Stranica 285 od 296 PrviPrvi ... 185235275283284285286287295 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,201 do 14,250 od 14751

Tema: Gimnazije i srednje škole

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno. Za mnoga zanimanja poslodavcu nije bitno kakav i čiji papir imaš i imaš li ga uopće, bitno je da zadovoljiš NJEGOVE kriterije i prođeš NJEGOV selekcijski postupak, a zaposlenici idu tamo gdje im je bolje. Iskustva iz mojeg bliskog okruženja: stomatolog i prof. filozofije i komparativne književnosti - ista tvrtka, ista pozicija; sociolog i arhitekt - ista tvrtka, ista pozicija; inženjer elektrotehnike i povjesničar umjetnosti - ista tvrtka, ista pozicija. Strane tvrtke, neke od navedenih osoba nisu iz RH.

U našem javnom školstvu sigurno ima prostora za poboljšanja, ali to ne znači da je kupovina svjedodžbi, diploma i društvenog statusa dobra alternativa i poželjan način rješavanja problema, koliko god bila legalna, dostupna i popularna. To nisu moje vrijednosti pa ni svoju djecu ne bih odgajala u tom duhu. Srednja škola nije samo odskočna daska za nastavak obrazovanja, nego je i mjesto gdje mladi ljudi provedu formativne godine i stvaraju veze za cijeli život. Zato je bitno o kakvom se okruženju radi. Ne tvrdim da u privatnim školama ne može biti pametne i kvalitetne djece, no sigurno su manjina, ako ne i endemska pojava pa ostaje pitanje koliko su sretni u danim okolnostima.
    Eto, to je taj stav.
    Neću ga etiketirati.. Bljuv.

Veličanje državnih sš (i pljuvanje djece&roditelja koja idu u privatne, iako su brojke koje to pobijaju javno dostupne).. A ako je tema samo o državnim školama, onda veličanje mioca.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa Vidi poruku
    Pa naravno. Za mnoga zanimanja poslodavcu nije bitno kakav i čiji papir imaš i imaš li ga uopće, bitno je da zadovoljiš NJEGOVE kriterije i prođeš NJEGOV selekcijski postupak, a zaposlenici idu tamo gdje im je bolje. Iskustva iz mojeg bliskog okruženja: stomatolog i prof. filozofije i komparativne književnosti - ista tvrtka, ista pozicija; sociolog i arhitekt - ista tvrtka, ista pozicija; inženjer elektrotehnike i povjesničar umjetnosti - ista tvrtka, ista pozicija. Strane tvrtke, neke od navedenih osoba nisu iz RH.

U našem javnom školstvu sigurno ima prostora za poboljšanja, ali to ne znači da je kupovina svjedodžbi, diploma i društvenog statusa dobra alternativa i poželjan način rješavanja problema, koliko god bila legalna, dostupna i popularna. To nisu moje vrijednosti pa ni svoju djecu ne bih odgajala u tom duhu. Srednja škola nije samo odskočna daska za nastavak obrazovanja, nego je i mjesto gdje mladi ljudi provedu formativne godine i stvaraju veze za cijeli život. Zato je bitno o kakvom se okruženju radi. Ne tvrdim da u privatnim školama ne može biti pametne i kvalitetne djece, no sigurno su manjina, ako ne i endemska pojava pa ostaje pitanje koliko su sretni u danim okolnostima.
    Bas ruzno napisno , sa puno predrasuda.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj AnaAnić prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ste se odlučili za privatnu školu? I kako ste zadovoljni? Je li taj novac opravdava dobiveno?
    Mi smo specifičan slučaj i nekoliko je razloga zašto smo završili tamo. Definitivno nije prosjek ocjena jer je imala 5.0 i mogla u većinu gimnazija. Kako ima autizam htjela sam probati da ide bez asistenta kojeg je imala cijelu osnovnu, a za to mi je odgovarala mala sredina i mali razredi. Državna srednja u koju smo htjeli nam je rekla da ne žele "takvu" djecu pa smo zato odustali od te opcije.

Što se tiče zadovoljstva školom osobno nisam zadovoljna iz preko nekoliko razloga. Novac sigurno opravdava dobiveno onima kojima je cilj da im djeca završe srednju sa boljim uspjehom nego zaslužuju, da se ne pretrgnu itd.

Ali s druge strane gradivo je odrađeno, lektire pročitane, dosta putuju, ležernije je, nema buliranja, mali razredi itd.
    Posljednje uređivanje od MBee : 28.06.2024. at 13:05

Datum pristupanja
    Jun 2024

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo specifičan slučaj i nekoliko je razloga zašto smo završili tamo. Definitivno nije prosjek ocjena jer je imala 5.0 i mogla u većinu gimnazija. Kako ima autizam htjela sam probati da ide bez asistenta kojeg je imala cijelu osnovnu, a za to mi je odgovarala mala sredina i mali razredi. Državna srednja u koju smo htjeli nam je rekla da ne žele "takvu" djecu pa smo zato odustali od te opcije.

Što se tiče zadovoljstva školom osobno nisam zadovoljna iz preko nekoliko razloga. Novac sigurno opravdava dobiveno onima kojima je cilj da im djeca završe srednju sa boljim uspjehom nego zaslužuju, da se ne pretrgnu itd.

Ali s druge strane gradivo je odrađeno, lektire pročitane, dosta putuju, ležernije je, nema buliranja, mali razredi itd.

Hvala na odgovoru...i sretno dalje!

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ispričavam se na upadu u raspravu, imam jedno konkretno pitanje oko upisa:

Ovi kraj čijih imena piše izravan upis oni su tu i vide se na početku liste, ne može više doći do "iznenađenja"? Npr, da se maknu s liste ili da promijene svoj prioritet i stave se na neku drugu listu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mogu promijeniti prioritet do zadnjeg trena (ako se radi o školama s prijemnim, moraju ga imati položenog, naravno)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da ako imaju izravni upis ne moraju polagati prijemni. Ali tih učenika nema jako puno, mislim da sam ih ja u svim PM gimnazijama nabrojala manje od 30, i skoro svi su u miocu tako da tu ne bi trebalo biti iznenađenja.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    mogu promijeniti prioritet do zadnjeg trena (ako se radi o školama s prijemnim, moraju ga imati položenog, naravno)
    Djeca koja imaju pravo izravnog upisa ne moraju polagati prijemni.

I da, mogu se maknuti s liste jedne škole i ipak odlučiti za drugu, ali čini mi se da su takve situacije zaista rijetkost i da u pravilu znaju u koju školu žele i tu školu u startu stave kao prvi izbor

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izravan upis i pravo prednosti nije isto (op. vidim da je gore upit oko izravnog upisa)

izravan upis se upisuju bez prijemnog, a ovi drugi moraju na prijemni (dobivaju bod više; vidi na stranici koje su opcije, npr. bolestan ili preminuo roditelj, zdravstvene teškoće, romska nac.manjina itd.)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.06.2024. at 19:49

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jedini pravi izravan upis imaju djeca koja su osvojila mjesta na drzavnim natjecanjima.

Ali i djeci na predupisima (za djecu s posebnim oblikom skolovanja) koja obavezno prolaze prijemni isto na listama kad se gledaju pise -izravan upis.

Ali to nikako nije izravan upis.
    I nema vise bodova za zdravstvene poteskoce djeteta.
    Posljednje uređivanje od sirius : 28.06.2024. at 19:57

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove godine vidim dodatan bod za 16. mjesto, 17., mjesto, jedan učenik ima i četrdeset i neko mjesto navedeno kao dodatan bod ...
    jesu li to pozicije na nekim državnim natjecanjima?
    ovo više od četrdesetog mjesta ne kužim u čemu je takva pozicija ... obično na državna natjecanja idu 15-20 djece
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.06.2024. at 20:05

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ove godine vidim dodatan bod za 16. mjesto, 17., mjesto, jedan učenik ima i četrdeset i neko mjesto navedeno kao dodatan bod ...
    ovo više od četrdesetog mjesta ne kužim u čemu je takva pozicija ... obično na državna natjecanja idu 15-20 djece
    Da, natjecanja. Koja ? Nemam pojma. Znam da se dobiju Ibodovi za prva tri mjesta za natjecanja u ŠKOLSKOM sportu .

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se na upadu u raspravu, imam jedno konkretno pitanje oko upisa:

Ovi kraj čijih imena piše izravan upis oni su tu i vide se na početku liste, ne može više doći do "iznenađenja"? Npr, da se maknu s liste ili da promijene svoj prioritet i stave se na neku drugu listu?
    cure su već napisale, izravan upis piše kod djece na predupisima, iako su isto imali bodovni prag i sve ostalo kao i redovni učenici, njihove su prijave završile i ne mogu više mijenjati izbore

nekima piše izravni upis jer su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju - e oni se mogu predomišljati dok se ne zaključaju liste
    Posljednje uređivanje od Willow : 28.06.2024. at 21:16

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo isto trenuno u upisima, kad kažem mi, mislim najviše ja
    Nema bodova za "jače" gimnazije, ali nešto će ipak valjda moći upsati
    18. nam je najbliža i moj favorit, a posebno mi se sviđa ideja da mu hrvatski predaje Ferić (kao što je i mom mužu predavao )
    Sin bi ipak preferirao opću, u 12. i 13. bi upao sigurno ali to nam je predaleko. Lomim se između 11., 9., 7. i Gornjogradske, iako ne znamo bi li uopće upao,
    ali reko možda se dogodi neki crni labud. Znate li išta o tim školama, s kojom da mešetarimo po prioritetima?
    16. dvojezična mi isto zvuči fora, pogotovo jer engleski govori bolje nego hrvatski, i čak je imao dosta problema u školi zbog bilingvalnosti, dosta se slabije izražava na hrvatskom,
    zamuckuje, zapinje i sl.
    Kao backup bismo stavili i Klasičnu da može čitati Aristotela u originalu
    Imate li neku insajdersku info (može i outsajderska, ja sam malo pogubljena)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nek ih proba staviti u izbor pa ćete vidjeti u kojoj je poziciji
    ako će u dvojezične, moraju biti na popisu izabranih do ponedjeljka jer se tada zaključavaju te prijave zbog prijemnih, kasnije ih neće moći staviti
    dakle, za sve koje su potencijalne, a imaju prijemni nek ih odmah stavi na listu, izađe na prijemni pa poslije neka mijenja i miče s popisa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo isto trenuno u upisima, kad kažem mi, mislim najviše ja
    Nema bodova za "jače" gimnazije, ali nešto će ipak valjda moći upsati
    18. nam je najbliža i moj favorit, a posebno mi se sviđa ideja da mu hrvatski predaje Ferić (kao što je i mom mužu predavao )
    Sin bi ipak preferirao opću, u 12. i 13. bi upao sigurno ali to nam je predaleko. Lomim se između 11., 9., 7. i Gornjogradske, iako ne znamo bi li uopće upao,
    ali reko možda se dogodi neki crni labud. Znate li išta o tim školama, s kojom da mešetarimo po prioritetima?
    16. dvojezična mi isto zvuči fora, pogotovo jer engleski govori bolje nego hrvatski, i čak je imao dosta problema u školi zbog bilingvalnosti, dosta se slabije izražava na hrvatskom,
    zamuckuje, zapinje i sl.
    znam da su prijave tek počele, ali evo ti info za dvojezične:
    za sada je npr. XVI. dvojezični program (primaju 28 učenika), 28 prijavljeno, zadnji prijavljeni ima 71,56 bod (2 izravna, 3x80, i onda dalje svaki prijavljeni nešto manje od prethodnog)

dvojezična prirod.matem. X.gimn, primaju 52, prijavljeno 83, zadnji ima 77,27 (ima ih dosta kojima nije 1.izbor)

ostali podaci:
    III. pm - 52 primaju, 44 prijave, zadnji ima 75 (samo ih 7-8 ima 80)
    za mioc već 300 prijava, od toga samo 12 da im nije 1 izbor, izravan upis 22 (njih cca 10 ima manje od 80 bodova, većina 77-78 bodova, jedan kandidat ima 72); po 80 bodova ih ima više do 150

i tako, zabavljam se s tablicama umjesto nogometa
    valjda ne budem djetetu pošemerila izbore
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.06.2024. at 23:14

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vrijeska ne dremaš?
    Sretno svima

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Stavio je, na nekima prolazi, na nekima je tik ispod crte, ali čujem da je to dosta dinamično do zadnjeg dana.
    Zadnja 3 mjesta bismo čuvali za sigurnije opcije, da ne bude neupisan na kraju, a za prva 3 bismo malo dali mašti na volju
    Koliko kužim, njegova šifra se ne pojavljuje na listama koje mu nisu 1. prioritet, ali ja kad gledam liste vidim da ne piše svima da im je 1. prioritet. Vidim li ja onda sve koji su stavili tu školu? Ili je moguće da eksplodira u zadnji tren?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i tako, zabavljam se s tablicama umjesto nogometa
    valjda ne budem djetetu pošemerila izbore
    ja isto, petak navečer još sam i na godišnjem na moru

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vrijeska mani se djetetovih izbora da jos nesto ne zbrljavis

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    cure su već napisale, izravan upis piše kod djece na predupisima, iako su isto imali bodovni prag i sve ostalo kao i redovni učenici, njihove su prijave završile i ne mogu više mijenjati izbore

nekima piše izravni upis jer su osvojili prva tri mjesta na državnom natjecanju - e oni se mogu predomišljati dok se ne zaključaju liste
    Hvala.
    Dakle ovi koji su iz Gradskog ureda ostaju na listama, a ovi s natjecanja mogu otići tj mogu i doći.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kvizorama prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala.
    Dakle ovi koji su iz Gradskog ureda ostaju na listama, a ovi s natjecanja mogu otići tj mogu i doći.
    Da , iako ne znam da li vidis razliku jednih i drugih na listi.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stavio je, na nekima prolazi, na nekima je tik ispod crte, ali čujem da je to dosta dinamično do zadnjeg dana.
    Zadnja 3 mjesta bismo čuvali za sigurnije opcije, da ne bude neupisan na kraju, a za prva 3 bismo malo dali mašti na volju
    Koliko kužim, njegova šifra se ne pojavljuje na listama koje mu nisu 1. prioritet, ali ja kad gledam liste vidim da ne piše svima da im je 1. prioritet. Vidim li ja onda sve koji su stavili tu školu? Ili je moguće da eksplodira u zadnji tren?

ovako, neko dijete stavi
    1. prioritet 11. gimn.
    2. prioritet VII
    3. prioritet 9.
    4. prioritet XVI
    5. prioritet XII
    6. prioritet klasična

prema trenutnom rangu ne upada u prve dvije ali upada u svoj 3. prioritet - ti to onda vidiš kao dijete s 3. prioritetom, na ostalim listama nije

za svoje dijete isto tako, vidiš u koju školu upada i tamo "zauzima" mjesto, u ostalim školama vidiš samo mogući rang

jednostavno je kad skužiš

što se tiče ovih gimnazija što si navela, ja sam čula i dobro i loše za većinu, pusti djetetu da odluči ("najslabije" su gornjogradska i XII)

ovo što pišeš, bila bi mu sigurno zgodna XVI dvojezična ali jezične su u zadnje vrijeme manje popularne jer imaju manje matematike
    iako je XVI na dobrom glasu i klinci imaju jako dobar uspjeh na maturi

sretno svima

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prosle godine je ostalo dosta mjesta u XI. i Gornjogradskoj, vidim da su ove godine spustile prag za jedan bod. O XI. ne znam nista, a za Gornjogradsku ti mogu napisati sve sto te zanima. Stavite sve 3 na listu, vidjet cete brzo kako stoji na listama, a onda po potrebi obrisete one u kojima nema nikakve sanse. Prije cetiri godine kad se moj stariji upisivao bilo je puno pomicanja po listama nakon prijemnih, medutim prosle godine kad se mladji upisivao nije bilo tako, u vecini skola koje nemaju prijemne pomaci su bili minimalni osim ako ste baš na granici.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Sretno svima koji se upisuju ove godine!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zamuckuje, zapinje i sl.
    XI. je solidna opća gimnazija, svojedobno vrlo popularna među trešnjevačkom učeničkom populacijom (i popularnija od npr. IX. koja je blizu po lokaciji, ali se XI. smatrala "boljom", što god to značilo). Imali su jednosmjensku nastavu, pa su bili popularni i kod učenika sportaša i glazbenika.
    Zgrada te škole je u obnovi i trenutno ne izgleda kao da će brzo biti gotova tako da nastavu održavaju u prostorima Tehničke škole u Palmotićevoj. Ne znam za kad je planiran završetak obnove i useljenje. Privremena dislociranost škole vjerojatan je razlog zašto je interes za nju prošle godine bio slabiji nego ranijih godina.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

XI je smanjila za 3 boda prag, s 75 na 72. Nisu popuniti prošle godine 30% mjesta. Ne mislim da je do obnove škole nego realno ta škola je posve nevidljiva i nepoznata svima osim onima koji žive blizu ili im je najbliža ako idu s JZ zagreba.

S druge strane IX je imala prag 72 i popunila se bez problema.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.06.2024. at 10:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Navodno se predviđa povratak u XI do nove godine

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni se čini da to ludilo sa ZG gimnazijama ipak pomalo popušta (ostat će bitka za PM smjerove jer ih očito nema dovoljno, a mnogi drukaju za stem).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa neki dan sam pročitala da preko 80% djece upiše školu koja im je prvi izbor.
    (Onda se pitam o čemu mi ovdje tipkamo već 10 godina)
    Posljednje uređivanje od Mima : 29.06.2024. at 10:50

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala puno cure, korisne informacije!

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zato što onu koja im je stvarno prvi izbor nisu ni stavili jer nisu imali šanse a možda ni dovoljno bodova za prag.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A mislim da djeca ipak prilagode želje mogućnostima. I moj se već prilagodio jer smo pričali što je realno s obzirom na ocjene a i na program.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.06.2024. at 10:57

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ta im je onda san, a ne prvi izbor

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ta im je onda san, a ne prvi izbor
    Ma njegov san je bit gamer valjda i ytuber. Otud i ocjene kakve jesu. Nema on san o skoli nego mi imamo analizu doma
    Posljednje uređivanje od sillyme : 29.06.2024. at 11:12

Datum pristupanja
    Jun 2024

Početno

Ima li netko iskustva sa gimnazijom u Jastrebarskom?

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

za XI sam čitala da profesori stišću klince i da ih ima baš zafrknutih, nemaju neki pristup učenicima... e pa to više nije na cijeni

ovi ambiciozniji idu mahom u MIOC ili Prelog... ostatak još malo po PM...

zašto je zadnjih godina sve popularnija X? nisu im baš neki bajni uspjesi na maturi, pogotovo tko ide u opću? - ja bih rekla zato što je na glasu kao ok po disciplini i zahtjevnosti

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mozda se pod prvi izbor racuna i ako upisu u drugom gradu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakve veze ima i da je u drugom gradu?prvi izbor je uvijek onaj kojeg je neko stavio na vrh ljestvice

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve veze ima i da je u drugom gradu?prvi izbor je uvijek onaj kojeg je neko stavio na vrh ljestvice
    Pa je, ali dosta djece iz Zagreba ide npr. u Samobor u srednju, i to ne zato što im je to prvi izbor nego zato što nisu upali u Zg. Isto ko što studenti iz Zg kad ne upadnu na željeni fax u Zg upišu taj fax u nekom drugom gradu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

upravo, moj prošle godine nije prijavio nijednu pm gimnaziju jer nije imao bodove za prag, a to bi mu, da je imao malko bolje ocjene, bio možda prvi izbor

upisao tehničar za računalstvo jer nije htio u opću (e tu je imao bodove), i kaj je on sad upisao prvi izbor?!? to je bio njegov izbor koji je uopće mogao prijaviti

e da, pm gimnazije - prošle godine je jako malo bodova trebalo u V. Gorici, kome je blizu nek pogleda
    Posljednje uređivanje od Willow : 29.06.2024. at 18:47

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svako dijete sudionik državnog natjecanja dobiva dodatan bod, neovisno o plasmanu na natjecanju.
    "Četrdeset i neko" mjesto bi moglo biti natjecanje iz fizike jer ih se na to državno poziva veći broj obzirom se natjecanje održava samo u 8.razredu.
    Bez dileme, iza svakog tog dodatnog boda s državnog natjecanja, čak i eto četrdeset+ mjesta, stoji puno znanja, velik trud, zalaganje i rad.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a ovi drugi moraju na prijemni (dobivaju bod više; vidi na stranici koje su opcije, npr. bolestan ili preminuo roditelj, zdravstvene teškoće, romska nac.manjina itd.)
    Ovo je treća godina da nema dodatnih bodova koje navodiš. Ostali su samo za romsku nac.manjinu i čini mi se djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a ostala djeca iz tih kategorija koja su ranije dobivala extra bod sada imaju samo pravo prednosti (dakle ako dijele zadnje mjesto s nekim tko nema "prednost")

Datum pristupanja
    Jun 2024

Početno

Svjesna sam da na naslovnoj stranici pise roditelji u akciji,al’ evo ja sam se prijavila samo da se razbrbljam o ovoj temi.Ako s petnaest godina mogu raditi,onda valjda mogu komentirati na ovu temu.

Evo ja sam sad osmas kao i moji frendovi,pardon,prijatelji te ako zelite informacije iz prve ruke,slobodno mi se javite,pogotovo iduce godine kad cu biti drugi srednje te cu znati profesore,proces upisa i raznorazne stvari,kao i traceve iz drugih srednjih skola.(Moji najbolji prijatelji ce ici u MIOC i Prelog,tak da konkretno te skole)

I znam da su vasa angaziranost i savjeti sjajni,ALI ZABOGA,nemojte stvarati preveliki pritisak na vasu djecu.Tko zna kako se ovi stvorovi moje dobi oko toga osjecaju.(Znam jednu curu i jednog decka koji su se ozlijedivali zbog losih ocjena,a s druge strane,znam ljude koje,da se pristojno izrazim,nije uopce briga).Samo nas nemojte daviti previse.

I Willow,ne znam za druge gimnazije,ali ja umirem za sesnaestu gimnaziju,meni je ona prvi izbor (oba programa,pa u koji upadnem).Dvojezicni program ima samo 26 mjesta i taj dvadeset sesti ima 74.15 bodova (zasad)

P.S. E jedno pitanje,ako mozda znate,zasto je tolika navala na drugu gimnaziju?Imam vise od 78 bodova,i ja sam onak 130 od 156.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Kada se bodovi s prijemnog vide u sustavu?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko se sjećam nekih 2 dana nakon prijemnog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je treća godina da nema dodatnih bodova koje navodiš. Ostali su samo za romsku nac.manjinu i čini mi se djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a ostala djeca iz tih kategorija koja su ranije dobivala extra bod sada imaju samo pravo prednosti (dakle ako dijele zadnje mjesto s nekim tko nema "prednost")
    onda sam baš nabola nekoga tko ima dodatni bod i prednost...

ok, sorry na krivoj info

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Možda se već pisalo, ali zna li netko o čemu ovise razlike u cijeni dvojezičnog programa:

X. 600eura
    Prelog 550 eura
    XVI. 400 eura
    IV. 120 eura
    XII. ništa

Pitam jer za IV.treba poslat prijavu za ispit do sutra.
    Opravdava li visoka cijena kvalitetu?
    Iako je najveća dvojba X.-XVI., zbog lokacije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

konkurencija

ne znam o čemu ovise
    u 4. je svojedobno za franc. razred, dio troškova preuzimalo franc. veleposlanstvo

možda ovisi o broju predmeta koji su na stranom jeziku i koliko nastavnika mora dobiti dodatak

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, kako stoje klinci? jel navala

ja čula da se gornjogradska popunila brzinom munje... svake godine neka druga priča, prošle godine im je ostalo mjesta za drugi rok

tko bi znao kako odjednom neka škola postane in a druga out?!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •