medicinski smjerovi su baš popularni. vjerojatno klinci vide perspektivu u odlasku iz hrvatske, a u eu je to traženi profil djelatnika.![]()
medicinski smjerovi su baš popularni. vjerojatno klinci vide perspektivu u odlasku iz hrvatske, a u eu je to traženi profil djelatnika.![]()
u X imaju igralište koje dijele s Teslom, V, dve osnovne škole, Medulićevom(?), i povremeno faksom, u kišnom razdoblju imaju na raspolaganju mini dvoranu na 4 katu
profač od mojeg klinca je napravio pješačku turu do Sljemena kraj rujna, i ko je bio dobio oslobođenje nekih 6 sati vježbanja, isto tako ko je išo na građansku utrku isto dobio, to su mogli mjenjati za sate kad im je škola popodne zadnji sat tjelesnog u kišno-zimskom razdoblju, taman im je to pokrilo skoro cijelu godinu ako su išli na obje
Možemo li složiti listu s podacima o finacijskim obvezama za pojedine škole (materijal, dvojezična nastava, obvezna terenska nastava, mjesečno, godišnje, jednom u 4 godine...)?
Nadopišite što znate...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 29.06.2017. at 13:37
mi u X plačamo jednokratno (svake godine) 100 kn, običan program , ali u to svoti je i osiguranje, ostatak ide za neka natjecanja koja si+u izvan grada i slično, ( bar je tak rekla raska)
Kaže moj mlađi da je u Ruđeru upisnina 200 kn za svaku škg. Ima to na njihovoj web stranici, ali ne mogu je trenutno otvoriti...U miocu nema ništ.
U svim zanatski i tehničkim školama ima neka upisnina, koja pokriva materijal za praksu
Sretno s prijemnima, provjerama, onima koji imaju ovaj tjedan!
I sretna završnica upisa!
Mi se još dvoumimo, dijete i ne baš
Izabrala je najdalju koju je mogla....
I ja sam u svoje vrijeme izabrala najdalje školu, najbliža koja nije ulazili u nikakav izbor je samo manje od 200m od kuće.
Vrijeska onda IV?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.07.2017. at 11:44
I imamo li koje forumsko dijete koje ide na prijemni u MIOC?
Danas sam se baš sjetila prošle godine
Imamo 100% , ali ona ne sudjeluje jako aktivno na ovoj temi.
Posljednje uređivanje od sirius : 03.07.2017. at 13:01
Baš će se neko javit nakon izljeva ljubavi prema elitistima iz MIOCa
Ide moj
Privukla nas jednosmjenska nastava
U kućnom redu piše da počinje u 8,00
Da nije to malo blesavo kad bi mogli diže spavati?
Prirodoslovno matematičkih?
Pa ne bi valjda bilo tako strašno da škola počne u devet. Ljudskije je, a osim toga bi bilo jako korisno radi izbjegavanja najveće gužve u prometu.
A da pocinje u 7 i pol, što bi tada rekli? I to s djecom koja putuju iz okolnih sela i vise od pola sata. Kod nas sve škole zapocimaju u 7 i pol, popodne u 1 ili 1 i pol.
U Zagrebu djeca putuju malo više od pola sata, ako bi recimo neko dijete iz mog kvarta odlučilo biti elitist i ići u MIOC, trebalo bi mu sigurno sat i pol ujutro u špici.
A inače, svakako da bi bilo normalno da škola malo kasnije počinje ako je to moguće, tj. ako ima jednu smjenu.
Moja osnovna škola je imala TRI smjene i ujutro nam je nastava počinjala u 7:15 !!
Moj mlađi u Ruđeru ima nastavu u jutarnjoj smjeni od 7.30
Nije to nikakva drama. Offt općenito smatram da je jutarnje spavanje precijenjeno. Možda sam pristrana jer je meni radna sposobnost ujutro najbolja, ali da se vratim na temu: Taj život u međusmjeni od 9 do 5 pojede cijeli dan, pa nemaš slobodnog vremena ni ujutro ni popodne. Ovako, dođe moj stariji sin iz mioca oko 15.30 kad ima puno sati, stigne se malo odmoriti i udri učiti. Da dođe sat kasnije, ne bi bilo ništa bolje. Imao bi sat efektivno maanje za učenje ili odmor.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.07.2017. at 16:22
U V skola pocinje u 7.45 I u 13.45
Mima, iz tvog kvarta do mioca treba 45 min uvrh glave. Klinci idu vlakom
Da, i ja se pitam. Vjerojatno ne u Maksimiru, nego kombiniraju tramvaj sa GK?! Ne bih rekla da je za to dovoljno 45 minuta, a da ne govorim o cijeni takvog prijevoza.
Ja mislim da jutarnje spavanje nije precijenjeno
Iz prve ruke znam koja je razlika dizati se za posao oko 5,30 ili oko 6,15- neprocijenjiva
Nije nebitno ni to da djeca/mladi te dobi imaju još i pomaknut bioritam na kasnije
Generalno me to podsjeća na sve one koji se bune na europsko radno vrijeme i najradije bi s poslom počeli u 6,00 da se mogu riješiti te napasti od posla i mirno nastaviti sa životom dalje.
Meni je prirodnije u miru doći na posao, imati pauzu za ručak i bez žurbe doći doma na večeru. Živim vikendom (i na poslu)
Prva je samo opća
Neki na glavnom, neki u maksimiru. Svako jutro se vozim s njima.
Cijena srednjoskolskog pokaza zet+hz je oko 300 kn. Ali mom djetetu, a I velikoj vecini iz naseg dijela grada to je najbolji moguci izbor gradskog prijevoza
Od stanice u Maksimiru do MIOC-a ima sigurno pola sata hoda, a kombinacija tramvajem od GK se isto vrlo teško može obaviti za 45 minuta, možda teoretski.
Što se tiče cijene, mislim da je ZET-ov pokaz za srednjoškolce oko 100 kuna, tako da to baš i nije mala razlika.
http://www.zet.hr/?id=1371 vrijede li ove cijene ?! To je nešto novo ili?
Prva je vrlo kvalitetna škola i da nije i nama totalno van ruke, možda bih nagovarala dijete na nju (doduše, nedavno sam si dala riječ da ga neću ni na što nagovarati, neka odluči sam).
Ali moj ima još 2 godine vremena za odluku, škicam ovu temu samo zato što me tema sama po sebi zanima![]()
Posljednje uređivanje od tanja_b : 03.07.2017. at 17:37
Može li mi netko pojasniti tko ili što su "elitisti iz MIOC-a" i na koga se to odnosi?
Hvala unaprijed.
Eto nje sad
I mi smo imali MIOC na popisu -reda radi, ali smo ga maknuli...
A propos MIOC-a, kako je ova tema malo zamrla, škicala sam po drugim forumima teme. Tako sam otkrila da miocaši i ne briljiraju baš svi na maturi. Naravo, ima izvrsnih, ali prosjek je onako - "prosječan". Ima i njih koji se ne upišu na željene fakultete, isto kao u drugim školama...tako da - ni MIOC nije prozor prema idealnoj i sigurnoj budućnosti.
u zadnjih par mjeseci se i meni čini da je najveća gužva od 7:30 do 8:30, recimo
što se tiče mioc-a, čula sam podijeljena mišljenja - jedni su prezadovoljni (i roditelji i učenici), a neki nisu, ne organizacijom već nastavom iz nekih predmeta
Sa zapada najveca je guzva od 7-7.15 do 8-8.15
Jelena, ovaj izmeđžu ti je najuspjeliji dosad.
Može pitanje, nije vezano za "elitiste" i gimnazije
Mali se dvoumi između Tesle - strojarstvo i tehničara za el. strojeve sa primijenjenim računalstvom.
Ikakve informacije?
Mima, ja radim na Borongaju, zivim u Podsusedu. Idem na vlak u 7.08 , u firmi sam 7.50.
Ja silazim na glavnom I idem na tramvaj, ali se vozim s djecom iz kvarta koja idu u mioc I ptt skolu ( ili kako se vec zove, ona kod Habdeliceve).
R
To ti je 40-45 min. Ako idu do maksimira, ovi moji idu na vlak u 7.
Pokaz sa hz je skuplji, ali puno brza je takva varijanta prijevoza. Jer I djeca s ruba grada moraju moci birati skolu koju zele, u suprotnom im se izbor svodi na Zapresic I Lucijanku, jer su to jedine skole koje su im nesto blize.