Stranica 7 od 299 PrviPrvi ... 567891757107 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 14903

Tema: Gimnazije i srednje škole

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro bi bilo odvesti dijete na profesionalnu orijentaciju, pa da dobije preporuku koje škole bi joj odgovarale.

Ja čekam iduću godinu da čujem mišljenje za mlađeg sina - on je odlikaš, ali tanak (nema sve petice) i iako je odličan jezičar, ne želi ići u jezičnu školu, barem kako sad stvari stoje. No, vodijet ćemo.
    Da vidjela sam da to postoji, ali koliko sam upratila nemamo pravo na profesionalnu orjentaciju.Pravo imaju samo oni koji imaju individualiziranu nastavu i sa zdravstvenim problemima .Iz razreda jedna cura ima astmu dijagnosticiranu i njoj su ponudili orjentaciju.
    Ona se u biti odlučila i mislim da nema šanse da ju sad odgovorim od toga ali bih naravno htjela da ima neku alternativu.Trudim se slušati nju i njezine želje u nadi da će jednog dana raditi ono što voli

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj dodagoda prvotno napisa Vidi poruku
    Da vidjela sam da to postoji, ali koliko sam upratila nemamo pravo na profesionalnu orjentaciju.Pravo imaju samo oni koji imaju individualiziranu nastavu i sa zdravstvenim problemima .Iz razreda jedna cura ima astmu dijagnosticiranu i njoj su ponudili orjentaciju.
    Ona se u biti odlučila i mislim da nema šanse da ju sad odgovorim od toga ali bih naravno htjela da ima neku alternativu.Trudim se slušati nju i njezine želje u nadi da će jednog dana raditi ono što voli
    Nemate pravo na prof.orijentaciju u sklopu HZZ-a, to imaju samo djeca s rješenjima o posebnom obliku obrazovanja.

Svi ostali mogu u CISOK http://www.cisok.hr/ - pošalje ih stručna služba iz škole. Prije mjesec dana je tako išlo pola razreda mog starijeg sina.

Ne radi se o tome da li dijete zna što želi (kažeš da se odlučila i to je u redu), nego o tome da joj netko objektivno savjetuje što još uopće postoji i od toga što bi joj najbolje išlo. Možda postoji neka škola za koju ona nije čula, a baš bi joj dobro odgovarala.

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Odlično , za to nisam znala, svakako ćemo se raspitati i vidjeti da ode na to. Ma svakako je dobro da im netko neobjektivan još malo proširi vidike. Ona se svakako vidi u jezicima ali treba imati i neki backap.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, možeš se sa kćeri malo poigrati i putem online testiranja sklonosti za posao: http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/upitnik/upitnik.htm

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    aj kad cujete da su otvorena vrata 16,4,1, i gimnazije ( ma moze i za druge koje znate) javite , to ce nama vjerojatno biti prvi izbor. sada su vam otvorena vrata preloga 11.4. kog zanima ta skola.
    ovo je super informacija...

ja to niš ne stignem upratiti, u isto vrijeme upisujem jedno dijete u srednju, a drugo u osnovnu školu. Ko preživi, pričat će.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je super informacija...

ja to niš ne stignem upratiti, u isto vrijeme upisujem jedno dijete u srednju, a drugo u osnovnu školu. Ko preživi, pričat će.
    a joj, veselje.
    Mi srecom ove godine upisujemo samo jedno u osnovnu.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lunahor prvotno napisa Vidi poruku
    aj kad cujete da su otvorena vrata 16,4,1, i gimnazije ( ma moze i za druge koje znate) javite , to ce nama vjerojatno biti prvi izbor. sada su vam otvorena vrata preloga 11.4. kog zanima ta skola.
    XVI gimnazija-dani otvorenih vrata 22.05.i 18.00 h

http://www.gimnazija-sesnaesta-zg.skole.hr/

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku

Ja ne mogu to naći na stranici.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku

a gdje si to vidjela ? jel to nije od lani ?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Neki dani otvorenih vrata su davno prošli.

Znam za Tehničku školu Ruđera Boškovića - http://web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/dov

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Neki dani otvorenih vrata su davno prošli.

Znam za Tehničku školu Ruđera Boškovića - http://web2.ss-tehnicka-rboskovica-vk.skole.hr/dov
    Vinkovčani su požurili.

Zagrepčani imaju tek u svibnju. -http://www.tsrb.hr/new/index.php?opt...age&Itemid=384
    Posljednje uređivanje od NetkoMiOteoNick : 27.03.2015. at 11:29

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Re: Otvorena vrata srednjih skola
    PostPostao/la Dobri andjeo » 03 svi 2015 16:31

21.5 u 18, 16 gimnazija
    http://www.gimnazija-sesnaesta-zg.skole.hr

27.5 -4 gimnazija

21.5 takoder i 1 opca gimnazija u 18.

Sent from my iPad using Tapatalk

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I, jel postoji već neka stranica na kojoj se objavljuje kad počinju upisi?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da je to ovo: https://www.upisi.hr/upisi/

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala ti, Peterlin!
    (vidim da se na toj stranici još ništa ne zbiva ... )

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala ti, Peterlin!
    (vidim da se na toj stranici još ništa ne zbiva ... )
    Pitala sam sina baš ovaj vikend pa mi je reklao da se ništa ne zbiva, ali da tu treba povremeno pogledavati. (Baš sam nemajka, većina roditelja više brine o tome od svoje djece, a ja svog klipana PITAM kako to ide... )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Na stranicama Ministarstva nema još ni službene odluke o uvjetima za upis, iako je javna rasprava o prijedlogu pravilnika davno završila

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

...pa da, ništa se još ne zna...
    ah, kako predvidljivo!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Smišljaju što bi mogli promijeniti u zadnji čas...tek tako da ljudi imaju dojam kako nešto rade.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ljudi sretno vam s upisima u srednje, njie to mala stvar. Mi tek upisujemo 1. razred osnovne

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Lili75, uživaj, upis u srednje zateći će te dok veliš "keks"

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Objavljen pravilnik.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

fakat.
    idioti.
    mislim da primjedbe nisu ni pročitali, a kamoli uzeli u obzir
    (džaba truda i vremena )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da primjedbe nisu ni pročitali, a kamoli uzeli u obzir
    (džaba truda i vremena )
    Pa i nisu. To je bilo jasno već onda kad su objavili "rezultate" javne rasprave - samo su sve pristigle prijedloge potrpali u jedan veliki pdf, pa tko hoće čitati, nek si čita

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Al eto, barem se vrednuje svako sudjelovanje na državnim natjecanjima.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ok, pravilnik objavljen, to sam stavila na onu drugu temu, skraćeni tekst, nego me zanima ta neka vrsta "savjetovanja o smjeru", kao u američkim serijama. Je li u Zg jedini taj CISOK gdje se može malo posavjetovati, jel' to privatna firma, plaća li se?
    Ovdje se raspravlja o školama u koje je većina išla, ili zna nešto o njima, meni su sve te zg škole ogroman upitnik. Evo, recimo, što biste preporučile za curicu, zapadni dio ZG, koja gimnazija u centru ili više zapadno? Ocjene 5.0, više joj leže prirodni, tehnički i prirodni predmeti, biologija, fiziku,matematiku, tehnički...od jezika, ali ne želi MIOC, to ne. Sad priča da bi htjela upisati stomatološki fakultet (u te se priče ne pouzdajem, ja ne znam ni dandanas što bih htjela biti kad odrastem, no osluškujem nju). Ima tko ideju?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam ja, peta gimnazija.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Imam ja, peta gimnazija.
    Baš sam htjela napisati isto.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, pravilnik objavljen, to sam stavila na onu drugu temu, skraćeni tekst, nego me zanima ta neka vrsta "savjetovanja o smjeru", kao u američkim serijama. Je li u Zg jedini taj CISOK gdje se može malo posavjetovati, jel' to privatna firma, plaća li se?
    Ovdje se raspravlja o školama u koje je većina išla, ili zna nešto o njima, meni su sve te zg škole ogroman upitnik. Evo, recimo, što biste preporučile za curicu, zapadni dio ZG, koja gimnazija u centru ili više zapadno? Ocjene 5.0, više joj leže prirodni, tehnički i prirodni predmeti, biologija, fiziku,matematiku, tehnički...od jezika, ali ne želi MIOC, to ne. Sad priča da bi htjela upisati stomatološki fakultet (u te se priče ne pouzdajem, ja ne znam ni dandanas što bih htjela biti kad odrastem, no osluškujem nju). Ima tko ideju?
    Pa MIOC ti je debelo na istoku.

Bolja ti je onda peta gimnazija ili deseta. Petu je završio sin mojeg kolege (koji stanuje na zapadu) i uredno upisao FER, kao što je i želio. Znam i klince koji su iz pete upisali medicinu. Dobra škola.

Susjeda ide u desetu, isto je zadovoljna (zapravo MAMA je zadovoljna kako djetetu ide i kaže da je dijete ok).

Za druge škole na zapadu ne znam, ali ima ih...

* * *

Koliko ja znam, profesionalna orijentacija u CISOK-u se ne plaća, ali treba doći s uputom stručne službe iz škole (tj. stručna služba dogovara posjet centru). Bar su tako išli kolege mog sina, i to velik broj djece. Zaista ne znam da li se može tamo doći ovak "poprečki" u smislu da ih nazoveš i odeš, ali probaj. Imaju više centara po Zagrebu. Naši su išli u ulicu kneza Višeslava. Ovdje se vidi gdje su im centri: http://www.cisok.hr/pronadji-svoj-centar

A za "domaću zadaću" daj djetetu da se malo poigra s ovim upitnikom: http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/upitnik/upitnik.htm
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 06.05.2015. at 14:44

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih napisati da je važniji program nego sama škola. Moj sin želi u MIOC, ali kao alternativu namjerava prijaviti matematički program u još dvije škole (Prelog i ne znam koju će još, petu gimnaziju ili čak treću - njemu na volju).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zaboravih napisati da je važniji program nego sama škola.
    Pa, ne bih se složila Moje mišljenje je da je sama škola i atmosfera u njoj (među profesorima u zbornici i među učenicima) važnija od programa koji je naveden na papiru.
    Samo, do tih informacija je praktički nemoguće doći "službenim" putem, nego preostaje ovako, ispitivanjem tuđih iskustava i spoznaja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zaboravih napisati da je važniji program nego sama škola. Moj sin želi u MIOC, ali kao alternativu namjerava prijaviti matematički program u još dvije škole (Prelog i ne znam koju će još, petu gimnaziju ili čak treću - njemu na volju).
    Hvala, Peterlin. Mene izbor između tih zagrebačkih gimnazija dosta izluđuje, previše ih je, ne volim ni kad je pasti za zube previše na polici.).
    Ugl, eliminirala sam jezične, klasične, mioc, ostaju opće, e, sad, da li se zadržati samo na općima ili i na prirodoslovno- matematičkima, s obzirom na tu , kao, stomatologiju.
    Čitam forum.hr, redom po školama, sto ljudi, sto komentara.
    Mislim da će ova moja učiti, kao i dosad, ali opet ne bih htjela da se slomi u tom štreberaju pa da ocjene padnu, a time i moral. Ako se može upisati faks i s manje satiranja. Možda radije neku "srednje zahtjevnu", a ne V.
    I gdje nisu "šminkeri, idioti, mamini i tatini sinovi, debili, cajkaši...", šalim se ovo, to su komentari ekipe koja opisuje po forumima te srednje škole.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 06.05.2015. at 14:56

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mima, tanja, zašto peta? Osim zbog super uspjeha škole, to vidim po webu.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 06.05.2015. at 15:00

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa, zato što je moje čvrsto uvjerenje da dijete treba ići u najbolju školu u koju se može upisati, a odgovara mu po usmjerenju.
    Znači ako ima 5,0 i zanima ga matematika - MIOC, a ako ima 5,0 i zanimaju ga ostali prirodnjački (a i društvenjački) predmeti - onda peta.
    To su oduvijek bile najbolje škole u Zagrebu (uz jezičnu+klasičnu u moje vrijeme), jest da se puno toga promijenilo, ali mislim da su to i dalje najbolje škole.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Aha, hvala. No, ima puno djece s 5. 0. Mislim da se ova moja boji programa najboljih škola tj. boji se da će morati učiti non-stop, da će biti pod stresom, a naročito ako ne uspije održati korak sa zahtjevnim gradivom pa odu ocjene nizbrdo. I šta onda, pokvariš prosjek u srednjoj pa je teže upasti na faks. Vidim da se ona boji, spominje IX., ne znam otkud joj to, valjda pričaju po školi, nagađaju, pa Gornjogradsku, kakva je ta? S jedne strane, priča kako hoće ići svakako na razmjenu učenika u strane zemlje (Kolinda), obavezno fakultet, a s druge strane se boji da neće moći savladati baš najzahtjevniji program (ili hoće malo provoda, ne znam). Ne bih ni ja htjela da dijete umire u školi. Meni je to nezgodno jer nisam iz Zagreba, inače bih znala kako se gdje diše. A mislim da je bitno i kakva su djeca, ne samo program. No, dobro, neku će upisati.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 06.05.2015. at 15:14

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Neno-Jabuko, drago mi te vidjeti opet...
    Reći ću ti samo da te skroz kužim i dodati ono što sam čula, a to je da je, što se zapadnog dijela grada tiče, jako dobra "Lucijanka"...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, ne bih se složila Moje mišljenje je da je sama škola i atmosfera u njoj (među profesorima u zbornici i među učenicima) važnija od programa koji je naveden na papiru.
    Samo, do tih informacija je praktički nemoguće doći "službenim" putem, nego preostaje ovako, ispitivanjem tuđih iskustava i spoznaja.
    I meni je ovo važnije od deklarativnog programa.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[QUOTE=Mima;2766826]Pa, zato što je moje čvrsto uvjerenje da dijete treba ići u najbolju školu u koju se može upisati, a odgovara mu po usmjerenju.
    QUOTE]

To sam i ja mislila, ali polako napuštam to mišljenje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

iako sam iz zagreba, odrastala sam u doba dok se nije išlo u gimnazije, klinci moje frendice idu u 5., sestrini klinci su bili ili jesu u hoteljerskoj ( dvojezična škola), i zanatske škole, moj još odlučuje ( ima godinu fore) ali je nešto reko da ne bi Lucijanku, sad kaj hoće ne zna.
    Ići ćemo ove godine pogledat neka otvorena vrata (Ruđer, moju školu ( iako sam stanovala na sasvim drugom dijelu grada), samo da vidim jel se kaj promjenilo, nije me bilo skoro 2 desetljeća tam), i još neke, pa da stekne uvid gdi kaj ima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao mama maturantice mogu reci da ocjene iz srednje uglavnom vrlo malo znace na upisu na faks. Barem je tako na onim smjerovima koje je prijavila moja kcer.Uglavnom se gledaju rezultatu drzavne mature .

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Od "naše" djece koja idu u 5.gimn.nijedno mi ne izgleda ni fensi ni šminkerski niti je iz elitnih obitelji. Doduše svi izgledaju dosta iscrpljeno, ali to je zbog hodanja u 2 srednje škole.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    Neno-Jabuko, drago mi te vidjeti opet...
    Reći ću ti samo da te skroz kužim i dodati ono što sam čula, a to je da je, što se zapadnog dijela grada tiče, jako dobra "Lucijanka"...
    ja ovo znam iz druge ruke, od par frendova djeca idu tamo . Imas opci matematicki i jezicni smjer. Matematicki je uz bok petoj. Ali ti je zgodna jer ti je blizu i svi ju samo hvale
    nama je lucijanka drugi izbor, nakon pete. A nismo ni fensi ni smensi ni cajkasi .

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I ja sam cula za Lucijanku da je dobra i sredjena skola. Peta je standardno dobra. U centru je dobra i osma (Gimnazija Titusa Brezovackog- na Gornjem gradu, ali nije gornjogradska, to je sesta, i po mojim, mozda malo starim saznanjima, seata je dosta kaoticna). U osmoj mi se cini dobra atmosfera, onako obiteljska skola, samo jutarnja smjena, ali mozda ipak manji naglasak na prirodnim predmetima iako je opca.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, tanja, zašto peta? Osim zbog super uspjeha škole, to vidim po webu.
    Peta gimnazija ima dugogodišnju tradiciju kao "jaka" škola, još iz pred-šuvarovskih vremena. Poticajnu atmosferu zadržali su i za vrijeme šuvarica, kad su se mnoge gimnazije morale spojiti sa stručnim školama pa su ispali kojekakvi konglomerati. Peta je tu prošla relativno dobro - bila je dio Pedagoškog obrazovnog centra, pa su se tamo upisivala djeca koja su imala namjeru postati nastavnici. Tako da je atmosfera među učenicima tamo oduvijek bila prilično pozitivna, poticajna, bez lažnog elitizma.
    I sama sam išla u tu školu, i mogu mirno reći da mi je, nakon osnovne, u kojoj mi je bilo grozno, školovanje u Petoj gimnaziji bilo osvježenje i u intelektualnom i u emocionalnom smislu. Napokon sam bila u sredini u kojoj sam se ugodno osjećala.
    Naravno, nisu svi profesori u Petoj savršeni, mislim da takva škola ne postoji. Ali opća atmosfera je takva da se i iz (objektivno) loše izvedene nastave može izvući puno korisnog.
    Dakle, kad preporučujem Petu, ne mislim uopće pritom na njihove uspjehe na natjecanjima i iznimne talente, nego na cjelokupnu radno-poticajnu atmosferu koja vrijedi za sve učenike, ne samo za one vrhunske. Također, dobiva se odlična podloga za sve fakultete, ne samo za prirodne i tehničke.
    Treba puno raditi, to je istina. Ali u svakoj gimnaziji bi trebalo puno raditi.

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Od "naše" djece koja idu u 5.gimn.nijedno mi ne izgleda ni fensi ni šminkerski niti je iz elitnih obitelji.
    Ovo ni ja nisam primijetila. Inače, u glazbenoj školi u koju mi ide sin ima dosta srednjoškolaca koji idu u 5., i sve su vrlo normalna djeca, nisam još vidjela šminkere ili elitiste. Što ne znači da ih u toj školi nema, ali definitivno nisu većina.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I jos jedna informacija, u petak, 15.5. od 10-16h na Zrinjevcu bit ce manifestacija Dojdi osmas, gdje se predstavlja vecina zg srednjih skola. Na standovima se moze svasta pitati, a na pozornici se skole predstavljaju nastupima. To je jako zgodno pogotovo za strukovne skole, dok se neke najvise in gimnazije ne predstavljaju jer znaju da se ne trebaju dodatno reklamirati...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na "Dojdi osmaš" naše klince vodi razrednik sve zajedno. Oni to, premda su se već više-manje željama odredili kaj se tiče nastavka školovanja, jedva čekaju.

Nego, mene sad baš zanima koje su to, po vama, fensi-šmensi i šminkerske škole?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da je to zg-mit. U svakom razredu postoji par šminkerica, a one se vjerojatno lakše uočavaju.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nena, peta ili Lucijanka. Svi moji ucenici koji su otisli u petu su jako zadovoljni. Istina, to su sve ambiciozna djeca spremna raditi, ali po tome kaj si tu napisala, i tvoja kcer je ambiciozna. Za upis na faks nisu toliko bitne ocjene, veci dio bodova nosi matura, ak se ne varam.
    Nemoj ju ugurati u neku opcu ako je prirodnjacki tip. Ja bi na tvom mjestu gledala samo prirodoslovne gimnazije. A na cajkuse zaboravi, nemoj se jos i time zamarati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

koje su prirodoslovne gimnazije?

dodagoda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    iako sam iz zagreba, odrastala sam u doba dok se nije išlo u gimnazije, klinci moje frendice idu u 5., sestrini klinci su bili ili jesu u hoteljerskoj ( dvojezična škola), i zanatske škole, moj još odlučuje ( ima godinu fore) ali je nešto reko da ne bi Lucijanku, sad kaj hoće ne zna.
    Ići ćemo ove godine pogledat neka otvorena vrata (Ruđer, moju školu ( iako sam stanovala na sasvim drugom dijelu grada), samo da vidim jel se kaj promjenilo, nije me bilo skoro 2 desetljeća tam), i još neke, pa da stekne uvid gdi kaj ima.
    Moja svim srcem želi hotelijersko turističku- baš ne znam nikoga tko je nedavno pohađao ili pohađa tu školu a na forumu sam uspjela pročitati svašta-od toga da je stvarno dobra do toga da je katastrofa . Pa jelena.O ako može koja info iz druge ruke(od nećaka tvojih) kako je tamo?
    Posljednje uređivanje od dodagoda : 07.05.2015. at 09:06

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •