Stranica 29 od 298 PrviPrvi ... 1927282930313979129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa jasno da se gledaju bodovi , a ne znanje.
    Ne samo kod upisa neko i kod ocjenjivanja ( to je vrlo jasno roditeljima djece sa poteskocama koji su znacajno losiji u pisanoj formi).
    ali me nitko ne moze uvjeriti da je dijete sa 57 -58 bodova pri upisu osudenu na totalnu propast i obiljezeno za ostatak zivota jer ne moze upisati MIOC ili V nego neku " ne tako elitnu" gimnaziju.
    Po tim mjerilima bi sva djeca iz bilo kojeg grada koji nije ZG bila otpisana odmah u startu.
    Sto je jasno suludo.
    Pa ako djetetu ide matematika ili mu NE ide matematika, uvijek mu se moze nuditi dodatna pomoc izvan skole, postoje razni nacini pomoci za sto bolju pripremu za maturu (ako je to cilj).
    Price " zivot je propao " i " sanse su znacajno manje " jer ima 4 iz povijesti i tehnickog nemaju veze sa istinom.
    Mislim imaju veze sa istinom u ( naopakom ) sustavu, ali to nije zivotna istina. Zar zelite da bude zivotna istina vasoj djeci?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Sokušavam je naučiti da se bori za sebe kada može,a ne da poslušno prihvaća situaciju bez borbe.
    X-am, meni se ovo u tim godinama i danasnjem drustvu cini jedna od najbitnijih zivotnih lekcija.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sirius ti u Zagrebu sa 57-58 bodova ne možeš upisati gimnaziju, samo strukovne škole. Za neku djecu je to ok, ako sa 14 godina znaju što žele raditi u životu, ali za ostale koji nisu sigurni baš i nije neki izbor.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sirius ti u Zagrebu sa 57-58 bodova ne možeš upisati gimnaziju, samo strukovne škole. Za neku djecu je to ok, ako sa 14 godina znaju što žele raditi u životu, ali za ostale koji nisu sigurni baš i nije neki izbor.
    Eto! O tome se radi. Gimnazija je baš za djecu koja se još nisu otkrila što sve ima ni odlučila što će kasnije raditi. Doduše, to je batina s dva kraja - ako dijete ne želi nastaviti školovanje nakon srednje, gimnazija nije baš neka podloga za zapošljavanje, a opet - to je dobra motivacija da se nastavi školovanje. Sve ima dobre i loše strane.

Moj mlađi sin je došao sa svjedodžbom doma, kaže da na kraju ima 75 bodova. Nisam još provjeravala. Uredno će u tehničku školu, strukovnu. Istina, njima nije prag baš nizak za taj smjer koji želi - piše na web stranici da je 70 bodova. Ja se samo nadam da će biti zadovoljan svojim odabirom.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I da - sistem JEST nakaradan, ali nažalost, našu djecu je zahvatio baš sada. Nema pomoći.

Ali kad se djeca konačno upišu, ne bi mi smjeli istog trena zaboraviti da se sve to treba promijeniti i za one koji dolaze. Treba tražiti promjene. Treba sudjelvoati u javnim raspravama. Treba javno govoriti o tome.

(Asocijacija - zašto se ne grade vrtići? Zato jer oni koji o tome odlučuju nemaju djecu za vrtić.... Izgleda da je tako i sa školama, uffff.... )

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ako kontraindikacija za srednju školu glasi: kronične bolesti kardiovaskularnog i respiratornog sustava, znači li to da otpadaju djeca alergična na pelud i trave?
    ako kontraindikacija glasi: izražena kratkovidnost, spada li tu i dioptrija do - 4 ?
    (guglam malo medicinsku školu)

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije istina.
    Primjerice, prošle godine je zadnji upisani u III gimnaziji (koja uopće nije loša, i, btw, ima prirodoslovno-matematički program) imao je 73,86 bodova.
    To znam sigurno.

Neprovjereno, ali mislim da su XII i XIII gimnazija imale još niže crtu.

