Ovo za Prelog mi je super.
To je nekad bila moja škola ❤️
Prelog je sve popularniji, čula sam da su imali super dane otvorenih vrata.
Djeca podnesu svašta, pa i to. Njegovo zdravlje je najvažnije. Treba odvagnuti prednosti / nedostatke situacije đaka-putnika i stigme roditelja. Uostalom, u manjim mjestima gdje nema n+k srednjih škola, prosvjetarska djeca su uvijek u toj vreći i nikom ništa.
S druge strane, roditelji su često spremni na svašta. Baš mi je mama pričala da je jedna njihova poznata promijenila posao i odselila s djetetom u drugi grad, gdje je dijete krenulo u srednju školu. Naravno, ne mislim da to i sama trebaš napraviti. Ovo je iznimka, a ne pravilo. Radi se o samohranoj majci jedinog djeteta koje je silno željelo upisati turističku srednju školu na obali, a mama je procijenila da je to i njoj ok opcija, uspjela je već prije naći posao tamo i sve je ok ispalo.
Natrag na temu zdravlja - evo malo optimizma: Moj E. je baš u osmom razredu imao "kvantni skok" što se tiče astme i sad je gotovo bez ikakvih simptoma. Ima povremeno veselje s rinitisom, ali simptomi alergije su puno blaži, disanje ok, a i nalazi su neusporedivo bolji nego prije. Bez problema vozi bicikl po 15 km. Lako je moguće da će se to dogoditi i tvom sinu.
Pitanje: dobivaju li djeca bodove za postignuti uspjeh na drzavnom nivou samo za skolska sportska natjecanja ili i klupska (dakle ne skolska)?
Prelog se odlično razvija.
Prije je bila na lošem glasu (kozmetičari i sl.iako su bili primarno kemičari...) i nekako smo ih gledali kao skup lošijih učenika...
Koliko znam, sad imaju cijeli jedan razred s 80 bodova (možda i više, nisam detaljno proučavala...)
Znam ih dvoje-troje kojima je MIOC prvi izbor, a Prelog drugi.
Točno, pronašla sam odgovor.
To mi je u rangu glazbene i nedobivanja bodova....
Kod nas nema školskih klubova ni natjecanja (nedostatak motivacije djece i profesora...) Djeca treniraju po klubovima, imaju vrhunske rezultate na natjecanjima koja organiziraju nacionalni savezi, a bodova na kraju 0 ...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 27.06.2017. at 10:18
dobivaju bodove ako idu u sportske škole/razrede. inače se gleda da im sport ionako nije prioritet pa nema ni bodova
Dva pitanja, nisam baš informirana o procesu prijava i upisa
1. Ove liste koje sad vidimo za pojedine škole uključuju samo učenike kojima je to "prvi izbor" škola? Iako ima i nekih kojima je pisalo " drugi izbor"- to su valjda oni koji za sad ne upadaju u "prvi izbor" školu?
2. Na onaj test iz matematike u xv-toj se nosi što?
Olovke, kakve?
Gumica?
Kalkulator?
Listovi papira za računanje sa strane?
1. Mislim da je tako. Iako nisam sigurna jer je moj sve oko upisa sam obavljao
2. Opet nisam sigurna ali mislim da su djeca nosila samo kemijsku olovku, mozda ravnalo ili trokut i neki svoj sokument. Kalkulator nije bio dozvoljen. Ali to bi trebalo pisati na stranici škole
Ima li netko dijete u 8.gimn (Tituš)?
Sve 80 bodova i više ...
Što je čarobno u toj školi? Dobro se isprofilirala zadnjih godina ...
U 1. u Novom Zagrebu za sada čak djeca do 68 bodova upadaju, 4., 7., 16. do cca 72 boda, 2. je vrlo visoka oko 79, a 5. mislim oko 77 ...
Vrijeska to će se mijenjati do zadnjeg dana svakojako, veli mi sestra kaj njen dobro kotira u dve škole, u jednoj je na granici ostale nije komentirala i kak bi najradije da se zaključa lista, a moj prošle godine napravio je prijavu tek peti šesti dan, a predzadnjoj uveo nešto novo i drugačije prešlozio kriterije
U titusu je jedna cura iz njegovog razreda
Jednosmjenska nastava. Poznanica ima tamo sina koji je sad završio 2. razred (nemam friške informacije), susjedin sin je to završio i bio je oduševljen, a kolegica je imala sina prije par godina. Svi navedeni su sportaši i ta škola je odlično rješenje za djecu koja ne bi sportske gimnazije, a žele se nastaviti intenzivno baviti sportom. Takvih je puno, pa odatle navala.
M
Sent from my iPhone using Tapatalk
Je li 4. gimnazija (/ zg ) , jednosmjenska ?
plus ako netko zna neke insajdferske informacije ?
Posljednje uređivanje od maria71 : 28.06.2017. at 08:19
jest, koliko sam shvatila, to je bio i jedan od razloga što su se odvojili od 1. gimnazije i preselili na Kajzericu
čula sam s više strana da je izvrsna gimnazija, potvrdilo mi je i nekoliko mojih bivših učenika, najjači su jezici, a među prvih deset je po rezultatima državne mature
4. je jednosmjenska. Počinju u 8.30
1., 8., MIOC isto tako...
Ima li još koja jednosmjenska, ne znam..
Moja nećakinja isto za osmu gimnaziju tj. Tituš kaže ono što je netko već i napisao na ovoj temi - da je topla, podržavajuća atmosfera, očito isto kao i Prelog imaju nekog jako angažiranog ravnatelja, moja nećakinja kaže da im je svima znao imena nakon dva tjedna škole. Rekla je da imaju jako dobru matematiku i fiziku (a nešto 'slabiju' kemiju i biologiju).
Peterlin, kak strukovna škole? kaj nije to pedagoška za vrijeme Šuvara.
I nije problem zapamtiti imena djece ak škola ima 3 razreda.
daj zapamti tamo gdje ih je 10 ili 12
Peterlin je shvatila da pišem o Prelogu, a ja sam pisala o Titušu. Oba ravnatelja su očito angažirana i dala su si truda i napravila dobre škole.
Inače, imam ja i nečakinju koja je išla u Prelog, i za školu kao takvu ima same riječi hvale, ali je ona imala jako velike probleme s matematikom.
Naravno da je manji problem zapamtiti imena djece tamo gdje ima 3 razreda, to se i navodi kao prednost i dobra strana Tituša - mala škola tople atmosfere.
No, ipak činjenica da ravnatelj u dva tjedna zapamti svu novu djecu u školi nešto govori o njemu - imamo mi svi i djecu u osnovnoj školi gdje nema tako puno razreda, pa nisam baš sigurna da im ravnatelji znaju imena.
i ja sam o Titušu čula sve dobro. Ali moj nije htio ni čuti a bome ne želi ni mala, pa si mislim imaju li djeca neke druge informacije
kćer moje frendice isto ima riječi hvale, ali ima i sitnih zamjerki
Tituš je odličan, ali nam je predaleko
isto sam čula da je atmosfera topla i da imaju razumijevanja za učenike koji idu u srednju glazbenu školu
Šogorica mi je rekla da baš i nije bilo nešto razumijevanja za nećakinju.
Mislim da se glavno razumijevanje ogleda u nepravljenju problema kod odgovaranja po dogovoru.
Prelog, odnosno nekad "Kemijsko- tehnološki obrazovni centar" nije strukovna škola i to je teška škola.
Tko ne voli kemiju bolje da tamo ne ide.
kopiram s MiB foruma, liste pretpostavljam za ovu godinu, pretpostavljam trenutno stanje
V. matematička 77,30
MIOC 80,00 (ima ih sa >80 bodova skoro 300)
vjerujem da 300 djece nema dodatne bodove samo s natjecanja, . kako se meni ove godine nitko ne upisuje, ne mogu pogledati no koju osnovu su bodovi. Ovo je više neg prošle godine. Ako dobro pamtim, tada je bilo oko 270
Jednosmjenske škole dakle počinju s nastavom u 8,30?
Ne kasnije?
U MIOCu ih ima prijavljenih 350
Skoro 30 ima direktan upis.
Oko 40-50 ima bodove 80+ (natjecanja, zdravlje, socijalne prilike i sl.)
200 ih ima 80
I ostatak 79 itd.
Ovo je okvirno stanje jer je bila na popisu i kod nas pa maknuta... Dakle 150 djece će otpasti i negdje drugdje biti na listi
Zanimljivi su ti trendovi u razvoju škola Npr.u 16. i 7. se smanjio broj odlikaša koji se upisuju... Dok je npr. u 3.porastao...
Ne pratim škole, ali vidi se razlika...
Nisu sve.
Mialim da su neke u 8
Koje su zamjerke za Tituš?
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.06.2017. at 16:56
Vrijeska, moje su zamjerke sto je zgrada skole stara i djeluje malo oronulo, ucionice su male i nema sportsku dvoranu. Tjelesni imaju u nekoj ucionici sa spravama.
U opremljenosti i uvjetima velike su razlike medju školama...kao i u osnovnim školama....
Npr. škole u Križanićevoj nemaju nešto posebno veliku dvoranu, ali ipak imaju. Prije je bio uvijek problem s učionicama i nedostatkom istih, seljenjem, bez kabineta...ne znam kako je sada...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 28.06.2017. at 22:58
Ja nista ne znam oko upisa. Moj je to sve sam obavio
evo što kažu, koje srednje su bile najinteresantnije u prvom danu prijava
http://srednja.hr/Novosti/Upisi-u-sr...-ovom-trenutku