Stranica 293 od 298 PrviPrvi ... 193243283291292293294295 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,601 do 14,650 od 14883

Tema: Gimnazije i srednje škole

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To su slatke brige kad imaš dovoljno bodova da upadneš u sve i jednu školu

moja je preporuka otići na dane otvorenih vrata i neka dijete samo vidi koja mu se škola / profesori / atmosfera najviše sviđa + vidjeti koja je lokacijski najbliža (manje putovanja = više vremena za učenje i ostale aktivnosti + odmor)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Zkn prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav!
    Ove godine upisujemo neku od opcih gimnazija u Zg.
    Dijete je definitivno drustvenjak i u igri su 2.,7.,10.,9. gimnazija.Zanimaju me iskustva s 2.i 7.gimnazijom.Naime,sve sto je do nas doslo je da je 2.prenabrijana,da su kriteriji jako visoki, u smislu da se uvijek trazi vise od onog sto je u udzbenicima tj.ispredavano sto dovodi do frustracije nekog tipicnog ucenika.Price su da nikad dovoljno nisi naucio i da ti 4.godine skolovanja odose u sjedenju za knjigom.Dodatno je prisutan elitizam,u smislu pritiska i grupiranja djece vise klase iz centra na ostale koji se po necem od njih razlikuju.Za 7.gim.je glas da nije toliko "nabrijana",ali da postoji modni snobizam tj.nametanje trendi odjece pa tako pola razreda nosi dizajnerske hlace od par stotina €.
    Naime,moje dijete ce imat bodove za obje skole,pa i 10. i 9.,al nikako ne bismo htjeli da bude izlozen poruzi jer nije iz centra,ne nosi dizajnersku odjecu ili mora uciti tuuurbo da bi ok prolazio.
    Srednja bi ipak trebala biti jedno razdoblje zivota koje je ok,bez ikakvih frustracija.
    Molimo iskustva roditelja cija djeca idu u te skole.Hvala unaprijed.
    Nemam izravnih iskustava s tim školama, ali moj sin se dosta druži s ekipom koja je završila 2. gimnaziju prije 3 godine i zaista nikad, ali nikad nije bilo govora o nekakvom elitizmu s obzirom na mjesto stanovanja. Dapače, dosta djece iz te ekipe bilo je iz vrlo udaljenih dijelova grada.
    Što se tiče kriterija ocjenjivanja i "frustracije tipičnog učenika", mislim da je u tom smislu bolje promatrati svoje konkretno dijete i zaključiti što bi njemu najviše odgovaralo, a ne nekom imaginarnom tipičnom učeniku. U gimnaziji (bilo kojoj) u svakom slučaju se traži puno učenja, to je takav program.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav!
    Dijete je definitivno drustvenjak i u igri su 2.,7.,10.,9. gimnazija.Zanimaju me iskustva s 2.i 7.gimnazijom.Naime,sve sto je do nas doslo je da je 2.prenabrijana,da su kriteriji jako visoki, u smislu da se uvijek trazi vise od onog sto je u udzbenicima tj.ispredavano sto dovodi do frustracije nekog tipicnog ucenika.Price su da nikad dovoljno nisi naucio i da ti 4.godine skolovanja odose u sjedenju za knjigom.Dodatno je prisutan elitizam,u smislu pritiska i grupiranja djece vise klase iz centra na ostale koji se po necem od njih razlikuju.Za 7.gim.je glas da nije toliko "nabrijana",ali da postoji modni snobizam tj.nametanje trendi odjece pa tako pola razreda nosi dizajnerske hlace od par stotina €.
    Naime,moje dijete ce imat bodove za obje skole,pa i 10. i 9.,al nikako ne bismo htjeli da bude izlozen poruzi jer nije iz centra,ne nosi dizajnersku odjecu ili mora uciti tuuurbo da bi ok prolazio.
    Srednja bi ipak trebala biti jedno razdoblje zivota koje je ok,bez ikakvih frustracija.

ja stvarno ne znam kako odrasla osoba može ovako nešto uopće napisati, a kamoli živjeti u uvjerenju da je škola takva i takva zbog komentara neke djece ... to su sve neke tinejdžerske priče koje onda roditelji prenapuhuju
    živimo u ZG, veliki je grad, u svakoj školi se može stvoriti grupica djece koja odskače u bilo kojem pogledu -bilo po ponašanju, po znanju, aktivnostima, izlascima itd.

gimnazije su zahtjevne, u svakoj školi ima zahtjevnijih i manje zahtjevnih nastavnika
    ako vam je cilj da dijete manje uči tijekom srednje škole, onda birajte neku drugu vrstu srednje škole, no, budite spremni, s obzirom da vas više brinu rekla-kazala priče, da ćete i o ostalim školama čuti razne komentare koji vam neće odgovarati
    nema idealne škole, nema idealnog društva, konačan ishod srednjoškoloskog školovanja ovisi jako puno o djetetu i njegovom karakteru, ali i dosta i o sreći (kako će se posložiti nastvanici, ostala djeca, itd.)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja razumijem ove stereotipe i ne bi ih ignorirala. Osim dana otvorenih vrata, možda može doći ponekad pod velikim odmorom prošetati oko tih nekoliko škola pa vidjeti kakva je ekipa. Na rudniku znanja se mogu vidjeti informacije iz kojih osnovnih škola su došla djeca u te gimnazije pa i to može malo pomoći u odvagivanju koliko su priče utemeljene. A pogledate onda i rezultate državne mature za te četiri škole.

Datum pristupanja
    Feb 2025

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja stvarno ne znam kako odrasla osoba može ovako nešto uopće napisati, a kamoli živjeti u uvjerenju da je škola takva i takva zbog komentara neke djece ... to su sve neke tinejdžerske priče koje onda roditelji prenapuhuju
    živimo u ZG, veliki je grad, u svakoj školi se može stvoriti grupica djece koja odskače u bilo kojem pogledu -bilo po ponašanju, po znanju, aktivnostima, izlascima itd.

gimnazije su zahtjevne, u svakoj školi ima zahtjevnijih i manje zahtjevnih nastavnika
    ako vam je cilj da dijete manje uči tijekom srednje škole, onda birajte neku drugu vrstu srednje škole, no, budite spremni, s obzirom da vas više brinu rekla-kazala priče, da ćete i o ostalim školama čuti razne komentare koji vam neće odgovarati
    nema idealne škole, nema idealnog društva, konačan ishod srednjoškoloskog školovanja ovisi jako puno o djetetu i njegovom karakteru, ali i dosta i o sreći (kako će se posložiti nastvanici, ostala djeca, itd.)
    Poštovana Vrijeska,
    Kao svaki roditelj zelim najbolje svojem djetetu sve najbolje pa u tom smislu znam do koje ga mjere mogu neke price i predrasude opterititi.Upravo zato pitam za iskustva roditelja cija djeca te skole pohadjaju jer ce najbolje znati prema iskustvu vlastite djece.Naravno da kao odrasla osoba dobro znam koliko uspjeh djeteta ovisi o vise faktora,od truda do vlastite percepcije, pa savjet u tom smislu nije bio trazen.
    Nadam se da Vam je pojasnjeno cit."kako odrasla osoba tako nesto uopce moze napisati".
    Budite otvoreni da u pravoj kulturi forumske komunikacije ne koristite izraze kojim se zelite iscudjavati kulturno postavljenom pitanju, stvarajuci dojam o sebi kao osobi koja je iznad njoj toliko nejasnog pitanja, jer ne ostavljate dobar dojam,osim ako Vas naravno nije briga jer ravnate svijet po sebi,sto je Vase pravo.
    Lp

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav!
    Moje dijete ide u VII. gimnaziju.
    U školi se uči, eh sada koliko dnevno to ne znam, ali da grije stolicu grije. Balasnira između škole, treninga i izlazaka.
    Ah, modni snobizam postoji svugdje tako da to me ne bi zabrinjavalo previše.
    Dijete se oblači normalno, nikakve specijalne marke. Brije na gadgete ali za to radi i štedi.
    Mozda mi imamo sreće što je on muško dijete pa ga to toliko ne dira (ali ima neke tenke za koje je štedio i kupio u osmom razredu tako da ne mogu reći da ih je kupio samo zato što ih ima većina).
    Kad a sam išla na informacije da primijetila sam da djeca imaju to što je u modi npr. yizice ili one torbe kaj sada furaju curke (nisam zapamtila koja marka) ali viđam to i tu na faksu, kao i oko ekonomske škole i trgovačke gdje prolazim.
    Ako vas što tješi, mi smo sa Savice i nije izlozen nikakvoj poruzi zato što nije iz centra ili Remeta.

Datum pristupanja
    Jul 2024

Početno

Pozdrav svima! Naime, još sam u 9.mj pisala o tome da mi se kći želi prebaciti i još uvijek nije odustala od te ideje. Želi ići u jednu manje popularnu školu za koju je imala i više nego dovoljno bodova, a čula je kako ima mjesto i trebalo bi se otvoriti jos par. Imala je velikih problema sa matematikom i vise stvarno ne znamo što da radimo. Vrlo je moguće kako će ove godine imati 2 jer kaže da profesorica malo daje, a puno traži. Ima instrukcije, suprug je bio na razgovoru, ali još uvijek dobiva same jedinice i dvojke, ima pokoju trojku. Sa društvom stvari isto nisu idealne. Da ne duljim, ona nam je najstarija i nemamo iskustva sa prebacivanje, tako da bi jako pomoglo ako netko zna više. S obzirom da škola nije na nekom glasu i opća je gimnazija, prebacuje se u isti smjer, mislim da nebi trebao biti problem osim zbog izostanaka. Ako prođe sa čvrstom četvorkom čula sam da manje gledaju prosjek. Stvarno joj želim pomoći za tu matematiku. Očajna je zbog cijele situacije. Hvala unaprijed!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj daisies442 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima! Naime, još sam u 9.mj pisala o tome da mi se kći želi prebaciti i još uvijek nije odustala od te ideje. Želi ići u jednu manje popularnu školu za koju je imala i više nego dovoljno bodova, a čula je kako ima mjesto i trebalo bi se otvoriti jos par. Imala je velikih problema sa matematikom i vise stvarno ne znamo što da radimo. Vrlo je moguće kako će ove godine imati 2 jer kaže da profesorica malo daje, a puno traži. Ima instrukcije, suprug je bio na razgovoru, ali još uvijek dobiva same jedinice i dvojke, ima pokoju trojku. Sa društvom stvari isto nisu idealne. Da ne duljim, ona nam je najstarija i nemamo iskustva sa prebacivanje, tako da bi jako pomoglo ako netko zna više. S obzirom da škola nije na nekom glasu i opća je gimnazija, prebacuje se u isti smjer, mislim da nebi trebao biti problem osim zbog izostanaka. Ako prođe sa čvrstom četvorkom čula sam da manje gledaju prosjek. Stvarno joj želim pomoći za tu matematiku. Očajna je zbog cijele situacije. Hvala unaprijed!
    Instrukcije redovito, vjezbanje i to je to. Osobno ne vidim nikakav problem dok je pozitivna na kraju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj daisies442 prvotno napisa Vidi poruku
    Nadam se da će uspjeti.

Problem s matematikom može imati korijene u lošem predznanju iz osnovne škole. U tom slučaju instrukcije su nužne, ali osoba koja daje instrukcije mora istražiti koje dijelove gradiva osnovne škole treba ponoviti ili naučiti od nule.

Matematika je takav predmet. Pojednostavljeno, ako učenik ne zna zbrajati, teško će naučiti množiti. Osim toga, dijete se mora osnažiti i izgraditi samopouzdanje. Ne smije sama sebe uvjeravati da je matematika teška, jer to je recept za neuspjeh. Zato je bitno pažljivo odabrati osobu koja daje instrukcije, da odradi i taj psihološki dio. Jako je malo učenika koji stvarno imaju teškoće, puno više ih trpi posljedice zbog nedostatka kvalitetnih nastavnika, ali i loših radnih navika. Tu nema prečica. Ništa bez vježbe...

Mojim sinovima su pomagale zbirke riješenih zadataka (Element) ali mnogima bolje odgovaraju instrukcije, da mogu postaviti pitanja i tražiti pojašnjenja.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 26.03.2025. at 20:29

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ima li netko svježeg iskustva sa PM smjerom u prvoj gimnaziji?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je sad prvi razred PM smjer u Prvoj. Iskustva su za sad više nego pozitivna. Izabrala ju je prvenstveno zbog blizine i jednosmjenske nastave (do zadnjeg se dvoumila između tih nekoliko pm gimnazija koje je stavila na vrh liste).
    Moze u inbox ako vas nesto posebno zanima...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je sad prvi razred PM smjer u Prvoj. Iskustva su za sad više nego pozitivna. Izabrala ju je prvenstveno zbog blizine i jednosmjenske nastave (do zadnjeg se dvoumila između tih nekoliko pm gimnazija koje je stavila na vrh liste).
    Moze u inbox ako vas nesto posebno zanima...
    Hvala. Javim se u PP.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ix matematički smjer. prijemni iz matke
    https://www.srednja.hr/novosti/jos-j...ompletnu-listu
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.04.2025. at 20:42

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u ZG ostaje samo XIII gimnazija bez prijemnog

i ako zaživi, nije loša opcija kome paše vlak, škola u dugom selu imat će valjda p-m smjer

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jezične će možda profitirati

inače, ne znam zašto se u zadnje vrijeme izbjegavaju jezične
    daju dobar temelj za sve studije, i društvene, i prirodne; opća kultura isto na visokom nivou (glazbena, likovna umjetnost, filozofija, pov, geograf...u biti sve što i PM gimnazije, osim što imaju manje matematike, ali dovoljno matematike da se može nakon škole i na studij strojarstva, i na fer, fiziku pa i matematiku ako baš netko želi))
    a jezici su oduvijek pružali prednost i otvarali mnoga vrata
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 04.04.2025. at 09:41

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

stvar prestiža, očito... jer kaj bi moje dijete koje ima 5.0 išlo u jezičnu tamo s onima koji jedva mogu upisati gimnaziju

tako su se nekako profilirale jezične zadnjih godina, svi koji nešto vrijede idu u p-m gimnazije, ako su štreberi a nisu baš za matku, onda idu u opće a ovi rubni odlični onda mogu jedino u jezične (moja je među njima )

Datum pristupanja
    Apr 2025

Početno

Dobar dan,

Moja kcer planira upisati VII. gimnaziju ili XVI dvojezični program na engleskom jeziku.

Bila bih zahvalna ako mozete podijeliti iskustvo sa VII gimnazijom. Sto su prednosti sto mane, kako ste zadovoljni nastavom, profesorima, atmosferom, dodatnim aktivnostima itd.? Jesu li profesori zainteresirani za ucenike i pomazu li im izvuc najbolje iz njih ili su im klinci “samo broj”.
    Imam puno prijeteljica cija djeca idu u XVI gimnaziju i jako su zadovoljni ali o VII nemam bas informacija. A zeljela bi cuti informacije od roditelja cija djeca idu tamo.

Hvala unaprijed na svim informacijama i savjetima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Munkica mozemo li znati koja je to skola

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moje dijete ide tamo, sada je drugi srednje.
    Profesori su ok, neki su bolji, profa iz povijesti je legenda.
    Neka otiđe na dane otvorenih vrata i tamo će saznati sve što ju interesira.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Buni me što se na rudniku i na popisima tj. tablicama objavljenim na upisi.hr razlikuju bodovi zadnjeg upisanog po školskim godinama I to ne malo nego po par bodova. Također me buni što na rudniku za neke programe pod minimalan broj bodova zadnjeg upisanog piše 0,00.
    Zna netko o čemu se radi? Što da uzmem kao orijentir?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Buni me što se na rudniku i na popisima tj. tablicama objavljenim na upisi.hr razlikuju bodovi zadnjeg upisanog po školskim godinama I to ne malo nego po par bodova. Također me buni što na rudniku za neke programe pod minimalan broj bodova zadnjeg upisanog piše 0,00.
    Zna netko o čemu se radi? Što da uzmem kao orijentir?
    Gledaj zadnji popis upisanih i to nek ti bude polazisna tocka.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovi programi po kojima pise 0.00 mozda su novi od ove godine, pa nema bodova od ranije.
    Mjenjali su dosta programa i otvarali nove razrede, tako da bi to moglo biti razlog.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma nisu.. Evo npr. i klasična i hotelijersko-turistička..piše na e rudniku 0,00 za zadnji upisan.. A na popisu pišu bodovi. Onda opet npr godinu prije na e rudniku jedni bodovi na popisu drugi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što je danas uopće orijentir? za neke škole to se iz godine u godinu mijenja
    trendovi su negdje nepredvidljivi

gledajte što dijete zanima i onda to staviti u neki realan okvir
    odabrati opcije A, B i C i ne vezati se previše uz jedan odabir nego pristupiti školama otvorenog uma (pa ako ne uspije A i B, uspjet će C opcija)
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 06.05.2025. at 09:02

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mitovski, a što točno gledaš, daj napiši koji izvještaj na e-rudniku i koja stranica, volim statistiku

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

https://mzom.gov.hr/ser-skolski-e-rudnik-3419/3419 gledam tu, zadnji link upisi u srednje i zadnja kartica desno bodovi. Kad usporedim s listom bodova koja je izašla neke se podudaraju, a neke se razlikuju i to tako da su na rudniku redovito niži bodovi zadnje upisanog pa mi je palo na pamet da možda rudnik uključuje djecu upisanu po individualnom, a lista ne.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

stvarno svašta, jedino bi još moglo biti da su neki upisani izravno (natjecatelji) pa im nisu računali bodove?!?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

https://mzom.gov.hr/ser-skolski-e-rudnik-3419/3419 gledam tu, zadnji link upisi u srednje i zadnja kartica desno bodovi. Kad usporedim s listom bodova koja je izašla neke se podudaraju, a neke se razlikuju i to tako da su na rudniku redovito niži bodovi zadnje upisanog pa mi je palo na pamet da možda rudnik uključuje djecu upisanu po individualnom, a lista ne.
    Lako moguće da si u pravu, jer oni s IP se upisuju prije redovnih upisa. Moji su se sinovi upisivali sa IP (prije dosta godina) ali tada se moglo upisati u preporučeni program uz mišljenje HZZ-a, nisu ih pitali za bodove (iako je moj stariji bio 5.0, a ni mlađi nije bio puno lošiji, pa me to nije brinulo). E-rudnik ima i podatke o državnoj maturi i ja stvarno ne znam kako se učenici sa IP evidentiraju u te popise.

Ovo što Willow kaže isto je točno - neke škole imaju izravne upise, mnoge imaju prijemne itd. tako da je to sve skupa prilično komplicirano.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.05.2025. at 07:47

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    stvarno svašta, jedino bi još moglo biti da su neki upisani izravno (natjecatelji) pa im nisu računali bodove?!?
    Da, to je jedino moguce. Da su natjecatelji.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je bila na dojdi osmaš pa su je vrbovali iz klasične... jako joj se svidjela ekipa, no prošla je zainteresiranost kad je čula da imaju subotom nastavu

dobra vijest, bit ćemo ove godine ranije gotovi, već oko 7.-8.07.

ima i drugih novosti, više gimnazijskih razreda u ZG jer ove škole koje imaju suficitarne programe će imati razrede s gimn. programom
    i ide modularna nastava u strukovnim školama

https://www.srednja.hr/novosti/objav...im-smjerovima/

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bila je i moja. Njoj je inače prvi izbor bila klasična, a sad je razapeta između klasične i 18.
    Razočarala se jer je bila uvjerena da klasična ima nastavljački francuski, a rekli su joj da nema.
    Za nastavu subotom tj. svaku drugu subotu je znala i nije joj to nela drama. Ona kaže da ona osjeća da ja to škola za nju pa ju je sad jako pogodilo to s francuskim jer ga jako voli, dobro joj ide, a i to joj je prvi jezik već 8 godina.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mitovski rekla bih da vam 1.kriterij treba bit nastavljacki francuski, kad ga dijete vec toliko voli.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mitovski rekla bih da vam 1.kriterij treba bit nastavljacki francuski, kad ga dijete vec toliko voli.
    A ne znam.. Ona sebe vidi u klasičnoj i to je tako već mjesecima. Sviđaju joj se i izvannastavne aktivnosti koje imaju. Kaže da joj se svidjela jako i atmosfera na štandu 18.te..da su imali baš neki super 'vibe'.
    Međutim kaže da joj se poglavi vrte misli ili ne mogu se odlučiti između klasične i 18te ili ma želim klasičnu, da joj nije prošla misao ma želim ipak 18tu .

Neki dan sam srela mamu iz naše škole kojoj je starija kćer prije 2 godine otišla u srednju koja nema francuski i kaže da je nastavila učiti francuski u Francuskoj alijansi i da js prezadovoljna tako da ostaje i ta mogućnost.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mitovski, ostaju joj još dani otvorenih vrata da donese odluku, naravno, ako ima bodove za obje škole

btw. i turistička će imati čak 2 razreda jezične gimnazije ali još ne piše nigdje koje kombinacije jezika bi došle u obzir

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I propustili smo dane Otvorenih vrata u klasičnoj 04.04. jer kad su objavili pisalo je da pozivaju učenike, bivše učenike i roditelje pa sam ja shvatila da to nije to i čimilo mi se prerano. Jel zna netko postoji li mogućnost da ih se nazove i dozvoljavaju li uopće to da dođemo da čisto vidi atmosferu.
    U 18. ćemo otići, nagovorila sam ju i da odemo u Prelog za kemijskog tehničara, ali mi je baš žao da smo propustili klasičnu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

uh, pa kud su stavili tako rano?!?

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mitovski, ostaju joj još dani otvorenih vrata da donese odluku, naravno, ako ima bodove za obje škole

btw. i turistička će imati čak 2 razreda jezične gimnazije ali još ne piše nigdje koje kombinacije jezika bi došle u obzir
    A valjda ima bodove za te škole, ali nikad ne znaš kakva će navala biti koje godine.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

uh, pa kud su stavili tako rano?!?
    Ne znam.. Još sam ja to vidjela i pisalo je dani otvorenih vrata, ali kad sam išla čitati opis rekoh ma to nije to, nigdje ne spominju buduće učenike i još sam vidjela da je prošlih godina bila kao noć klasičnih gimnazija, a onda krajem 5. pravi dani otvorenih vrata. Međutim sad su joj rekli da je to već bilo, ali ne baš kao prošlih godina nego malo drugačije. Baš mi je žao.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mitovski, ja bi na tvom mjestu tražila stručnu službu tamo u klasičnoj, valjda ima neki pedagog ili makar tajništvo pa molila da dođe dijete kratko na razgovor

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ima li negdje info koji je bodovni prag za jezičnu gimn. u turističkoj?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Tines prvotno napisa Vidi poruku
    Ima li negdje info koji je bodovni prag za jezičnu gimn. u turističkoj?
    Tog programa nije bilo nekoliko godina pa je pitanje koliko je to relevantan podatak, ali potrazi podatke iz 2021. ili 22.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo za HTT - dobila je moja letak, 64 boda je prag za jezičnu gimnaziju, 60 za turistički smjer a 57 za sportski razred

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mitovski, uči li ona još neki jezik svih 8 godina? Jer ako ne uči, škola joj mora osigurati nastavak učenja prvog stranog jezika. Kad sam ja išla u srednju, samo dvoje učenika je išlo na nastavljački francuski, i to ne kao izborni nego umjesto engleskog. Škola to mora osigurati. A osigurali su im francuski čak i na faksu, samo što na faksu nastava nije bila u našoj zgradi nego na filozofskom.
    A što se klasične tiče, raspitate se oko padanja razreda zbog matematike i informatike. Ja sam čula nešto malo i nisam baš pouzdan izvor, ali činjenica da žena u svakom razredu kojeg ima pola učenika pošalje na produžnu a nekoliko učenika i poruši mi je ogroman red flag. Ne znam je li ta priča koju sam čula realno prenesena ili prenapuhana. Pada li se i inače tako lako i u drugim školama? Kod mojih u srednjoj kruže legende o tome kako su jednom davno dva učenika pala, tako da padanje razreda definitivno nije uobičajeno, a za druge škole nisam provjeravala.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uči engleski kao drugi jezik u školi, a i išla je 8 godina na engleski u školu straih jezika. Odlično joj idu i jedan i drugi.
    Da, čuli smo to za klasičnu. Neki dan nam je poznanica rekla čija kćer sad završava 1. razred klasične da će imati 2 iz matematike i da pola razreda ide na produžnu. Ne znam što bih mislila. Njena kćer je i u osnovnoj imala 2 iz maremattike, ali da pale se alarmi ako pola razreda ide na produžnu.
    Druga pak curka koja ide s mojom na ples sad završava 2.r klasične i rekla je da ih na početku prvog malo nagaze, ali da je poslije lakše.
    Nisam previše pametna. S obzirom na određene poteškoće s kojima se moja bori (bilo je na forumu bezbroj tema na kojima sam pisala) imam određeni strah od pogrešnog odabira škole, ali nemam kristalnu kuglu.
    Koliko sam shvatila taj problem s matematikom je kod određene profesorice pa se nadam da ju neće dopast, ako izabere i uspije upisati klasičnu.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 10.05.2025. at 13:05

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

[Hvala.

S letka od ove godine? To je onda svježa info.

QUOTE=Willow;3274234]evo za HTT - dobila je moja letak, 64 boda je prag za jezičnu gimnaziju, 60 za turistički smjer a 57 za sportski razred[/QUOTE]

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Uči engleski kao drugi jezik u školi, a i išla je 8 godina na engleski u školu straih jezika. Odlično joj idu i jedan i drugi.
    Da, čuli smo to za klasičnu. Neki dan nam je poznanica rekla čija kćer sad završava 1. razred klasične da će imati 2 iz matematike i da pola razreda ide na produžnu. Ne znam što bih mislila. Njena kćer je i u osnovnoj imala 2 iz maremattike, ali da pale se alarmi ako pola razreda ide na produžnu.
    Druga pak curka koja ide s mojom na ples sad završava 2.r klasične i rekla je da ih na početku prvog malo nagaze, ali da je poslije lakše.
    Nisam previše pametna. S obzirom na određene poteškoće s kojima se moja bori (bilo je na forumu bezbroj tema na kojima sam pisala) imam određeni strah od pogrešnog odabira škole, ali nemam kristalnu kuglu.
    Koliko sam shvatila taj problem s matematikom je kod određene profesorice pa se nadam da ju neće dopast, ako izabere i uspije upisati klasičnu.
    Da, navodno je samo jedna problematična profesorica. A u drugom razredu je navodno slično s informatikom, koja u klasičnoj uopće ne bi trebala biti bitan predmet. S obzirom da je informatika samo jedne godine, mislim da je svima isti nastavnik ili nastavnica. Klasična je teška škola, ali ima prilično nizak prag, pogotovo za nastavljače, pa je to sigurno jedan od razloga zašto ih toliko ide na produžnu.
    Kako god bilo, najbolje da konačan odabir svakako bude na njoj.
    Ono što meni zvuči super u klasičnoj je mogućnost učenja talijanskog i španjolskog, i koliko sam čula čak se mogu prebacivati, ne moraju sve četiri godine učiti isti jezik.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Iskreno ja se ne bih pozdavala u nikakav vibe sa štanda nego radije u iskustva drugih i raspitivala se medju prijateljima, roditeljima...

Evo mojoj vibe u X. gimn nije uopce sjeo (upisala na kraju XV.gimn), a znam masu prezadovoljnih ucenika i roditelja.

Znaci donijet zakljucak o školi temeljem tih par ucenika, koji su taj dan na štandu ne bi bio moj izbor.

Sretno kcerki mitovski u svakom slučaju!
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 10.05.2025. at 17:36

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno ja se ne bih pozdavala u nikakav vibe sa štanda nego radije u iskustva drugih i raspitivala se medju prijateljima, roditeljima...

Evo mojoj vibe u X. gimn nije uopce sjeo (upisala na kraju XV.gimn), a znam masu prezadovoljnih ucenika i roditelja.

Znaci donijet zakljucak o školi temeljem tih par ucenika, koji su taj dan na štandu ne bi bio moj izbor.

Sretno kcerki mitovski u svakom slučaju!
    Ma ne donosi ona uopće zaključak prema vibu na štandu. No, realno uvijek možeš naći nekoga tko će ti za neku školu reći da mu je koma, a vjerujem da i svaka
    škola ima nekog profesora koji je problematičan.
    Za klasičnu smo čuli i iskustva da je genijalno i da au nekima stwm predmeti koma. Ono što se meni čini je da većina učenika koji upisuju klasičnu upisuje upravo jer ili ne vole ili im ne idu stem predmeti. Moja ih voli i idu joj tako da stvarno ne znam koliko se osloniti na to sve. Njoj je srce u klasičnoj već duže pa nek ide i nadamo se najboljem.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pa onda ste odluku vec donijeli, neka joj je sretnoo!!
    Super da joj idu stem predmeti, to sam smetnula. Tad nece bit problema.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Otvorena vrata srednjih škola

Gornjogradska 17.5 https://ggg.hr/dan-otvorenih-vrata/

Tesla 15.5 https://www.facebook.com/Tesla.hr/?locale=hr_HR
    IV i Fran Bošnjakovića su imali prošli tjedan
    Ix 16.5 https://www.google.com/url?sa=t&sour...j106ZIro1ORfTV

MIOC 7.6 https://www.mioc.hr/wp/?p=31802

X gimnazija 17.5 https://deseta-gimnazija.hr/?p=13902
    V gimnazija 14.5