Stranica 286 od 299 PrviPrvi ... 186236276284285286287288296 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,251 do 14,300 od 14914

Tema: Gimnazije i srednje škole

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam za gornjogradsku, ali ove pm i opće koje moje dijete ima na popisu nisu popunjene samo s 80+ (jedino u THE je uobičajeno 300 prijava)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku

ja čula da se gornjogradska popunila brzinom munje... svake godine neka druga priča, prošle godine im je ostalo mjesta za drugi rok
    vraćaju se u centar, u novi lijepi prostor

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gornjogradska je ove godine spustila prag, kao i XI.

Nego, ostala sam malo u šoku sa V. - jedva su popunili kvotu (182 ih prima i tocno 182 ih se prijavilo za sad...do jucer nije bilo niti toliko).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Je ali posle ispita će možda prelijevanje iz drugih škola sličnog smjera

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tako je, dio koji ne položi u MIOC-u prelazi u V.
    ali isto tako i u I. i u X. itd.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mislim da je bilo identično i prošle godine s V gimnom

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To sam znala za prelijevanje ovih iz MIOC-a, ali iznenadio me broj prijavljenih za Petu kojima je to prvi izbor...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiram mladost:" V. je najteža, tamo se mora učiti, a MIOC je najbolja."
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.07.2024. at 16:10

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    To sam znala za prelijevanje ovih iz MIOC-a, ali iznenadio me broj prijavljenih za Petu kojima je to prvi izbor...
    Naravno kad odmah vide da nemaju šansu za MIOC
    Važno je sad odraditi ispit pa će se početi bivati!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 01.07.2024. at 16:51

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mojoj je Peta drugi izbor, al iskreno, ocekivala je vecu navalu na tu skolu. Dok su sve ostale koje je prijavila za tren popunili kvotu i kroz dva dana je daleko premasili, Peta je tek danas dosla do brojke da se izjednacio broj prijavljenih s brojem kojeg upisuje.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mojoj je Peta drugi izbor, al iskreno, ocekivala je vecu navalu na tu skolu. Dok su sve ostale koje je prijavila za tren popunili kvotu i kroz dva dana je daleko premasili, Peta je tek danas dosla do brojke da se izjednacio broj prijavljenih s brojem kojeg upisuje.
    Tako je bilo i prošle godine, prvih par dana prijava u V. nije bila popunjena kvota.
    Poslije se popunila, nakon prijemnih pogotovo.
    Sutra je prijemni?
    Sretno svima koji pišu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Buba klara, tako je bilo i prosle godine s V. Nema ona vise ni blizu reputaciju kao nekada.

Sretno sutra svima koji pišu prijemne, da ih ne uhvati trema i koncentracija bude na najjače, drzimo fige!!!

Takodjer sretno i svim ostalima koji ne pisu prijemne, da uspiju upasti u svoj prvi izbor, u željene skole!!!

A za par dana i vi starci drmnite koju da je sve to iza vas, kakav nepotreban stres se radi svima, al tako je kako je....

Sretnooooo!!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 01.07.2024. at 19:18

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da V. još ima reputaciju samo među starcima mojih godina i starijim (pola mojih kolega s posla je islo u V. i od njih cujem sve u superlativima, al to je zbilja bilo davno... moj sef se zamalo nije ofendio kad sam mu rekla da mi kćer neće stavit V. na prvo mjesto, u smislu kakva sam ja to majka koja dopušta tamo neka tinejđerska izvoljevanja ).

S druge strane znam da među klincima ne kotira baš nešto.

Nego, je li doista bauk profa iz latinskog još uvijek radi ili je u mirovini? (Pitam za slučaj da doista završi tamo nakon prijemnog ).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Iskreno u svakoj skoli imas nekog prof.koji je specijalac, samo ovisi koliko ih te takvih potrefi. Moja kcerka ima THE prof.fizike u XV.gimn i sta sad...sta bi neki tu rekli kako ti grah padne hahaha

Naviknu se oni brzo na te posebne metode ispitivanja, učenja gradiva, zahtjeve tih prof.....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    konkurencija

ne znam o čemu ovise
    u 4. je svojedobno za franc. razred, dio troškova preuzimalo franc. veleposlanstvo

možda ovisi o broju predmeta koji su na stranom jeziku i koliko nastavnika mora dobiti dodatak
    Ima smisla.

zadnji ukoji upada u dvjezični (za sada):
    Prelog (26) 78.86
    X.(52) 77.85

u XVI. (26) zadnji je imao 74.15 i najmanje prijava

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

iskaču mi novosti iz susjedne države, zanimljiv trend, oni imaju koliko znam i nacionalne ispite + očito i prijemni...

ukratko, u Srbiji pala zainteresiranost za IT gimnazije, klinci ne mogu položit prijemni, pala zainteresiranost i za gimnazije općenito

Poluprazna IT odeljenja u gimnazijama posle prvog upisnog kruga (nova.rs)

svi u keramičare

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

iskaču mi novosti iz susjedne države, zanimljiv trend, oni imaju koliko znam i nacionalne ispite + očito i prijemni...

ukratko, u Srbiji pala zainteresiranost za IT gimnazije, klinci ne mogu položit prijemni, pala zainteresiranost i za gimnazije općenito

Poluprazna IT odeljenja u gimnazijama posle prvog upisnog kruga (nova.rs)

svi u keramičare
    Ima smisla.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

malo čitam komentare pa ljudi pišu da je sve planski jer nema više tko predavati u tim gimanzijama (vjerojatno nešto kao naše PM s još malo više informatike).. i da se školstvo kod njih sve više urušava, nitko ne upisuje nastavničke smjerove niti želi raditi u školi, problem je popuniti i srpski na faksu a kamoli matematiku i fiziku

pisali su slično i lani...

jao novim generacijama koje dolaze, ovi naši će još i dobro proći... ali kad sadašnji profači odu u penziju, tko će ih zamijeniti?!?

bit će kao s obiteljskom medicinom i pedijatrima, jao si ga tebi ako trebaš doktora jer ih jednostavno nema

vjerojatno će svi koji imaju bilo kakvu pedagošku naobrazbu - moći predavati sve predmete
    Posljednje uređivanje od Willow : 02.07.2024. at 11:55

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vjerojatno će svi koji imaju bilo kakvu pedagošku naobrazbu - moći predavati sve predmete
    Ili još gore, da će predavati inžinjeri i magistri bez ikakve pedagoške naobrazbe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

malo čitam komentare pa ljudi pišu da je sve planski jer nema više tko predavati u tim gimanzijama (vjerojatno nešto kao naše PM s još malo više informatike).. i da se školstvo kod njih sve više urušava, nitko ne upisuje nastavničke smjerove niti želi raditi u školi, problem je popuniti i srpski na faksu a kamoli matematiku i fiziku

pisali su slično i lani...

jao novim generacijama koje dolaze, ovi naši će još i dobro proći... ali kad sadašnji profači odu u penziju, tko će ih zamijeniti?!?

bit će kao s obiteljskom medicinom i pedijatrima, jao si ga tebi ako trebaš doktora jer ih jednostavno nema

Ne da vise nema visokoobrazovanog kadra u zdravstvu nego nema ni SSS i prvostupnika. Ono malo SSS sto zavrsi nastavlja obrazovanje uz rad ( med. Sestre, laboranti) da ne bi radili njegu pacijentima ili vadili krv jer je to

Klinicara ce jos biti , jer oni imaju mogucnost napredovanja i znanstvenih radova, pa ih to stimulira inteletualno i jos uvijek je u pitanju status.
    Ali sto ce stimulirati nekoga od 20 godina da za 1000 eura radi njegu pacijenta cijeli zivot bez bolje place i drugih motiva -nemam pojma.
    Ista prica i sa profesorima. Skole su rudnik. Matematicari i fizicari sigurno mogu naci radno mjesto sa vise stimulacije i manje ljudi.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj roman972 prvotno napisa Vidi poruku
    Ili još gore, da će predavati inžinjeri i magistri bez ikakve pedagoške naobrazbe.
    Pedagoska naobrazba je najmanji problem. Problem je u motivaciji. Koji ce biti motivi da takvi ljudi predu u skolu na manju placu i rad sa djecom.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Pozdrav svima! Majka sam sedmasice i ne mislim ju daviti s upisima, nek sama odabere, ali me zanimalo koje su skole sada “in”. Sad sam vidjela da je V. iz popularne postala nepopularna, a X. je sada jako popularna. Zna li netko zasto? Nema mi logike jer V. ima puno bolje rezultate na maturi nego X., jedino mozda sto V. nema dvoranu, ali ne vjerujem da to igra veliku ulogu. Ja sam isla u V. i mogu reci da sam tuzna sto sad cujem da je nepopularna jer ja sam jako zadovoljna, upisala sam zeljeni faks. Od frendica djeca isto idu u V. i kazu da im je super tako da ne vidim razlog zasto je tako nepopularna. Jedino mozda latinski, ali ne vjerujem da to igra takvu ulogu, ja sam imala tu profesoricu i da, drugacija je, ali evo me prezivjela sam! Svaka skola ima bar jednog takvog!
    Zanima me sto Vi mislite
    Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Malo trenutne situacije u I gimnazija opći smjer:

Kvota 104, prijavljeno 133. Četvero ih ima nešto malo preko 80 bodova. 42-oje točno 80 bodova. Zadnji ima 76,19 bodova, prvi 81,85. Prijemni je sutra.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

IV gimnazija (dvojezični) prvi 80 bodova a zadnji 74. Prijavljeno 31.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj spuzvabob prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Majka sam sedmasice i ne mislim ju daviti s upisima, nek sama odabere, ali me zanimalo koje su skole sada “in”. Sad sam vidjela da je V. iz popularne postala nepopularna, a X. je sada jako popularna. Zna li netko zasto? Nema mi logike jer V. ima puno bolje rezultate na maturi nego X., jedino mozda sto V. nema dvoranu, ali ne vjerujem da to igra veliku ulogu. Ja sam isla u V. i mogu reci da sam tuzna sto sad cujem da je nepopularna jer ja sam jako zadovoljna, upisala sam zeljeni faks. Od frendica djeca isto idu u V. i kazu da im je super tako da ne vidim razlog zasto je tako nepopularna. Jedino mozda latinski, ali ne vjerujem da to igra takvu ulogu, ja sam imala tu profesoricu i da, drugacija je, ali evo me prezivjela sam! Svaka skola ima bar jednog takvog!
    Zanima me sto Vi mislite
    Hvala
    iskreno ni X nema dvoranu, tj. ima neku mini, makao sve učione skupa, možda zero veću, kad god je pogodno vrijeme ide se van na tjelesni
    Sad pošto Tomašević planira graditi garaže ispod srednjoškolskog , vjerojatno će otpasti i to vam za X , V i Teslu bar na neko vreme

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

... Dvije učione malo više....

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Jel vidi netko kakvo je stanje u Prvoj PM smjer?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

52 prima, 103 prijavljena, 2 izravan, 5 s bodovima 81+, s 80 bodova ima 36, zadnji ima 77.13
    Rezultati prijemnog su objavljeni. Bodove će unijeti do 5.7.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

52 prima, 103 prijavljena, 2 izravan, 5 s bodovima 81+, s 80 bodova ima 36, zadnji ima 77.13
    Rezultati prijemnog su objavljeni. Bodove će unijeti do 5.7.
    Hvala puno!

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Pozdrav! Moja kci je osmasica i trenutno je pod velikim stresom zbog prijemnog iz engleskog. Naime, kao prvi izbor je stavila x. gimnaziju opcu na engleskom, a drugi matematicka na engleskom gdje trenutno kotira lose ali se nadamo da ce djeca kojima je drugi izbor odustati. Zanima me ima li netko iskustvo sa prijemnim i opcenito kvalitetom nastave? Unaprijed hvala!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moja se peine dvije godine nije uopce spremala za taj engleski u X. Rekla.je da je bilo lagano. Na listi je bila jako visoko. Al se odlucila ipak za drugu skolu.
    Prije 4 godine susjed je polagao isto taj engleski. Rekao je da su bile samo osnove. Ali takodjer se odlucio za drugu skolu.
    Prije tri godine susjeda je polagala. Isto je izjavila da je bilo lagano. Ona je i upisala istu i jako je zadovoljna.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prošle godine je isto bio lagan, mislim da dvoje nije prošlo ili tako otprilike...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj daisies442 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! Moja kci je osmasica i trenutno je pod velikim stresom zbog prijemnog iz engleskog. Naime, kao prvi izbor je stavila x. gimnaziju opcu na engleskom, a drugi matematicka na engleskom gdje trenutno kotira lose ali se nadamo da ce djeca kojima je drugi izbor odustati. Zanima me ima li netko iskustvo sa prijemnim i opcenito kvalitetom nastave? Unaprijed hvala!
    Je l strah prisutan zbog slabog engleskog ili opcenito zbog prijemnog?
    Ako ne zna dobro engl, zasto bira dvojezicne?
    Moje zna super engl (kao i vecina mladih u hr), ali svako ispitivanje u njemu zaziva paniku...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 03.07.2024. at 11:05

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

U Dugom Selu od ove godine postoji novi smjer, prirodoslovno-matematička gimnazija.
    Za sada samo dvije prijave. Dugo Selo ima dobru povezanost sa Zagrebom.
    Vjerojatno djeca/roditelji ne znaju za tu dodatnu obrazovnu opciju. Program im je isti kao jedan od programa u MIOC-u.
    Bilo bi šteta da se taj razred ne popuni.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ivanhoe, dobra vijest za istočni dio grada, a bome i ako se malo popravi HŽ, zapravo za cijeli grad

šteta da nisu otvorili prošle godine...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uneseni su bodovi s prijemnih u pm gim.
    Kod moje se vide u svim skolama, osim kod skole koja je drugi izbor. Zna netko nesto o tome?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Uneseni su bodovi s prijemnih u pm gim.
    Kod moje se vide u svim skolama, osim kod skole koja je drugi izbor. Zna netko nesto o tome?
    Prošle godine nisu sve škole unijele bodove u isto vrijeme, sjećam se da je jedna prošle godine (mislim I. gimnazija) unijela bodove isti dan odmah nakon objave rezultata,
    a neke smo bogme čekali dugo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I sad je Prva medju prvima. Deseta, Lucijanka... sve jesu.

Petu cekamo.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kako je prošao prijemni? Jesu li klinci zadovoljni?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mojoj nije bilo tesko. Upada u sve sta je stavila i to pri vrhu. Veli da je doista bilo slicno ranijim prijemnima.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mojoj nije bilo tesko. Upada u sve sta je stavila i to pri vrhu. Veli da je doista bilo slicno ranijim prijemnima.
    Bravo za tvoju curu, čestitke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja isto

čak je u jednoj prva na listi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bravo!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U sustavu piše 1. mjesto, ali to svima piše koji imaju više bodova od onog kojemu je to prvi izbor i koji se sad upisuje (radi se o 3. gimn.)
    Prvi koji se upisuje u 3. PM gimn. ima 86.67 bodova, svi oni koji imaju više bodova pretpostavljam da su u MIOC-u, 5., 1. ...

prijemni za opće (1. i Tituš) je mom djetetu bio lagan, ali uvijek se neka greška potkrade.

jedno dijete riješeno, sad čekamo rezultate mature, prijemnih za fakseve ...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 03.07.2024. at 18:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cijelo ljeto u iščekivanju!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cestitam vam curke, bravooo za djecu

Ajme Vrijeska al se kod tebe nagužvalo aj aj, drz se, bit ce sve dobro, sretnoooo!!!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.07.2024. at 18:48

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Vrijeska, bravo i za tvoju curu

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...jedno dijete riješeno, sad čekamo rezultate mature, prijemnih za fakseve ...
    suosjećam...
    mene to čeka sljedeće godina, sinac upis u srednju, kćer na maturu i upis na faks...

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

ivanhoe, dobra vijest za istočni dio grada, a bome i ako se malo popravi HŽ, zapravo za cijeli grad

šteta da nisu otvorili prošle godine...
    Još uvijek samo dvije prijave za taj program. Ako tako ostane, ništa od toga.
    Vjerojatno mnogi ne znaju za tu mogućnost.
    Program je isti kao jedan od MIOC programa.
    Umjesto 2 sata njemačkog imate jedan dodatni sat matematike i informatike.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Je l strah prisutan zbog slabog engleskog ili opcenito zbog prijemnog?
    Ako ne zna dobro engl, zasto bira dvojezicne?
    Moje zna super engl (kao i vecina mladih u hr), ali svako ispitivanje u njemu zaziva paniku...
    Engleski zna odlicno i sigurno ce proci prijemni, ali problem je ne zna hoce li upasti. Trenutno ima oko 76 boda i u rangu je 68, a primaju 52 sa tim da ih puno ima taj smjer kao drugi izbor. U matematickoj nije zadovoljila prag, ali je dobila osam bodova. Zanima me samo hoce li ju diskvalificirati u startu zbog toga?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •