Ja cu ti rec za tvoju skolu :D
U matematickom razredu nitko nije prosao s 5,0,samo troje s 5. Moj sa 4,0. Do kraja je bilo cupavo, s latinskim pogotovo, ima 2.
On je zadovoljan skolom, ekipom, razrednikom...
Nezadovoljan ke samim sobom. Jer zna da je mpglo bolje, pa se vec sad nabrijava na drugi razred.
Ja sam zadovoljna I s njim. Uz treninge svaki dan I sve ostalo, super je. Tim vise sto smo pred kraj godine imali jednu vrlo emotivno iscrpljujucu obiteljsku situaciju u kojoj smo se svi, pa I on, jako potrosili.
E, ovo mi je baš zanimljivo.
Dvije - po općem mišljenju najelitnije Zg škole - isti tip gimnazije po usmjerenju, koliko sam pohvatala, isto usmjerenje unutar gimnazije (matematičko). Programi su isti, satnica je ista.
Kako je moguće da u jednoj školi tako puno djece u jednom razredu prođe s odličnim (i to čak s 5,0), a u drugoj samo troje?
Ne prihvaćam ideju da su u jednoj školi djeca "bolja" ili ambicioznija od druge, jer obje te škole, koliko znam, upisuju vrlo marljiva i ambiciozna djeca. Dakle, razlike među djecom smatram zanemarivima.
Je li moguće da u jednoj od tih škola profesori naprosto treniraju strogoću? Ili se radi o nečem drugom?
moguće, kriteriji su od profaća do profača stvarno različiti
Svaka batina ima dva kraja. Doznala sam od razrednice (tj pouzdanog izvora, jer moj sin ništa o tome nije rekao) da su u nekim razredima učenici sustavno izostajali s nastave u dane kad su bili testovi ili planirana ispitivanja, jer im se čini da je bolje imati neopravdane sate nego pokvariti ocjene. To mi je bacilo baš ružnu sliku i na učenike koji to rade i na roditelje koji svojoj djeci višekratno pravdaju takve stvari. Moj sin nije to ni pokušao jerbo se ne bi dobro proveo....
Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.06.2017. at 21:31
Što se tiče Mioca, tamo sigurno nema labavo.
U razredu od moje male dvoje ima 5,0 ali svi ostali su odlični, mislim da je svega dvoje-troje prošlo s vrlo dobrim, a manje od toga nitko.
Profesori, bar ovi koji mojoj kćeri predaju su svi od reda jako strogi i zbilja puno traže.
Matematiku, kemiju, fiziku, povijest, latinski, hrvatski pa i glazbeni predaju sve jako zahtjevni profesori.
Za izostanke ne bih znala, ali na roditeljskom nije rečeno da su se povećali, a ni kći mi nije ništa slično ispričala.
Iako ne vidim svrhu izostajanja s testa kad ga opet moraju pisati i ne znaju što će pisati tako da...
Pa uvijek mogu pitati kaj je bilo u ispitu
Od mog T najbolji frend iz os ide u mioc, isto mat smjer.
Kaze da kad vidi koliko je T ucio ove godine, drago mu je da nije otisao u petu. Mali je prosao, naravno, s odlicnim.
Ovog markiranja testova ima u svim skolama, nemojte se zavaravati da su peta I mioc ikakve iznimke.
Osim toga, ajmo bit iskreni, svi smo nekad markirali, zasto mislite da vasa djeca nikad nece ili da cete vi za to znati? Naravno, ako ne izmakne (njihovoj) kontroli :D
A sto se kriterija tice, T razrednik je prije radio u drugoj skoli I kaze -sto je ovdje dobar, tamo je bio odlican. Oni od ovog profila djece traze jednostavno vise od prosjeka.
Tanci, naravno da znaju sto je u testu bilo I naravno da je ponovljeni test vrlo slican prvom. Uvijek I oduvijek. Cak I u miocu.
i kod mojeg neki (uvijek isti) markaju neke značajnije testove, ali veli raska kak oni imaju nešto preko hiljadu izostanka, a jedna razred i preko 2.5 tisućice pa si zamislite , ( to je cca 100 po učeniku, a nisu baš svi ni bolesni), recimo moj je imao na bolest skoro isto ko i za natjecanja izostanka, sve skupa manje od 40sati
kumin sin je maturant u V i veli da za sad je sve ok kaj je polagal
Možda su u MIOC-u strogi i zahtjevni ali "normalni", tj. upravo nema toga što kažeš - profesora koji treniraju strogoću, profesora kod kojih je "nemoguće" imati pet.
Možda imaju jasno postavljene kriterije.
MIOC je još u moje predhistorijsko vrijeme bio jako liberalna škola, sa stvarno dobrim odnosom između profesora i učenika. Meni je to recimo najupečatljiviji dojam i najveća vrijednost te škole.
Točno, ali ocjene se u Miocu ne poklanjaju.
Nikome i nikada.
Već sam pisala da je moja imala iz dva predmeta 4,3 prosjek i nisu joj dali šansu da odgovara za 5.
Da jesu, vjerujem da bi uspjela.
Zato jer taj mali pad u ocjenama se dogodio u vrijeme kad maloj nije bilo dobro.
Dobrih dva- tri mjeseca ona nije bila dobro, ali se borila i izborila ovako kako je.
Mogla sam tražiti IP, ili nešto drugo ili treće jer ima pravo na to i tada bi, pretpostavljam i te četvorke postale petice, ali nisam.
Isto kao što nisam ni doplatak, ni invaliditet tražila.
Nisam nemajka, dapače.
Mala mi nije dala i ja njene želje poštujem.
Ne slažem se s tim u dubini duše, ali joj se ni ne suprostavljam.
Sutra leti zrakoplovom i sad pričamo o tome kako bih ja morala upozoriti osoblje, a ona meni- ne!
Imat će ljubičastu narukvicu i prijateljicu uza se i ne želi da ja ikome govorim o bolesti.
Ok, ne slažem se, ali ću ju poslušati.
To je tak.
Možemo mi ovdje pisati svašta, ali je na kraju kako oni odluče i naprave.
ne iste sekunde nego sutradan,
naša je raska obećala da će slati samo jednom roditelju taj mejl, smijem li reći da sam se nadala da neću biti ta ( u osnovnoj nisam htjela sa šalju te mejle) i sad sistem šalje roditeljima ( 2x mejl) s time da meni muž ponekad znao prosljediti i svoj, pa sam ga izribala i ne šalje više.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.06.2017. at 11:12
u nekim predmetima su profači odmah rekli kaj je za njih znanje , pa možeš ti imat prosjek kolki hoćeš ali ćeš ocjenu dobiti po određenom elementu
kod nas u osnovnoj je iz geografije zaključivala na x.5 nižu ocjenu ako je radne bilježnice bilo 5, a test dva npr. 3,5 i dobiješ tri.. na to je vjerojatno mislila
je tako nekako kak veli ninochka , recimo kod jedne takve profe su biti zadaci, pa posle teorija ( sve ostalo je nebitno- zalaganja, bilježnica itd), a vjeruj mi da se iz sporednih elemenata može navuć lijep prosjek
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.06.2017. at 11:40
naletila sam negdje na podatak da je za sportski razred prirodoslovne gimnazije u prelogu prag 67, a "obična" gimnazija nema navedeni prag? je li moguće da jedan razred ima, ostatak gimnazije ne? zna li netko iz prve ruke?
Evo, tu ima nešto o bodovima potrebnim za upis: https://www.upisi.hr/docs/Broj_bodov...h_za_upis_.pdf
Krovna stranica je ovdje: https://www.upisi.hr/upisi/
Posljednje uređivanje od Peterlin : 19.06.2017. at 12:28
tenks, znam za sve te stranice, ali tamo ne piše PRAG, samo najmanji broj zadnjeg upisanog. Ako si ispod praga ne možeš se ni prijaviti, iako bi upao zbrojeći sportske i školske bodove recimo
npr. i ŠPUD koji ima prijemni ima bodovni prag za školske ocjene (koji je niži, 58 bodova)
znam razlog, očito, samo pitam zašto normalna prirodoslovna nema prag... mislila sam da sam ga propustila
Očito im ne treba .. imaju li druge škole definirani prag?
Neke skole imaju prag , neke nemaju. Nema pravila .
Da, baš gledam, zanimljivo. Npr. vidim da je prag u osmoj gimnaziji 77 bodova! Prilično čudno i bezveze.
Ali moram ovo reći kćeri, ona doživljava kao osobnu uvredu to da se u neke škole ne možeš upisati ako nemaš 5.0 sve četiri godine![]()
to je očito podložno mijenjaju iz godine u godinu, ali ja im baš ne vidim smisla. pogotovo što se neke dvije osnovne mogu razlikovati kao nebo i zemlja, a djeca izlaze s istim znanjem s 4,0 i 5,0. tko nema afiniteta za matematiku sigurno neće u mioc pa taman da sa 62 boda može upasti
meni za izostanak isto, uglavnom, dođe idući dan, pogotovo kad je škola poslijepodne
ma svima je izostanak slijedeći dan ako ga dobivaju, bez obzira kad je škola
Posljednje uređivanje od jelena.O : 19.06.2017. at 14:15
Jasan mi je bodovni prag za škole koje imaju neki posebni prijemni, ali za ove koje nemaju ..? Teoretski - što da se u taj Tituš ne prijavi dovoljno djece sa >76 bodova, oni ne bi upisali djecu?
Tituš je mala škola, oni upisuju samo tri razreda godišnje i prebukirani su ionako. Zadnji upisani lani je imao preko 79 bodova, a razredi su po 28, 29 djece. Tako da.... postavljeni je prag i prenizak zapravo.
Moj se mislio prijaviti app, ali vidim da ni ne treba.On ima 76,nešto bodova.
Pa zato i kažem teoretski, nikad ne znaš, može i prestati biti popularna. (zapravo mi i nije jasna popularnost te škole)
Nije ni meni bila, ali sad kad vidim iznutra bolje razumijem. Jako je topla škola, profesori se trude i brinu, vrlo brzo znaju svu djecu i uključuju ih u aktivnosti škole... moj je dojam onako da je to najbliže produžetku osnovne škole. Za bilo koju drugu škola čula sam svega i dobrog i lošeg, ali ni za jednu ništa slično ovoj. Djeca imaju snažan osjećaj pripadnosti školi, brzo je zavole, jako su homogeni i atmosfera je ugodna. Šteta što je samo za hiperodlikaše.
Još nešto, upisuju se tu i djeca koja nisu iz Zagreba, ima ih nekoliko u razredu naše donedavno prvašice, tako da je konkurencija još veća od samo zagrebačke.
nije mi to s pragom jasno svejedno... kaj znači žele spriječiti navalu? upisuju koliko upisuju. ne sjede im na glavi ovih 300 što su ispod crte![]()
Pa normalno, sve škole boduju određene predmete. Pitanje je samo kako oni uopće imaju pravo postavljati takve pragove, sve OK dok je to teorija, ali da se stvarno dogodi da im se ne javi dovoljno djece sa bodovima iznad praga, to stvarno ne bi imalo smisla (posebno ovako visok prag kao u tom Titušu)
Zaato mioc ima prag? I zasto to nikog ne smeta?
Meni vec lagano ide na neku stvar elitiziranje tog mioca na ovom forumu. I onda pete odmah iza njega. Osma je zahtjevna skola, upisuje samo 3 razreda, daje vrhunsko opce znanje, jer vjerovali ili ne, ne zele svi odlikasi u matematicke I informaticke smjerove. I osma je lani imala zadnjeg upisanog s vise bodova nego peta.