Potpuno točno...
Potpuno točno...
Bit ce da sam ja nesto krivo shvatila. Ovo tvoje, sladjo, mi zvuci logicno. Nista, otvaramo sampanjac![]()
mi smo danas potpisali prijavnicu u kojoj, izmedju ostalog, stoji: "... razumijem da mi ova prijava ne garantira upis u ove obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konacnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s vise bodova." ne znam je li ovo formalno u smislu da ima djece koja do zakljucavanja lista nisu promijenili prioritete iako ne upadaju u svoj prvi izbor ili ce se odnekud stvoriti neki novi kandidati? i koji su to?
Ja mislim da je ovo sad vrijeme za zalbe i ispravljanje eventualnih gresaka. Ne moze toga biti phno niti ce se pojaviti neki novi kandidati, ali ako si zadnji iznad crte nije ti svejedno.
A sto to znaci u praksi? Zna li netko za slucaj da neko dijete na kraju nije upalo u skolu na cijoj je lsti bilo unutar kvote nakon zakljucivanja prijava?
Jelena, jel ovo mislis za dvojezicare francuze ili za drugi jezik francuski u obicnom programu?Sretno Francuzima, ako dobe onu koju ja znam, ne da im je pala sekira u med, nego cijela zeljezara![]()
Jučer sam čula za jedan takav slučaj djeteta koje je bilo zadnje na listi u 11.05, a onda u 12 - nakon zaključavanja, 81. - prvo ispod crte. Mislim da tu nema puno dvojbe onda; dijete upada na prvi sljedeći izbor za koji ima uvjete. Stvar je samo u tome da više ne može ništa mijenjati, da je tu gdje jest.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.07.2017. at 15:04
Je l to već petero djece forumašica u 4.?
evo, prebacili smo lopticu s MIOCa na IV.- tu![]()
Malo smo u panici.
Jucer je cura bila s tatom u osnovnoj skoli, potpisali prijavnicu i raska im je rekla da dalje skola rjesava.
Medjutim, na upisi.hr mala vidi da prijavnica jos nije dostavljena. Rok je danas do 15h.
Jesmo dobro shvatili da taj dio rjesava osnovna skola? Zovemo skolu, ne javljaju se.
Ne pomicanje moze nastupiti eventualno ako je nekome uvazen prigovor zbog krivog unosa bodova tj. ocjena u sustav... (ali prema iskustvu to je jedan slucaj na 10000)...
Ali moze biti nekih gresaka. Brijem da se zbog toga osiguravaju. Ono, izaberem petu, a kad dodjem na upis, oni me nemaju na popisu.
Pazite da se ne zeznete jer upisi su u neke skole pa i nasu sutra od 9- 16, a upisnice se mogu isprrintat tek u 12![]()
Tak je i prošle godine pisalo upisi u neko doba, pritanje tek od 12
ma da? znači, upisi počinju sutra u 9, kad smo mi nadobudno planirali biti u školi, a upisnica nema do 12?
hvala na infu!
Pa to nikako nema logike. Zašto su onda napisali da su upisi već od 9?
A ne valjaju upisnice od ranijih godina? Mi smo našli neke na netu. Pa što se tu moglo mijenjati?
Ili svaka škola ima svoje posebne upisnice s navedenom tekućom školskom godinom?
Upisnice moraju biti potpuno elektronicki popunjene, dakle NE sami upisivati podatke, vec ih isprintati iz sustava UPISI.HR vec ispunjene...
Upisnice s upisi.hr se moraju ispisati iz samog sustava. Stavili su obavijest na upisi.hr o tome.
Drugo su dodatne upisnice koje neke skole imaju (recimo nasa, nju printamo s weba skole, i vec sad je dostupna ). One nemaju veze s ovim upisnicama iz aplikacije upisi.hr.
Onda bit će da je IV. gimnazija nešto spetljala u obavijesti o upisu. Hvala, Danns!
A meni moj priuštio slom živaca! Mi u školi čekamo na red kod raske, da potvrdi upis a on mi izvali kako on sad ne bi strojarstvo nego elektrotehniku u Tesli. Mislim, upao je u oba smjera ali strojarstvo je stavio za prvi izbor. Došlo mi je da ga raščerečim! On je u školi vidio svoje frendove i svi koji su u Tesli uzeli elektrotehniku...bio je na moru tjedan dana...
Sad ću morati na upisima pitati da li se može tu šta napraviti po tom pitanju. Ono, da čovjek ne povjeruje..a yvaki dan sam ga davila s tim školama!
Sorry, morala sam se negdje ispuhati....
prosle godine, u skolu u koju ide moj necak u metkovicu, prebacilo se nekoliko djece koji su se upisali u skolu u dubrovnik - vec nakon nekoliko tjedana od pocetka skole. na polugodistu je prebacivanje sigurno moguce - prije nekoliko godina prebacilo se dijete jedne poznanice - iz jedne skole u drugu.
Pa i ja mislim da bi se moglo - ista škola, drugi smjer, sličan..bar na početku.
Vidjet ćemo u petak..
tanja vidi odmah na početku godine, nemoj čekati sljedeću godinu...
podnese se molba i ako postoji slobodno mjesto, mislim da ne bi trebalo biti problema
prije toga poragovaraj s ravnateljstvom, tj. najavi im i objasni situaciju
ponekad se to riješi već nakon tjedan dana nastave...
Da, mislila sam i napisati neku zamolbu da se to napravi čim prije, mislim da će biti mjesta...
Puno hvala na odgovorima a još više na podršci. Javim kaj je bilo u slučaju da će nekom nekad trebati takva Info...
Tanja, kod mog se prvi tjedan skole jedna cura prebacila u drugi smjer. Jednostavno je rekla da se predomislila.
Mislim da to jednostavno ide unutar iste skole,ako se mijenja skola, onda bi moglo biti malo teze