Nemojte širiti paniku tamo gdje nema argumenata za to.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    ako kontraindikacija za srednju školu glasi: kronične bolesti kardiovaskularnog i respiratornog sustava, znači li to da otpadaju djeca alergična na pelud i trave?
    ako kontraindikacija glasi: izražena kratkovidnost, spada li tu i dioptrija do - 4 ?
    Moja je alergicna na peludi i trave i to joj nije bila kontradikcija kod profesionalnog orijentiranja za gimnaziju. Ostalo ne znam jer nemamo tih problema.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Forka, na upisi.hr imaš od prošle godine bodove najniže rangirane. I imaš pravo u gimnaziju možeš i sa 43 boda, ali samo ako si nastavljač u klasičnoj. Privatne gimnazije primaju sa oko 50. Za XII i XVIII je trebalo 58 odnosno 60 bodova. Ali koliko djece upisuje dvojezični na njemačkom.
    Većina besplatnih gimnazija nije ispod 70 bodova.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne bih rekla da bi alergija na pelud spadala u to. To se odnosi na srcane greske i teze plucne bolesti ( i tesku astmu) kada je smanjen kapacitet pluca ( zbog fizikalije koja se ocekuje na poslu).
    sto se kratkovidnosti tice, i kako tretiraju -4 , ne bih znala.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.06.2016. at 16:28

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Forka, na upisi.hr imaš od prošle godine bodove najniže rangirane. I imaš pravo u gimnaziju možeš i sa 43 boda, ali samo ako si nastavljač u klasičnoj. Privatne gimnazije primaju sa oko 50. Za XII i XVIII je trebalo 58 odnosno 60 bodova. Ali koliko djece upisuje dvojezični na njemačkom.
    Joj, Cathy, ispričavam se...
    Na suncu sam i blješti mi ekran, krivo sam skužila... Mislila sam da si napisala da sa 77-78 bodova ne možeš u gimnazije...

Da, u pravu si, sorry još jednom...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da , 70.
    Ne, 80.
    to je 10 bodova razlike, zar ne?
    znaci da vecina ucenika koji su prosli sa odlicnim , a nisu super odlikasi , moze ( po ocjenama) upisati -gimnaziju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ono 57-58 je MOJA tiskarska greska. Mislila sam na 77-78.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O takvima pricamo trenutno , zar ne?
    Onima koji ce biti 77-78.
    Nema valjda djece forumasica koja ce imati 57-58?!
    Ovo je fini forum.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    O takvima pricamo trenutno , zar ne?
    Onima koji ce biti 77-78.
    Nema valjda djece forumasica koja ce imati 57-58?!
    Ovo je fini forum.

Hahaha, naravno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Iš, takvi su samo na forum.hr

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He he, sjetila sam se foruma danas jer sam naletjela na starog frenda doktora. Nagradno pitanje - u koju ce mu gimnaziju dijete ?

Bas sam mu ispricala urbanu legendu gdje se upisiju doktorska a gdje inzenjerska djeca.

Btw, ja i dalje mislim da i djeca iz strukovnih skola mogu upisati i zavrsiti faks, isti kao sto i neko dijete iz gimnazije
    nece upisati ili nece usojeti zavrsiti faks

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

doktorovo dijete će u... privatnu!

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šalu na stranu, u razredu moje m. ima baš dosta doktorske djece.
    I guess what, valjda više od polovice razreda već zna da želi upisati medicinu
    (ovaj drugi smajlić je "a conto" toga da već u prvom srednje točno znaju što će studirati!)

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da znaju u prvom sredenje.
    Vecina njih je to znala i u prvom-osnovne.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.06.2016. at 23:55

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da znaju u prvom sredenje.
    Vecina njih je to znala i u prvom-osnovne.
    Pa znaš da je i to moguće

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Moje dijete nije ni inzinjersko ni doktorsko, i od 6. Razreda zna sto zeli studirati.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji nemaju pojma sto ce studirati.

A ti Forka ne pratis na satu - doktorska djeca V-ta, inženjerska - MIOC

Kad se zbude, moram ih pitati sto ce studirati. mozda znaju ali mi nisu rekli, iako sumnjam

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    He he, sjetila sam se foruma danas jer sam naletjela na starog frenda doktora. Nagradno pitanje - u koju ce mu gimnaziju dijete ?

Bas sam mu ispricala urbanu legendu gdje se upisiju doktorska a gdje inzenjerska djeca.

Btw, ja i dalje mislim da i djeca iz strukovnih skola mogu upisati i zavrsiti faks, isti kao sto i neko dijete iz gimnazije
    nece upisati ili nece usojeti zavrsiti faks
    Moj mlađi sin tvrdi to isto.

Stariji je odavno rekao da želi nešto od računalnih smjerova na FER-u. Mlađi od lani tvrdi to isto, ali kaže da će drugim putem. Tja, bumo vidli.

* * *
    Ja sam do pred kraj srednje vjerovala da ću studirati hj i književnost, ali kad sam shvatila da me čeka radni vijek pred nezainteresiranim mladuncima, popustilo me, he he he.... Odabrala studij zato kaj mi je dobar prijatelj to upisao godinu dana ranije (bolji je vrag kojeg poznaš) i tak, nakon 30 godina staža ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali moram priznati da je bilo dooosta drugih mogućnosti koje su mi u srednjoj školi bile izvan vidnog polja.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam inženjersko dijete i dvostruka ing.sestra. Mislim da mi tata još nije oprostio

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ali moram priznati da je bilo dooosta drugih mogućnosti koje su mi u srednjoj školi bile izvan vidnog polja.
    e baš to

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam inženjersko dijete i dvostruka ing.sestra. Mislim da mi tata još nije oprostio
    I ja sam inženjersko dijete, ali NIKADA nisam imala tu vrstu inženjerskog duha kakvu ima moj tata. Ja sam ipak društvenjak, ali s korisnom vještinom da tehnički komplicirane stvari znam lijepo opisati i pojasniti drugima. Nikada ih ne bih znala kreirati sama, kao što to znaju moji kolege, ali kad oni to naprave, moj je posao napraviti "slikovnicu" za korisnike. Moj mlađi sin raspolaže sličnom kombinacijom interesa za društvene predmete i tehniku, pa sam se nadala da će u gimnaziju, ali štaš, on je sebi izabrao nešto s više praktičnih vještina. Nadam se da je to bolje nego da je mene poslušao.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku

A ti Forka ne pratis na satu - doktorska djeca V-ta, inženjerska - MIOC
    Pratim, pratim...
    Al' ovo su ti podaci iz prve ruke, a ne neke tamo urbane legende

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja sam, kao izraziti društvenjak, bila sigurna da ću završiti na Filozofskom, studirajući neki jezik (recimo engleski) i povijest umjetnosti...
    No, igrom slučaja, sudbine, čega li, a uz nešto ljubavnih začina, skončah uspješno i s velikim zanimanjem PMF.
    A onda, opet spletom krasnih okolnosti, radim na jednom divnom mjestu gdje se dodiruju znanost i umjetnost, i tako se krug zatvara, sve napokon sjedne na svoje mjesto i sve ima nekog smisla.

Btw, sve sam svoje izbore učinila sama.
    To želim i svojoj kćeri.
    Mogućnost i mudrost da sama odabere ono što želi i da svojim izborom bude zadovoljna i sretna.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E forka, sad me baš zanima gdje se to dodiruju znanost i umjetnost? Znatiželjna baba

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Cathy, ja te razumijem.
    I moja je mogla proći s 5,0 da se samo malo potrudila.
    Čak su se i profesorice čudile kako ima 4, a tako
    Je dobra.
    Ali kaj je?
    Ona uči minimalno.
    Zezne se u testu i ne napiše minus predznak.
    I dobije iz testa 4.
    To nije neznanje.
    To je šlamperaj.
    I ja sam se ljutila zbog toga.
    Jako.
    Ali eto, tako je kako je.
    A što se tiče savjeta da pretjerujemo;
    Pa evo:
    Mojoj kćeri je škola i to što bolja jedina šansa za bolji život.
    Jer
    Kao što sam već rekla, ni muž, ni ja nismo ni inženjeri, ni doktori.
    Dapače, muž je umirovljenik već tri godine, a ja sam teško bolesna i pitanje je hoću li se izvući.
    Bez zezanja i pretjerivanja, ako ja umrem, moja kći će dobiti cca 1600 kn mirovine , a možda i manje i ako ne bude najbolja, što ona objektivno može, neće dobiti stipendiju i neće moći studirati.
    A ja ne želim da ona s takvim intelektualnim potencijalom radi u Konzumu jer nema drugog izbora.
    Nama nema tko pomoći.
    Ako ja odem, ona ostaje s tatom koji ima 68 godina.
    I?
    Kaj bi trebala?
    Kuda da ode i traži pomoć?
    Moju mamu?
    Haha, baš.
    Ostali su umrli.
    I?
    Jel' ja griješim kad joj kažem da će joj biti lakše u životu ako će imati više škole?

Tanci , drzi se :/

Sent from my iPhone using Tapatalk

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    E forka, sad me baš zanima gdje se to dodiruju znanost i umjetnost? Znatiželjna baba
    ne znam gdje se dodiruju forki, ali ja sam u skoli imala grupu " kemija u umjetnosti" koju je drzala moja prof biokemije. Super zanimljivo. I dalo je neku novu perspektivu i kemiji i umjetnosti.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    pa, recimo, u tvojoj struci (ako sam dobro ubrala)

a što se tiče mog posla, tko zna - zna, a tko ne zna, dobije pp

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam gdje se dodiruju forki, ali ja sam u skoli imala grupu " kemija u umjetnosti" koju je drzala moja prof biokemije. Super zanimljivo. I dalo je neku novu perspektivu i kemiji i umjetnosti.
    evo, odličan primjer

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Kad ja ovo čitam, imam osjećaj da smo mi iz provincija s roditeljima sa SSS, koji smo završili štajaznam FER ili medicinu, nakon nekih tirulirubogtepitaj gimnazija neki endemi, jer ovdje već 3 stranice rasprava idu li doktori i inženjeri u petu ili mioc.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanči tvoja curica ima pravo na 1 bod zbog teske bolesti roditelja, nemoj to zaboravit iskoristit

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči tvoja curica ima pravo na 1 bod zbog teske bolesti roditelja, nemoj to zaboravit iskoristit

Njezina bu sada drugi srednje.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha , ja sam skuzila da se upisuje

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Kad ja ovo čitam, imam osjećaj da smo mi iz provincija s roditeljima sa SSS, koji smo završili štajaznam FER ili medicinu, nakon nekih tirulirubogtepitaj gimnazija neki endemi, jer ovdje već 3 stranice rasprava idu li doktori i inženjeri u petu ili mioc.
    To je lokalna sprdacina.
    Naravno da ima puno ispjesnih izvan te dve skole i jednog grada.
    Tanci, drzi se <3

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku

Hvala na brizi, ali kao što Cathy već napisa, mi smo upise lani prošli.
    Samo pišem svoje iskustvo i razmišljanja.
    Jer me smeta relativiziranje svega.
    Ponekad kad čitam neke upise na ovom forumu ispada da su neke mame otkrile neki svoj zen.
    Te nema veze ovo, te nema veze ono.
    Ima, itekako ima.
    I onda kad Cathy napiše što ju tišti, ispada da pretjeruje.
    A zapravo je skroz u pravu.
    Ali treba razlikovati da niti svi imamo iste uvjete, ni start, ni mogućnosti.
    I zašto onda ne željeti svome djetetu najbolje?!?
    Što se tiče provincije;
    Moji roditelji su došli sa sela u grad
    I da, tata je bio inženjer, školovao se uz rad.
    Tako je onda bilo.
    Ali ima i drugih krasnih zanimanja.
    Moja kći već 2-3 godine govori da će na medicinu.
    I nek ide.
    I ja uopće ne sumnjam da bude uspjela.
    A Mioc joj tu može samo pomoći.
    I kad završi nek ide van.
    Što dalje od ove žabokrečine.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tako je , Tanci. Sigurno je puno bolje siriti neosnovanu paniku i crne prognoze o propustenoj zivotnoj prilici zbog jedne zaljucene cetvorke iz tehničkog i zbog toga neupisanom MIOC-u.
    (uopce ne mogu zamisliti kakva buducnost u tom scenariju ceka one sa 2 eili ne daj boze prosjekom 3,8 )

Ako je sve vazno, onda je sacuvati zdrav razum vjerojatno najvaznije.

Kad citam ovu temu o upisima pomislim da su MIOC i V jedine skole u Zagrebu. Ma sto u Zagrebu, u Hrvatskoj. Vec se na 10 strana samo se o njima pise, kao da djeca nista drugo ne upisuju i ne zavrsavaju.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hoćeš reći da ne bi upisala svoje dijete u V ili Mioc da ima uvjete?
    Ili ti tvoj zdrav razum kaže da bolje da ide s 5,0 ili 4,0 svejedno, u strukovnu i cijeli život bude šljaker
    Ma daj, molim te...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da moje dijete ima uvjete i zelje da upise MIOC ili V dobilo bi moj blagoslov da upise MIOC ili V.
    Da ima zelje , a nema uvjete proucila bih sa njim druge opcije koje su mu zanimljive.
    i suzdrzala bih se od recenica tipa " sad ces cijeli zivot biti sljaker za male pare i perspektive "jer nisi imao uvjete za MIOC ili V.
    Moj zdrav razum kaze da postoji jedan prilicno velik raspon mogucnosti izmedu doktora i sljakera.
    Kao sto svako dijete ima odredene kapacitete i mogucnosti snalazenja u osnovno skolskom obrazovanju. Nekome je to pjema i ide prilicno glatko, nekome i uz trud ide prilicno tesko.
    A brojke 5,0 i 4,0 precesto ne pokazuju inteligenciju i znanje nego mogucnost snalazenja u sustavu i zadovoljavanje ocekivanja.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I to je ok što si napisala.
    Ja bih samo dodala da u danaßnje vrijeme je jako teško do posla i sa fakultetom, a kamoli bez.
    A djeca su češće lijena nego nesposobna.
    Rijetki imaju teškoće koje bi ih u tolikoj mjeri sputavale da ne uče i nauče.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Hoćeš reći da ne bi upisala svoje dijete u V ili Mioc da ima uvjete?
    Ili ti tvoj zdrav razum kaže da bolje da ide s 5,0 ili 4,0 svejedno, u strukovnu i cijeli život bude šljaker
    Ma daj, molim te...
    i znas sto? Vjerovala ili ne, ima ljudi na forumu cija djeca imaju prosjek 4,0. Sto to znaci da su manje vrijedna od onih koja imaju 5,0 ?! Sto su zasluzila da se o njima tako ruzno pise? Da ih ceka samo bjedna sljakerska perspektiva?! Bas ruzno od tebe. Barem bi ti mogla ne procjenjivati djecu po skolskom uspjehu jer si barem u svom zivotu vidjela kako izgleda razlicitost. I sigurno su te u tvojoj situaciji smetale crne prognoze neupucenih koje su se kod vas srecom pokazale potpuno pogresne.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Zašto strukovna škola znači biti cijeli život šljaker, što god da točno značilo biti šljaker.
    Škola za kuhar, stolar, staklar...možer biti i perspektivnija od nekog suficitarnog fakulteta.
    Naravno ako dijete ima sklonosti prema tom zanimanju, ali to vrijedi za svako zanimanje.

Osobno mi se čini da je ono vrijeme u kojemu je trebalo samo završiti fakultet i onda si šef je prošlo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sve citala, ja sam sa ruba zg i isto takve gimnazije, al bome moja generacija na medicini bila puna ekipe iz pete i MIOCa.
    Al i iz moje selske gimnazije, razreda, svi su upisali što su htjeli, a velik postotak njih to i završilo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa strukovan skola nije nuzno obrtnicka skola.
    I svaka cetverogodisnja skola koja nije gimnazija JEST strukovna skola.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja i dalje ne znam o čemu pričate. Inženjerski fakulteti zajedno primaju štajaznam nekoliko tisuća djece na razini Hrvatske, možda i 10ak, pa nisu svi iz 4 poznate gimnazije, ogroman postotak je iz tehničkih škola
    Isto tako nisu svi medicinari iz 4 poznate škole.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •