikend na putu u autu je spremala test. Naucila sam i ja niz novih pojmova.
    Sin manje uci. Vidi se na ocjenama. Ali ne zeli s nama jos od 8 razreda.
    Putovanja i dalje postoje al zahjtevaju dobru razradu ako je test taj tjedna iz necega.
    Blago joj se da moze citat u autu, a da joj nije mučno.

Ako je u jednom tjednu 10 testova, ne znam kojim čudom ih pripremit na vikend putovanju. Jeh da, ne pretjerujem, podvuku ih pod razne nazive kratka provjera i sl. , finih 10 komada.

Jos nijedan vikend nije bio da je bio samo jedan test u tjednu iza. Never happened so far. Lażem možda prva 2 tjedna nastave.

Tako da su slobodni vikendi za putovanja i zujanja nepostojeći.

I sad to prihvatit, nema druge

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa nije matematika jedini predmet, ima ih još 15-16, a nijedan nije "opuštajući" kao u OŠ. Nemaš vremena za detaljno proučavanje svega, učiš pred test i za test, kalkuliraš, imaš gomilu samostalnih radova, na koncu se ne možeš posvetiti onome što te stvarno zanima jer je predmeta previše, a izbornosti nema.
    Živio Šuvar!
    Odličan post čoksa!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A što ta sva odlična djeca onda dobiju na maturi iz npr. matematike A razine? Ako se ne varam prosjek matematike na A razini je cca 3,5.
    Pa nije takav prosjek po ovim viđenijim gimnazijama, posebno matematičkima, prosjek je iznad 4, u MIOC-u 4.75.
    Moja kći je dobila 5 na maturi a samo u 4. srednje je imala 5 iz matematike.
    Edit: više su ocjene na maturi nego u 4. srednje.
    Posljednje uređivanje od Mima : 13.12.2023. at 23:13

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nema to veze jel cura ili dečko.
    Moram li reć da je mojem velikom to bilo sve važno, ovi manji .........

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo me strašite
    Ja nekako mislim i za srednjoskolce i za studente da ne bi smjeli vise od 7,5 sati dnevno "raditi", isto kao ni odrasli. Ako ima 5 sati nastave, 2,5 sata uci/pise zadacu. Ako putuje 2 sata u/iz skole, i spava 8 sati, onda ispadne da ima preko 6 sati za ostalo. Vikend odmor. Sve preko toga bi po meni trebalo zabraniti. Zasto bi djeca radila vise od odraslih?!
    Tko me pita

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

I moj je zadovoljan školom. Samoinicijativno se primio knjige, na moje veliko iznenađenje, u osnovnoj sam ga vječno naganjala, to je bila stalna borba...On kaže, pa nije trebalo, a sada moram...Ocjene su tako šarolike da ne znam šta da mislim, ali on se ne sekira. Odbija sve moje pokušaje stvaranja pritiska.

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Ja sam uvijek bila 5.0 sve do faxa, i znam da je to besmisleno, ali mi je ovo baš šok. Čak sam se primila plave zbirke iz fizike, pa skužila da sam sve zaboravila, pa krenula rješavat zadatke, i zanimljivo mi.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj slavy prvotno napisa Vidi poruku
    I moj je zadovoljan školom. Samoinicijativno se primio knjige, na moje veliko iznenađenje, u osnovnoj sam ga vječno naganjala, to je bila stalna borba...On kaže, pa nije trebalo, a sada moram...Ocjene su tako šarolike da ne znam šta da mislim, ali on se ne sekira. Odbija sve moje pokušaje stvaranja pritiska.
    Pa super. Vjerojatno uci sto ga zanima pa ce ako bude zelio studirati imati dobru osnovu. U biti su srednje skole usko grlo. Konkretno za matematiku je kasnije potrebna minimalno cetvorka, pozeljno petica, za par biomedicinskih fakulteta, arhitekturu i mozda FER. Gledala sam nekidan pregled za hrvatska sveucilista. Na neke tehnicke fakultete se moze i s dvojkom iz matematike A razine upisati. Mene je to uzasnulo. Sve je manje djece, a kvote se ne smanjuju.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P
    Živio Šuvar!

Ne znam bih li se složila s tobom. Zahvaljujući njemu sam lijevom rukom prošla kroz srednju, al zato u odrasloj dobi vidim rupe u znanju.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da je svim gimnazijalcima šok prvo polugodište 1. razreda. Nađu se u gomili sličnih sebi, svi odlikaši i uglavnom očekuju nastavak uspjeha iz OŠ + ogromna količina gradiva koja doista zahtjeva podosta uloženog truda ako se želi imati petice i četvorke.
    Suza i drama bude uglavnom u onim predmetima iz kojih su u OŠ imali nezainteresirane profesore, gdje su se ocjene dijelile šakom i kapom. Naše iskustvo je da se iz onih predmeta iz kojih se drilalo u OŠ rezultat nastavio i u gimnaziji.
    Bude suza i drama, al sve se to iznivelira vec do 2. razreda. Većina razreda pohvata konce, al neki bome i ne... Iz razreda mojeg sina nekoliko djece se preselilo u druge škole (uglavnom privatne gimnazije).

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Jelena,u ovoj situaciji, mene to veseli. Šteta bi bila za našu privredu da on ne postane neki inženjer, jer je izrazito vješt u traženju najlakšeg načina. Pravi inženjerski pristup, to se traži
    Posljednje uređivanje od slavy : 14.12.2023. at 10:16

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj slavy prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena,u ovoj situaciji, mene to veseli. Šteta bi bila za našu privredu da on ne postane neki inženjer, jer je izrazito vješt u traženju najlakšeg načina. Pravi inženjerski pristup, to se traži

Samo sto nije dovoljno biti dovitljiv za kvalitetnog dovitljivca. Treba znat i fitat podatke na teorijsku krivulju i razumjet zasto to radi, traziti optimume deriviranjem i sl. Al za nasu privredu je bitnije biti dovitljiv, nego točan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dodala bih još: nemaš prilike ni otkriti što te stvarno zanima jer si konstantno u žrvnju

Datum pristupanja
    Jul 2023

Početno

Samo sto nije dovoljno biti dovitljiv za kvalitetnog dovitljivca. Treba znat i fitat podatke na teorijsku krivulju i razumjet zasto to radi, traziti optimume deriviranjem i sl. Al za nasu privredu je bitnije biti dovitljiv, nego točan.
    Ma razumijem ja tebe potpuno, bilo bi lijepo znati derivacije, ali u privredi sam dugi niz godina, pa znam da je to ipak viša matematika. Dosta je i ako se zna pretvarati jedinice. Ali evo, u svom malom prostoru se trudim dočarati jednom klincu zašto je matematika tako fascinantna.
    Skrenula sam s teme malo, ispričavam se.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jedino treba biti svjestan da ima fakulteta na koje se lako upise, al je veliki broj onih koji otpadnu, odnosno zavrsi cca 50% upisanih, a otpadaju uglavnom oni s trojkama iz matematike i fizike na maturi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jelena, jel ti to ozbiljno 5h nastave na dan u srednjoj ???? Pa tako nisu imali ni u zavrsnim razredima osnovne. Nismo ni mi imali tako malo nastave.

Prosjek ti je 7h nastave + ako dijete ide na neku dodatnu ili izbornu onda jos više, zapravo je duze u skoli nego mi na poslu.i jos treba dodat putovanje.

Ja fakat kad sam imala malu djecu kao ti sam znala da je u srednjoj (barem mat.gimnaziji) prosjek 7h na dan, ne kuzim kako ti toga nisi svjesna vec sada.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa kako si sve to zaboravila?
    Ti ko s Marsa haha nemoj se ljutit malo te zezam. Al ja se svega toga sjecam iz svoje matematicke.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo me strašite
    Ja nekako mislim i za srednjoskolce i za studente da ne bi smjeli vise od 7,5 sati dnevno "raditi", isto kao ni odrasli. Ako ima 5 sati nastave, 2,5 sata uci/pise zadacu. Ako putuje 2 sata u/iz skole, i spava 8 sati, onda ispadne da ima preko 6 sati za ostalo. Vikend odmor. Sve preko toga bi po meni trebalo zabraniti. Zasto bi djeca radila vise od odraslih?!
    Tko me pita
    Aaa sad kuzim, ti bi to smatrala ispravnim i pozeljnim. Apsolutno se slazem (zanemari prethodne objave).

No nazalost to nije tako.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.12.2023. at 12:35

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Dodala bih još: nemaš prilike ni otkriti što te stvarno zanima jer si konstantno u žrvnju
    Da prava riječ, taj žrvanj bez prestanka
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 14.12.2023. at 12:34

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kcer ide u trogodisnju strukovnu skolu. Jedan tjedan je nastava, prosjek 7 sati svaki dan. Bez ikakvi dodatnih predmeta.
    Svaki drugi tjedan je praksa kod poslodavca 5 dana u tjednu 6 sati, plus jedan dan u tjednu u skoli. Znaci tjedan ima 6 radnih dana po 6 sati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •