Stranica 74 od 298 PrviPrvi ... 2464727374757684124174 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,651 do 3,700 od 14858

Tema: Gimnazije i srednje škole

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Ali steta mi je da dijete koje je sjajan matematicar zbog jedne ili dvije cetvorke iz, stajaznam, likovnog i hrvatskog ili tjelesnog i povijesti ne upadne u neku od jacih matematickih gimnazija. Zato sam za prijemne.
    Ali može upasti u MIOC.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa meni se čini da II. gimnazija opći smjer ima jako visok prag - 79,77

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali steta mi je da dijete koje je sjajan matematicar zbog jedne ili dvije cetvorke iz, stajaznam, likovnog i hrvatskog ili tjelesnog i povijesti ne upadne u neku od jacih matematickih gimnazija. Zato sam za prijemne.
    Lucijanka je jako dobra za matematičare

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da treba povećati broj izvrsnih gimnazija.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da nije bas tako GROZNO, i ne treba tako tragicno shvacati
    nije bas da osim mioc.a i pete gimnazije nema niceg osim nekih lijevih strukovnih skola za izabrati
    Oprosti, ali ja mislim da je GROZNO. Jer ako to nije grozno, onda što je. Ako si recimo dijete želi tu školu, i sanja o toj školi godinama... i onda šipak.
    A ako budemo potezali bodove, onda bi mogli potegnuti i to da treba uvesti prijemne u jače škole kao što je MIOC napravio. Mislim da kada se zatvori lista V. bude morala povećati kvotu jer će se vjerojatno dignuti na 80.
    I da, treba uzeti još jednu stvar u obzir, kada smo se mi upisivali u srednje škole, bio je prijemni, bile su dvije škole koje si mogao birati, ali je i Zagreb bio puno manji.
    A dobrih škola u Zagrebu je ostao jednaki broj. Možeš ih nabrojati na prste.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nije Zagreb bio ništa manji. Pa skoro je isti broj stanovnika 2011 i 1981.

Datum pristupanja
    Jul 2017

Početno gornjogradska i 3.gim

Pozdrav svima,

Ima li netko iskustva sa gornjogradskom gim i kušlanovom (3.) opći smjer?

Hvala

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ali može upasti u MIOC.
    Pa da, jer je MIOC uveo prijemni. Inace ne bi mogao.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što je grozno, a imam primjer u bližoj okolini, dijete koje ima samo jednu četvorku u 8. razredu možda neće moći upisati V. Nema nikakvih dodatnih bodova. Samo jedna četvorka u 4 godine školovanja. Tako da mislim da će sljedeće godine i V. vjerojatno uvesti prijemni.
    Prije dvije godine kad se moja upisivala u srednju školu, u V gimnaziju se moglo upisati i sa manje od 80 bodova. Mislim da je tako bilo i prošle godine.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Seni, gdje si ovo iscitala? Ja vidim samo nezadovoljstvo nedostatkom informacija i o drugim skolama. A znam da ih ima jer sam dobila par pp-ova. Ljudima je nelagodno pisati na topiku.
    .
    zašto im je nelagodno? I što bi sad ovi što pisu o Miocu se trebali samospaliti ili prestati pisati, da nekome ne bi bilo nelagodno.
    Evo ti pišeš!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nezadovoljstvo nedostatkom podataka se najbolje riješava tako, da oni sto su nezadovoljni ne šalju pp, nego na topik stavljaju podatke, pitaju i odgovaraju.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Inace, ako se dobro sjećam, kad je bio prijemni za sve škole, opet je bilo prigovora ostresu, kompetenciji, nejednakosti:
    familije boljeg socio-ekonomskog statusa ce uzeti kurseve za pripremu za prijemne, itd...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Oprosti, ali ja mislim da je GROZNO. Jer ako to nije grozno, onda što je. Ako si recimo dijete želi tu školu, i sanja o toj školi godinama... i onda šipak.
    ne znam, ovo mi jako cudno zvuči ali neka bude da sam ja čudna.
    da neko dijete u osnovnoj i to još godinama sanja o nekoj školi koja mu je nešto apstraktno u smislu da škola koja školuje za nije tetu u vrtiću, frizera, medicinara ili policajaca... ?
    ok, može dijete željeti biti znanstvenik, ali nije put do toga točno određena škola. meni to sanjanje zvuči moguće samo ako je dijete prema tome usmjereno.
    no, ne mislim da je to nešto nužno loše.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam, ovo mi jako cudno zvuči ali neka bude da sam ja čudna.
    da neko dijete u osnovnoj i to još godinama sanja o nekoj školi koja mu je nešto apstraktno u smislu da škola koja školuje za nije tetu u vrtiću, frizera, medicinara ili policajaca... ?
    ok, može dijete željeti biti znanstvenik, ali nije put do toga točno određena škola. meni to sanjanje zvuči moguće samo ako je dijete prema tome usmjereno.
    no, ne mislim da je to nešto nužno loše.
    U krugu ljudi u kojem se ja krećem točno se zna što se od djeteta očekuje i koje su škole prihvatljive. Uz muzičku naravno.
    I tako već nekoliko generacija. Tako je bilo kada se upisivalo moje godište, i sada kada se upisuju naša djeca. I za fakseve vrijedi isto pravilo.
    A ako dijete od roditelja godinama sluša u koje su škole išli oni i njihovi bliski prijatelji naravno, da i dijete poželi ići u istu školu.
    Moje cure su odlučile drukčije, ali njihovi prijatelji i rodbina obično slijedi gore navedeni primjer.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

oprosti, cathy, ništa osobno, ali prvo što mi je palo na pamet - jadna djeca.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

oprosti, cathy, ništa osobno, ali prvo što mi je palo na pamet - jadna djeca.
    Je, ali tako je. To je veliki pritisak na djecu, ali jednostavno su tako navikli od malih nogu.
    Neke stvari se jednostavno pretpostavljaju.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pekel

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Je, ali tako je. To je veliki pritisak na djecu, ali jednostavno su tako navikli od malih nogu.
    Neke stvari se jednostavno pretpostavljaju.
    Sreca da zadovoljavaju uvjete za pretpostavke.
    Zdravstveno , intelektualno i karakterno.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

svašta, mima

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Sreca da zadovoljavaju uvjete za pretpostavke.
    Zdravstveno , intelektualno i karakterno.
    to ti nema veze. a i ne može biti da ne zadovoljavaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

svašta, mima
    Pardonček?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to ti nema veze. a i ne može biti da ne zadovoljavaju.
    Bas me zanima kako bi od moje djece napravili 5.0 ....

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bas me zanima kako bi od moje djece napravili 5.0 ....
    čuj, nemoj se kladiti!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nemam pametnijeg posla pa gledam brojke :D

tako da...nemojmo smetnuti s uma u ovim raspravama da će 2017. godine u Zagrebu 9.781 učenik upisati srednju školu.

od njih, 3.060. učenika će upisati neku gimnaziju.

a od njih, 264 će upisati MIOC i 182 petu.

a svi ostali će biti nesretni do kraja života

dakle, cathy, ja se slažem s emiliy i mislim da to nije ništa grozno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idem se odmah pripremati biti nesretna.

moja sedmašica nit ne zna koje srednje škole postoje u Zagrebu.

Vjerojatno ne zna u koju su joj išli mama i tata. OK, za mamu zna, jer je to ipak "elitna"

Znam tonu ljudi u Zgb, i nikad nisam čula nit da oni niti djeca im znaju koju će srednju upisat i na koji faks će ići. I kako sam zavidna današnjoj generaciji ovih iz Zagreba kaj odu na faks u Rijeku. tak sam bila i ljubomorna na sve frendove koji su u Zagrebu bili u domu. ajme koji život. Tak da ak mene djeca pitaju, poslat ću ih dalje - možda bi mala mogla u gimnaziju u Rijeku!!!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja nemam pametnijeg posla pa gledam brojke :D

tako da...nemojmo smetnuti s uma u ovim raspravama da će 2017. godine u Zagrebu 9.781 učenik upisati srednju školu.

od njih, 3.060. učenika će upisati neku gimnaziju.

a od njih, 264 će upisati MIOC i 182 petu.

a svi ostali će biti nesretni do kraja života

dakle, cathy, ja se slažem s emiliy i mislim da to nije ništa grozno.
    Gle, ja sam se već pred dvije godine pomirila sa time da sam "izopćena" iz obitelji jer mi je dijete upisalo "lošu" školu.
    I sada mi i drugo želi u istu.
    A kada sam prvo upisivala u osnovnu sa odgodom, upozoravana sam da joj štetim, jer neće stići doktorirati do 30".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I meni je to
    Ono, daj djetetu djetinjstvo.
    Ok mi je dijete malo pogurati i usaditi mu vrijednosti obrazovanja, ali ako nije 5,0 u skoli, ponasati se kao da zbog toga nije dovoljno dobro ili da ce mu sad buducnost propasti, mi je stvarno too much.
    Ili ocekivati da zavrsi glazbenu kao da je to nekakva norma.

Mislim da treba slusati i pratiti dijete, pogurnuti ga mozda ako vidimo da moze i zeli, ali ne pod svaku cijenu.

Od mojih troje samo jedno ima 5,0 u skoli. I ide u glazbenu jer je to sama htjela. I u natjecateljskom je sportu, opet, jer sama hoce. Ima vremena i energije za sve.
    Dvoje su, onako, sporiji i opusteniji tipovi. Nisu toliko ambiciozni ko najmladja i vole imati vise vremena za ne raditi nista posebno. Mala si stalno osmislja raznorazne projekte.
    Ne vjerujem da bih ista pametno postigla da ih maltretiram svojim ocekivanjima. Jedino sto ocekujem je da ispunjavaju skolske obaveze i da uce. A prosjek ocjena je onda u skladu s time. Ne znam, poticem, ali ne dramim i ne gusim.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cathy, koja je to "losa" skola?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo o čemu sladjanaf piše nije moguće, ali je moguće da se IP zatražio tek u 8.r., nabrzaka škola poslala zahtjev na školsku medicinu, (tu je stručna služba morala potpisati zahtjev, a ne ravnateljica!), nabrzaka se napravila obrada, netko u gradskom uredu požurio odobrenje i sve se moglo obaviti za 2 mj., ne ranije (jer se komisija rijetko sastaje).
    Znam da smo se odmakli od mojih informacija koje nisu moguće, ali da ne ostanem dužna i da ne ispadne da sam slušala rekla-kazala.
    Mama djeteta koje je prošle godine završavalo osmi razred malo prije završetka (ne znam koliko - je li bitno za raspravu?) došla je u školu i od ravnateljice zahtijevala da se djetetu potpiše papir da ima ADHD. S obzirom da je dijete misteriozno taj poremećaj dobilo krajem osmog razreda ravnateljica je odbila - ono što je očito najbitnije jest da je u našoj školi ravnateljica član stručne službe. Iz ministarstva su onda počeli pritisci da se to potpiše i potpisalo se i tako dalje.
    Dijete koje će sad ići u peti razred a već ima tu potvrdu - spomenula sam ga zbog toga što bi, da zaista ima tu dijagnozu, trebalo ići na terapije (?) - pretpostavljam da su terapije - no ne ide jer ne mora.
    Ne znam zašto ne bismo mogli pričati o djeci s lažnim papirima? To je isto kao da ne pišemo o lažnim braniteljima :D Pa ni njih sigurno nema puno i ne oštećuju jako državni proračun.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cathy, koja je to "losa" skola?
    Prelog-gimnazijski smjer.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    idem se odmah pripremati biti nesretna.

moja sedmašica nit ne zna koje srednje škole postoje u Zagrebu.

Vjerojatno ne zna u koju su joj išli mama i tata. OK, za mamu zna, jer je to ipak "elitna"

!
    a gledaj, sigurno da sve to utječe. na moga je, bez ikakvih pritisaka s naše strane, utjecalo. a za m je sad je tu još i brat.

kao što je meni bilo normalno da ću završiti faks, mislim da kroz djetinjstvo nisam ni znala da postoji neka druga opcija u životu. ono, ideš u gimnaziju pa na faks i tako to imora biti. a isto nikakvih pritisaka, ma kakvi pritisci, mama mi nije doslovno znala koju sm školu upisala do samog kraja. jer nisam jadna ni ja znala, zbunjena, sama, u onom redu, s papirima, nemam pojma di da ih predam.

e sad, za razliku od mene koja sam imala oba roditelja s gimnazijom i faksom, moja djeca imaju i primjer svog oca, koji je završio strukovnu školu i upisao cio niz fakseva od kojih niti jedan nije završio

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni MM ni ja do zadnjeg dana nismo bili ziher koji ćemo faks odabrati, s tim da su moji bili još i slični. Njegovi pak dijametralno suprotni.

djecu puštamo da sami odluče. s tim da je stariji odmah rekao kud će, mlađa se još niš ne izjašnjava. Ima još godinu dana za odluku

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da smo se odmakli od mojih informacija koje nisu moguće, ali da ne ostanem dužna i da ne ispadne da sam slušala rekla-kazala.
    Mama djeteta koje je prošle godine završavalo osmi razred malo prije završetka (ne znam koliko - je li bitno za raspravu?) došla je u školu i od ravnateljice zahtijevala da se djetetu potpiše papir da ima ADHD. S obzirom da je dijete misteriozno taj poremećaj dobilo krajem osmog razreda ravnateljica je odbila - ono što je očito najbitnije jest da je u našoj školi ravnateljica član stručne službe. Iz ministarstva su onda počeli pritisci da se to potpiše i potpisalo se i tako dalje.
    Dijete koje će sad ići u peti razred a već ima tu potvrdu - spomenula sam ga zbog toga što bi, da zaista ima tu dijagnozu, trebalo ići na terapije (?) - pretpostavljam da su terapije - no ne ide jer ne mora.
    Ne znam zašto ne bismo mogli pričati o djeci s lažnim papirima? To je isto kao da ne pišemo o lažnim braniteljima :D Pa ni njih sigurno nema puno i ne oštećuju jako državni proračun.
    Vidim da ti ti roditelji bas nisu najbolji prijatelji jer ocito je to sto pises rekla kazala.
    Carobni papir se ne kupuje ( iako nije nemoguce da netko plati defektologu, psihologu i psihijatru da mu napise da mu dijete ima ADHD. Samo dijagnoza vjeerovala ili ne nosi i ogranicenja za upis, pa bas nisu ludi za njom bez potrebe.) , postoji odredena procedura dobijanja carobnog IP pristupa.
    Cija funkcija jest olaksavanje skolovanja djeteta, a slucajno se moze izaci i na taj famozni predupis ( ali nakon opet detaljne obrade).
    Sto nije nikakav direktan upis.
    isto tako potpuno je pogresno pretpostaviti da djeca sa poremecajem paznje trebaju terapiju , jar najcesece NE trebaju.
    Pa cak da dijete ide na terapiju ne znam zasto bi ti kao roditelj drugog djeteta iz razreda to uopce trebala znati?
    To su privatne stvari svakog djeteta i informacije svakako ne bi trebale curiti izvan njegovog zdravstvenog kartona .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

slađana, to jest rekla-kazala i jest priča koju si ti čula iz eventualno druge ruke. Ovakve priče, koje se ponavljaju svake godine po forumu, stvaraju lošu sliku o djeci koja se školuju po posebnim programima i dovode u pitanje njihova prava. Već je sto puta napisano kako se dobije rješenje za IP i koliko je koraka i osoba u to uključeno; isto tako je već nekoliko puta iz prve ruke tu na forumu baš na ovoj temi napisano osobno iskustvo forumašica o upisu djece s famoznim 'rješenjima' u srednje škole, iz kojih iskustava se lako vidi da to uopće nije nikakva jednostavna i ružičasta procedura nego baš suprotno.

Inače, dijete s ADD ne mora ići na nikakve terapije, a pitam se i kako ti uopće možeš znati ide li neko dijete koje nije tvoje na terapije ?!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

osobno mi puno lošiju sliku stvaraju bodovi na astmu. i to zato kaj živim s astmastičarima.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

osobno mi puno lošiju sliku stvaraju bodovi na astmu. i to zato kaj živim s astmastičarima.
    Pa ne postoje bodovi na astmu.
    Ali dijete koje ima velikih potesoca zbog npr. astme moze dobiti bod.
    Kao sto i djete koje je operiralo slijepo crijevo pa dobilo sepsu nakon toga i provelo pola godine u bolnici, moze dobiti bod.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kandidat sa zdravstvenim teškoćama je kandidat koji je osnovno obrazovanje završio po
    redovitome nastavnom planu i programu, a kojem su teže zdravstvene teškoće i/ili dugotrajno liječenje
    utjecali na postizanje rezultata tijekom prethodnoga obrazovanja i/ili mu značajno sužavaju mogući
    izbor srednjoškolskoga programa obrazovanja.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što su velike poteškoće zbog astme?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puno izostanaka iz škole?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

što su velike poteškoće zbog astme?
    Losa spirometrija, teska upala pluca nakon gripe i dugotrajni izostanak iz skole?
    Npr.
    mozda bi se za to dobilo bod , mozda i ne bi, ali se na osnovu toga ima pravo pokusati traziti.
    Posljednje uređivanje od sirius : 07.07.2017. at 13:07

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mima, astma je kronična bolest. Ljudi koji imaju astmu uzimaju lijekove. I to obično ne samo jedan lijek.
    OK, vjerujem da možda nije propisana dobra terapija. Ali obično se astma javi u ranijoj dobi i do krakja OŠ mislim da mora već biti utvrđena dobra terapija.
    Na tržištu se stalno pojavljuju novi lijekovi.

MM ima baš jaki oblik - nikad u svom životu nije imao ikakav "ustupak" zbog svoje bolesti. Vjerujem da ljudi ni ne znaju da ju ima. Isto s djetetom. Uzima lijekove, ide na kontrolu, pokušavamo joj na razne načine olakšati život.

Ovo sa sepsom isto ne kužim. Po mojoj logici ako dijete nije bilo pola godine u školi bi trebalo pasti razred, a ne dobiti dodatni bod

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Vjerujem da postoje slučajevi kad se IP dobije navrat-nanos, pod pritiskom, nabrzaka, ali u to onda mora biti uključeno jako puno ljudi na pravom mjestu u pravo vrijeme: moraš imati "svog" liječnika školske medicine koji će potpisati bez da trepne, svoj stručni tim tj. nalaze najmanje trojice stručnjaka (psihijatar/psiholog, logoped, defektolog), "svoju" komisiju pri Gradskom uredu za obrazovanje koju sačinjava 5-6 ljudi koji će potpisati rješenje i poslati ti ga poštom preporučeno. Nemoguće je "na kraju školske godine", ali je moguće u 3 mjeseca s idealnim, gore spomenutim uvjetima. Ne zaboravimo da takav učenik onda mora još na obaveznu profesionalnu orijenataciju što isto zahtijeva vrijeme.
    Dakle, naravno da je moguće da netko s vezom izmajmunira sustav, ali zaista vrlo, vrlo teško. I rijetko.
    Evo, za ilustraciju, ja sam zbilja proaktivna, informirana mama, zahtjev za dijete podnijela sam početkom 2.polugodišta 3.r.OŠ, a rješenje je stiglo sredinom 1.polugodišta 5.r. Loptali su se s nama ko s igračkom, krive informacije, sukob škole i školske liječnice, gradske komisije u raspadu, promjena vlasti u gradu...sve nas je zakačilo.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Losa spirometrija, teska upala pluca nakon gripe i dugotrajni izostanak iz skole?
    Npr.
    mozda bi se za to dobilo bod , mozda i ne bi, ali se na osnovu toga ima pravo pokusati traziti.
    A i sužava izbor zanimanja. Recimo kozmetičar, frizer, sva zanimanja sa isparavanjima i u lošim radnim uvjetima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nanoibeba svaka kronična bolest ima svoje razne oblike i stupnjeve težine, i dok se kod nekoga može odlično držati pod kontrolom terapijom kod drugoga uopće ne mora biti tako.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vidim da ti ti roditelji bas nisu najbolji prijatelji jer ocito je to sto pises rekla kazala.
    Carobni papir se ne kupuje ( iako nije nemoguce da netko plati defektologu, psihologu i psihijatru da mu napise da mu dijete ima ADHD. Samo dijagnoza vjeerovala ili ne nosi i ogranicenja za upis, pa bas nisu ludi za njom bez potrebe.) , postoji odredena procedura dobijanja carobnog IP pristupa.
    Cija funkcija jest olaksavanje skolovanja djeteta, a slucajno se moze izaci i na taj famozni predupis ( ali nakon opet detaljne obrade).
    Sto nije nikakav direktan upis.
    isto tako potpuno je pogresno pretpostaviti da djeca sa poremecajem paznje trebaju terapiju , jar najcesece NE trebaju.
    Pa cak da dijete ide na terapiju ne znam zasto bi ti kao roditelj drugog djeteta iz razreda to uopce trebala znati?
    To su privatne stvari svakog djeteta i informacije svakako ne bi trebale curiti izvan njegovog zdravstvenog kartona .

ma sve pet - sve je nemoguce, ali je moguce ako netko ucini A, B ili C.
    a to sto ja nesto znam ili ne znam ili ne bih trebala imati pravo to znati, pa ne idem po zdravstvenim kartonima djece i ne kopam da bih pisala po forumu; to dijele sami roditelji.
    ali oni ocito lazu i pretjeruju, zbog neke imaginarne koristi za koju nitko ne zna koja je tocno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mima, astma je kronična bolest. Ljudi koji imaju astmu uzimaju lijekove. I to obično ne samo jedan lijek.
    OK, vjerujem da možda nije propisana dobra terapija. Ali obično se astma javi u ranijoj dobi i do krakja OŠ mislim da mora već biti utvrđena dobra terapija.
    Na tržištu se stalno pojavljuju novi lijekovi.

MM ima baš jaki oblik - nikad u svom životu nije imao ikakav "ustupak" zbog svoje bolesti. Vjerujem da ljudi ni ne znaju da ju ima. Isto s djetetom. Uzima lijekove, ide na kontrolu, pokušavamo joj na razne načine olakšati život.

Ovo sa sepsom isto ne kužim. Po mojoj logici ako dijete nije bilo pola godine u školi bi trebalo pasti razred, a ne dobiti dodatni bod
    Ti bi dijete koje zbog bolesti izostaje rusila razred?!
    Onda vjerojatno djeca koja su onkoloski pacijenti ne bi nikad zavrsila skolu.
    Postoji skola u bolnici , samo za informaciju.
    i mogucnost da ucitelj dode doma par sati tjedno.

a sepsa...sepsa je komplikacija nakon rutinskog zahvata. Bilo kojeg. Moze te ostaviti u bolnici puno duze od tjedan dana koliko je vrijeme boravka nakon samog zahvata.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Očito.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prelog-gimnazijski smjer.
    A stvarno losa skola , minimalni broj bodova preko 77.
    Jako mi se svidja ta skola.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam da postoji škola u bolnici.
    Dijete mi je bilo u bolnici duže vrijeme.
    E da, dobro si spomenula onkološke bolesnike. Vidiš, za to bih dala bod. ali mislim da je stvarno dijagnoza astme najpodložnija muljanju.

No fakat, neću više o dodatnim bodovima.

Toplo se nadam da će sva ovogodišnja forumska djeca upisati željene škole

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •