ma mislila sam imaš jo ovu i iduću godinu,
moj je tek u 5.mjesecu počeo razmišljati kud i bi i kak bi, onda si je popisal otvorena vrata kaj ga zanimaju, za Ruđer sam ga nagovorila da idemo pogledati, ( to mu je na kraju bio izbor 2,3), zadnji dan promjenio redosljed i omiljenu Lucijanku stavio na skroz zadnje mjesto
pa nije istina jer ako si 5,0 možeš si dopustiti manje sportskih bodova. moj koji prolazi s 4 ne bi upao da ima minimjum sportskih... sve zavisi kako je navala koje godine
nisam ja ni rekla da njeni klinci idu u sporski u 5., nego da su sportaši koji idu u 5. i kad je cathy rekla za sportske razrede, ja si umislila da toga ima više , a ono ispada samo Prelog 1 razred i sportska 4 razreda, ali očito oni mogu dogovarati odgovaranja ako ih nema ćesto na satu.
inače u velikogoričkoj gimnaziji za sve koji idu u još jednu paralelnu školu imaju isto pravo dogovora za odgovaranja i slično.
jučer dala sestri bubu u uho da možda svoju klinku ( znači moju nećakinju) upiše u sportsku gimnaziju ako bude još uvijek tak dobra u učenju kad je već državni prvak u svojoj kategoriji ( od jučer), istina mala ima vremena za premišljanje punih 3.5 godine, ali ima i jednu prednost da sportska gimnazija ima njemački ko prvi jezik, što u drugim školama nema, a mala usto ima drugi jezik francuski.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.11.2016. at 14:42
Jelena,
Presudno za upis u sportsku su bodovi.
Ti nekakvi bodovi po kojima se rangiraju sportaši.
E sad, kako se boduje ne znam, ali znam da moja kći kao prvakinja tkd u tehničkim disciplinama Rh te tri puta treća u RH i članica reprezentacije ne bi upala u sportsku gimnaziju.
Nije ni mali od moje prijateljice koji je prvak Europe u boksu, osvojio svjetski juniorski kup i svašta nešto.
Znam još djece koja su htjela, a nisu uspjela upisati sportsku. Svi s vrhunskim rezultatima.
Ali niti se svi uspjesi isto boduju, niti svi sportovi.
Nažalost.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima vremena pa će iscackati inače u tu školu idu 3.u šahu junior svijeta, i juniorski prvak hrvatske u šahu, dvije različite osobe
Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.11.2016. at 16:53
https://www.google.hr/url?sa=t&sourc...1p1Z0dCS9ij5cw
Pravilnik o kategorizaciji sportasa.
Inace, u V ima 7 razreda po generaciji i u svima ima vise cura. Kod mog je 18:10 za cure.
s obzirom na ovo zaključujem da je peti razred. taj uspjeh se (ako je isto u svim sportovima) ne gleda. moj je imao tada ktegorizaciju HOO-a, ali ona vrijedi godinu dana. gledaju se dvije godine pred upis u srednju
sportovi se ne rangiraju isto. TKD je sport prve kategorije (iako je moj u borbama ne u formama pa ne znam boduje li se durgačije), a klizanje je recimo 3. kategorija. u 1. je maksimalnih 80, u 3. kategoriji 60 bodova.
Eto, kao što sam i strepila dogodilo se.
Danas je moja kći imala nastavu do 15 sati, a od 16-19h je bila na PMF- u vezano uz taj famozni projekt.
Dakle, cijeli dan u školi.
I što se desilo?
Dobila je grand- mal napad nakon skoro tri godine bez napada.
I to u tramvaju.
I još je dobro i prošla jer ju je neki dečko primio i držao joj glavu pa je "samo" jezik ugrizla, a zatekla se tu i liječnica i hitna se stvorila u sekundi.
Ma...☹️☹️☹️
Joj, Tanči, baš mi je žao
Drž'te se![]()
žao mi je, ali možda joj se to moglo desiti i bez dodatne nastave,
nego jer doma ili je u bolnici?
Tanči, baš mi je žao. Kraj polugodišta sa testovima i stresom, pa još dodatni projekt (iako sam mišljenja da ju to možda čak i opušta).....
Držte se
Ajme, Tanči, jako mi je žao.
Držite se svi skupa <3
ja svog svako malo pitam zakaj ne uzme nekaj od slobodnih aktivnosti koje MIOC nudi - on pak veli - pa ionako sam cijeli dan u školi, ne želim. I tak nema niš osim osim obavezne nastave
Pusti ga, stigne ako bude želio...
Moj ima dramsku, a to recimo danas znači da će doći doma nakon šestog sata, turbo pojesti ručak i juriti natrag u školu na osmi sat. Nisam pitala hoće li tegliti laptop, ponekad to čini. Tako da... ponekad poželim da je kao tvoj. Još sad ako se učipi u ekipu za natjecanje iz informatike, neće vidjeti sunca ni mjeseca. A moj mlađi je kao tvoj - bar za sada...
Žao mi je Tanči, drž' te se.
Teško je i nama odraslima "stati na loptu" i usporiti kada treba, a tek kad si tako mlad i sve želiš i sve možeš...
Držite se
Nadam se da će se stanje brzo stabilizirati
kaj je on spidi Konzales?
nije je bolja solucija da tad ujutro ponese neku dodatnu hranu koju može u pauzi pojesti?
moj ide na dodatnu iz matke, Kanga da to postoji u školi!
ima petkom kad je ujutro 8 i 9 sat, a popodne isto petkom od 12.20, ponekad kad ima baš gužvu apscinira od dodatne ako je škola popodne, škola mu je tad do 20.00
Posljednje uređivanje od jelena.O : 09.12.2016. at 10:45
Ajoj Tanči, žao mi je![]()
. Bit će sigurno dobro, samo izdržite. Šaljem puno želja za što brži oporavak!
jelena.o, bio je nekoliko puta na dodatnoj, ali nije zadovoljan - kaže da to nije nikakva dodatna nego redovna matematika, da se rade prelagani zadaci i da ništa novo tamo nije naučio (a i ne održava se redovno, svako malo preskoče termin). Počeo je sam rješavati testove sa starih natjecanja, tako da barem tako radi nešto što mu je izazovno.
Ja mislim da je tvoja cura u brizi i zbog tebe, a to joj je možda gori stres nego projekt i slično. Držim fige da se čim prije oporavite obje. Ako možemo pomoći na neki način, reci kako... Šaljem vibre jednoj i drugoj.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kanga, potakni sina nek samo pita profesora/icu na toj dodatnoj ima li kakvih zadataka za doma... Prednost dodatne je u tome što je tamo mali broj ljudi, pa se možeš lijepo dogovarati s profesorima drugačije nego u razredu. Inače, ovo sa starim natjecanjima radio je moj stariji s informatikom, a i danas tako radi. Zove profesoricu samo ako u nečemu zapne. A prošle godine je imao peh - taman se razbolio kad je bilo natjecanje, pa su mu rezultati bili nikakvi... Tja, sve je to škola - malo srednja, malo životna....
Peterlin, ne moram ga poticati, dovoljno je sam proaktivan (čak na granici da postane dosadan), problem je drukčije prirode.
Tanči, baš mi je žao da vas je sve to zadesilo, držite se!![]()
Nije, nisam joj rekla bitno
Najvažnije sam prešutila baš da joj ne bude loše od stresa.
Mislim da je greška što je skinuta s terapije prije 3 mj.
Dok je još lijeka bilo u organizmu, bila je dobro i unazad mjesec dana su krenule poteškoće.
Sve po sitno, a ona mi nije rekla jer je mislila da je umor pa pms...
Hvala cure,
Ali evo čisto da znate kako to ide.
Često se epilepsija javi u pubertetu.
Idiopatska- ne znaju uzrok.
Pa ako još netko muku muči sa tom bolešću neka mi se javi.
Ima i udruga djece oboljele od epilepsije.
Jako dobro organizirana.
Molim da mi se jave roditelji oboljele djece iz bilo kojeg dijela RH.
Kod mene mogu prespavati. Da ne plaćaju apartmane i hotele.
Na kauču, mali je stan. Ali mi se stisnemo. I ide to. Provjereno.
Samo da skrpamo te naše "piceke" ❤️
Zajedno smo jači.
Tanci, mislim da je Bucka (Vitomira Loncar) puno pisala i pokusala senzibilizirati kavnost o toj bolesti. No ona je otisla iz HR, ali je uvijek spominjala npr s kakvim se sve predrasudama sretala.
Drzite se!
Je, znam za njen trud i djelovanje.
Ona je oboljela u odrasloj dobi.
Znači da mogu oboljeti svi, baš kao i od svake druge bolesti.
Mi s predrasudama nemamo problema.
Dapače, nikad nikakvih problema.
I ne zamaramo se s tim.
Treba se liječiti i bit će sve dobro.
Tanci draga zao mi je zbog svega sto prolazite al bit ce bolje, mora.
Saljem vibriceee za obje
tanči žao mi je
nadam se da ćete obje biti dobro.
Tanči, nadam se da se je kćer dobro oporavila.
Nego vezano uz temu: ima li tko iskustva sa Prvom privatnom klasičnom gimnazijom (Seseljovom)?
I da li netko ima kakvih preporuka za koju drugu privatnu gimnaziju?
Koliko sam uspjela saznati ova Šešeljeva glasi kao najbolja privatna, ali nitko ne hvali niti jednu opću
dok matematičkih privatnih niti nema, ili?
I kakva bi recimo ta Šešeljeva bila u usporedbi sa državnim gimnazijama? Mogu li negdje doći do podataka o
postotku upisa na fakultete te i drugih gimnazija?
I još pitanje ako netko zna, jer nisam shvatila:
u programu klasične gimnazije su latinski i grčki, a na ustrp kojih predmeta u općoj gimnaziji
su ta dva predmeta tj. čega je onda manje u klasičnoj nego u općoj.
Gledala sam satnicu u Seseljevoj ali nisam to skužila jer oni imaju nekakve turnuse.
Plus toga piše da u 3 i4 imaju dvije razine matematike pa neznam kak to onda organiziraju?
(joj, zakaj taj gdin Seselj nije otvorio opći ili matematički odjel?)
Imaš privatnu gimnaziju Futura, to je u Budakovoj. Oni imaju program prirodoslovno matematičke gimnazije, ekonomiju i informatiku. Znam jer mi je u kvartu, a razmatrali smo to kao varijantu za naše sinove. Ipak, nisu se upisali u privatnu jer su uspjeli upasti u državne škole koje su htjeli.
Inače, moj kolega je kćer upisao u privatnu gimnaziju, mislim baš ovu koju spominješ, ali nisam sigurna. Da bi se upisala na faks, ona je uz gimnaziju još dvije zadnje godine išla na dodatne instrukcije iz kemije i fizike. Sad je uspješna studentica. Eto, ne znam puno, ali mogu pitati. Reći ću nešto o kvaliteti stjecanja znanja... Obično je problem u lošim temeljima iz osnovne škole. To je prečesto razlog zašto srednjoškolci imaju velikih problema s gradivom. Ova djevojka je to shvatila i onda je mukotrpno nadoknađivala rupe da bi se mogla upisati na željeni studij. A da je problem prepoznat u osnovnoj školi, možda bi joj bilo lakše.
Ja imam dosta bivših učenika koji su upisali tu školu. Kad bolje razmislim većina ih je završila na fakultetima prirodnjačkog usmjerenja (uglavnom povezano s kemijom i biologijom) i također kad bolje razmislim svi su u OŠ bili izvrsni učenici (s odličnim sposobnostima i solidnim radnim navikama).
Što se tiče postotka upisa na fakultete, s obzirom na način i proceduru upisa zadnjih godina, to ti je irelevantno pitanje jer svatko tko želi zapravo može upisati fakultet (pitanje je doduše je li studij 1., 2 ili 10 izbora). Da li netko studira više je stvar socijalnog i financijskog statusa roditelja nego li studentova rada i sposobnosti ili kvalitete škole koju je završio...
U Šešeljevoj gimnaziji nastava je organizirana u tzv epohama (vjerojatno više o tome piše na webu). Učenje klasičnih jezika mislim da ne ide na uštrb ničeg drugog. Čini mi se da u državnoj klasičnoj gimnaziji učenici nisu obavezni uzeti 2 strani jezik, ali u praksi većina uzme i 2. (a neki i 3.)
Osvrnula bih se i na uzimanje instrukcija - mislim da je to kod nas više stvar svojevrsnog mentaliteta nego li stvarne potrebe. Osobito u privatnoj gimnaziji gdje je u razredima mali broj učenika, organizirani su mentorski sati, konzultacije i sve ostalo potrebno ....
Ja sam isla u drzavnu klasicnu (u Osijeku) i kod nas je drugi strani jezik bio obavezan. Jedino sto se sjecam da smo imali manje je psihologija koju smo imali samo jednu godinu. Cula sam za Seseljevu da je ok i sjecam se super studenata koji su sa mnom isli na Filozofski u Zg. Inace, iz mog razreda je mnogo ljudi upisalo medicinu, elektrotehniku i slicne stvari. Bez ikakvih problema, nije ih klasicna ogranicila u zivotu. Doduse, to je bilo prije skoro 10 godina
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
mislim da se tu vodila bitka za Gardeland
pa pitanje stoji s kojom agencijom su tam išli i je li odabir bio ok?
Moja kći je lani išla sa Speranzom u Gardaland.
Sve super i preporučujem.
I najjeftiniji su bili od ostalih ponuđača.
ima li tko dijete u Jezicnoj gimanziji u Zagrebu?
kako ste zadovoljni (i dijete i vi)?
koliko jezika se uci?
itd, itd?
ako vam se da, podijelite![]()